Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8285 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לפניי יומיים בחצות נסעתי לחיפה למסיבה ....

עצירה לקחת את החברה ... דוממתי את המנוע ואחרי כמה דקות של המתנה נסיון להתניע ....

המנוע לא מתניע ... נסיונות נואשות ולא עוזר כלום...

לפני הנסיעה בדקתי מים שמן מנוע וכל הדברים הנחוצים (כי אני בטוח שאבי לא עושה זאת לעיתים קרובות ).....

אחרי שהוא לא התניע .. אני מסתכל על המים ואין אף לא טיפה אחת ! ... מד החום אצלי מראה שהטמפרטורה רגילה (באמצע) ...

אני מוסיף מים (רגילים הפעם - לא היה לי ירוקים - ולקחתי מהקבטים בשער הטכניון ) וניסיתי עוד הפעם .. לא הלך .... התייאשתי ובסוף ישנתי בטכניון ולא הלכתי לשום מקום ... באסות !

על הבוקר ניסיתי להתניע את הרכב עוד הפעם ולא ממש הצלחתי .. אבי התקשר לחבר שלו שעובד כמוסכניק בחיפה - הוא בא ומנסה להתניע את הרכב בפיוזים ... גם הוא לא ממש הצליח .. אני מנסה להתניע איזה 14 פעמים ולא הולך .. עד שהוא בא וכמעט שורף את הסטרטר ולוחץ עליו איזה דקה וחצי !!!! והרכב מתניע בסוף ...

מתניעים והולכים אצלו למוסך ... בודקים ויש אבנית או חלודה במצערת (כך נדמה לי קוראים לה - שמחובר אליה כמה צינורות שמכניסים מים נדמה לי - מחוברת למנוע )... והתנעה חוזרת שם מראה שאחד הצינורות קרוע יחד עם חלק קטן של המצערת !! והוא מוציא את כל המים ... ובגלל זה אני לא רואה כלום במד החום .. ..

אוקי חשבנו שזה לא משהו גדול .. ורק טיפול במצערת יעזור .. תיקנו מצערת אצל מומחה והחלפנו צינור והתנענו מחדש ... הפעם כשהו שם נוזל ירוק בקירור והשאיר את הפתח פתוח ... התנעה של המכונית ויש התפרצות אלימה של מים .. כולם יצאו כמו הר געש ולא נשאר כמעט מים ... לחץ אדיר בצינורות וקצת מים שיוצאים מהאגזוז , ועשן רב ...

אמרו לי שזה או ראש מנוע או מנוע גמור ... החלפת מנוע לאחד מייבוא תעלה לי כ שמונת אלפים שקל לפני עבודה וכמה שינויים .. ראש מנוע יעלה לי בסביבות ה 2500 שקל כולל הכל ...

אבי קצת לחוץ בכסף ואמר שיבדקו קודם את ראש המנוע ... זה קרה אתמול ...

על הבוקר אבי נתקר לברר מה קרה לאוטו והוא עדיין ממתין ואלי יסיימו ביום ראשון בלילה אם בכלל ביום ראשון ...

אחרי שעתיים בעל המוסך מתקשר לאבי ואומר שיש איזה מישהו שרוצה לקנות וכמה אבי מבקש מחיר על הרכב... אבי כבר נמאס לו ולא רוצה להיכנס לתסבוכת גדול כי המצב הכלכלי לא הכי טוב .

הוא אומר כמה הוא רוצה לשלם על הרכב..??? --- אני יודע לא יכולתי להגיד לו כלום באותו רגע זה היה עניין של 2 דקות של שיחה ---- אני מבחינתי חושב שכדאי לו למכור .. אבל לא יודע כמה הוא יקבל על הרכב....

(להזכירכם -- הרכב עבר בעבר תאונה עם שלדה... (וכריות אוויר) מה שדורש החלפת גלגל הגה ועוד משהו של כרית האוויר דבר שלא תוקן - פגיעה ברכב בדלת שמישהו דפק אותי בחנייה ...

מחירון הרכב 42 אלף ...

אני אמרתי שאם יוצע לו סכום קרוב ל 30 אלף שימכור ...

מה דעתכם ???? בכלל האם זה ראש מנוע למרות שאני דיי בטוח שזה כן .... והעניין השני שהוא חשוב יותר נדמה לי האם לדעתכם כדאי למכור אותו .. וכמה לדעתכם נראה סכום סביר למכירת הרכב ....

למי שלא יודע הרכב הוא סאאב 9000 CDE מודל 94 !

תודה לכל העונים

Every man has his own destiny: the only imperative is to follow it, to accept it, no matter where it leads him

Henry Miller

פורסם
לדעתי גם אם יתנו לך 25000 זה יהיה טוב כמובן בלי לתקן מנוע

גם אני חושב שכדאי למכור....

