Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6511 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מאיזה שנה האפלאוז (מצטער אם כבר כתבת)? קרבורטור או הזרקה? מן הסתם חדש יותר משלי, כי ה LS לא הגיע עם חלונות חשמליים בשנת 91. LS הוא הדגם האמצעי, קיים גם דגם מפואר יותר, X, שעליו דיברתי. בדגם X יש גם וישר לחלון האחורי, ובדגמים יותר מאוחרים אאל"ט נכנסו גם משענות ראש למושב האחורי.

אגב, אם אני זוכר נכון, במידה וקיים ABS אמורה להידלק נורת ABS כשמניעים את הרכב.

"ai motoare capul doare"

• תגובות 69
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
חבל על המאמצים לנסות להסביר לך, אתה החלטת שהלאגסי פחות נוחה מהאונו ושום דבר לא ישנה אחרת.

גם אם יוכיחו לך שאתה טועה ואתה תבין את זה, לא תודה בכך.

לא יעזור לך כלום, הלאגסי יותר מפנקת בכל קנה מידה שהוא מהאונו המסכנה.

לי היו את שני הרכבים והם אינם ברי השוואה כלל בכל אסקפט שהוא.

יוסי, תתחדש על הרכב.

דיבורים על המסך לא יוכיחו לי כלום. אם וכאשר אסע בלגאסי אחרת ואמצא שהיא נוחה יותר מאונו אז אני אומר שהלגאסי אכן נוחה יותר, אבל בינתיים המצב הפוך. בכל מקרה לא זאת עצם הנקודה אונו VS לגאסי.

בקשר למבחני ריסוק, ג'וני ווקר (רד לייבל), כבר אמר בדיוק את מה שרציתי להגיד.

מר אשה אשה: באונו כן יש נעילה מרכזית כסטנדרט. חבל להגיד סתם דברים.

לסיכום: לגאסי זו מכונית טובה, מאובזרת, מפוארת, חזקה, נוחה. טובה יותר מאונו. אני לא הייתי קונה אותה בסכום כסף הנ"ל. נקודה.

ROOONEEYY

פורסם
יוסי, תתחדש! המכונית אכן נראית במצב טוב.

האבזור אכן מפתיע לטובה, למרות שאם מדובר בדגם יקר, גם במכוניות מהתקופה הזו ניתן למצוא אבזור די נרחב (נדמה לי שבאפלאוז 91, הדגם היקר הגיע גם כן עם 4 חלונות חשמליים ו ABS, אבזור מכובד לכל הדעות. שלי מהדגם האמצעי, עם הגה כוח ונעילה מרכזית, אבל בלי התוספות המעניינות הנ"ל).

למוטי:

במכוניות כאלה ישנות, באמת שאין מה לדבר על בטיחות. עד אחרי שנת 2000, בטיחות לא היתה בראש מעיינם של היפנים, ובעצם של יצרני רכב מעטים (וולוו ומרצדס, כאשר רנו הצטרפה בסוף שנות ה-90).

עם כל הכבוד לארבעת הכוכבים, אני אישית לא סומך על המבחנים של ה NHTSA. הם די חסרי משמעות, היות והמבחנים שם לא מדמים מצב אמיתי. לראיה, בחלק מהמכוניות יש הבדלים גדולים בין הציון ביורו אנקאפ למבחנים של NHTSA. מבחן קצת יותר נורמלי הוא זה של IIHS, אבל הם לא בחנו את הדגם הזה.

זה הכי אמיתי שזכרתי (ציטוט של zvit ):

"הזמן: 5 ביולי 2006 10 דקות אחצי חצות

המקום: מתחת לגשר מחלף השלום בנתיבי איילון.

הרכב: סובארו לגאסי 1990 1.6 אוט' עם 400000 ק"מ על השעון.

הנסיבות: הנהג (שכן וחבר - השם שמור במערכת...) נוסע במסלול השני שמאל בנתיבי אילון במהירות ממוצעת לדרך (90~100 קמ"ש) כאשר ללא התראה מוקדמת הרכב כבה. הנהג מדליק את אורות המצוקה ומנסה להניע את הרכב מחדש ללא הצלחה. הנהג מחליט שלא לנסות לצאת מהרכב משתי סיבות:

1. משני צידיו נסעו כל הזמן מכוניות במהירות רבה כך שהסיכוי להדרס היה גבוה מאד.

2. איתו ברכב היתה טרפיסטית מנומנמת שבעת נסיונות ההתעה הוא ניסה להעיר אותה ולהזהיר אותה מהסכנה הפוטנציאלית.

