Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6560 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

יש לי כלב (חדש אצלי) צעיר, שקופץ לבריכת הדגים שלי בכל פעם שמתחשק לו.

ניסיתי פעם אחת להחטיף לו בזמן כשהיה טבול, לא עזר.

הפתרון היחידי שאני מכיר הוא גדר אלקטרונית עם קולר מסביב לצוואר, בכל פעם שהוא יגיע לקו המתח של הגדר יקבל מה שבחברה המייבאת קוראים לו "תיקון", למעשה זהו זץ חשמלי קטן שירחיק אותו משם.

אני מכיר את העניין מקרוב שיש לו את הגדר לכלב שלו, זה עובד.

האם יש למישהו פה המלצות, אולי מערכת כזאת משומשת שהוא לא צריך וימכור לי אותה במחיר סביר?

אולי בכלל יש המלצות לדרך אחרת להתמודד עם הבעיה?

תודה,

אלעד.

בריאות לכולם!

פורסם

למה אני מקבל גירוד מהזץ הזה שאתה רוצה לתת לו? קח פטיש, תן לו בראש. יותר טוב..

בקיצור תרחיק אותו מהבריכה. שים גדר שלא יוכל לעבור אותה. בלי לירות בו, בלי חשמל, וגם בלי לתת לו זריקה עם דם נגוע באיידס שילמד לקח הכלב..

האמת, נסחפתי קצת, אבל ה"החטפתי לו" וה"זץ חשמלי" לא בא לי טוב.. מצטער.

פורסם

זה כואב לך לשמוע, אבל אלו שיטות פשוטות ומקובלות ללימוד, לצערי. אתה לא חייב קלבל זאת, אבל זאת עובדה.

פורסם

אני מניח שהבריכה שם לנוי, גדר תפגע בזה.

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם
זה כואב לך לשמוע, אבל אלו שיטות פשוטות ומקובלות ללימוד, לצערי. אתה לא חייב קלבל זאת, אבל זאת עובדה.

אני לא מוכן לקבל את זה.

מה הבעיה בגדר פשוטה, שתהייה מספיק גבוהה, כדי שהכלב לא יוכל לקפוץ מעליה?

הרעיון של גדר חשמלי נשמע לי מאוד רע, פשוט דרך מגעילה לנסות לחנך כלב.

פורסם

מה השלב הבא, תעמיד אותו על פלטת חימום חשמלית כדי שיהיה לו חם ברגליים והוא יתחיל לרקוד ? (ככה "מלמדים" דובים ופילים לרקוד בקרקס).

לילד שלך היית שם קולר ומחשמל אותו בכל פעם שלא היית רוצה שיגע במשהו ?

אז למה אתה עושה את זה לכלב ?

יש מליון דרכים ללמד כלב לא לגעת במשהו או למנוע את הגעתו למגע עם אותו עצם.

במקום לתת להחטיף לכלב,תתגמל אותו כשהוא לא ייכנס לבריכת דגים,תצעק עליו כשהוא נכנס לשם ותוציא אותו מהבריכה.

ידידי,

באמת שלא חסרים דרכים לחנך כלב,אבל גם אתה לא היית רוצה להיות מחושמל בכל פעם שאתה עושה משהו לא טוב.

נ.ב

הוא כלב צעיר,הוא יגדל קצת וזה יעבור לו לבד.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

גדר "פחות" מכוערת , מבמבוק עבה.

הרבה יותר סביל וללא כל הבולשיט הזה.

אני מאוד נגד הקולרים האלו.

הדיון הזה עכשיו יתפתח למליון תגובות על כך שהבחור "מכה" את הכלב שלו.

"כאפת" הבהרה חלשה זה לגיטימי נקודה , אל תהיו קוקסינלים!

( אחרי כמה כאלו לא יהיה לזה המשך משום שבפעם הבאה רק הרמת היד תרתיע את הכלב )

פורסם

גדר חשמלית יכולה להיות יעילה. שמם כבל שמעביר זרם לא נעים אבל לא נורא וכל חיה לומדת בפעם אחת. אם יש כזה מוצר ביתי, אני לא יודע. ראיתי בזה שימוש לתיחום סוסים.

להרביץ לאחר מעשה זו לא שיטה, זו שטות ממדרגה ראשונה.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
מה השלב הבא, תעמיד אותו על פלטת חימום חשמלית כדי שיהיה לו חם ברגליים והוא יתחיל לרקוד ? (ככה "מלמדים" דובים ופילים לרקוד בקרקס). באמת רעיון טוב, איך לא חשבתי על זה

לילד שלך היית שם קולר ומחשמל אותו בכל פעם שלא היית רוצה שיגע במשהו ? לא, אבל הילד מבין כשמדברים איתו, הכלב לא.

אז למה אתה עושה את זה לכלב ?

יש מליון דרכים ללמד כלב לא לגעת במשהו או למנוע את הגעתו למגע עם אותו עצם.

במקום לתת להחטיף לכלב,תתגמל אותו כשהוא לא ייכנס לבריכת דגים,תצעק עליו כשהוא נכנס לשם ותוציא אותו מהבריכה.

כל היום אני אמור לתת לו חטיפים ורק כשהוא קופץ לבריכה להפסיק?

