Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6467 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הי,

ביונדאי גטס ההתנעה התחילה להיות קצת יותר קשה (נשמע שהסטרטר מתקשה טיפה לזוז, ויש לי הרגשה שזה חשמלי). המצבר מקורי (יונדאי גטס 2004, המצבר יוצר ב12.2003).

יש בכלל מה לבדוק, או פשוט ללכת לקנות מצבר?

ובנוסף - יש לי תלושים שתקפים לאוטו דיפו, שנותנים לי 16% הנחה מהמחיר שם. למי שמכיר - המחירים שם אחרי ההנחה הם טובים, או שעדיין יקר?

תודה,

אבי

פורסם

יפה שהמצבר שרד 5 שנים -וכנראה שהגיע הזמן להחליפו .. ואם תחליט שאתה ממשיך איתו ..אז כדאי שתדע שזה מקצר את חיי האלטרנטור שלך שנזקק לפצות על היחלשות המצבר.. בכל מקרה אפשר לבדוק את מצב המצבר ע"י בדיקה פשוטה בעזרת אוומטר או לבדוק את זמן פריקתו לאחר טעינה מלאה בעזרת מטען מצברים(אם זמין ברשותך)..

פורסם

הממ..

האמת שניקיתי את המגעים (כשחשבתי שאולי צריך למלא מים), ועכשיו הוא מניע כמו חדש.

מה דעתכם? לקחת לבדיקה / להחליף ישר / להתעלם?

ואם בדיקה - אוטודיפו אמינים, או שיגידו לי להחליף ישר? זכור לי פשוט שכבר לפני שנתיים איזה מישהו אמר לי להחליף אותו, כי כל יום הוא מת...

פורסם

לשם השלמת בדיקת המצבר אתה חייב להטעין אותו למתח קטבים של 12.3 וולט לפחות ואז לבצע בדיקה תחת עומס.

במידה והמצבר 'נח' שעתיים ללא פריקה/טעינה בדיקת מתח הקטבים כאשר המצבר מנותק=לבדיקה בעזרת הידרומטר (כמעט 1:1)

איזה כייף לי :)

פורסם

יש לבדוק עם הדרומטר שהמצבר טעון ולא פרוק. אם כך, אין צורך בטעינתו. אז ומייד, לבצע בדיקת עומס. אם עומד בעומס, הוא תקין. אם לא עומד בעומס, אינו תקין.

בכל מקרה, ומצבר בן 5 שנים, גם אם "שורד" את הבדיקה, ובאם הכיס לא לוחץ, הייתי מחליף.

דני

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

פורסם

כפי שציינתי בהודעתי הקודמת לא חייבים הידרומטר. תוצאות בדיקה בעזרת הידרומטר ניתנים להמרה למתח וגם בכיוון ההפוך.

לדוגמא:

מתח קטבים של 12.8 וולט = 1.265

מתח קטבים של 12.3 וולט = 1.190

מסכים שהבדיקה יותר מדוייקת מכיוון שניתן למדוד בעזרת הידרומטר משקל סגולי/צפיפות של כול תא בודד (כן אני יודע שמותרת סטייה מקסימלית מסויימת). אבל סטייה של 5 אחוז בבדיקה של מתח הקטבים מספיק טובה.

מה קורה במידה והמצבר אטום ללא טיפול 100 אחוז ולא קיימת גישה לתאים כלומר אין פקקים להסרה ? נשארה רק השיטה של בדיקת מתח הקטבים בכדי לדעת SOC לשם התחלת הערכת מצב המצבר.

איזה כייף לי :)

פורסם

הי,

תודה לכולם - מאחר ואחרי ניקוי הקטבים הוא חזר לעבוד כמו תמיד (התנעה קלילה תוך כשניה אחת, בלי שנכבים באמצע האורות של הדשבורד), נראה לי שאני לא אעשה כלום בנידון.

מכירים מקום בו אפשר לבדוק את המצבר בחינם / בעלות סבירה, בלי שהתשובה תהיה אוטומטית - 'תחליף', כי הם מרוויחים מזה? אין לי ציוד כלשהו, אז לצערי העצות שנתתם כאן לא עוזרות (דרך אגב, מדובר במצבר המקורי של יונדאי, ואי אפשר למלא בו מים / כלום, ככה שאי אפשר להכניס לתוכו גם ציוד בדיקה כלשהו).

תודה רבה,

אבי

פורסם

יש אכן מצברים 'סגורים' שאי אפשר (וגם לא צריך) לפתוח אותם..

אין דבר כזה "מצבר של יונדאי"- זה מצבר של 'חברה' ,שעשתה הסכם עם 'חברת הרכב' יונדאי עפ"י איך שמשתלם להם.. כמובן שחברה שמכבדת את עצמה תעדיף לתת קצת יותר בכדי לא לפגוע בשמה..

בכל מקרה קח בחשבון שגם אם המצבר יתן לך תוצאה תקינה .. עוד כמה זמן אתה חושב שהוא יחזיק? (בלי שתשים לב ויפגע לך באלטרנטור) .אורך חיים של מצבר הוא לא נצחי.. ו-5 שנים בשבילו זה יפה מאוד:-)..(בטח שנפ)

פורסם

טוב, נו, ברור שלא יונדאי יצרה אותו. כמו שגם תדיראן לא יצרה את המזגן שהיא מוכרת (באמת, הוא יוצר על ידי חברת גריי בסין), וכהנה וכהנה. הכוונה היתה 'המצבר שיונדאי מוכרת ברכבים'.

את אותה טענה אמר לי גם חשמלאי רכב לפני כשנה - המצבר שלך בן 4, הגיע הזמן להחליף (בלי לבדוק כמובן) (הגעתי אליו בגלל כבל קרוע, לא קשור למצבר).

לכן אני לא מת להחליף על עיוור חלק שהיצרן לא הכליל אותו בסדרת ההחלפות השגרתיות (כמו הרבה מאוד חלקים אחרים).

• תוכן חדש...