Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8202 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם, יש לי שאלה..

האם יש קשר בין נזילת מים לבין מערכת החימום ברכב,

או אם נדייק האם בגלל שמשאירים את הבורר טמפרטורה על חימום תיתכן נזילת מים??

אשמח לקבל תשובה..

רנו מגאן קופה 1600 16V

FORD FIESTA SI 16V

פורסם
שלום לכולם, יש לי שאלה..

האם יש קשר בין נזילת מים לבין מערכת החימום ברכב,

או אם נדייק האם בגלל שמשאירים את הבורר טמפרטורה על חימום תיתכן נזילת מים??

אשמח לקבל תשובה..

נזילת מים מאיפה ?

תדייק בשאלותיך.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

מאיפה בדיוק?... הלוואי שהייתי יודע, אבל לפי מה שנראה לי שזה מגיע מכיוון הצינור שבין הרדיאטור למיכל המים.

רנו מגאן קופה 1600 16V

FORD FIESTA SI 16V

פורסם
מאיפה בדיוק?... הלוואי שהייתי יודע, אבל לפי מה שנראה לי שזה מגיע מכיוון הצינור שבין הרדיאטור למיכל המים.

אין קשר בין בורר חימום במצב פתוח לבין נזילה מהאזור שאתה מדבר עליו.

לדעתי (הלא מקצועית) נזילה בשל בורר פתוח, אם בכלל, אז היא תהייה מרדיאטור החימום או מהצנרת שלו.

אריאל

יונדאי ix35 + i10 שנת 2011

פורסם

ברדיאטור חימום תמיד זורמים מים? בלי קשר לבורר?

אם כן, אז הבורר רק מווסת יחס בין האוויר החם לקר שיזרום לתא נוסעים?

פורסם

האויר לתא הנוסעים תמיד זורם דרך רדיאטור החימום הפנימי בדשבורד. הבורר שולט על ברז פיזי. כשהוא סגור - אין זרימת מים חמים לרדיאטור הפנימי, והאויר הזורם דרכו לא מתחמם.

פורסם

לדעתי (הלא מקצועית) נזילה בשל בורר פתוח, אם בכלל, אז היא תהייה מרדיאטור החימום או מהצנרת שלו.

אריאל

במכוניות יותר ישנות בהחלט קיים קשר. בורר על קירור - מעבר מים חמים מהמנוע סגור ,אין מים ברדיאטור חימום פנימי=אין נזילה.

בורר על חימום - יש מעבר מים לרדיאטור הפנימי = תיתכן נזילה.

לדעתי פשוט הלך לך הרדיאטור הפנימי - קורה .

פורסם

קורה :shock:

לדעתי זה היה צפוי לקרות, רכב אירופאי(צרפתי) זה הרי "בלאי טבעי".

נכון, איציק :?:

עמית

קהילת אוהדי ווסטהאם יונייטד בישראל - https://www.facebook.com/groups/whuil/

'פטישי ישראל' - https://www.facebook.com/WHUIL/

טוויטר - https://twitter.com/AmitDim

פורסם

עמית

ב-BX משום מה זה לא קורה ,פאק בייצור (לעומת זאת כל המסביב מתקלקל , אז זה מקזז :wink: )

פורסם

האויר לתא הנוסעים תמיד זורם דרך רדיאטור החימום הפנימי בדשבורד. הבורר שולט על ברז פיזי. כשהוא סגור - אין זרימת מים חמים לרדיאטור הפנימי, והאויר הזורם דרכו לא מתחמם.

אז כאשר אני פותח את הברז, מפלס המים של המנוע יורד?

כי ה"דרך" שלהם מתארכת..

כאשר ממלאים מים ברכב יש לעשות זאת כאשר הברז פתוח ואז זה פותר את הבעייה הזו?

פורסם

כי ה"דרך" שלהם מתארכת..

ברדיאטור ההחימום הפנימי יש מים כל הזמן!

אסור שיהיה אויר במערכת. אם הרדיאטור הפנימי היה ריק, אז בזמן פתיחת הברז, בועת אויר ענקית הייתה מתחילה לטייל במנוע בשאיפה להגיע לרזבואר ולהוריד את המפלס שלו, אבל הייתה גם נתקעת במקומות גבוהים במנוע, כמו הראש למשל, וגורמת להתחממות פראית.

ניקוז אויר ממערכת הקירור של המנוע הוא דבר חשוב מאוד!

אז ברדיאטור הפנימי יש מים, הם פשוט נשארים קרים כל עוד הם לא עוברים דרך המנוע ומתחממים. כשאתה פותח את הברז באמצעות הבורר - מים חמים זורמים לרדיאטור הפנימי ומחליפים את המים הקרירים שנמצאים בו, והם זורמים למערכת הקירור, מתערבבים עם המים החמים וצ'יק צ'ק מאבדים את קרירותם...

פורסם

כי ה"דרך" שלהם מתארכת..

ברדיאטור ההחימום הפנימי יש מים כל הזמן!

אסור שיהיה אויר במערכת. אם הרדיאטור הפנימי היה ריק, אז בזמן פתיחת הברז, בועת אויר ענקית הייתה מתחילה לטייל במנוע בשאיפה להגיע לרזבואר ולהוריד את המפלס שלו, אבל הייתה גם נתקעת במקומות גבוהים במנוע, כמו הראש למשל, וגורמת להתחממות פראית.

ניקוז אויר ממערכת הקירור של המנוע הוא דבר חשוב מאוד!

אז ברדיאטור הפנימי יש מים, הם פשוט נשארים קרים כל עוד הם לא עוברים דרך המנוע ומתחממים. כשאתה פותח את הברז באמצעות הבורר - מים חמים זורמים לרדיאטור הפנימי ומחליפים את המים הקרירים שנמצאים בו, והם זורמים למערכת הקירור, מתערבבים עם המים החמים וצ'יק צ'ק מאבדים את קרירותם...

במקרה של רדיאטור מפונצ'ר , יש גם את העניין שלא נוצר בו לחץ כל עוד ברז המים סגור. אי לכך , אם יש נזילה , מעט מים יישפכו החוצה , ואז היא תיעצר . המים פשוט "יישבו" בתוכו עד לפתיחת הברז הבאה. (או לחילופין , כל המים יישפכו החוצה (תוך הרטבת השטיח בד"כ) ואח"כ הנזילה תיעלם , כאמור , עד לפתיחת הברז הבאה).

פורסם

אריאל

במכוניות יותר ישנות בהחלט קיים קשר. בורר על קירור - מעבר מים חמים מהמנוע סגור ,אין מים ברדיאטור חימום פנימי=אין נזילה.

בורר על חימום - יש מעבר מים לרדיאטור הפנימי = תיתכן נזילה.

זה נשמע לי מאוד הגיוני..

איך אפשר לבדוק שזה באמת הרדיאטור הפנימי הלך?

והאם יש קשר בין הרדיאטור הפנימי לרדיאטור הרגיל? (כי המרכזי חדש )

רנו מגאן קופה 1600 16V

FORD FIESTA SI 16V

פורסם

עמית

LOL :lol::lol:

בהחלט, עמית. מדובר ב"בלאי טבעי" (שקורה לעיתים תכופות ביותר רק במכוניות מסויימות :mm_tongu:)

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

• תוכן חדש...