Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6449 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לבן דודי יש סיטרואן קסנטיה בעלת 160,000 ק"מ.

הגיר לדעתי לא במצב הכי מזהיר, טיפה דפיקות בהעברה מראשון לשני לפעמים אבל לא משהו חריג שמעיד על סוף החיים שלו.

לעיתים קרובות הגיר פשוט ננעל על הילוך שלישי.

יש אפשרות לבחור נסיעת שלג או נסיעת ספורט בגיר הזה, ובלוח שעונים יש 2 נורות - נורת נסיעת שלג ונורת נסיעת ספורט - לפי מה שבחרתי.

כשהגיר ננעל על הילוך שלישי 2 הנורות האלה מהבהבות ופשוט אין אפשרות להעביר הילוכים ל 2 או 3, וגם אם אני מאיץ בכל הכוח ביציאה מהמקום - עדיין הרכב יתחיל את הנסיעה בהילוך שלישי.

לפעמים זה קורה בתוך העיר, לפעמים מחוץ לעיר בנסיעה רגילה (ואז פשוט הרכב מוריד הילוך על דעת עצמו, ונתקע על ההילוך השלישי).

היינו ב 3 מוסכים וכצפוי קיבלנו 3 תשובות שונות.

מוסך אחד טען שזה שסתומים.

השני טען שזה חיישן בגיר או שיפוץ גיר אפילו.

השלישי טען שזה חיישן בגיר, שיפוץ גיר או שסתומים.

לאף אחד מהם אין התחייבות מה זה, נתחיל מהפשוט והזול (חיישן כלשהו, 1,000 ש"ח) ונתקדם לשאר החיישנים, אחרי זה שסתומים ולבסוף שיפוץ גיר.

לפי מיטב הבנתי חיברו במוסך מורשה את המחשב שלהם לרכב, בזמן נסיעה כשהתקלה מתרחשת, ולא מצאו סימנים לתקלות (אז אם ככה, איך הם טוענים שאולי זה חיישן?).

האם מישהו נתקל עם בעיה דומה?

יש לו דיעה מה כדאי לעשות או מה הבעיה?

לבנתיים הצריכת דלק היא אסטרונומית והבלאי שנעשה לגיר הוא גבוה בהרבה ממצב נורמלי.

תודה מראש.

Back to the original - NC again.

פורסם

הגיר שלך עובר למצב חירום (על כך מעידות הנורות המהבהבות).

הבעייה לא בהכרח מכנית, עלול להיות גם קצר בצמה אל הגיר.

לא הייתי רץ לפרק גיר, שסתומים - אולי כן, אבל קודם הייתי מוודא פיקוד מתאים לגיר (למרות שאם שמו מחשב ולא נרשמו תקלות, זה מעט לא סביר).

פורסם

המלצתי , קח את הרכב שלך למוסך תאמר ברמת ישי טחרי יום הכיפורים , הוא בעל מקצוע רציני בסיטרואנים למרות שהשלט מעל המוסך אומר מזדה.

לא חייב להיות בעיה בגיר יכול להיות אחד האביזרים החיצוניים שלו,

בהצלחה

פורסם

לא מזמן נתקלתי בבעיה דומה בקסרה 2001. לא כתבת את השנה של הרכב אבל אני מניח שזה אותו גיר (AL4).

אצלי היתה גם החלקה בין ההילוכים ומצב חירום מתי שבא לו.

הייתי במוסך מורשה שם ישר החליטו אחרי חיבור שזה שסתומים והעלות היא 2000 ש"ח. אחר כך הייתי במכון גירים מאוד ידוע ועם המלצות רבות עליו. שם הוא חיבר סורק ואמר שצריך לעשות שיפוץ גיר מלא ב6000 ש"ח. האמת שזה שיכנע אותי כי היו באמת כמה קודי תקלה ונשמע לי יותר הגיוני.

המחיר היה לי קצת גבוה אז החלטתי לבדוק אופציות של גיר מפירוק וכדומה, הסתכלתי על מודעה ביד 2 והרמתי טלפון. מסתבר שהמקום הוא מכון גירים בצפון שמשפץ גירים. הוא אמר לי שהגיר הספציפי הזה נמכר אבל הם גם משפצים גירים ומכירים את הגיר הזה טוב מאוד. אמרתי לו שאני מהמרכז והוא מהצפון הרחוק (שפרעם) ואני חייב את האוטו כל יום כי אני עובד אז הוא הציע שאני אגיע אליו ביום שישי בבוקר והוא יקפיץ אותי לרכבת וכבר בשבת בערב לעלות על הרכבת הראשונה והוא ייקח אותי ויביא לי את האוטו.

כך עשינו לפני שבועיים וכרגע אני מאוד מרוצה חוץ מזה שיש לי נזילה של שמן גיר אבל הוא אמר שאני יבוא אליו והוא יסדר אותה (יש אחריות 4 חודשים על הגיר). המחיר שיצא לי הוא מחיר זול בהרבה מהמחיר שהציעו לי במקומות אחרים וכרגע הגיר מתפקד מצויין.

אם תרצה עוד פרטים אני אשמח לעזור.

בכל מקרה למקום קוראים טיפטרוניקס ולמנהל קוראים זוהר 0546666245.

• חודש מאוחר יותר...
פורסם

עדכון -

לאחרונה הרכב היה במוסך ושיחקו שם באיזה מין חלק פלסטיק כזה שאחראי על החשמל בין הגיר למחשב (או משהו כזה). זה מין סוג של ריליי כזה לפי מה שאני הבנתי.

אחריה הפעולה הסתדרה לכמה ימים ואז חזרה.

הוחלף החלק (בעלות של 100 ש"ח) והבעיה הסתדרה לחלוטין.

לא להאמין שהוא היה כ"כ קרוב לשיפוץ גיר, החלפת חיישן או משהו כזה - שלא היה עוזר אבל היה עולה הרבה כסף.

Back to the original - NC again.

פורסם

מצב הדיפולט של הגיר הזה בזמן תקלה הוא הילוך 3.

זה יכול לנבוע מבעיית מחשב בגיר או מתקלה המחייבת שיפוץ כללי.

יש אפשרות לבדוק את התקלה על ידי חיבור למחשב שנמצא במוסכים המורשים או במוסכים פרטיים שמטפלים בסיטרואן

הבדיקה היא לפעמים בחינם או בעלות של כ 200 ש"ח במורשים. לדעתי שווה לבצע את הבדיקה לפני כל טיפול .

• תוכן חדש...