ידידי,

באמת שלא חסרים דרכים לחנך כלב,אבל גם אתה לא היית רוצה להיות מחושמל בכל פעם שאתה עושה משהו לא טוב.

נ.ב

הוא כלב צעיר,הוא יגדל קצת וזה יעבור לו לבד.

את העניין של כלב צעיר אני מקבל בהקשר לאכילת נעליים וחירבון בשטח הגינה את זה אפשר באמת ללמד (כמו שאני עושה ללא אמצעים אלימים) - לא בקשר לאכילת הדגים והתוכים שלי.

אני לא מתכוון להתעורר כמו גיסי יום אחד ללא תוכים כי הכלב פרץ לכלוב ואני לא מתכוון לאבטח את בריכת הנוי עם גדר גדולה.

נכון, להרביץ לאחר מעשה זו שטות - הכל ב בכלל לא מבין על מה מרביצים לו, אבל תוך כדי הצלילה שלו במימי הבריכה - את זה הוא מבין. פעמיים הוא כבר שלף דגים מהמים, אני אמור לחכות שייגמרו הדגים?

עם החשמל, יש אפשרות לחיווי קולי לפני שהכלב 'מתחשמל' עם ההתקרבות שלו לחוט (שקבור באדמה) ולדגלים שמסמנים את המחסום הבלתי נראה, כך הכלב יידע לא להתקרב אחרי שיחטוף זץ אחד או שניים.

אני יודע שאצל גיסי, הכלב היה באמת אדיוט, אבל אחרי כמה פעמים הוא למד לא להתקרב לאיזור שתחום ע"י הדגלים ומאז הוא אפילו לא מנסה לצאת מהשטח ולא מתחשמל.

בריאות לכולם!

פורסם
נכון, להרביץ לאחר מעשה זו שטות - הכל ב בכלל לא מבין על מה מרביצים לו, אבל תוך כדי הצלילה שלו במימי הבריכה - את זה הוא מבין.

לא מבין.

כלבים הם, למעשה, חיות פשוטות. אם אתה הכניסה למים גורמת הנאה (התנייה חיובית) הרי הוא ימשיך להיכנס למים כל זמן שאתה לא שם. רק כשייראה אותך ייצא בבושת פנים, כי עם המכות לימדת אותו: כלב בבריכה=מכה, אבל לא לימדת אותו לא להיכנס מלכתחילה.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

לימדת אותו שאתה לא רוצה אותו שם נקודה , שזה גבול מבחינתך.

משם זה כבר תלוי בו , יש כלבים שלא יעשו זאת ויש שלא יעשו זאת מול הבעלים.

מנסיון אישי אחרי פעם פעמיים שהוא יתפס ו"לא יבין מאיפה זה בא לו" , כלומר לא יבחין בך מסתכל עליו, הוא יפסיק מחשש שכן תתפוס אותו.

פורסם

אתם צודקים בהחלט ולכן לדעתי הפתרון היחידי הוא מערכת החשמל שתזכיר לו בכל פעם שהוא מתקרב שאולי לא כדאי.

בריאות לכולם!

פורסם

במשך כמה שנים התנהל ניסוי כזה בצבא.

ממה שידוע לי, השיטה עובדת. הכלב לומד את גבולות הגזרה שלו וה"זץ" החשמלי לא נורא כל-כך, בטח לא קרוב להגדרה של התעללות בבעל חיים, אפילו להפך. הכלב חופשי לחלוטין בלי תלות ברצועה או כל משהו אחר שמגביל את התנועה שלו.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם
גדר חשמלית יכולה להיות יעילה. שמם כבל שמעביר זרם לא נעים אבל לא נורא וכל חיה לומדת בפעם אחת. אם יש כזה מוצר ביתי, אני לא יודע. ראיתי בזה שימוש לתיחום סוסים.

להרביץ לאחר מעשה זו לא שיטה, זו שטות ממדרגה ראשונה.

זאת לא גדר ממש

על הגדר מעבירים כבל מעורב של ניילון ומתכת, אסור שזה יגע בגדר כי החשמל יתפרק, כל הרעיון זה שזה נמצא במרחק מספר ס"מ מהגדר וכשהסוס מתקרב לגדר ולא רואה את הכבל חשמל (דקיק) הוא חוטף זץ.

את הכבל אפשר לקנות בלי בעיה, על המערכת מסתכמת בקופסת מוח שנותנת פולסים של זרם כל כמה שניות ואליה חובר הכבל שרץ במקביל לגדר. צריך לקנות עם זה ספייסרים שמרחיקים את החוט מהקיר\גדר מרווח של כ 3 ס"מ.

אפשר למצא את זה בחנויות לציוד של סוסים

יש במושב חמד חנות כזאת ליד הצרכניה, יש במושב אודים חנות שיש לה אתר (http://www.soos.co.il), יש ברשפון חנות ענקית. שווה לבדוק שם. מניסיון זה אחלה של דבר (כל עוד אתה לא עומד ליד סוס שקרוב לגדר כי אז אתה יכול להדרס על ידי סוס מבוהל)

some people need a high five

in the face

with a chair

• תוכן חדש...