אבל אני לא בטוח לגבי מחיר המכירה שאני מוכן להתפשר עליה.... אני לא חושב שכדאי לי למכור בפחות מ 25 אבל נדמה לי שגם 30 זה טוב ...

עוד מישהו יכול להגיד לי מה דעתו בעניין זה ??

Every man has his own destiny: the only imperative is to follow it, to accept it, no matter where it leads him

Henry Miller

פורסם

2 כריות אוויר חדשות יעלו הון. אם אתה רוצה לדעת כמה בדיוק אפשר לשאול במוסך לדעתי זה יגיע לסכום של 10K בלי בעיה בכלל , הגיוני שאפילו יותר... זה עוד לפני פגיעת שלדה ותיקון נוסף. מה גם שיש פה ושם רכבים כאלו למכירה וגם ככה המחירון נמוך... לדעתי 25-30K יהיו מחיר הוגן.

תנחומי על המקרה ה :? .

פורסם
2 כריות אוויר חדשות יעלו הון. אם אתה רוצה לדעת כמה בדיוק אפשר לשאול במוסך לדעתי זה יגיע לסכום של 10K בלי בעיה בכלל , הגיוני שאפילו יותר... זה עוד לפני פגיעת שלדה ותיקון נוסף. מה גם שיש פה ושם רכבים כאלו למכירה וגם ככה המחירון נמוך... לדעתי 25-30K יהיו מחיר הוגן.

תנחומי על המקרה ה :? .

הם עולים 12 אלף בלי גלגל ההגה והקטע מהדשבורד שיוצאת ממנו כרית האוויר לנוסע ליד הנהג , גלגל ההגה +הקטע הזה עולים בסביבות ה 6 אלפים ... אבל מה שנמצא שם עדיין לא ממש רע , ההגה טוב ( רק קצת פחות נפוח ) וחלק הדש בורד קצת עקום ( היה לי פעם רעיון פרוע להוריד אותו לשים במקומו סאב אבל אבי לא הסכים..)

אני כרגע בנסיון לשכנע את אבי למכור אותו ... .- האם לדעתך כדאי למכור או להשאיר אותו ??

Henry Miller

פורסם

מה הולכים לקנות במקום? אם התיקון עולה 2500-3000 שקל זו לא סיבה למכור את הרכב. השאלה מה אתם יכולים לקנות ב30K במקום הסאאב הזו... לדעתי אם המחיר המוצע שפוי אולי שווה למכור כבר וזהו, כאמור עיקר השאלה היא מה היא האופציה במקום הסאאב ולפי זה צריך להחליט.

פורסם
מה הולכים לקנות במקום? אם התיקון עולה 2500-3000 שקל זו לא סיבה למכור את הרכב. השאלה מה אתם יכולים לקנות ב30K במקום הסאאב הזו... לדעתי אם המחיר המוצע שפוי אולי שווה למכור כבר וזהו, כאמור עיקר השאלה היא מה היא האופציה במקום הסאאב ולפי זה צריך להחליט.

זו בדיוק הבעיה שלי....

כי אבי נוסע הרבה והוא צריך רכב אמין ונוח למדיי ...

חשבתי על הונדה אקורד שנת 95 או משהו בסגנון שעולה משהו כמו 45 אלף .. אבל אני קצת בדילמה ... כי אני בטוח שהסאאב תעשה בעיות אחרי שמטפלים בה --- ( במיוחד כי אני בטוח ב 100% שפילו ב UMI לא יודעים בדיוק איך לתקן מכוניות ללו ) ופתיחת מנוע ובעיות שקשורות לו ... במכונית כזו עולים הון !!!

גיא מה דעתך ... האם שווה למכור .. ?? או להחזיק מכונית שיכולה לעלות לי הרבה יותר ...?

Henry Miller

פורסם

אם אתה חושש מצרות נוספות בסאאב זה הזמן למכור אותה בטח אם יש הזדמנות לכך. ב45K אפשר למצוא אקורד, קארינה, מונדיאו גם יכולה להיות אופציה לא רעה, לא חסרות אופציות, גם אם הן לא בגודל של הסאאב.

השאלה היא כמה מציעים על הסאאב.

פורסם
אם אתה חושש מצרות נוספות בסאאב זה הזמן למכור אותה בטח אם יש הזדמנות לכך. ב45K אפשר למצוא אקורד, קארינה, מונדיאו גם יכולה להיות אופציה לא רעה, לא חסרות אופציות, גם אם הן לא בגודל של הסאאב.

השאלה היא כמה מציעים על הסאאב.

את זה אני אדע ביום ראשון ... אבל אני הופתעתי שמישהו בכלל מעוניין במכונית זו בכללית - ובמכונית שיש לנו בפרט כי היא לא ממש נראית במיטבה וגם מבחינה מכנית לא הכי מטופלת !!

Henry Miller

פורסם

למה בכלל קניתם סאאב? מה השתנה?

