Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5442 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים יש לי בעיה רצינית.

התחלתי ללמוד הנדסת אלקטרוניקה במכללת אורט בראודה במסלול השלמה של הנדסאים.

"לשמחתי" קיבלתי טלפון ממשרד הקישור שבו שאלו אותי האם אני מתכוון להגיע? שאלתי לאן להגיע? אז אמרו לי כמובן למילואים!

אני בתשובה אמרתי שאין לי מושג על איזה מילואים הוא מתכוון כי לא קיבלתי שום צו.

שאלתי אותו מתי המילואים ולכמה זמן, והבחור אמר לי שעוד 3 שבועות המילואים ולמשך 11 ימים.

אני אמרתי שלפי מה שאני יודע צריך להודיע חודשיים מראש על מילואים מעל 4 ימים ולכן אמרתי לו שזה לא חוקי!

אז הוא בתמורה בדק ואמר שהם שלחו לי את הצו בזמן וזה שהוא לא הגיע זה בגלל הדואר.

אז שאלתי אז למה לא נשלח צו שני (קריאה שניה) כעבור שבוע שבועיים לאחר שלא קיבלו תשובה ממני? נאמר לי שזה לוקח זמן.

אוקי בקיצור אמרתי לו שאני לא יכול להגיע כי אני סטודנט, והוא נתן לי את הטלפון של הקצין היחיד שיכול לשחרר אותי.

התקשרתי לקצין (ק. חימוש) שלא מכיר אותי וגם לא אמור להכיר.

סיפרתי לו את המקרה שלי והמצב שאני נמצא בו, והוא החליט לא לשחרר אותי.

עכשיו לבעיה שלי:

המצב שלי כרגע הוא שאני לא יכול ללכת למילואים הפעם בשום פנים ואופן כי אני במסלול השלמה מיוחד של הנדסאים שזה אומר שאני לומד קשה יותר מרוב הסטודנטים הרגילים שגם לומדים את המקצוע הזה, וכל זה כדי לחסוך שנה מהחיים שלי בלימודים, וללמוד "רק" 3 שנים במקום 4 ויותר.

זה אומר שאסור לי להיכשל בשום מקצוע ולקבל ציון ממוצע של 70 לפחות, אחרת... אני משתלב במסלול הרגיל.

11 יום מילואים זה כמו לומר לי שאני עכשיו עובר למסלול הרגיל, כי מספיק נכשל אחד ואיבדתי שנה פלוס מהחיים.

כי להספיק את החומר הנלמד בזמן שאני נמצא בלימודים אני לא מספיק, אז בנוסף לזה להשלים שבועיים של חוסר לימוד במקביל ללימודים הרגילים שממשיכים לנוע.

אני לומד כל יום כל היום ובכל רגע פנוי, ואני לא מגזים בכלל אני לא רואה כלום בעיניים חוץ מלימודים, בלי טלויזיה, 5 שעות שנה מקסימום בלילה ואפילו שחברה שלי גם התחילה ללמוד באותה המכללה איתי היא לא רואה אותי בכלל.

וגם עם כל זה אני לא מספיק להבין את רוב החומר הנלמד.

הצו היחיד שיש לי כרגע (3 שבועות לפני המילואים) הוא צו שנשלח בפקס (אחרי המון שיחות) וזה בשביל להתחיל להזיז את העניינים עם הולת"מ שגם ככה איחרתי את המועד להגשה (בגללם) ואני לא יכול להגיש אותו עד יום ראשון במכללה!

מצד שני אחרי הרבה שיחות עם הקצין ונסיונות להסביר לו את המצב, הוא לא מוכן לוותר עלי.

אני בין הכיסאות ולא יכול ללכת למילואים בכל מקרה! ואני גם לא אלך (הפעם). אני מוכן לשאת את התוצאות בעקבות זה אבל לא בזמן הסמסטר.

