Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6530 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

סובארו 1800 87

אתמול התחילה תופעה מוזרה ברכב , נסעתי בערב עם אורות, וכשהפעלתי איתות, אז האור של הפנס הימני הראשי התחיל לדעוך, האורות של לוח השעונים נכבו ,והחיווי של מתח המצבר בלוח השעונים התחיל לרקוד למעלה ולמטה המתח לא היה יציב,

גם כשאני מפעיל את המדחס אז המתח די יורד ועם המאוורר והאורות והאיתות בכלל חגיגה,רק כשאני נותן גז אז זה איכשהו מסתדר,

היום בבוקר בדקתי את המצבר ולא היו מים בכלל מלאתי מים מזוקקים, והתופעה לא חזרה על עצמה ,והיום בערב היא חזרה שוב.

ייתכן שמנורה שלא כל כך תקינה עושה את הבלאגאן? כי מתי שאני עושה ווינקר לצד שני אז אין את הבעיה , וגם המנורה הראשית בצד ימין מאירה בצבע צהוב מוזר, הסל"ד לא נמוך מידי הוא עומד בין 600-700 בערך בסרק , ועם מזגן הוא עולה ל 1000 בערך.

מתחו לי את הרצועה של האלטרנטור לפני חודש בערך , המצבר בן שנתיים בערך, במאי האחרון הוחלפו פלאגים וחוטי הצתה , ופתחו את המכסה של הדסטקביוטור וניקו שם עם מים רותחים את כל הלכלוך.

אני מציין את זה כי אלו הדברים הייחידים שהתעסקו בחשמל ברכב בזמן האחרון, והאמת זה לא נראה לי שגורם לבעיה כי מאז המצב רק השתפר.

האמת היא שהייתה לי בעיה די דומה והפיתרון היה מגעים רופפים, זה היה לפני שנה בערך , אבל אין לי מושג על אילו מגעים להסתכל , ראיתי את החיבורים של המצבר הם נקיים ללא קורוזיה או חלודה ,הכל נראה בסדר , ואחרי שהרכב יצא מהמוסך שנה שעברה אחרי שתיקנו את הבעיה יש לציין שהרכב נסע פשוט מעולה המנוע נשמע אחרת , אין לי מושג מה עשו.

אפשר כיוון לפיתרון?

תודה למומחים.

ודבר נוסף המצבר הוא 60 אמפר.

ביצוע תיקוני שפכטל ועבודות צבע בבתים,

פרטים בה"פ .

פורסם

תבדוק את טעינת המצבר, יתכן ונסעת תקופה ארוכה בלי מים והחלשת אותו בכך. בדוק מתח מצבר כשהרכב כבוי ומתח כשהרכב מונע ופרסם תוצאות.

לתמיכה טכנית וייעוץ בחומרה ומחשבים פנו בה"פ.

החלפת מסכים לניידים בעלות ללא תחרות.

פורסם

צריך להתחיל קודם מבדיקת אפשרות לתקלה במגעים שוב ואם לא,לערוך בדיקות בעומס למצבר ולאלטרנטור שם מקור הבעיה ככל הנראה.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

V12.73 המתח עם עומס צרכנים. אורות ומאוורר

13.30V לאחר שכיביתי את הרכב מיד

פרטים בה"פ .

פורסם

מתח טעינה תקין נע בין 13.8-14.2 וולט למיטב זכרוני, לפחות לרכבים עד תחילת שנות ה90.

1. תבדוק את המתח (ללא צרכנים) ישר על האלטרנטור כלומר: הדק אחד (החיובי כמובן) על ה+ של האלטרנטור עצמו וההדק השלילי על גוף האלטרנטור.

תבדוק את המתח על הדקי המצבר ותשווה בין המתחים. אם תבחין בהפרש גדול בין המתחים - כדאי לבדוק את החיבורים והמגעים ולצמצם נפילות מתח.

2. תבדוק מה המתח ללא צרכנים. אם המתח ללא צרכנים ואורות [ככל שניתן] משתפר משמעותית אני חושב שכדאי שתדליק בכל פעם צרכן אחר ותבדוק את המתח עד שתמצא את הצרכן/ים שגורמים לנפילה מאוד משמעותית. יכול להיות ששם שורש הבעיה.

