Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6364 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

גילעדי היקר, אם כבר השקעת זמן בבדיקה מעמיקה. אולי תשקיע עוד מעט זמן כדי להעלות או להסביר,

כיצד לבדוק אם משאבת מים תקינה מלבד סירקול, מה לבדוק לחץ או ספיקה, וכיצד ?.

תודה דוד.

דוד מזרחי נפטר ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

• תגובות 55
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

לחץ מושפע כמו שמרק אמר מהתנגדות המערכת לזרימת הנוזל.

לאורך השנים למשל, קוטר המעברים קטן ברדיאטור עקב לכלוך וכו', ועקב כך לחץ המערכת עלול לעלות אך המשאבה עדיין יכולה להיות לא תקינה.

אל תשכח שהמערכת גם ככה עובדת בלחץ חיובי דבר שמשבש את תוצאות בדיקת הלחץ.

לכן בדיקה של לחץ, לא תמיד תצביע על משאבה תקינה (בגלל המשתנים הרבים במערכת שישפיעו על הלחץ).

פרט לכך,

הנתון היחיד שלא משתנה במערכת כזו הוא הספיקה (היא תלויה בסל"ד המשאבה, אך רוב הסיכויים שהבדיקה תבוצע בסל"ד סרק).

במצב כזה הייתי מחבר שעון ספיקה לקו היציאה מהמשאבה כדי לבדוק שהיא אכן תקינה.

ברור שאם אין תחום תוצאות תקין, מוצהר ע"י יצרן, תהיה אולי בעייה להחליט אם תקין או לא, אבל זה כבר סיפור אחר.

ודרך אגב גם במערכת השימון, אם יש סתימה הלחץ יעלה אבל זה לא אומר שיש זרימה מספקת ולכן בודקים גם ספיקה כשצריך.

מצד שני, אם למשל, יש דליפה לא מתוכננת במערכת, הלחץ ירד אך הספיקה תשאר אותו דבר, לכן כל בדיקה מתאימה לזיהוי תקלה אחרת.

גילעד

:turn-l:מכונאי וחשמלאי אופנועים מוסמך :turn-l:

פורסם

גילעד שלום,

במידה ואתה מתעניין בנושא תורת הנוזלים נסה להשיג את הספר של חברת פרקר אחת הייצרניות הגדולות של ציוד כגון: אטמים,משאבות הדחק קבוע/משתנה/שסתומים ועוד..רוב הספרות הטכנית הנלמדת במוסדות להשכלה גבוהה קרי הנדסת מכונות נלקחה מספרות של חברה זו.

הסיכוי שלך לנסות להסביר משהו טכני בסיסי עלול לפעמים להתקל בקשיים למי שאין רקע בסיסי תיאורטי בנושאי הנדסה.

האמת שלאחר התגובות של דוד חשבתי לכתוב מאמר קצר בנושא יסודות תורת הנוזלים ומשאבות הידראוליות, אבל התעייפתי מהתגובות הכוללות השמצות על רקע אישי אז וויתרתי.

גלעדי תודה על הקובץ.

בשביל כול הקוראים חתכתי את הקטע מתוך הקובץ שנכתב על-ידי מהנדסים המוכיח חד משמעית וללא שום עוררין שדוד טועה.

untitled.JPG

איזה כייף לי :)

פורסם

מרק תודה על המידע.

רוב הידע שלי בנושא משאבות נובע מלימודי בקרה במכונות בתיכון, ובנוסף שיחות ארוכות עם אחי שלמד הנדסאי מכונות (בהתמחות של מכונות ימיות), וכמובן נבירה ארוכה באינטרנט בנושאים שונים ובתחומים שונים של מכונאות.

גילעד

פורסם
אם אני פותח ברז מים בבית,

המים שיוצאים, יוצאים בלחץ או בספיקה ?

הם יוצאים בספיקה וגם בלחץ (אם כי קטן ו/או זניח בגלל שזו מערכת ביתית).

הספיקה היא בעצם כמה ליטרים ליחידת זמן.

והלחץ הוא מתואר ע"י יחידת משקל ליחידת שטח (PSI לדוגמה זה כמה פאונד לאינץ' מרובע).

רוב הסיכויים שלא תוכל למדוד לחץ בזמן זרימת המים מאחר ואין להם על מה ללחוץ בזמן שהם יוצאים החוצה (לחץ במערכת בכל מקרה קטן).

