Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6321 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 101
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

יש את כביש 13 כחלופה מלאה לכביש הערבה.

הוא מוביל לכיוון הקניון האדום

שמה היתה את התאונה של האוטובוס עם התיירים מרוסיה

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם
שתי הערות:

1. סיבוב פרסה בכביש הערבה בוודאי שמסוכן פחות מהמהירות המופרזת שבה נסעת, שאלמלא כן למה השוטר עשה את זה? (תשובה - כי הוא פושע שלובש מדים).

2. לפני מספר שנים הייתי בסיטואציה דומה כשמייד אחרי שסיימתי עקיפת אטובוס (באיזור ה- 140) הופיעה מולי ניידת שהשוטר שבה היבהב לי בפראות.

אני בחרתי להתעלם ולהמשיך לנסוע לכיוון אילת, החלטתי שאים השוטר ישיג אותי אני אברך אותו על פועלו המבורך בהורדת עבריינים מהכביש ואציין בפניו שהאודי (הייתה לי אז A4) שאותה הוא מחפש עקפה אותי לא מזמן... :roll:

אז נכון שבשעה שנסעת על הכביש התנועה הייתה דלילה למדי וקשה היה להעלם בתוך עדר מכוניות, מאידך בחושך קשה להבחין בסוג הרכב וקל מאוד לאבד קשר עין.

כביש הערבה הוא כביש שסלול היטב, הבעיה היא לא בכביש הזה, אלא בנהגים בו.

אני לא רואה שום בעיה ליסוע בכביש הזה במהירות של 150 גם בלילה, בתנאי שהתאורה ברכב טובה ומכוונת, לפני כל סיבוב יש שלט, יש סימונים זוהרים על הסיבוב, ואם באים נכון לסיבובים שם אין סיבה באף סיבוב (אחרי צומת הערבה והסיבובים המסוכנים) ליסוע פחות מ 140 בלי להרגיש אותם בכלל וכל זאת ברמת בטיחות גבוהה, ובתנאי שהכביש לא מפוצץ.

פורסם

אני כבר רואה את כולם עושים חישובים לפני הנסיעה לכמה זמן הם יצטרכו לעצור

HU: Pioneer DEH-80PRS Woofers: SEAS Lotus Reference Tweeters: SEAS Lotus PerformanceSUB: Hifonics12" Wiring:KnuKonceptz,Omega-Audio,Sound quest AMPS:Lightning Audio,Phonix Gold

פורסם

לא מדוייק. הכביש מתאפיין בשינויי גובה תכופים ורציניים, מה שגורם לשדה ראייה מוגבל לגמרי אפילו בקטעים שנראים לכאורה ישרים.

מי שלא מכיר, עלול לצאת לעקיפה ולגלות פתאום רכב מולו, גם אם הכביש נראה לו פנוי לחלוטין.

אין כאן עניין של לקיחת סיכון לא שקול, אלא טעות אופטית שמפילה בפח הרבה נהגים שלא הכירו את הכביש (תעיד על כך כמות התאונות החזיתיות שהייתה בכביש).

פורסם
אני לא רואה שום בעיה ליסוע בכביש הזה במהירות של 150 גם בלילה

זהו כביש דו-סטרי וגם די עמוס לעיתים. אין מדינה בעולם שמותר לסוע בה במהירויות כאלו בכביש דו-סטרי, להוציא אולי מונטנה, אבל זה בגלל נפח התנועה.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

השיטה מוכרת מאירופה.

בהבדל אחד קטן: משתמשים בה כאן על מת לאכוף מהירות במנהרות ע"י הצבת מצלמה בכניסה וביציאה.

השיטה מיועדת במיוחד למנהרות מאחר אין בתוכן אופצייה לשים מצלמה רגילה, בשל האפשרות שהנהג ייסתנוור מהפלאש ויעשה תאונה.

מאחר ולא עוצרים במנהרות, והאורך של המנהרות קטן יחסית, זו אכן שיטה מוצלחת.

בכביש הערבה אין לדבר ממש הגיון.

Passt scho...

פורסם
לא מדוייק. הכביש מתאפיין בשינויי גובה תכופים ורציניים, מה שגורם לשדה ראייה מוגבל לגמרי אפילו בקטעים שנראים לכאורה ישרים.

מי שלא מכיר, עלול לצאת לעקיפה ולגלות פתאום רכב מולו, גם אם הכביש נראה לו פנוי לחלוטין.

אין כאן עניין של לקיחת סיכון לא שקול, אלא טעות אופטית שמפילה בפח הרבה נהגים שלא הכירו את הכביש (תעיד על כך כמות התאונות החזיתיות שהייתה בכביש).

