Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6482 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לסבא שלי יש שברולט אופטרה 1600 אוטומט כבר כחצי שנה.

לרכב יש כ1800 ק"מ על השעון כשרוב הנסיעות זה בתוך העיר עם מזגן. הבעיה הראשונה היא צריכת הדלק שמגיעה למצב של 6.5 ק"מ לליטר וזה נראה לי מוגזם מידי כי סבא שלי גם לא אחד שלוחץ על הגז בצורה מטורפת. זה נראה לכם תקין?

הבעיה השניה היא המזגן, אם המזגן דולק כשמכבים את המנוע, אז כשמניעים המזגן נדלק. אם המזגן מכובה כשמכבים את המנוע, כשמניעים המזגן שוב נדלק מעצמו. במוסך נטען שזה מצב תקין, השאלה שלי היא האם זה באמת תקין או שניסו לטייח את סבא שלי?

השאלה האחרונה היא, ידוע לכם בטוח מה נפח טנק הדלק? בחשבונית האחרונה ראיתי שתדלקו לו ברכב 45.216 ליטר דלק והמחוג דלק לא היה על הקו האחרון בכלל בשעון. ממה שידוע לי בדרך כלל במכוניות בנפח מנוע כזה המיכל דלק הוא 45 ליטרים מה שמביא אותי לחשוד בזיוף של המכונה.

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם
לרכב יש כ1800 ק"מ על השעון כשרוב הנסיעות זה בתוך העיר עם מזגן. הבעיה הראשונה היא צריכת הדלק שמגיעה למצב של 6.5 ק"מ לליטר וזה נראה לי מוגזם מידי כי סבא שלי גם לא אחד שלוחץ על הגז בצורה מטורפת. זה נראה לכם תקין?

הצריכה יכולה להיות הגיונית, תלוי בהרגלים וסביבת הנהיגה. יש שם הרבה רמזורים \ שלטי עצור \ פקקים?

לא חייבים ללחוץ על הגז בצורה מטורפת כדי להגיע לצריכה גרועה, מספיק שמאיצים, אפילו במתינות, לפני עצירה ידועה מראש (סינדרום ה"גז-ברקס").

פורסם

נשמע שהצריכת דלק גבוהה מידי אולי זה סטנדרטי ברכב הזה .

ולגבי המזגן לא יכול להיות שמזגן יפעל על דעת עצמו .

פורסם

ראשית תקן את הכותרת או את התוכן - הקיצר תחליט אבאו או אופטרה .

שנית כדאי שתבדוק את הפרטים יותר לעומק ( לגבי צריכת הדלק , לא ציינת על סמך מה הקביעה הזו ) ( ולגבי המזגן :roll: יש לבדוק את מצב הזכרון של הסבא ) , כי מהתאור שלך כל האינפורמציה באה בעל פה מסבא שלך אליך .

פורסם

כנס למוסך ושיטפלו לך בזה המזגן לא אמור לפעול גם אם מדוממים

שהוא במצב עבודה זה אמור להיתבטל .

נסיעה טוב ושנגיעה הביתה בשלום

אורי

פורסם
ראשית תקן את הכותרת או את התוכן - הקיצר תחליט אבאו או אופטרה .

שנית כדאי שתבדוק את הפרטים יותר לעומק ( לגבי צריכת הדלק , לא ציינת על סמך מה הקביעה הזו ) ( ולגבי המזגן :roll: יש לבדוק את מצב הזכרון של הסבא ) , כי מהתאור שלך כל האינפורמציה באה בעל פה מסבא שלך אליך .

מדובר על האופטרה וכבר אין לי אפשרות לערוך את הכותרת

בקשר לצריכת הדלק, זה מתבסס על בדיקה רגילה

ובקשר למזגן, זה לא בעיית זיכרון, הוא אפילו הגיע עם זה למוסך ושם טענו שהמצב תקין ואני שואל פה כי זה נראה לי מוזר שדבר כזה יהיה תקין.

in the face

with a chair

פורסם

הגיוני שבאופטרה נפח טנק הדלק יהיה בין 50 ל-60 ליטר, כך שזה תקין למלא 45 בלי שהנורה נדלקה.

בנוגע לצריכת הדלק - אני מניח שסבא שלך נוסע רק בתוך העיר ורק לאט מאוד. אני מניח שבהיותו סבא הוא גם לוקח את הזמן שלו בחניות, ביציאות מחנייה וכדומה. במילים אחרות - המהירות הממוצעת שלו בטח מאוד נמוכה, מה שמוביל לצריכת דלק גרועה ביותר. ביחד עם העובדה שהמכונית חדשה לא הייתי מוטרד מזה במיוחד. הוא גם נוסע מעט מאוד כך שהמשמעות הכלכלית של זה נמוכה גם כן.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

רוני הבעיה היא לא כלכלית אלא שאם אכן יש בעיה עם הרכב לנצל את זה כל עוד יש אחריות.

מעבר לזה התאקלמות של מנוע זה לא כמה אלפי ק"מ, בדרך כלל אחרי אלף ק"מ נגמר הסיפור.

היום התקשרתי שוב למוסך UMI ונאמר לי שהעניין עם המזגן תקין, לא ברור לי למה זה עובד ככה, טיפשי ביותר.

in the face

with a chair

פורסם

מצב תקין לחלוטין.

סבא שלך כנראה עושה נסיעות סופר-קצרות בהם התערובת היא עשירה - ויעיד על כך הק"מ הזעיר שהוא נוסע פר חודש (300 ק"מ). אופי הנהיגה הוא בורג במערכת לעומת משתנים אחרים שמשפיעים באופן רצחני על צריכת הדלק של הרכב, המקרה של סבא שלך הוא דוגמא מצויינת לזה.

אם סבא שלך נסע ככה גם ברכב הקודם שלו, נסה לבצע השוואה ובדוק מה היתה צריכת הדלק שם.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

שאני אבין: אתה מניע את הרכב, הרכב החביב אוטומטית מדליק את המזגן? וזה תקין לדבריהם? ומה יקרה בחורף ב-10 מעלות בחוץ?

'אבל אותי לא מעניין מה שיכנס. אותי מעניין מה שיצא..'

אלטמן.

פורסם

גם לי זה נשמע תמוה מאוד, לא שיקרה משהו אם המזגן יעבוד קצת בחורף אך בכל זאת למה דרושה התעסקות הנהג לאחר כל התנעה רכב לכיבוי המזגן.

פורסם

תומר - רק דבראחד בהמשך להודעתו של רוני: רכב שנוסע לאט עושה מעט קילומטרים בזמן ארוך יותר שבו המנוע מונע.

או במילים אחרות אם תניע רכב ותלך, הדלק יגמר אחרי שלושה ימים אבל צריכת הדלק תהיה 50 ליטר ל0 ק"מ.

יש מבין?

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם
שאני אבין: אתה מניע את הרכב, הרכב החביב אוטומטית מדליק את המזגן? וזה תקין לדבריהם? ומה יקרה בחורף ב-10 מעלות בחוץ?

כן זה מה שקורה ולטענת המוסך זה תקין.

המזגן נדלק אבל החום והקור נשארים כמו שהיו לפני כיבוי המנוע ככה שאם כיוונת את המזגן לחום הוא ידלק על חום.

שבוע הבא אני אבדוק עם עוד מוסך כדי לבדוק את העניין שוב

in the face

with a chair

• תוכן חדש...