אם תחבר שעון לחץ לברז, תחסום אותו בצידו השני ותפתח את הברז, אז תקבל קריאה של לחץ.

אם תחבר שעון לחץ, ותפתח את המים שיזרמו חופשי, יכול להיות שתקבל קריאת לחץ, אבל רוב הסיכוים שזניחה או קטנה ביותר, מאחר שהקטנת את התנגדות המערכת, ובכל מקרה הלחץ במערכת המים הביתית נמוך יחסית.

גילעד

פורסם
במצב כזה הייתי מחבר שעון ספיקה לקו היציאה מהמשאבה כדי לבדוק שהיא אכן תקינה.

גילעד

נראה שאין סוף לשטויות שנכתבות.

אם היית צריך להתפרנס מהמקצוע, היית אוכל לחם ובצל. :-P

דוד.

דוד מזרחי נפטר ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

פורסם

אני אשמח שתסביר למה שטויות.

ולחם עם בצל זה לא רע (אם אתה מוסיף באמצע שניצל). :wink:

חוץ מזה אני מקווה שהכל נכתב ברוח טובה.

לעומתך דוד, אין לי שום ניסיון בשטח, ואני תמיד לומד ממה שאתה כותב, ואני מודע לכך שיכול להיות שגם טעיתי.

אני גם מודע לכך גם שהישומים של בדיקות מסוימות בעולם הרכב שונים מעולמות אחרים בתחום המכונאות.

אז דוד, האר את עיניי :-P.

גילעד

פורסם

שבת שלום לכם חברים

אז ככה

לגבי הספיקה או הלחץ של המשאבת מים - כנראה שזו לא הבעייה.

ואת זה אני אומר בביטחון אחרי ששמתי לב לשני דברים:

1 שהטמפרטורה של המנוע גבוהה מעל הרגיל, ברגע שמפעילים את החימום החום של המנוע יורד בבת אחת חזרה למצב הנורמלי

2 בזמן שהחימום באוטו פועל, האוטו לא מתחמם בכלל לא בעליות ולא בתאוצות

אם אני נוסע בלי שהחימום דולק, האוטו יכול לינסוע כרגיל בלי שום בעייה על שפתאום הוא מתחמם בבת אחת - גם במישור.

ולפי מה שאמר לי חבר מבחינה הגיונית, זה כנראה משהו שקשור בצנרת.

איזה צינורות? למה זה קורה? איך פותרים את הסיפור בהמשכים המתסכל הזה?

צריך כנראה לא רק להיות עם ידע טוב במכונאות אלא גם כנראה להכיר את הסיוויק מיקרוב.

ויכול להיות שאני טועה...

אם למישהו יש רעיון מה עושים מוזמן לכתוב!

אני יבדוק ברצינות כל רעיון לפתרון שתציעו

פורסם

שלום רב !

אתגר מקצועי, לבעלי מקצוע, או לאנשים בתחום, , הוא לחם חוק, ומסב עיניין רב, למסתכלים מהצד, ולומדים מהמומחים.

אני בדעה שהדעות אומנם חלוקות, אבל הדיון ממשיך ברוח טובה.

אי לכך, קבלו אתגר נוסף ואולי זהה.

קיבלתי אי מייל והעתקתי את הנוסח לשרשור כאן, במקום לפתוח שרשור חדש:

שלום צביקה..

אני פונה אלייך אחרי חיפוש תשובה , ולפי הידע שאתה מפגין אתה סופר מקצועי...

יש לי הונדה סיוויק האצ'בק שנת 98 עם בעיות חום.

החום מטפס עד לאן שאסור שיגיע בזמן עצירה ( רמזור, פקק ...).

החלפתי רדיאטור כי הוא היה סתום וניקוי לא ממש עזר.

החלפתי משאבת מים שהיה בה חור קטן, החלפתי צינורות מים שהיו ישנים והתנפחו, החלפתי את המחבר של צינור המים שבין הרדיאטור למנוע, כי הוא היה קצת בלוי, ביטלתי את הטרמוסטת,

ביצעתי בדיקה של לחץ הפוך, לבדוק אם זה ראש מנוע, יצא תקין,ביצעתי עוד בדיקה מיוחדת עם מבחנה מסויימת שאמורה להחליף את צבע הנוזל אם זו בעיה בראש מנוע, גם יצא תקין,החלפתי יוניט של הוונטה, כלום לא עוזר, פעם אחת הייתי צריך ליסוע נסיעה קצת ארוכה אז לא רציתי לקחת סיכון אז גישרתי את הפלג של הוונטה שתעבוד קבוע(אז הרכב לא התחמם).

