Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

    היי, היי אתה (או את) שם!

    אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

    אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

    אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.
     

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6476 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום, עשיתי חידוש לפסי קישוט ויצא שעף טיפה צבע על הפח ניסיתי להוריד עם מים (קרים) לא הלך אמממ אז ככה שאני רוצה לעשות שיפצור לצבע של האוטו עם ווקס ופוליש.

 

צבע האוטו לבן פנינה ( פסי הקישוט נצבעו באדום ), אני צריך שתציעו לי בבקשה חומרים : ווקס ופוליש לאוטו שיתאימו לאוטו ( צבע האוטו לא מטאלי )...

 

אגב שמתי לב שיש נוזלי ויש משחה? מה עדיף.. אני רוצה להגיע לתוצאות טובות.

 

בעיקרון לפי מה שהבנתי צריך לעשות חלק חלק ככה שאנחנו 2 אנשים אז נסתדר פחות או יותר..

 

אם תוכלו להציע והצעות איך לעשות את השלבים אחד אחרי השני אני ישמח.

פורסם

אני משתמש בווקס טפלון של קארפלן, עלות 50 ש"ח לבקבוק.

לגבי אופן שימוש:

מורח צד של האוטו, מחכה 2-3 דקות, מנגב.

עובר באופן גס על שריטות, משאיר את החומר ככה ועושה את הצד השני באותה צורה, כאשר בין לבין אני מנגב את החומר שהושאר על השריטות.

לגבי פוליש אני לא יכול להגיד לך, כי צריך לראות את הבעיה, יתכן ושום פוליש לא יעזור.

כמו כן יש שריטות קשות שלא יורדות עם ווקס, אצלי בדר"כ השריטות יורדות עם ווקס כי מדובר בשריטות מענפים (ג'יפ).

אור מעבר לדלת, שירותי פריצה לבית ולרכב 24/7

פורסם

חבר'ה אם אפשר טיפים? איזה חומרים להשתמש?

 

יש ברשותי מגבות של מיקרופיייבר, ראיתי שרצוי לעשות פוליש ווקס במקום מוצל (או בסביבות השעה 6 ) אז חברה בבקשה מי שיכול לעזור אני ישמח...

 

לדוגמא ועושים פוליש ווקס אני צריך לשטוף את האוטו קודם? ז"א אני רוצה לעשות שטיפה היום ומחר לעשות את הפוליש ווקס.

פורסם

כדאי שהאזור יהיה נקי ויבש. ווקס אמור לעזור בתיקון שריטות קלות מאוד ולהוריד שכבה קטנה של לכלוך. אם לא עבר יותר מדי זמן מהצביעה יכול להיות שכפי שקודמי אמר לך, הוא יוריד את הצבע האדום. אם לא, שימוש בפוליש עדין (לדוגמא של NO7) אמור לעזור. מורחים על האזור שרוצים לנקות (לא חזק מדי אתה לא רוצה להוריד שכבות צבע) ומנגבים עם מטלית. כעיקרון מריחת פוליש ווקס די דומה רק התוצאות שונות. לאחר פוליש חובה לעשות ווקס על מנת לשמור על הצבע.

פורסם

כרגע אני הולך לקנות תכשירי ווקס ופוליש לאוטו... יש המלצות מה לקנות?

 

לפי מה שהבנתי לפי שאני עושה קודם כל פוליש ווקס אני שוטף את האוטו טוב טוב לפני ... ורק אחרי שהאוטו יתייבש להתחיל עם הפוליש ולעבור לווקס?

 

השאלה שלי... אחרי השטיפה הרגילה שאני עושה לאוטו כמה זמן לחכות ולהתחיל אם הפוליש? כנ"ל לגבי המעבר בין פוליש לווקס אחרי שאני מסיים אם הפוליש תוך כמה זמן לעבור לווקס?

 

אני הולך לאוטודיפו כרגע ( הכי קרוב אליי- אזור רחובות) איזה תכשירים לקנות?

איזה סוג חומר של פוליש ואיזה סוג חומר של ווקס...

אגב לגביי סבון לרכב איזה סבון מומלץ (ראיתי שלא ממליצים על סבון כלים שיש בבית )

 

תודה.

פורסם

אין מה לחכות בין פוליש לווקס ובין שטיפה לפוליש. רק חכה שהרכב יתייבש. ווקס ממליצים על טרטל עם טפלון ופוליש על NO7. כעיקרון אני מעדיף את קארפלאן אבל אין את זה באוטודיפו אלא רק בחנות שלהם. אם דחוף לך עכשיו אז קנה את הטרטל.

פורסם

אז רגע איזה פוליש מומלץ ?(תכשיר)

 

ואיזה ווקס מומלץ? ( תכשיר )

 

ראיתי פה שכולם דנים רק על ווקס מה אף אחד לא עושה פוליש? לא מבין...