כל אותה העת הרבה רכבים "כמעט" נכנסים בו אך בשל העובדה שאורות המצוקה שלו בלטו למרחוק הרכבים הצליחו להתחמק ממנו בזמן. ניידת משטרה של משטרת התנועה הבחינה במתרחש, והשוטר החנה את הניידות על השול של הדרך ע"מ לעצור את התנועה ולאפשר את חילוץ הרכב לשולי הדרך.

הוא רק הספיק לצאת מן הניידת, ונהג שכנראה לא היה מרוכז במה שקורה בדרך נכנס ברכב בעוצמה רבה ( הוא ניסה לבלום רק סמוך לפגיעה דבר שמסביר את הפגיעה בתחתית של הרכב ) למזלם של היושבים ברכב הנפגע הפגיעה היתה פחות או יותר שווה בחלק האחורי של הרכב כך שהרכב לא סטה ממסלולו כתוצאה מהפגיעה, ונמעו פגיעות נוספות של כלי רכב אחרים ברכב.

תוצאות: יושבי הסובארו יצאו ללא פגע, יושבי הפאסאט נפגעו מכריות האוויר כאשר האישה שישבה בכסא הנוסע שברה את עצם הבריח.

- שני הרכבים הושבתו כמובן."

להלן הקישור עם תמונות:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=122042&highlight=%D7%AA%D7%90%D7%95%D7%A0%D7%94+%D7%91%D7%90%D7%99%D7%99%D7%9C%D7%95%D7%9F

עכשיו תחשוב על התאונה הזו עם פונטו, פיאט אונו או לאדה :roll:.

אל תשכח שפאסאט פגעה בסובארו במהירות של כ 100 קמ"ש.

בברכה

מוטי.

פורסם

מה הקשר? זאת היתה תאונה מאוד רצינית, ויושבי הסובארו יצאו ללא פגע כי הרכב נכנס בהם מאחור. המצב שאותו מדמה המבחן ב NHTSA הוא התנגשות חזיתית מלאה בין שני רכבים, תרחיש שהוא הרבה פחות מציאותי מאשר התרחיש של פגיעה חלקית כמו ביורו אנקאפ ו IIHS.

בכל מקרה, לפחות בשנים המדוברות, המבחנים של ה NHTSA מאוד שטחיים.

אגב: לא אמרתי שהסובארו פחות בטיחותית מאונו או לאדה (פונטו זה כבר רכב יותר מודרני, ככה שקשה להגיד). מה שכן אמרתי, זה שברוב המכוניות מאותה תקופה (כולל הלאנטיס שלי, אגב, ושאר היפניות עד הדורות שיצאו בסביבות שנת 2000, וגם רוב היצרנים האחרים) הבטיחות פחות ממצוינת, בלשון המעטה.

לאחר חיפוש קצר באתר של יורו אנקאפ, ראיתי שהמכוניות מלפני שנת 2000 עם מעל שלושה כוכבים הן בודדות (6 מכוניות: פורד פוקוס, רנו מגאן, גולף, אאודי A3, אאודי A4, וולוו S40), ולפני שנת 98 אין בכלל (נראה שהמבחנים הראשונים הם משנת 97, אבל קשה להאמין שלפני זה המכוניות היו בטוחות יותר), כך שבטיחות בשנים האלה היא בהחלט דבר שצריך לקחת בערבון מוגבל.

"ai motoare capul doare"

פורסם

אלוהים ישמור, איך הגענו לדיון על בטיחות של רכב בן 17?

הוא יותר בטוח מהג'אסטי, יותר בטוח מהלאנסר ויותר בטוח מה106 (שהיא בעצמה הייתה עשויה מנייר דבק וחלודה).

זה כל מה שחשוב לי.

בואו נשאיר את הויכוחים על הלגאסי מחוץ לשרשור הזה ונתמקד ביישור הקו שלי. יש? יופי...

אתמול הודיעו לי שהמנוע שביקשו בשביל המאוורר לא מתאים ושצריך אחד אחר. ההפרש הוא 300 ש"ח לרעתי.

נסעתי לשם היום בבוקר, שמו מאוורר חדש, אין בעיות במערכת הקירור של המנוע והכל תקין.

הייתה לי גם בעיה בדלת הנוסע עם המתג של החלון שלא עבד וגם לא הנעילה המרכזית.

תיקון של שעתיים וחצי הוביל להחלפה של כבלים שפשוט נהרסו בגלל קורוזיה.

הבדיחה הזאת עלתה לי 200 ש"ח אבל עכשיו יש לי רכב תקין לגמרי בכל מה שהוא מכאני וחשמלי ואין לי טענות.