אני לא מוכן לקבל את ההחלטה בעצמי להרוס לי את הלימודים, אם מישהו אחר רוצה לקבל את ההחלטה בשבילי אז אני אהיה לפחות שלם עם עצמי.

מה דעתכם? מה אני יכול לעשות בנידון?

תודה.

פורסם

תשאל פה :

http://www.fresh.co.il/vBulletin/forumdisplay.php?f=124

בכל מקרה יש להם בעיה עם הקריאה הזו , אבל אתה צריך להוכיח את זה.

בהצלחה בלימודים .

נשוי לשתי חיפושיות 74 1300 האחת ידנית השניה חצי אוטומטית כבר לא חצי אוט' :twisted:.

וגם לסובארו בראט (טנדר ) 81 4X4.

פורסם

תודה רבה אומי.

איך אני יכול להוכיח? כל הקלפים אצלם, אני אומר שלא הגיע הצו והם אומרים שרשום להם שהם שלחו!

זהו הם הוכיחו לי.

אכלתי אותה בכל מקרה נראה לי.

תודה.

פורסם

היה לי את הסרט הזה בשנה הראשונה ללימודיי ומה שאפשר לעשות הוא לגשת לדיקן/ית ולבקש ממנו /ה לחתום על דבר שנקרא ולת"ם (וועדה לתיאום ימי מילואים).

תמלא את הטופס בצירוף מערכת השעות והדיקן /ית יחתמו.

מכאן זה כבר תלוי בצבא שנכון שמתנהל ברוב המקרים כקיר בטון אבל בכל זאת יש התחשבות מסויימת בסטודנטים.

ד"א תגיד תודה שזה רק 11 יום כי אני קיבלתי תעסוקה של 18 יום וגם זה לאחר קיצור מ-31 בגלל מבחנים.

אני הצלחתי לדחות את המילואים מאמצע הסמסטר הראשון של השנה לסופו כך שהפגיעה היתה פחותה כי חומר לא הפסדתי אבל במבחנים די נדפקתי כי כל מועדי א' הלכו לאיבוד וניגשתי למועדי ב'.

הסבירו לי שאני יכול לגשת למועד ג' לשיפור ציונים אבל זה כבר התנגש עם מבחני סוף שנה ורציתי שרק הסיוט הזה יגמר כבר.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

• אחראי פורום
פורסם

אכן בעיה, אבל אל תרכב על הקטע של הצו שלא הגיע בזמן, אמנם מ.הקישור עשה טעות אבל זה לא ממש מעניין אותם.

יש שתי אופציות: אחת, כמו שאמרו לך, טוס לולת"ם. אני חושב שיש לך עוד זמן לוועדה, לפעמים הן מתקיימות די בסמוך למילואים.

השנייה (בין אם עשית ולת"ם או בלעדיו) זה להגיע ליום הראשון ופשוט לחפור לקצינים.

אם יהיו להם אנשים במשבצת שלך הם לא יחזיקו אותך בכוח (כמובן, כל עוד הם לא חארות).

בקשר לולת"ם - פעמיים קיבלתי 20+ יום על המבחנים ופעמיים הם רק קיצרו לי בחצי.

בהצלחה.

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם

קיבלתי אתמול בדואר רשום את התזכורת.

כבר רשמתי מכתב שאותו אני מקווה לשלוח לקצין וגם לולת"מ שאגיש מחר דרך הדיקן.

אקווה שזה יעזור.

תודה.

פורסם

גם הרשום אמור להיות המינימום זמן כלשהו לפני המילואים עצמם.

נכנסת לקישור שנתתי לך?

יש שם את האנשים שאתה צריך , אם יש תשובה היא שם.

נשוי לשתי חיפושיות 74 1300 האחת ידנית השניה חצי אוטומטית כבר לא חצי אוט' :twisted:.

וגם לסובארו בראט (טנדר ) 81 4X4.