פורסם

מצאתי את זה:

 

פוליש הוא מעין חומר סמיך, אשר מסיר צבע שרוף, מעלים שריטות קלות ומעניק לצבע ברק שמנוני. הוא בעצם "פוצע" את הצבע ומסיר שכבה מיקרונית ממנו, בדומה ל"פילינג" שאנחנו (או לפחות המטופחים מבינינו) מבצעים על עורנו. בכדי להגן על הצבע אחרי "פציעת" וחשיפתו, יש לבצע מיד אחרי הפוליש, איטום בווקס (שכאמור מגן על הצבע).

 

איך עושים פוליש?

1. בוחרים מקום מוצל ונטול רטיבות.

2. מכינים ציוד שכולל סמרטוטי כותנה רכים לרוב, פוליש, ווקס.

3.לפני ה"פוליש" שוטפים את האוטו עם שמפו לרכב. בסוף השטיפה - מייבשים היטב את הרכב.

4. לאחר ייבוש הרכב לוקחים סמרטוט רך (מגבת מיקרופייבר).,. מורחים את הסמרטוט במעט פוליש. את הפוליש משפשפים בעדינות כנגד המכונית בתנועות סיבוביות.

5.לאחר שמרחנו על המקום נותנים לפוליש להתייבש על הצבע מספר דקות. נוטלים מגבת מיקרופייבר חדשה, ומנקים את כל שאריות המשחה מגוף הרכב. משטחי המתכת צריכים להיות חלקים לחלוטין (מה שאפשר לאמת ע"י העברת יד עדינה על המשטח. לא הרגשתם שום "גרגרי חול"? נהדר). כעת גוף הרכב נראה מבריק, כחדש.

6.לאחר שחיכינו מספר דקות שיתייבש הפוליש ולאחר מכן שניגבנו ישר לקחת מטלית מיקרופייבר ולהשים ווקס באותו מקום שעשינו את הפוליש מחכים שיתייבש ומסירים אם מטלית.

 

הערות:

לא מומלץ לבצע את ההליך על כל גוף הרכב, אלא לעבור משטח משטח. למשל, להתחיל במכסה המנוע ולעשות לו טיפול מלא, ואח"כ לגשת לדלתות, וכו'.

יש להזהר ולא למרוח את הפוליש על מסגרות הדלתות, הפלסטיקים והגומיות, כלומר לפעול בעדינות ובזהירות בקצוות המשטחים. אם בכ"ז נגע הפוליש בחלק בלתי רצוי, יש לנקותו מיד עם סמרטוט יבש נקי.

פוליש אינו תחליף לשמירה על צבע הרכב אלא טיפול לאחר מעשה (שריטות, צבע שרוף וכיוצ"ב). כבר נתקלנו במכוניות שסבלו מאזורים בהם מבצבץ צבע היסוד של הרכב עקב ריבוי פוליש שנעשה.

 

איך עושים ווקס?

1. פותחים הקופסה ומורחים את החומר עם ספוג חדש ונקי.

2. מחכים שיתייבש.

3. מסירים את השאריות ע"י סמרטוט כותנה רך נקי ויבש.

4. אין לשטוף את האוטו למשך שלושה ימים. להימנע ממגע עם לכלוך, מים ורטיבות.

פורסם

הייתי באוטו דיפו ומצאתי כמה אבל לא קניתי כלום כי לא ידעתי מה לקחת... היה להם כמעט ורק ווקס לא היה להם פוליש נוזלי...

 

היה להם משחת פוליש NO7 משהו כזה ועוד מוצרי ווקס - נוזלי/משחה.

פורסם

את המוצרים האיכותיים ביותר לא תוכל למצוא על מדפי השוק הישראלי , אבל כן תוכל למצוא מגוון מצומצם של מוצרים מחברות "מותג" (Turtle Wax , The Treatment , Formula 1 , CarPlan ובמקרה של פולישים גם 3M שתתעלה על כל השאר בהרבה) .

ללא חשיבות על איזה מוצר אנחנו מדברים (שמפו , ווקס , פוליש וכו') , אני ממליץ לכל הפחות לדבוק במוצרים של חברות אלו , והם יעשו את העבודה לה הם נועדו .

 

יתר על כן , גם אין חשיבות רבה מידי לצורת המוצר - נוזל או משחה .

סביר להניח שיהיה לך קל יותר לעבוד עם נוזל , גם במקרה של פוליש וגם במקרה של ווקס .

 

את המכונית אתה שוטף היטב , ולאחר מכן מייבש היטב .

