Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6722 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

קארתה טעות בחיבורי מינוס ופלוס הפוכים ,וגרם לקצר למספר שניות בעת עזרה להניע רכב אחר, כאשר הרכב שלי מונע .מה עלול ליגרום האם יש נזק בלתי הפיך לאלטרנטור ולמצבר?בינתיים אין שום בעייה של טעינה, הכל עובד כראוי.

פורסם

אין לך מה לדאוג יש הגנות למתח הפוך,

פעם הבא:

פלוס לפלוס ומינוס למינוס...

אגב, העצה הכי טובה שלי - תתרום מתח להתנעה תמיד עם סוויץ' כבוי,

אלעד.

פורסם

פעם הבא:

אלעד.

אלעד, שאלה - למה בדיוק עם סוויץ סגור?

alfa 156 2.5.

פורסם

סוויץ' סגור על מנת לא לסכן את מרכיבי מערכת ניהול מנוע,

אגב, קראתי שעדיף לחבר קודם את הפלוס ואח"כ את המינוס אבל עדיין לא הצלחתי למצוא את ההסבר לכך,

אלעד.

פורסם

סוויץ' סגור לא בהכרח יביא לביטול הסיכון , אם בכלל. תמיד אמור להגרם נזק כלשהו, רוב רובם של הרכיבים אינם מוגנים, ולא במקרה.

למרות שנתקלתי במקרים שהנזק הסתכם בהיתוך נקודת המגע הרגעית של הצבת של כבלי ההעזר, בנסיון החיבור והניתוק המהיר, לא כדאי להסתמך על כך.

לגבי אופן חיבור הכבלים, יש לחבר קודם את כבלי המינוס ואחכ את כבלי הפלוס, הניתוק יהיה קודם ניתוק קו הפלוס, ואחכ ניתוק קו המינוס. כך זה בדכ, כאשר בוולוו S80 ולא רק, למשל, יש סדר הפוך ו/או אחר, הרשום בספר הנהג. "יש לעיין בעלון לצרכן"..

בקיצור, לבדוק בספר הנהג על הוראות חבור כבלי עזר, מה שכנראה אף לא אחד עושה, אולי בודדים.

בברכה

דני

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

פורסם

ניתן לחבר למצבר, רק להזהר שלא יגעו הצבתות, פלוס ומינוס, אחד בשני. (זה בזה, בעברית נכונה).

דני

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

פורסם

פעם הבא:

אלעד.

אין ולא יכולה להיות הגנה מפני זרם קצר בין שני המצברים. כשאתה מחבר שני מצברים פלוס למינוס ומינוס לפלוס אתה יוצר מתח 24 וולט על התנגדות אפסית, יוצר זרם אדיר שיכול לפוצץ את המצברים ולהעיף חומצה מסוכנת לכל הכיוונים, וכן לדפוק רכיבים חשמליים ברכב. הראשון ביניהם הוא האלטרנטור, שלא מוגן ממקרה כזה.

העצה שלי: אל תתניעו עם מצברי עזר רכבים ממוחשבים. אני מחליף מחשבים כמו גרעינים, בממוצע של פעם בשבוע-שבועיים, לאחר התנעות כאלו.

פורסם

מרק - אנא הסבר פרט ונמק.

אתה מציע לנתק את המינוס מהמצבר של הרכב התורם בעודו מונע ולחבר את הדקי כבל ההנעה להדקי המצבר?

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם
בעודו מונע ?

מרק לא כתב "בעודו מונע"... ניתוק אחד הקטבים של המצבר התורם (גם ה + טוב באותה מידה) וחיבורו של המצבר התורם לרכב המונע מבטל כל סכנה לרכב התורם (שאיננו "משתתף" כלל במעגל). אני נוהג לעשות כך. וכמובן - אין לנתק מצבר ברכב מונע!