אני כבר אובד עצות, מה אני עוד יכול לבדוק?

לטיפולכם המקצועי.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

בבקשה צביקה.

נראה לי שהשרשור הבא יענה על השאלה

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=234956

יש לציין שהתשובה באה מאורן ויש לבדוק את הכיוון הנ"ל.

גילעד

פורסם
בבקשה צביקה.

נראה לי שהשרשור הבא יענה על השאלה

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=234956

יש לציין שהתשובה באה מאורן ויש לבדוק את הכיוון הנ"ל.

גילעד

גילעד שלום רב לך, באירלנד הרחוקה והקרה!

אכן קראתי את השרשור ואת האבחנה של אורן, לגבי התרמוסטט:

בסיוויק קיים טרמוסטט כפול,ברגע שמבטלים אותו,הזרימה לרדיאטור קטנה משמעותית,ובמים סוביים "במעגל הקטן",משמע בתוך בלוק המנוע, בקיצור תרכיב טרמוסטט חזרה והמנוע יפסיק להתחמם.

אורן

ואני שוב חוזר ומהרהר בליבי שוב, על כמה חשיבותו של הפורום, ושל אנשים כמוך, שאני עוקב אחרי תגובתייך כל הזמן,

וקולט כמה אתה מקצועי, למרות שכמדומני אתה לא עוסק בתחום ביום יום תשובתייך מקצועיות ואני נהמה לקרוא אותם.

הציטוט שנתתי שהוא של אורן, והא נראה לי הפתרון לבעייה.

ואני אשלח לו איימיל בחזרה, ואציע לו להחזיר את התרמובטט בחזרה.

תודה לך ולאורן.

עידכון בוודאי יגיע בקרוב.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

• ספונסר פורום
פורסם

לגבי המקרה של פותח השרשור אין אתגר,הטרמוסטט לא נפתח עד הסוף,זה קורה לי הרבה בסיוויקים,לעיתים אני מחליף 3 טרמוסטטים עד שאני מוצא אחד טוב.

לגבי השאלה של הבחור במייל לצביקה,אכן הבעיה היא בחוסר טרמוסטט

אורן

פורסם

לפותח השירשור, לאור האמור הייתי ממליץ לבדוק שוב את נושא הטרמוסטט וניקוז האוויר כמו שבני לוי הציע.

וכן הייתי הולך למוסך אחר (לאורן לדוגמה) כדי שיסדרו את העיניין, מאחר ונראה שהמכונאי לא בדיוק מבין ברכבך.

רפי לין יכול להציע לך מוסך שיתאים לצרכיך ולמיקומך.

וצביקה נכון אני לא מכונאי, אבל זה החלום שלי (ואני מקווה להגשים אותו פה באירלנד).

כשהיה לי אופנוע, ביצעתי את כל הטיפולים לבד (כולל שרשרת וגג"ש) בעזרת ספר יצרן ואת המסובך (כמו קרבורטורים :wink:, מאחר ויש שניים וצריך לתאם ביניהם ולכוון את שניהם) השארתי למכונאי שסמכתי עליו.

כשעברתי לרכב, נרשמתי לפורום ומאז אני פה איתכם כל יום.

כיום העבודה שלי מאפשרת לי להיות צמוד למחשב כל היום וכך גם לפורום.

שיטת הלימוד למכונאי רכב באירלנד שונה מבארץ, וכאן היא מבוססת על שיטת המתלמד שבה קודם לומדים מעשי ואז עוברים לעיוני ולבסוף שוב חוזרים לעיוני, כשבמהלך הקורס משלמים לך על זה שאתה בעצם לומד.

רציתי להגיד לך שזה ממש מחמם את הלב לשמוע מאיש מקצוע כמוך, שאני מאוד מעריך את המקצועיות ואת האנושיות שאתה מפגין פעם אחר פעם בפורום, מחמאות שכאלו.

המון תודה,

גילעד

פורסם

קודם כל תודה על ההשקעה, אני כתבתי את הבעייה הזו וכבר קראתי את כל התשובות בנושא.

מאחר ולא מצאתי את הבעייה פניתי באופן אישי לצביקה והוא פנה אליכם...

אז למומחים בהונדה מה עוד אני יכול לעשות ? ( בהתחשב בעניין שזה טרמוסטת תקין)

תודה נדב..

• תוכן חדש...