המחיר שיוצע לכם יהיה מחיר"מציאה" בעיני הקונה.

בחיר הזה אם אתם חובבי SAAB גם לכם כדאי לקנות...

:evil:וולו הנאה אחורית 6 צילינדר 164 960 .
פורסם
למה בכלל קניתם סאאב? מה השתנה?

המחיר שיוצע לכם יהיה מחיר"מציאה" בעיני הקונה.

בחיר הזה אם אתם חובבי SAAB גם לכם כדאי לקנות...

קנינו את הסאאב אחרי המלצתי ! ...

לפני שנתיים וחצי ...

קנינו מכונית מיד שניה עם משהו כמו 80 אלף בלי שום בעיות אוטו שמור מבפנים ובחוץ ...

קנינו אותו ב 43 אלף נדמה לי במקום מחירון של 54 ....

עכשיו האוטו אחרי תאונה עם פגיעה בשלדה ובלי כריות אוויר ... צריך הגה חדש וכאלה... מבחוץ עוד מישהו דפק לנו את הדלת , האוטו עבר בשנתיים הללו הרבה ועכשיו עומד על 158 אלף !!

עכשיו יש לו הרבה בעיות עקב הזנחה של אבי ואי יכולת לשלם את כל מה ש UMI הרצחניים מבקשים וכך הוא הולך למוסכים אחרים ...

עכשיו הוא צריך מנוע או ראש מנוע חדש שעולים הרבה--- ונדמה לי שהבעיות שיוצרו אחרי זה יהיו גבוהות ....

בגלל מה שהסברתי למעלה דומני שכדאי למכור את הרכב ולא בגלל שאני לא אוהב אבל מפני שאם נמשיך להחזיק נדמה לי שהוא צריך הרבה טיפולים והשקעה....וכדאי לנו למכור ולהשקיע בקניית רכב אחר במקום לתקן א הרכב הזה...

אגב לידיעתך החלקים והטיפול בסאאב יקרים מאוד ! ולכן בעיות שיכולות לצוץ לפעמים עולים הרבה ---

אגב מבין השיקולים שאני חושב עליהם היא סאאב 9-5 מודל 98 .. אבל זה רק אני התקציב של אבי לרכב הוא זה שיכריע ! אם הוא בכלל ימכור אותו שזה עדיין בגדר שאלה.. שאני מחפש תשובה עליה אם כדאי לי או לא !

Henry Miller

פורסם

אתה קנית 20% מתחת למחירון. בתנאים של היום 25-30% מתחת למחירון זה סביר.

נניח 25% ונוסיף ערכי תיקון לשילדה דלת הגה ראש מנוע....

כדאי לחשוב מה עושים אם יציעו פחות ממה שאתם מצפים!

בהצלחה!

פורסם
אתה קנית 20% מתחת למחירון. בתנאים של היום 25-30% מתחת למחירון זה סביר.

נניח 25% ונוסיף ערכי תיקון לשילדה דלת הגה ראש מנוע....

כדאי לחשוב מה עושים אם יציעו פחות ממה שאתם מצפים!

בהצלחה!

ההצעה שקיבלנו 25 אלף ....

אבי החליט שלא מוכרים את הרכב לעת עתה .. אני מבחינתי כבר מצאתי סאאב אחרי תאונה ואם אוכל להחליף את המנוע במחיר סביר אז זה כנראה מה שעושים .. לעת עתה בודקים אם אפשר לתקן רק את ראש המנוע ..

אני לא בטוח שזה המעשה הנכון אבל אבי הוא זה שמחליט כי הוא זה שמשלם :wink: אני מבחינתי כבר מצאתי סאאב אחרי תאונה ואנסה לקבל מחיר טוב על המנוע שלה ולהחליף את שלנו ...

Henry Miller

פורסם

כדאי לבדוק טוב .אני מאמין ששיפוץ ראש מנוע יעלה פחות מהחלפה (אנחנו גמרנו

שיפוץ ראש ב505 ב1000 ש"ח)- וגם המנוע

עשוי להיות טוב יותר

פורסם

צ'מע...סתם ניפחת את זה לרמה של מכירת האוטו.בסוף יקנה אותו איזה ערבי (אני מתנצל על הביטוי ערבי.אם מישהו כאן ערבי אז אני מתנצל מראש על חוסר הקורקטיות הפוליטית) וישפץ את הראש ב500 שקל אצל חברים - והוא הרוויח אוטו מעולה במחיר מגוכך.

הסימפטומים שתיארת זה כולה ראש מנוע גמור. לא מנוע ולא שעוונית.

ראש מנוע של סאאב יעלה איזה 2000-3000 שקלים לשפץ-בהנחה שלא תיגש למורשה UMI - הם יקרים בסאאב בצורה שערורייתית.

גברים ממאדים ונשים מפגרות על כל השכל.

• תוכן חדש...