ועוד משהו... כל הסטים ה"מרשימים" שנמכרים ברשתות DIY ב-39 ש"ח וכדומה, כוללים מעטפת פלסטית מאוד עבה ומעט מאוד נחושת. צריך רק להפשיל מעט את הכיסוי באחד התנינים כדי לראות. קשה מאוד להתניע בעזרת כבלים אלו כיוון שמפל המתח עליהם מאוד גדול בזרם ההתנעה. נותר רק לחכות מספר דקות עד שהמצבר הנתרם יטען מספיק עד להתנעה (זרם הטעינה נמוך יותר, כמובן). במקרה של חיבור הפוך התנגדות הכבלים האלו היא הגנה מסויימת...

:turn-l:
פורסם

העצה שלי: אל תתניעו עם מצברי עזר רכבים ממוחשבים. אני מחליף מחשבים כמו גרעינים, בממוצע של פעם בשבוע-שבועיים, לאחר התנעות כאלו.

חנן,

אני מתקשה להבין, רכב מודרני אוטומטי. שכחתי את האורות דולקים (או שהאזעקה הישתוללה כל הליילה) ובבוקר לא מתניע.

איך בדיוק אני מתניע ללא מצבר עזר?

אותי לימדו (ואולי לימדו לא נכון? ) שמחברים אך ורק כששני הרכבים עם סוויץ סגור, כבל מינוס ראשון ואח"כ פלוס ולאחר מכן רק הרכב שמקבל את ההתנעה פותח סוויץ ומתניע (ללא שהרכב השני פותח סוויץ או מניע כלל) וכך המערכות האלקטריניות ברכב מוגנות.

יכול להיות שברכבים שאתה מחליף בהם מחשבים כמו גרעינים התקלה קרתה בעקבות חיבור לא נכון או חיבור ברכבים מותנעים?

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם
איך בדיוק אני מתניע ללא מצבר עזר?

מנתק את המצבר, טוען או מחליף אותו בחדש, מחבר אותו חזרה ומתניע בצורה נורמלית.

יכול להיות שברכבים שאתה מחליף בהם מחשבים כמו גרעינים התקלה קרתה בעקבות חיבור לא נכון או חיבור ברכבים מותנעים?

בהחלט יכול להיות. אין לי את הכלים או המוטיבציה לרדת לעומקה של התופעה, וגם אם הייתי מגיע לעומקה ונותן המלצות, אני לא בטוח שהן היו מיושמות. אם אתה שואל אותי מה לעשות כשאין ברירה וחייבים להתניע כך, אז להשאיר רק את המחשבים ההכרחיים מחוברים בזמן ההתנעה הזו. כל מחשב שלא הכרחי, ובפרט מחשב הEBS שהוא זה שיוצא לי להחליף הכי הרבה, לנתק.

ומכיוון שכולנו אנושיים, וטועים, ובפרט כשמדובר באנשים שלא בהכרח מקצועיים וזהירים, ולפעמים האיזור שליד הקטבים מטונף מתערובת של חומצה ואבק ולא רואים את הסימונים של המצבר, ולאור מספר השרשורים שיש כאן על נזקים שנגרמו כתוצאה מהתנעות כאלה, אני חושב שההמלצה הגורפת שלי במקום. ברכבים הפרטיים שלי, בזה הלא ממוחשב אני מתניע כך ותורם לרכבים לא ממוחשבים, אבל אני לא אתרום ממנו חשמל לרכב ממוחשב, וברכב הממוחשב אני לא מתניע בצורה כזו ולא תורם לאף אחד חשמל בשיטה הזו.

כשאתה יודע היטב מה אתה עושה, ואתה מאוד מאוד זהיר בחיבורים, הסיכון הוא קטן מאוד, אבל כשמחשב עולה 13K עד 21K ש"ח לפני תכנות, גם הסיכון עצום, ויש חלופות לטיפול במצב, אז למה לקחת ריסק?

• תוכן חדש...