3. כדאי גם להשתדל לבדוק את המתחים במערכת כאשר מחובר מצבר אחר במקום הנוכחי שהיה ללא מים.

אם באמצעות בדיקת הצרכנים אחד בכל פעם לא יישתפרו קריאות המתח.

4. לא השתפר עד כאן? כנראה ששורש הבעיה הוא באלטרנטור או וסת הטעינה.

פורסם

לצערי מה שפתר לי את הבעיה היה החלפת אלטרנטור.

סובארו 1800 87

אתמול התחילה תופעה מוזרה ברכב , נסעתי בערב עם אורות, וכשהפעלתי איתות, אז האור של הפנס הימני הראשי התחיל לדעוך, האורות של לוח השעונים נכבו ,והחיווי של מתח המצבר בלוח השעונים התחיל לרקוד למעלה ולמטה המתח לא היה יציב,

גם כשאני מפעיל את המדחס אז המתח די יורד ועם המאוורר והאורות והאיתות בכלל חגיגה,רק כשאני נותן גז אז זה איכשהו מסתדר,

היום בבוקר בדקתי את המצבר ולא היו מים בכלל מלאתי מים מזוקקים, והתופעה לא חזרה על עצמה ,והיום בערב היא חזרה שוב.

ייתכן שמנורה שלא כל כך תקינה עושה את הבלאגאן? כי מתי שאני עושה ווינקר לצד שני אז אין את הבעיה , וגם המנורה הראשית בצד ימין מאירה בצבע צהוב מוזר, הסל"ד לא נמוך מידי הוא עומד בין 600-700 בערך בסרק , ועם מזגן הוא עולה ל 1000 בערך.

מתחו לי את הרצועה של האלטרנטור לפני חודש בערך , המצבר בן שנתיים בערך, במאי האחרון הוחלפו פלאגים וחוטי הצתה , ופתחו את המכסה של הדסטקביוטור וניקו שם עם מים רותחים את כל הלכלוך.

אני מציין את זה כי אלו הדברים הייחידים שהתעסקו בחשמל ברכב בזמן האחרון, והאמת זה לא נראה לי שגורם לבעיה כי מאז המצב רק השתפר.

האמת היא שהייתה לי בעיה די דומה והפיתרון היה מגעים רופפים, זה היה לפני שנה בערך , אבל אין לי מושג על אילו מגעים להסתכל , ראיתי את החיבורים של המצבר הם נקיים ללא קורוזיה או חלודה ,הכל נראה בסדר , ואחרי שהרכב יצא מהמוסך שנה שעברה אחרי שתיקנו את הבעיה יש לציין שהרכב נסע פשוט מעולה המנוע נשמע אחרת , אין לי מושג מה עשו.

אפשר כיוון לפיתרון?

תודה למומחים.

ודבר נוסף המצבר הוא 60 אמפר.

פורסם

טוב, יש סיכוי שאני משפץ את האלטרנטור שלי, מאיפה אני אמור לקנות קיט חלקים איכותי?

וכמה הוא עולה?

פרטים בה"פ .

פורסם

שללת את כל שאר האפשרויות והגעת למסקנה שהאלטרנטור הוא הגורם לבעיה?

לפני שאתה ממהר לפרק את האלטרנטור, תוודא שפרט ליציאת מתח הטעינה יש גם חיבור תקין של חוט דק לאלטרנטור [מתח עירור כמדומני] שאינו חיבור גוף (מינוס) .

אני לא בטוח שקיימים קיטים לשיפוץ אלטרנטור, החלקים הבסיסיים שמחליפים באלטרנטור הם מיסבי הרוטור [קדמי ואחורי] והפחמים. את טבעות ההחלקה/אחורי הרוטור ניתן לנקות ע"י ליטוש עדין בד"כ.

אבל..

תקלת אלטרנטור יכולה להיות פשוטה ושכיחה כפחמים שהגיע זמנם אך גם תקלת וסת טעינה/יישור מתח, רוטור או סטטור תקולים.

פורסם

החליפו לי ממסר וזה הסתדר, אבל בדקתי את הממסר שהוציאו בבית וראיתי שהוא תקין.

פרטים בה"פ .

• תוכן חדש...