פורסם

לך לרופא המשפחה שלך ביום הגיוס, תגיד לו שאתה לא מרגיש טוב, קח את אישור המחלה (כולל כמה ימי מנוחה הרופא משפחה שלך קבע שאתה צריך להישאר בבית) שלך ותפקסס אותו ליחידה.

אסור להם לזמן אותך בלי בדיקה של רופא, ואף רופא צבאי לא ייקח על עצמו את האחריות במקרה שהוא טועה.

בלי קצין העיר בלי כלום.

סע לשלום.

היהודים עם אופטימי, לפני שיודעים מה הגודל הם חותכים.

גילוי נאות - אני חבר במועדון פיאט

פורסם

תגיד לרופא שלך שיש לך שילשולים והקאות,בלי בעיה הוא ירשום שיש לך וירוס,תפקסס ביום הגיוס שרופא יראה את זה שם,ותקבל את 3 ימי המחלה ממנו(אף רופא לא יביא אותך עם וירוס של שלשולים והקאות למילואים),אחרי 3 ימים שזה מה שאמור להספיק לוירוס לעבור,תלך שוב לרופא ,תגיד שזה עדיין לא עבר,יותר טוב אבל עדיין "רע", תקבל שוב ימי מחלה,שוב תפקסס לקישור ,שוב יראה רופא ובדרך כלל גם הפעם יאשר את המחלה ועוד 3 ימים הלכו פארש, מכאן זה כבר משחק עצבים בינך לבין הקישור, אל תיכנע.בהצלחה.

• שנתיים מאוחר יותר...
פורסם

טיפ לקיצור מילואים שבדרך כלל עובד: תבקש לקצר את המילואים ביום אחד - ביום הראשון שלו, לקצינת קישור אין בעיה לאשר את זה.

כשתגיע ביום השני כל היחידה שלך כבר נמצאת בשטח ואיתך כבר אין מה לעשות, לא יחתימו אותך עכשיו על נשק וישלחו אותך בספיישל לשטח, גם לא יהיה כבר מי שיחתים אותך, אז ישלחו אותך לעשות מטבח בבסיס עד הצהרים ואתה משוחרר.

הצבא לא חושב כמה צעדים קדימה, נצל את זה. :wink:

Straight roads are for fast cars, turns are for fast drivers

:-):arrow::idea:

פורסם
אכן בעיה, אבל אל תרכב על הקטע של הצו שלא הגיע בזמן, אמנם מ.הקישור עשה טעות אבל זה לא ממש מעניין אותם.

יש שתי אופציות: אחת, כמו שאמרו לך, טוס לולת"ם. אני חושב שיש לך עוד זמן לוועדה, לפעמים הן מתקיימות די בסמוך למילואים.

השנייה (בין אם עשית ולת"ם או בלעדיו) זה להגיע ליום הראשון ופשוט לחפור לקצינים.

אם יהיו להם אנשים במשבצת שלך הם לא יחזיקו אותך בכוח (כמובן, כל עוד הם לא חארות).

בקשר לולת"ם - פעמיים קיבלתי 20+ יום על המבחנים ופעמיים הם רק קיצרו לי בחצי.

בהצלחה.

לצערו הרב של הבחור אין לו זמןן לולת"ם מכיוון שחייבים להגיש לפחות חודש לפני תחילת המילואים.

האופציה היחידה שלך היא לדבר עם הקצינת קישור/מפקד שלך ולדבר אל ליבם (להסביר להם את המצב ולקוות שיחוסו עלייך).

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

מיכו מה שלומך ?

דבר איתי בפרטי או בטלפון, אני אנסה לעזור לך עד כמה שניתן .

נ.ב.

אין לו מה לדבר עם קצינת הקישור, קצינת הקישור אינו גורם אשר יש לו יכולת להחליט או להשפיע. קצינת הקישור הינה גורם מבצע בלבד.

• תוכן חדש...