את הפוליש אתה עושה רק לאחר שהמכונית יבשה לחלוטין , ורק לאחר הסרה מלאה של הפוליש אתה מורח את הווקס (אם לאחר הסרת הפוליש ניתן להמתין פרק זמן של שעה פחות או יותר לפני מריחת הווקס , וזאת מבלי שבזמן הזה תצבור המכונית אף לא טיפת לכלוך כמו אבק וכדומה , רצוי לעשות זאת) .

גם את הפוליש וגם את הווקס אתה מורח תוך כדי הפעלת לחץ מינימאלי ככל הניתן , ובתנועות ישרות בלבד (קדימה אחורה על משטחים מאוזנים ולמטה למעלה על משטחים מאונכים) .

בכל פעם תעבוד על מקטע קטן יחסית (בגודל שלא עולה על 20 ס"מ על 20 ס"מ למשל , כמובן שלגבי הפוליש אם אזור הפגיעה קטן יותר עובדים רק עליו ולא על משטחים תקינים) .

את הפוליש אתה ממשיך למרוח במחזוריות הלוך ושוב ולא מפסיק עד שצבעו הופך לשקוף ככל הניתן (רמת השקיפות תלויה בחומר , בד"כ בשלב הזה יבלטו מאוד על פני השטח כל השמנים שמוסיפים לפוליש) , ורק אז (לא לפני!) תוכל להסירו בניגוב עדין באותו כיוון המריחה .

את הווקס מספיק למרוח שניים שלושה מחזורים עדינים , מסירים אותו בעדינות ובאותו כיוון תנועות המריחה רק לאחר שהסתיים שלב ההתאחות הראשוני שלו (מבחינה טכנית שלא בטוח תעניין מדובר בהתנדפות ראשונית של רוב חומרי ההמסה) , זה יהיה הזמן הקצר ביותר שיעבור עד שתוכל להעביר את האצבע בתוך שכבת הווקס שמרחת ותראה שהיא מתפוררת ולא נמרחת .

תוכל לעשות שכבת ווקס נוספת לאחר שסיימת להסיר את שאריות הווקס מהשכבה הראשונה .

כדי לעשות שכבה נוספת צריך לעבור פרק זמן של לפחות שעה (וככל שיעבור יותר זמן לקראת ה-48 שעות ככה התוצאה תהיה טובה יותר) , ושוב אני מזכיר שזה רק בתנאי שתוכל למנוע מלכלוך כמו אבק מלהגיע לצבע (באמצעות חניה סגורה מכל כיוון) .

את כל התהליכים (שטיפה , פוליש , ווקס) עדיף לעשות במקום סגור או לפחות מוצל (ואם אין ממתינים להתחלת השקיעה , תנסה לדאוג לתאורה אפילו לפנס קטן כדי לעקוב אחר תהליכי הפוליש והווקס) , לא מורחים לא פוליש ולא ווקס אם המכונית מלוכלת אפילו מעט , גם את השטיפה והייבוש אתה עושה באותו כיוון התנועות של הפוליש והווקס (אם ניתן לייבש באמצעות הנחת הג'ילדה או המגבת על פני השטח זה עדיף בהרבה מלגרור אותה על הצבע) , למריחת הפוליש והווקס תשתמש במטליות כותנה (או מייקרופיבר) ולהסרתם תשתמש במטליות מייקרופיבר .

 

תקפיד על הכללים , ותגיע לתוצאות הטובות ביותר ולמינימום נזקים .

בברכה ,

גלעד מאנע .

MX-5T 05>911 S 08>S2000 07>S2000 06>S2000 08>Mazda 6 05+Z800 14+Polo 98>Suzuki Splash 09 :cry:

פורסם

אני צריך לקנות את זה עד מחר את החומריים יש לי אפשרות לגשת רק ל אוטודיפו יש משהו שאתה ממליץ משם? ( ראיתי שאין להם פוליש נוזלי אלא רק ווקס נוזלי)

פורסם

אני לא יודע מה המלאי באוטו דיפו ובטח לא בסניף שבאזורך , אך כאמור אין חשיבות רבה ליצרן ספציפי , העיקר שישתייך לחברות "המותג" כמו שהגדרנו אותן .

אני מניח שבאוטו דיפו ניתן למצוא פולישים של Turtle Wax (ה-Polishing Compound בצבע לבן-ירוק) ושל NO.7 (ה-White Polish Compound שגם כן בצבע לבן-ירוק) .

שניהם רחוקים מלהיות הפרימיום של הפולישים , אבל תקפיד על הכללים לעבודה נכונה איתם , והם יעשו את עבודתם כראוי .

MX-5T 05>911 S 08>S2000 07>S2000 06>S2000 08>Mazda 6 05+Z800 14+Polo 98>Suzuki Splash 09 :cry:

×
×
  • תוכן חדש...