Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6715 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

טוב ככה, הרכב מאזדה 626 שנת 2000 90,000 שמור להפליא ( טפו טפו) -

טיימינג בפתח - וברצוני לדעת מה רצוי להחליף - רק טיימינג ורצועות מזגן ואלטרנטור? או את כל העסק- מותחנים, רצועות מנוע, טיימינג משאבת מים והכול ?

בחלק מהמוסכים אומרים לי שרצוי להחליף את המותחנים, רצועות, וקפיצים - ובחלק אומרים לי רצועה וכל מה שצריך לאחר שנפתח.

אז מה דעתכם - ללכת הכול ?

בתודה מראש

מיכאל

פורסם

להחליף רצועת טיימינג,מותחנים,משאבת מים לבדוק את רצועות האביזרים(אלטרנטור,מזגן וכו.) רצוי להחליף בכל מיקרה כי זה לא יקר וגם לפי הספר צריך להחליף.

לעשות טיימנג ב626 זה לא כ"כ פשוט ומשאבת מים הגישה אליה קשה לכן חשוב להחליף אותה יחד עם הטיפול..

פורסם

קודם כל תודה על התגובה יקיר.

-דבר שני שאני רוצה לשאול זה- מה שם החברה/יצרן של המשאבת מים "המקורית"?

-האם חשוב שהמותחנים יהיו מקוריים ?

פורסם

אני לא זוכר את השם המקורי של המשאבה..

אבל המותחנים אפשר חליפיים שיהיו איכותיים כי לא חסר זבל בשוק שמוכרים מותחנים פשוטים שמתחילים להרעיש אחרי כמה עשרות ק"מ..

לך למוסך מורשה ותיקנה משאבה מקורית (ההפרש בין חליפית מקורית לא גדול) אז משאבה כדאי ורצוי מאוד ליקנות מקורית.

המותחנים המקוריים במאזדה יקרים מאוד(!) לכן אפשר חליפיים שיהיו מחברה איכותית..

פורסם

מה שנוכחתי לדעת וצר לי שכך שהרבה מוסכים ( בינהם מורשים) - לא יודעים אפילו מה הם עושים וזה לאחר בירורים לגבי טיימינג, עלויות פירוט החלפים שיוחלפו במהלך הטיפול, לאחר התייעצות גם עם כמה בעלי מקצוע מהפורום - אלך לזיסו - והכול יוחלף. רצועות, קפיצים מותחנים ולגבי המשאבה- תלוי במצבה.

אם נצטרך - נחליף

לגבי עלויות של חלפים בחזי דלאל - כנראה שלא ארכוש יותר מכיוון שמפעם לפעם מוכיחה לי החנות שהמחירים שלהם התחילו להרקיע לשחקים - משאבת מים 400 שח

מותחן ראשי - 600 שח

מותחן נוסף - 400 שח

רצועת טיימינג - 210 שח

במחירים הללו - נראה לי שאהפך ללקוח לשעבר שלהם ונסיים את הרומן בתור קליינט ותיק.

• 4 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

בסוף לא הלכתי לזיסו

רק אומר שמה שהובטח מבחינת המחיר לא הגיע בפועל אלא נהיה פי 2

אז לקחתי את עצמי למוסך מורשה מאזדה עם המלצה מחבר טוב.

ככה שאני רושם שרשור זה לא בשביל לזלזל במישהו אלא פשוט מבחינתי

קיבל מוסך מסוים באחת ההודעות שלי פה בשרשור פרסום בחינם ועל כלום ובסוף אפילו אני לא נכנסתי אליו.

פורסם

את הטיימינג החלפתי במוסך שילובים באיזור תעשיה חולון, המותחנים והמשאבת מים היו בסדר גמור ולכן לא הוחלפו, מה שהוחלף זה רצועת תזמון ושני רצועות שהיו יבשות. את הטיפול עשיתי מתחת לבית בכוחות עצמי כמו שתמיד אני עושה, מעלה צד הנגדי לאגן השמן על המדרכה, שם קרטון על הרצפה ונשכב מתחת, שמן הוחלף לליקוי מולי 10/40 עם התוסף+פילטר שמן מקורי+דיסקית נחושת +נוזל קירור לפרסטון+פלאגים למקורים+פילטר אויר.- האוטו נוסע פצצה ואני מבסוט שהלכתי למקום טוב. עם כל הכבוד לזיסו ואורן משירותי רכב שלא חזרו לאף אחד מהטלפונים שלי וזיסו ששינה את המחיר שאמר לפני חודש בטלפון, מי שבאמת חזר לטלפון שלי כפי שהבטיח היו בני ל וממוסך שאפט אבל בסוף מכל הבחינות השתלם ללכת למוסך שילובים ואני מדגיש מכל הבחינות! ובנוסף מי שעבד לי על הרכב לבקשתנו היה מכונאי בשם ארז שעליו אני סומך יותר מכל אחד במוסכים, פשוט בחור זהב! מומלץ בחום להכנס לשילובים ולבקש את ארז.