נכון מאוד, מי שלא מכיר צריך ליסוע שם ביתר זהירות ולחשוב פעמיים לפני יציאה לעקיפה, אבל, יחסית לכביש מצפה רמון כביש הערבה הרבה יותר פשוט, נכון שיש עליות וירידות שחוסמות שדה ראייה, אבל במצפה רמון יש סיבובים שהצליחו להפתיע הרבה נהגים.

כביש הערבה סלול טוב יותר, הוא פחות גלי והנסיעה יותר חלקה בהרבה, אבל נהגים לא מיומנים עלולים להתעייף מאוד מהנסיעה בכביש מצפה רמון עקב הסיבובים שיקשו עליהם והשדה ראייה המצומצם יחסית.

לעומת זאת, כביש מצפה רמון הרבה יותר מהנה לנהיגה לחובבי הנהיגה שבנינו.

זהו כביש דו-סטרי וגם די עמוס לעיתים. אין מדינה בעולם שמותר לסוע בה במהירויות כאלו בכביש דו-סטרי, להוציא אולי מונטנה, אבל זה בגלל נפח התנועה.

כשיש תנועה בכביש הזה ללא ספק עדיף ליסוע לאט יותר, עקב ריבוי טעויות ועקיפות מסוכנות של נהגים שם (פעמים רבות ראיתי שם בעצמי את הכביש עובר ל 3 נתיבים בעקבות טמבל אחד שעקף בצורה מסוכנת)

כאשר הכביש ריק יחסית והתנועה דלילה מאוד, והנהג מיומן ויודע לנהוג בצורה נכונה/ספורטיבית, ומכיר את הכביש אפשר ליסוע בטוח במהירות גבוהה גם בכביש הערבה וגם במצפה רמון.

פורסם
אבל במצפה רמון יש סיבובים שהצליחו להפתיע הרבה נהגים.

כמה?

כאשר הכביש ריק יחסית והתנועה דלילה מאוד, והנהג מיומן ויודע לנהוג בצורה נכונה/ספורטיבית, ומכיר את הכביש אפשר ליסוע בטוח במהירות גבוהה גם בכביש הערבה וגם במצפה רמון.

כל אחד יכול לנהוג בשני הכבישים בלי בעייה, כל זמן שלא קופצים מעל הפופיק.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
כביש הערבה הוא כביש שסלול היטב, הבעיה היא לא בכביש הזה, אלא בנהגים בו.אולי אתה אחד מהם?

אני לא רואה שום בעיה ליסוע בכביש הזה במהירות של 150 גם בלילה אני כן, בתנאי שהתאורה ברכב טובה ומכוונת, לפני כל סיבוב יש שלט, יש סימונים זוהרים על הסיבוב, ואם באים נכון לסיבובים שם אין סיבה באף סיבוב (אחרי צומת הערבה והסיבובים המסוכנים) ליסוע פחות מ 140 בלי להרגיש אותם בכלל וכל זאת ברמת בטיחות גבוהה, ובתנאי שהכביש לא מפוצץ.אתה סכנה לציבור הכביש הזה הוא אחד המסוכנים כביש ארוך ומשעמם שגורם לתחושה של עייפות וחוסר ריכוס, בנוסף על כך הוא צר ואין מפרדה באמצע.[/quote]

אתה כנראה לא מבין את המשמעות של נסיעה ב150 במכונית רגילה, כנראה לא חווית את המהירות ובטוח שלא נבהלת במהירות כזאת והגבת בתנועה חדה, אחרת יש סיכוי שלא היית יושב פה.

כביש הערבה הוא כביש מסוכן וניסעה בו במהירות 150 היא מסוכנת, במיוחד בלילה.

בלי שום קשר אני לא אוהב את הכביש - סעו דרך מיצפה:)

החתימה שלי אינה מיישרת קו עם כללי הבד"ץ המרה"ל ריה"ל השב"ח ישתב"ך שמ"ו

חבר במועדון ה5...מטר אורך :-P

פורסם

אני לא רואה שום בעיה ליסוע בכביש הזה במהירות של 150 גם בלילה,

גם אני לא רואה בעיה, מה גרם לך לחשוב שיש לי בעיה עים המהירות?

פורסם

כביש הערבה סלול טוב יותר, הוא פחות גלי והנסיעה יותר חלקה בהרבה, אבל נהגים לא מיומנים עלולים להתעייף מאוד מהנסיעה בכביש מצפה רמון עקב הסיבובים שיקשו עליהם והשדה ראייה המצומצם יחסית.

