Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6687 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הסופ"ש האחרון הזכיר לי שאוטוטו קיץ, עוד מעט זמן להתחיל להנות מהים והבריכה וכנראה גם הזמן להתחיל לעצב קצת את הגוף.

אני לא מחפש להיות אלי האנה או אפילו קרוב לזה, ממש לא. אני לא מחפש ללכת למכון כושר או לקנות מכשירים בעשרים אלף שקל שתופסים חצי חדר ושוקלים כמו טנק מרכבה סימן 3. אני מחפש שניים-שלושה תרגילים פשוטים, קלים ונוחים שאפשר לבצע בקלות ובכיף בבית ויפתחו את שרירי החזה שלי, ויעלימו את שאריות המשקל העודף שעד לא מזמן היה לי.

יש רעיונות לתרגילים כאלו?

בשלושת החודשים האחרונים עשיתי קצת שכיבות שמיכה רחבות (ידיים קצת יותר רחבות מהחזה), ובאמת שמתי לב שיש איזשהו שיפור קטן באזור החזה אבל נראה כאילו זה משפיע בעיקר על שרירי הזרוע (או יותר נכון, הכתף). שזה אחלה, אבל מה עם החזה?

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

• תגובות 40
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

לחיצת חזה בשכיבה - עם משקולות

מקבילים - רחב

שכיבות שמיכה -רחב

פרפר בשכיבה - עם משקולות

ובלי קשר לחזה אני ממליץ גם על מתח צר ורחב, אפשרי לבצע עם משקל על הגב כדי לעלות את רמת הקושי

סקוואט על משקל גוף / משקולות.

חתירה בכפיפה עם משקולות

ועוד תרגילים מורכבים שמפעילים בהם את כל הגוף ולא רק שריר מסויים.

בקיצור לעשות אימון שלם (AB שלוש-ארבע פעמים בשבוע על משקל גוף/משקולות) ולא לפתח רק שריר אחד.

ולא לשכוח תזונה מסודרת ושעות שינה - לפחות 6 שעות בלילה. התוצאות לא יאחרו לבוא :-)

פורסם

שכיבות שמיכה שכיבות שמיכה ושוב שכיבות שמיכה - הדבר היחיד שיבנה לך את השררים האלה בלי מכשירים ובלי חדר כושר.

אני אנסה לעזור לך להתמקד עם הסבר קטן:

כמה שהידיים יותר קרובות אחת לשנייה ככה עובד יותר שריר היד האחורית (התלת-ראשי). בנוסף, אם הידיים לא יהיו ממש מתחת לכתפיים מבחינה אנכית אתה תעבוד יותר עם הכתפיים.

לדעתי - הדרך הטובה ביותר היא ידיים מתחת לכתפיים, כלומר בזווית ישרה לרצפה וברוחב שהוא מעט יותר מרוחב הכתפיים, שים לב שאצבעות הידיים מופנות קדימה.

והנה הקטע החשוב, תעשה תנועה מלאה ותעשה אותה לאט! זה יהיה קשה פי 200, ואתה תגלה קושי להגיע לכמות שהתרגלת אליה.

אחרי שפיתחת את שרירי החזה - הגיע הזמן לגלח את כל השומן שמכסה אותם.

מה טוב יותר מריצה?

3 פעמים בשבוע ותראה תוצאות תוך חודשיים.

בהצלחה, ואני מזמין את כל מאמני הכושר שבפורום לתקן אותי.

דני.

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

להעלים שומן אין שום דרך אחרת חוץ מפעילות אירובית.

שום תרגילי פיתוח-שריר (כמו שכיבות שמיכה וכדומה) לא ישרפו לך את השומן (הם כן אבל לא בצורה שתורגש בכלל) כמו פעילות אירובית חצי שעה- שעה ביום של ריצה\שחיה וכאלה.

לשרירי החזה כמו שאמרו לך שכיבות שמיכה ועוד כמה תרגילים שראיתי שפירטו פה.

ואל תשכח - תזונה, המרכיב החשוב ביותר! אל תעבור את ה1000 קלוריות ביום ותעשה ריצות ותראה איך אתה מוריד במשקל.

**בקשר לשכיבות שמיכה, לא צריך להתפרע ולעשות 100 במכה, אפשרי 3 סטים של 15 חזרות בקצב רגיל

או שלדעתי מה שיהיה נחמד (אבל משעמם מאד) זה 8 חזרות (עובד על ניפוח) אבל ממש ממש איטיות, לעלות ולרדת מאד לאט ואם יש להוסיף משקל על הגב.

