Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8231 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כמו שיש רמקולים מוגברים במערכות ביתיות וכו'

יש כזאת חיה גם לרכב?

(אני מתכוון לרמקול בעל מגבר משלו, חיבור מתח והכל)

ואם לא וופרים רגילים כי זה קצת לא הגיוני מבחינת גודל,

אז סאב וופרים מוגברים אולי?

כל חור שחור בלילה.... גם אגזוז.

פורסם

אמנם כבר שאלתי את זה פעם אבל בכל זאת...

אמר לי (מתקין מקצועי) שההפרדה הקיימת ברכב שלי ('BMW 316 87) בין הבגאז' לסלון הנוסעים היא מוחלטה ועל מנת לקבל איזשהוא אפקט מהסאב שאני יכול לשים בבגאז' אני

צריך לחתוך את הפח המפריד.

פרט לדעה זו שקיבלתי, לחבר שלי יש אותו הרכב בדיוק ואצלו יש סאב, ברכבו הקודם (פיז'ו 104) הסאב לחלוטין הרים את האוטו באוויר, ובאוטו הזה הסאב כמעט לא מורגש.

ככה שפרט לדעה של מתקין יש לי גם דוגמא שאני שמעתי בעצמי...

השאלה היא - סאב אקטיבי שישב לי בתוך תא הנוסעים עדיף לי ? או עדיף חיתוך ?

הרמה שיכול לתת סאב אקטיבי יכולה להתקרב לסאב פסיבי ?

יש איזה דגם מומלץ ? איך הסוני שנמכר ב"וואלה שופ'ס" ?

פורסם

ואם השאיפה היא לא לחתןך... ?

קניתי אוטו, אני מטפח אותו, מוכן להשקיע למערכת סאונד איכותית אבל עד שינויים פיזיים באוטו... יש גבול למה שאני מסוגל...

כדי לשמוע בלי לחתוך צריך לקנות ולשם כך צריך כסף...

להוציא כסף אם אולי אני לא ארגיש את התוספת של הסאב נראה לי מצחיק (ביחוד אם אני לא ממש מתכוון לחתוך)

עכשיו נשאלה השאלה - ללכת על פאסיבי בכל אופן ?

או ללכת על אקטיבי כדי לקבל את התוספת של הסאונד הנמוך ?

או שיש אופציות אחרות, אני יודע שיש FREE AIR אבל זה אומר ליצור לו מקום מתאים במגש...

אז מה עושים ? איך אני מתקדם עם זה ?

פורסם

קודם כל אני לא מאמין שיש הפרדה מוחלטת של פח. בטוח יש בו חורים או אולי אפילו חורים לרמקולים. לא נראה לי שזה פשוט פלטת מתכת שלמה. אם יש חורים אז אתה יכול פשוט לחתוך את הדק האחורי (הפלטת עץ שיושבת על המתכת) במקום שבו יש חורים ולצפות אותו מחדש בבד אקוסטי.

לא הבנתי את המשפט "ללכת על פאסיבי או על אקטיבי בשביל תוספת בסאונד הנמוך". אם תשים סאב פאסיבי והגברה חיצונית זה בסך הכל אותה תוצאה כמו סאב אקטיבי רק שלרוב הסאב הפאסיבי והמגבר החיצוני ישמעו טוב יותר.

ישנן גם אופציות להתקין סאב בתוך סלון הרכב אבל לשם כך אתה צריך ללכת למתקין שמתעסק בבניות פיבר שיראה וייעץ לך מה אפשר לעשות.

איזה סכום אתה מתכוון להשקיע בעניין?

פורסם

ברמת העיקרון ככה:

אם אני הולך על פאסיבי אז המגבר יהיה 4 ערוצים, כדי שיתחבר גם לקומפוננט

המטרה היא איכות ולא בהכרח עוצמה

סכום מוקצה עד 1800 (לא כולל כבלים, התקנה עצמית, קומפוננט כבר יש)

אם אני הולך על אקטיבי, אז כנראה שאני אוותר על מגבר לקומפוננט, הסאב עם הגברה משל עצמו ישלים לי את הספקטרום של הצלילים, ובגלל שהמטרה היא איכות ולא בהכרח עוצמה אז זה יהיה מספיק כנראה, הכי הרבה אני אוסיף מגבר לקומפוננט אח"כ אם אני לא אהיה מרוצה...

נניח שהסכום המוקצב לפאסיבי הוא גם הגג שלי לאופציה של האקטיבי (למרות שאם אני מוותר על המגבר בהתחלה אז ה 1800 פוחת נניח ל 1000 בערך לצורך העניין)

לגב החורים בפח - בגב המושב האחורי אני לא זוכר, אבל יש לי זוג רמקולים 6*9 מאחורה , שלצורך העניין אני יכול להוציא אותם ולהשאיר את הגרילים (אסטטיקה) וככה יהיה "מעבר של הסאונד".

לגבי האופציה של סאב פסיבי - חשבתי על המגבר של קליפורניה 1200W ב 4 ערוצים

וסאב נניח של פיוניר דגם 304 או 305 12" - הצעות אחרות יתקבלו בברכה...

באקטיבי - זה נראה מדליק

http://www.comparestoreprices.co.uk/in-car-subwoofers/kenwood-kscwa62rc.asp

השאלה אם ניתן להשיג בארץ...

פורסם

אז מה הלאה ? לאיזה כיוון כדאי לי ללכת ? מה לעשות ? עזרה...

פורסם

לא יודע אם מישהו המליץ לך על סאב או מגבר כזה. זה זבל לא מומלץ.....