כל החלפים נקנו אצל הפרסי ביצחק שדה איפה שתמיד אני רוכש - אחלה מקום, אחלה יחס, אחלה של משפחה.

פורסם

שלום רב

הנני רוצה לחדד את דברך . לפני זמן מה שוחחנו ארוכות בטלפון בערב לגבי הרכב באופן כללי ולגבי החלפת רצועת טימינג

כששאלת לגבי עלות להחלפת טימינג אמרתי שהחלפת כול הרצועות כולל טימינג נע בסביבות 1000 ש"ח וכשתרצה תשוחח איתי שוב

( הייתי בביתי ואין לי את המחירים המדויקים בזכרוני ) . השבוע כאשר התקשרת אלי ואמרת כי מחר אתה לוקח חופש ותבוא אלי אמרת כי סגרנו על 1000 שח כולל הכול ( רצועות + מותחים + קפיץ +מחזירי שמן + עבודה ) ואים המשאבה לא תקינה אז תוסיף עליה

אני הייתי בזמן שחרור לקוח ולא יכולתי לדבר אז אמרתי לך שאני אחזור אליך לגבי מחיר מדויק והוספתי שבכל מקרה העבודה + כול הרכיבים לא יכול להיות 1000 שח. לאחר כחצי שעה -שעה התקשרת אלי שוב ואז אמרת כי בכול מקרה מוסך אורן מחולון נתן לך הצעת מחיר לכול אלו ב 1000 שח ואמרתי לך שאים כך אז כדאי שתיגש אליו מכיוון שרק חלקים מקוריים ללא עבודה מסתכם בסביבות ה 1000 שח . הוספתי שאחזור אליך יותר מאוחר וברגע שניתקתי את הטלפון אישתי התקשרה שהפנו אותה לבית חולים עים הילד וכך מצאתי את עצמי עד כ2200 בבית החולים . לא יכולתי לחזור אליך באותו היום וידעתי כי כבר לקחת חופש וכנראה בצעת את עבודה זו

אני מצטער שלא יכולתי לחזור אליך . אני תמיד מוסר מחיר מדויק לגבי עבודות ( תמיד לוקח בחשבון מצב גרוע ביותר ומשם הכיוון הוא תמיד לכיוון הזול יותר ) תמיד אומר להלקוח להיות נוכח בזמן העבודה כדי שיראה בעצמו את הרכב ומצבו וגם את הרכיבים שמורכבים ברכבו .

אני שמח כי בצעת את ההחלפה ואתה מרוצה מכך . תמיד תוכל להתיעץ איתי בקשור ברכבך

בברכה זיסו יוסי

פורסם
בסוף לא הלכתי לזיסו

רק אומר שמה שהובטח מבחינת המחיר לא הגיע בפועל אלא נהיה פי 2

אז לקחתי את עצמי למוסך מורשה מאזדה עם המלצה מחבר טוב.

ככה שאני רושם שרשור זה לא בשביל לזלזל במישהו אלא פשוט מבחינתי

קיבל מוסך מסוים באחת ההודעות שלי פה בשרשור פרסום בחינם ועל כלום ובסוף אפילו אני לא נכנסתי אליו.

אני מכיר את יוסי זיסו(ואת אבא משה), ואני יכול להעיד שמדובר בבחור מקצועי, הוגן מאוד ונותן מחירים הוגנים.

כך שאני מאמין שהייתה אי הבנה כלשהי, מסיבה כזאת חבל להרוס את השם הטוב של המוסך ולפגוע בפרנסה שלהם.

"חייל שנלחם תמיד מקווה לימים טובים יותר. אבל אלה שלא נלחמים הם שקובעים איזה ימים יבואו"

פורסם

אני לא אמרתי שהמחירים 1000 שח, אתה אמרת את המחיר שלך, אני שואל כמה עולה שאני מתקשר אני לקוח אני לא יכול לדעת כמה זה עולה ולהכתיב למוסך בכמה לעשות.

זה לא פעם ראשונה שאתה לא חוזר לא הפעם, לא לפני שלושה שבועות ולא לפני חצי שנה שדיברתי איתך על ברקסים, בדיברוים כולם אלופים. את המחיר אתה נתת וחבל שלא הקלטתי את השיחה והייתי משמיע לך אותה היית רואה כמה זה נשמע שונה מגרסתך, לגבי מה שאמרת שאמרתי לך שאורן עושה לי במחיר מסוים לא היה ולא נברא.

אתה אמרת שאתה מחליף את הכול ואם צריך להחליף משאבה אז להוסיף ועוד אמרת שאת הקפיצים אתה גם מחליף ומחזירי שמן רצועות והכול בקיצור. וחבל שאתה לא זוכר מה אמרת.

מלבד זה בריאות למשפחתך, לא מחפש להרוס פרנסה לאף אחד, אבל גם לא לפרסם בחינם.

• תוכן חדש...