אוהד.

(אמצע קורס חד"כ- ווינגייט).

פורסם

אוי, כמה תגובות. איזה כיף :lol:

לחיצת חזה בשכיבה - עם משקולות

מקבילים - רחב

שכיבות שמיכה -רחב

פרפר בשכיבה - עם משקולות

אני מתנצל, לא הבנתי כלום ממה שכתבת. אני בוק בנושאים האלו, צא מנקודת ההנחה שהידע ההתחלתי שלי שואף לאפס.

כמה שהידיים יותר קרובות אחת לשנייה ככה עובד יותר שריר היד האחורית (התלת-ראשי). בנוסף, אם הידיים לא יהיו ממש מתחת לכתפיים מבחינה אנכית אתה תעבוד יותר עם הכתפיים.

לדעתי - הדרך הטובה ביותר היא ידיים מתחת לכתפיים, כלומר בזווית ישרה לרצפה וברוחב שהוא מעט יותר מרוחב הכתפיים, שים לב שאצבעות הידיים מופנות קדימה.

אחרי שפיתחת את שרירי החזה - הגיע הזמן לגלח את כל השומן שמכסה אותם.

מה טוב יותר מריצה?

אוקיי, אז לא לעשות שכיבות שמיכה רחבות כמו שאני עושה היום אלא לכווץ את הידיים לרוחב הכתפיים ולהפנות אצבעות קדימה. אחלה, נשמע פשוט והגיוני.

לגבי גילוח השומן - את רוב השומן העודף שהיה לי הסרתי כבר בדרך הקשה. עכשיו נשאר לחטב קצת את מה שנשאר מהגוף כדי שלא להפוך לשחיף.

ואל תשכח - תזונה, המרכיב החשוב ביותר! אל תעבור את ה1000 קלוריות ביום ותעשה ריצות ותראה איך אתה מוריד במשקל.

אני לא מנסה להוריד במשקל. המשקל שלי נכון (בערך 80 ק"ג על קצת יותר מ185 ס"מ) ואני מנסה לשמור עליו במצב הזה. אני כן עושה המון הליכות, פעמיים בשבוע גם ריצה ולפעמים רכיבה על אופניים. אני עובר את ה1000 קלוריות ביום אבל אוכל מסודר ובריא, עם כל אבות המזון.

מבחינתי המאבק הוא לשמור על מה שיש ולא להוריד עוד, וזה לא קל לאחד שהיה בעודף משקל בערך מאז הילדות.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

אם תיקח מישקולות, לא גדולות, מספיק של 2 קילו, ותיפרוש את הידיים לצדדים, ותיסגור ,

אם בעמידה או בישיבה או בשכיבה, זה יפתח לך את השירירים בחזה מהר .

ביצוע תיקוני שפכטל ועבודות צבע בבתים,

פרטים בה"פ .

פורסם
אם תיקח מישקולות, לא גדולות, מספיק של 2 קילו, ותיפרוש את הידיים לצדדים, ותיסגור ,

אם בעמידה או בישיבה או בשכיבה, זה יפתח לך את השירירים בחזה מהר .

או שזה המתכון לדלקת בשריר/פציעה!

לכל תרגיל יש דרך ביצוע נכונה - ברגע שלא מבצעים את התרגיל כמו שצריך, מעלים את הסיכוי לפציעה ומפעילים פחות את השריר הרלוונטי.

ממליץ לחפש באינטרנט סרטונים/תמונות עם הסברים על ביצוע תרגילי כושר במתכונת ביתית..

לדעתי כדאי לך לחפש מולטי טריינר משומש - זאת הוצאה של כמה מאות שקלים שתחסוך ממך את המנוי לחדר הכושר ותתן

לך אפשרות לבצע יותר תרגילים ברמות קושי גבוהות יותר.

לגבי השומן -

ככל שמסת השריר בגוף גדולה יותר, כך קצב חילוף החומרים שלך גבוה יותר, והגוף שורף יותר אנרגיה במנוחה.

ע"מ לרזות בצורה נכונה מבלי לאבד מסת שריר, צריך להיות בגרעון קלורי של כ-500 קלוריות ביום (לאדם זכר בוגר) ולהמשיך באימוני משקולות בעצימות נמוכה יותר. ז"א שאם הגוף שלך צריך 2500 קל' ביום, תכניס רק 2000 קל'.