כביש גלי - היה נכון עד לפני חמש שנים. מאז נסלל הכביש מחדש, ואין שום בעייה לנסוע בו. אין לי מושג על אילו סיבוכים ושדה ראייה מצומצם מדובר - יש קטע עם סיבובים קצת מפתיעים לפני בה"ד 1, כדאי להוריד בו מהירות למי שלא מכיר, את הירידה ממצפה למכתש, כמה סיבובים מיד ביציאה מהמכתש אחרי נחל פארן, ומעט סיבובים אחרי צוקי עובדה, ממש לפני הכניסה המערבית לאילת.

זה שעם ישראל מתנהג ברובו כמו עדר, לא מונע מדרך מצפה להיות תחליף ראוי ואף עדיף על כביש הערבה.

אתה כנראה לא מבין את המשמעות של נסיעה ב150 במכונית רגילה, כנראה לא חווית את המהירות ובטוח שלא נבהלת במהירות כזאת והגבת בתנועה חדה, אחרת יש סיכוי שלא היית יושב פה.

לא ברור לי מה מסוכן ב-150 קמ"ש (בכביש עם תשתית מתאימה). בחלק גדול מארצות אירופה נוסעים כך כבעניין שבשיגרה, וזו לא מהירות שבה אדם ממוצע עם מעט הבנה בנהיגה לא מסוגל לעמוד (יותר נכון - לשבת). או ואבוי אם אתה בכלל מעלה על דעתך ביצוע תנועות חדות במהירות כזו. אם זה מה שאתה או כ"א אחר עושה, ברור למה המהירות הזו נחשבת מסוכנת.

פורסם
לא ברור לי מה מסוכן ב-150 קמ"ש (בכביש עם תשתית מתאימה). בחלק גדול מארצות אירופה נוסעים כך כבעניין שבשיגרה.

תסכים איתי ש 150 בכביש הערבה היא לא מהירות סבירה (דו סיטרי,חד מסלולי לכל כיוון, בלי גדר הפרדה ועם שוליים מאוד לא סלחניות).

הק"מ שלי בכבישי אירופה נמדד במאות אלפי ק"מ, בשום מדינה באירופה לא ראיתי כביש בסגנון כביש הערבה שהמהירות המותרת בו היא 150, אתה יודע מה, גם לא 120.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם
כביש גלי - היה נכון עד לפני חמש שנים. מאז נסלל הכביש מחדש, ואין שום בעייה לנסוע בו. אין לי מושג על אילו סיבוכים ושדה ראייה מצומצם מדובר - יש קטע עם סיבובים קצת מפתיעים לפני בה"ד 1, כדאי להוריד בו מהירות למי שלא מכיר, את הירידה ממצפה למכתש, כמה סיבובים מיד ביציאה מהמכתש אחרי נחל פארן, ומעט סיבובים אחרי צוקי עובדה, ממש לפני הכניסה המערבית לאילת.

זה שעם ישראל מתנהג ברובו כמו עדר, לא מונע מדרך מצפה להיות תחליף ראוי ואף עדיף על כביש הערבה.

לא ברור לי מה מסוכן ב-150 קמ"ש (בכביש עם תשתית מתאימה). בחלק גדול מארצות אירופה נוסעים כך כבעניין שבשיגרה, וזו לא מהירות שבה אדם ממוצע עם מעט הבנה בנהיגה לא מסוגל לעמוד (יותר נכון - לשבת). או ואבוי אם אתה בכלל מעלה על דעתך ביצוע תנועות חדות במהירות כזו. אם זה מה שאתה או כ"א אחר עושה, ברור למה המהירות הזו נחשבת מסוכנת.

התשובה שלי נמצאת במילותך שלך - בארצות אירופה.

בארץ אין תשתית בטח שלא בכביש הערבה. נסיעה ב150 מסוכנת אין לך אפשרות לתקן אין לך מרווח תיקונים בכלל ליתר דיוק שלא נדבר על ראות גרועה והמפרדה הוירטואלית בכביש.

אני מאמין שנסיעה במהירות כזאת בכביש שמייועד לכך ונבדק וכמה מומחים הוכיחו שהוא מתאים היא אפשרית, בטח כיום עם מערכות הבטיחות. אבל לצערי לא בכביש הערבה, ולא עם כל "מונטה קרלו".

החתימה שלי אינה מיישרת קו עם כללי הבד"ץ המרה"ל ריה"ל השב"ח ישתב"ך שמ"ו

חבר במועדון ה5...מטר אורך :-P

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6321 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...