ביחד הכל עלה לי עוד 570, בנוסף ל1500 משלשום.

זה ממש לא מוגזם, אין לי על מה להתלונן.

פורסם

תודה רועי!

היום עשיתי את הנסיעה הבין עירונית הראשונה שלי עם האוטו הזה.

נסעתי מהקריות לתל אביב וחזרה.

התצרוכת הממוצעת הייתה 10:1, שזה יותר טוב ממה שהיה במיכל הקודם, שעשה 7:1 בתוך העיר עם מזגן כל הזמן ורוב הזמן בפקקים בעליות של חיפה.

אני חושב שאחרי טיפול כולל ועם קצת יותר זהירות אני יכול להגיע ל1:14 בין עירוני.

בבוקר לקחתי את האוטו גם לשטיפה כי היו פסים שנראו כמו של סבון או ניקוי כלשהו על מכסה המנוע. אחרי השטיפה התברר שזה לא לכלוך אלא תוצאה מניסיון של מישהו לנקות את מכסה המנוע עם נייר זכוכית או משהו...

זה לא כל כך גרוע ואני אפילו לא מעלה תמונות כי לא יראו את זה אפילו.

לפי מה שאמרו לי, עם פוליש מקצועי אפשר לעשות שזה ייעלם.

פורסם

הלגאסי היא התמורה הכי טובה שאתה יכול לקבל בשביל הכסף שלך.

רכב מנהלים (לפי הסטנטרטים של תחילת שנות ה90, שזה לא נורא רע), מרווח, תאוצה לא רעה לגיל של הרכב במידה והמנוע במצב טוב, רכב אמין מאוד ותא מטען לא קטן בכלל - שכל זה ועוד פשוט עושים את הקניה למשתלמת.

אלא אם כן לרכב יש חלודה אל תתרגש מסימנים על הצבע של רכב בן17. תתמקד בצדדים אחרים של האוטו, אחרי הכל הוא משרת אותך ולא אתה אותו, חבל לבזבז כסף לחינם.

בהצלחה יוסי.

I should win a fucking AWARD for being me

פורסם

mcyossi הזכיר לי דבר חשוב.

נקודת תורפה של הלגאסי בשנתון הזה הוא חלודה בכנפיים קדמיות , בגבול הדלתות.

מומלץ לבדוק מה קורה שם ,ולפנות בוץ ולכלוך על מנת שנקב הניקוז יהיה פנוי. ניתן להגיע עם כפית גלידה ארוכה עם סבלנות ,דרך הדלת הקדמית :-) ,או באמצעות פירוק כיסוי פלסטי מעל הצמיג (בחיבור הכנף).

הזנחה של הדבר שציינתי גורמת לחלודה רצינית עד להתפרקות.

בברכה

מוטי

פורסם

מזל טוב על הרכישה.

סילחו לי מראש על ה"מקובעות" אבל בתור מי שחיפש רכב משומש בתקציב לא גבוה- מה בכלל התקרבת לטרבל מייקרים כמו 106, רנו 11 ואסקורט 95?

אני כמעט בטוח ששני הרכבים הכי אמינים מכל הנ"ל היו הג'סטי והלנסר. אני מאחל לך שקט גם עם הלגאסי. בהצלחה.

תמשיכו לכתוב שטויות.

לי יש 106 שנת 98 כבר יותר משנה - הרכב בחיים לא ראה מוסך למעט טיפולי 10,000 טפו טפו טפו :-)

אני נוסע הרבה, בשנה שהרכב אצלי עשיתי איתו 36K.

הבחור אמר שבארגנטינה הוא הכיר את הרנו 11 כרכב אמין מאוד, וזאת שהוא קנה בארץ האכילה אותו חרא.

מתי כבר תבינו שאמינות ב 90% מהמקרים זה פועל יוצא של איכות הטיפול ברכב? :shock:

HARD WORK BEATS TALENT WHEN TALENT

DOESN'T WORK HARD

1353594600_28_1_USD_7_dark.png

פורסם

אתה צודק, במיוחד במקרה של ה106. הוא היה במצב לא ממש טוב והערס הקטן שמכר לי אותו קנה אותו כבר עם תאונת שלדה רצינית.

בתקופה של הרנו לא חשבתי שהוא יעשה לי בעיות, ואם כן אז שהתחזוקה עולה כמו בצ'ילה.

האסקורט הייתה האופציה הכי טובה באותו רגע, זה לא אוטו שאני באמת רציתי.

אגב, אני צ'יליאני, לא ארגנטינאי...

• תוכן חדש...