(קאליפורניה בום.. וכל מה שדומה לזה)

לגבי סאב אקטיבי ופאסיבי אני באמת שלא מבין למה אתה עושה הפרדה..

ההבדל בין סאב "רגיל" שצריך הגברה חיצונית. לסאב "אקטיבי" שהמגבר כבר בתוכו

זה ההבדל הי-ח-י-ד. אין הבדל בעוצמה שלהם וכדומה

זה תלוי הספקים של המגבר והספקים שהסאב יכול לעמוד בו.......

אז אין היתרון בסאב כזה או כזה השאלה אם בזה אתה מעוניין - או לא מעוניין

ושוב - מגבר זה לא בשביל "עוצמה" מגבר נותן איכות באותה מידה שהוא נותן עוצמה

אתה כניראה תצטרך לשמוע בשביל להאמין .. (לשמוע את ההבדל בין קומפיננט לא מוגבר. לבין אחד מוגבר)

פורסם

מבחינת מה אני רוצה - התשובה היא יותר באס...

כרגע יש לי קומפוננט קדמי של מגנט ורמקולים אחוריים ואני עובד עם אופציית FIE של פיוניר ב HU

אני רוצה במקום האחוריים באס נקי מסאב (פסיבי או אקטיבי זה לא משנה)

עכשיו נשאלת שוב השאלה - אקטיבי כגון זה של קנווד בקישור למעלה או לחילופין זה של סוני שמוצע בוואלה שופס או לעומתם עדיף לדחוף בבגאז' פסיבי למרות ההפרדה האקוסטית הטובה בין הבגאז' לתא הנוסעים...

פורסם

אני באמת לא הבנתי.

איך הגעת למסקנה שלסאב אקטיבי ההפרדה בין הבאגז לתא נוסעים לא יפריע ?

אתה לא מתכוון להשים את הסאב האקטיבי בבאגז ?

לזה אתה רומז ? אם כן ... אז פיספסתי משהו

פורסם

בתמונות למטה אלה הסאבים האקטיביים אליהם התכוונתי....

אלה לא צריכים להיות בבגאז' וככה אני נמנע מהתעסקות עם ההפרדה האקוסטית (שלדעתי באה במקור התכנון למנוע מאנשי המאפיה שנוהגים באוטו לשמוע את החטופים שלהם שבתא המטען :lol: )

1.

עכשיו נשאלה השאלה אם את הקנווד הזה ניתן להשיג בארץ, אם הדגמים מסוג זה שווים את ההשקעה לעומת פסיבי בבגאז' האקוסטי משהו...

2.

ועכשיו עלה לי עוד רעיון - יש לי סאב אקטיבי כזה של מחשב, ניתן לפתוח אותו לבדוק לאיזה מתח הוא מונחת לאחר השנאי - אם הוא מקבל 220 מהחשמל, ולאחר השנאי הפנימי הוא מופחת ל 12V נניח אז אני יכול להפריד את השנאי הפנימי מהמעגל, לחבר מתח מהמצבר שלי, להעביר RCA מה HU ולתת לו להוציא את הסאונד אולי ? יש לו גם קרוס פנימי...

מה אפשר/כדאי/רצוי/ניתן לעשות הלאה?

פורסם

בהקשר לקנווד - בזמנו חשבתי על פרוייקט להכין קופסא מתחת למושבים בשביל סאב-וופר

וראיתי המון תגובות מאנשים בחול לגביהם שאמרו שהסאבים האלה פשוט מדהימים והם בעצמם לא הבינו עד שניסו עד כמה הם טובים ומשמעותיים לעומת גודלם.

לגבי מחיר אני בטוח שהוא יהיה בשמיים אם הוא בארץ... אז במצב כזה כבר עדיף לך להביא סאב לבאגז יותר חזק - או לעשות התקנה מיוחדת בשביל שלסאב תהייה יותר השפעה - לגבי זה תצטרך להתייעץ עם מתקינים\אנשים עם ניסיון במצבים שכאלה ......

לדוגמא ראיתי מערכת שהפיר של האויר שלהם מובנה על המגש האחורי - והוופרים יושבים מאחורי המושבים - ודברים בסגנון - אני באמת לא יודע עד כמה זה מוסיף אם בכלל אבל יש כל מיני רעיונות שכאלה שאולי כדי לך לבדוק

פורסם

ומה לגבי הסוני הזה ?

או האופציה לקמבן את הסאב של המחשב ?

את הפרטים של הסוני ניתן לראות בוואלה שופס, שמתי קישור עם התמונה...

יש סיכוי שזה שווה משהו ?

עם כזה דבר מתחת לכסא אני אוכל "לשמוע חוליו איגלסיאס מהתחת" :lol:

פורסם

ממש אין לי מושג ....

לא מכיר אף אחד עם דבר שכזה או דומה .. אז לא יכול לתת חוות דעת

בהקשר לסאב של המחשב .. לא יודע למה אתה חושב שהוא יוסיף משהו אני באמת חושב שהוא לא יוסיף משהו.

אבל ! עכשיו נזכרתי שבזמנו שניסיתי לעשות את הקומבינה מתחת למושבים

אז חיפשתי רמקולים בייתיים עם קופסא. אז חיברתי אותם למגבר שלי ונתתי להם תדרים נמוכים .. והתוצאה היתה טובה אפילו מאוד התרשמתי ..

אחת הבדיקות היתה עם רמקולים של AIWA מערכת פשוטה של דיוטיפרי .. אז אם יש לך רמקולים כאלה מיותרים ............. כדאי לך לנסות אולי תאהב את התוצאה

• תוכן חדש...