Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6416 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם, כמו לרובכם גם לי יש חיישני רוורס ברכב, אבל אני רוצה לשנות את צליל הזמזם ע"י החלפתו בזמזם אחר. נתקלתי בבעיה: היציאה מהמוח של פארקטרוניק היא 4.5 וולט והזמזם אותו אני רוצה לחבר דורש 12 וולט. לאחר ניסיונות שונים אני רוצה לקנות ממיר 5-12. איפה מוכרים?

פורסם

בקצרה..

קיימים זמזמים פיאזואלקטרים גם למתח של 6 וולט וגם ל-3 וולט.

גש לרחוב שדרות הר-ציון בת"א לחנות בשם סימן-טוב או חן אלקטרוניקה וקנה לך אחד כזה.

רוב הזמזים שרשום עליהם מתח עבודה של 12 וולט זה למעשה המתח הנקוב שבו בוצעו הבדיקות של הזמזם ונכתב מפרט שבו רשום הזרם הנצרך על-ידי הזמזם ותדר הזמזום ועוצמת הזמזום במתח של 12 וולט.

כמעט רוב הזמזמים למתח DC ללא מתנד פנימי ניתנים להפעלה במתח של מ-3 וולט עד 18 וולט ויש כאלה גם עד 30 וולט.

במידה והמתח המסופק לזמזם קטן ממתח הנקוב (הרשום על הזמזם) נקבל עוצמת זמזום נמוכה יותר ותדר זמזום שונה.

נסה לחבר את הזמזם למתח של 4.5 וולט ולבדוק האם הצליל מתאים לך.

בארץ לא קיים מבחר גדול של זמזמים המפיקים זמזום בתדר שונה. רובם מפיקים זמזום בתדר של 3-4 קילוהרץ.

אין צורך בשום ממיר פשוט תרכוש כמה זמזים שונים ובדוק את הצליל במתח 4.5 וולט.

איזה כייף לי :)

פורסם

תודה על התגובה המפורטת.

הזמזם שאני רוצה לחבר הוא ממערכת פארקטרוניק מקורית של וולוו S80. כאשר מחברים אותו למתח (מצבר) 12V הוא עובד. חשוב לציין כי הוא בצורה של שורק, ניתן לסגור ולפתוח את הפיר על מנת לקבל צליל נמוך יותר בעוצמה. ניסיתי לחבר דרך רלה, אך לא היה ברשותי רלה של 5V אלא רק 12V-24V. ניסיתי גם 2 נגדים וטרנזיסטור (מהמילים של מי שנתן לי אותם - מתאימים) אבל זה לא הצליח, יכול להיות מאוד שלא מתאימים. בעקבות כל זאת הגעתי למסקנה לרכוש משהו מוכן.

פורסם

בהתחלה רשמת שאתה מעוניין בזמזם למתח נמוך מ-12 וולט וקיבלת תשובה.

בהודעה השנייה סיבכת קצת את הדברים וכבר לא ברור לי מה אתה רוצה במדוייק לבצע.

המוכר שמכר לך את הרכיבים כנראה התכוון שתבנה או מגבר או מתג (בדומה לממסר) שתפקידו למתג את המזמם למתח של-12 וולט עם קבלת אות מהמוח של המערכת.

כאשר מדברים על מערכות החשמל וחיבור רכיבים מומלץ לצרף שרטוט חשמלי אחרת אנחנו עלולים לטעות ולא להבין אחד את משנהו.

אנא צרף תמונה+שרטוט ומתח עבודה של הרכיבים ומה אתה מעוניין לשנות בכדי שנוכל לעזור לך.

איזה כייף לי :)

פורסם

ברכבי קיימת מערכת פארקטרוניק מקורית. הצליל של מזמזם לא מתאים לי ולכן מצאתי זמזם אחר. ניסיתי לחבר אותו למוח ולא הצלחתי, הסתבר שהיציאה היא 4.5 וולט. התחלתי בחיפושים אחר פתרונות להמיר 5 וולט ל12. לאחר מס' נסיונות שביצעתי באתי ושאלתי כאן. את הרכיבים אני לקחתי מחבר.

כרגע אין לי אפשרות לשרטט, לצערי הרב.

תודה.

• תוכן חדש...