אי אפשר גם לרדת במסת השומן וגם לעלות שריר במקביל, אבל בשיגרת אימונים ותזונה נכונה אפשר להגיע לתוצאות טובות גם באימונים ביתיים.

עוד פאקטור חשוב זאת הגנטיקה - יש אנשים שתמיד יהיו להם 'איזורים שמנים' יותר בגוף שבהם מצטבר יותר שומן (גברים זה בעיקר באיזור הבטן ובנות באיזור האגן) - אז אל תקח את זה קשה.

ואל תדאג, אלי האנה לא תיהיה גם אם תירשם לחדר כושר 8)

שיהיה בהצלחה..

פורסם

במשך שנה+ הייתי עושה שכיבות שמיכה כל יום (לא זוכר כמה אבל סטים ומיום ליום יותר ויותר) וכפיפות בטן ועוד כמה תרגילים לחיזוק הידיים עם גומיה מיוחדת. במשך השנה הזאת הגוף לא התפתח, למרות שזה כן חיזק לי את השרירים אבל הם לא תפחו. לאחר השנה הזאת ישר הלכתי למכון כושר, ואחרי חודשיים דיי תפחתי.

מה שאני בא להגיד שבשביל כח ולחזק שרירים הכי טוב בלי מכשירים, רק "טבעי" או איך שתקרא לזה. בשביל לתפוח, לך למכון כושר :-)

נ.ב

יכול להיות אולי שאני מקרה מיוחד שלא תופח משכיבות שמיכה וכפיפות בטן, ושהמכשירים במכון כושר עזרו לי. אולי.

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

פורסם

אחד הדברים החשובים ביותר הוא הקטנת אחוז השומן בגוף -

אין שיטה מוצלחת מזו להבלטת שרירים,

ואין שיטה מוצלחת יותר להורדת אחוזי שומן מאשר פעילות אירובית.

הליכות זה שטויות. אם אני אהיה קצת יותר מנומס -

הן נועדו לכאלה שמעולם לא התקרבו לפעילות אירובית

וצריכים להתחיל מאיפה שהוא.

תוותר לגמרי על ההליכות,

ותנוע בין אופניים לריצה.

לא חושב שצריך לשנות משהו בתחום הקלורי. אל תתפרע וזהו.

אני נמצא כבר כמה שבועות בתוכנית הרזייה/שיפור כושר גופני,

והקושי הגדול ביותר הוא הקושי המנטלי - חדר כושר עולה המון כסף,

זה נכון, אבל הוא מספק מסגרת טובה גם למוח. זאת מין תכונה פסיכולוגית כזאת,

אתה יותר ממוקד ורציני במשהו ששילמת עליו (הרבה) כסף.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

הריצות זה נחמד, אבל מה עושה בנאדם שלא בכושר ומעשן שבקושי יכול לרוץ 500-1000 מטר?

אמנם אני רץ, אבל ברגע שנגמר לי האוויר אני נרגע ועובר לג'וגינג מהיר - 6.5-7 קמ"ש ואז חוזר לריצה לסירוגין עד 2000-3000 מטר..

מה מהירות ריצה אגב שכדי לרוץ בה בלי להתפרע ולגרום להתעייפות תוך חצי דקה דקה ? שוב למישהו שלא בכושר.

אבי.

פורסם

(זה כבר ניצלו"ש):

אבי, בשביל זה יש מאמני כושר ו/או תוכנית אימונים מסודרת.

מהירות ריצה מתאימה להתחלה? אצל כל אחד זה שונה,

אי אפשר לנקוב במספר.

קודם כול מפסיקים לעשן (זה מאוד קל לכתוב את זה, כמובן).

אחר כך, אני הייתי בוחר באופן אישי במהירות הליכה קבועה שאפשר להתמיד בה

לא 10 דקות, אלא 45 דקות, ובאימון הבא מנסה להגביר.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

שאלה קצת לא במקום.

מישהו מוכר משקולות? אני מתכוון למוט ברזל קצר שאליו בצד מתחברים משקולות.

אני צריך מוט אחד וכמה משקולות (עד 20 ק"ג).

אם מישהו מוכר, שידבר איתי בפרטי.

Kia Sportage, 2014 

• תוכן חדש...