Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6808 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם ותודה מראש.

אני רוצה לקנות סיויק es 2002 הקילומטרז שלה הוא 80,000

לקחתי אותה לבדיקה ואני מנסה להבין את התוצאות.

לגבי המנוע

רעש מע תזמון +שסתומים , רעשים ונקישות פנימיות ,סימני שריפת שמן , קורוזיה ונזילת מים , ניקוי מע קירור.

סרן קדמי

סטיות הגה קלות, נקישות במתלה, לתקן זויות ומע' היגוי היזון , רעשים במרכב.

שילדה

החלפת דופן פח אחורי תיקונים כללים בגוף המרכב. (ליקוי בעל משמעות גבוהה). (המוכר אמר עוד לפני הבדיקה שיש יר ערך של שלשה %).

בלמים

נקישות בבלימה לפרק גלגלים ולבדוק מע הבלם

העברת כוח

חופש צלבים , חילוף הילוכים מאוחר , רעש קל מתיבת ההילוכים

מה דעתכם יש כאן בעיות מהותית?

אודה לתגובתכם המהירה

פורסם

רוב ליקויים סבירים, אני חושב שהבעיה העיקרית היא התאונה מאחור, שהייתה כנראה לא קלה.

הפגיעה מוגדרת כמשמעות גבוהה, כלומר יש חשש לפגיעת שילדה או הקצה.

וכן הערכת שמאי של הביטוח שקבע ירידת ערך של 3% , אני מניח שירידה האמיתית הרבה יותר גדולה.

כתוצאה ישירה מכך יש פגיעה מסחרית גדולה בערך הרכב.

אני אישית לא הייתי מתעסק עם רכב שכזה, תעשה את השיקולים אם לך זה משתלם.

"חייל שנלחם תמיד מקווה לימים טובים יותר. אבל אלה שלא נלחמים הם שקובעים איזה ימים יבואו"

פורסם

כתוצאה ישירה מכך יש פגיעה מסחרית גדולה בערך הרכב.

אני אישית לא הייתי מתעסק עם רכב שכזה, תעשה את השיקולים אם לך זה משתלם.

לגבי ירידת הערך המסחרית - מחזק.

לגבי כדאיות הקניה - העניין מסתבך. אם תקבל הנחה משמעותית במחיר הרכב ואם הפגיעה היא בקצה השלדה ובשום פנים לא מעבר לקו הריתום ואם אתה מתכוון להחזיק ברכב זמן רב - אז כדאי לשקול רכישה.

במקרה כזה, בעוד כמה שנים הפגיעה תהיה משמעותית פחות ובנוסף ערך הרכב ירד ולכן גם אם שיעור ההפחתה ישאר - מחיר הבסיס ממנו מפחיתים ירד מאוד.

פורסם

לדעתכם הפגיעה היא חמורה יותר מאשר ההפחתה שהוא נותן לי? 3000 ש"ח אותה הפחתה שהוא קיבל מהביטוח.

כמו כן הרכב נראה במצב שמור חיצונית ופנימית בצורה יוצאת דופן

אני מתכנן להחזיק אותה כ 3 שנים

שוב תודה על התגובות

פורסם

שאלה נוספת איך אתה יכול לדעת האם הפגיעה היא מעבר לקו הריתום?

כמה צריך להפחית מהמחיר על הקצה שילדה?

מחירון 62400

לגבי שאר הליקוים סיכמנו לקבל הצ מחיר ולהתחלק חצי חצי

פורסם

כל הליקויים המכניים שצויינו נהינם מינוריים וכרגיל בלאי סביר בהחלט וסתם כסתחים של מכון הבדיקה ,אם אתה יכול להתמקח של תיקונם כמובן שזה יעזור לך במחיר קניה נמוך.

חשוב לדעת שבסיויק ישנו טיפול גדול הכולל החלפת רצועת טיימינג כל 5 שנים או 100,000 ק"מ ,הקודם מביניהם, עלות הטיפול כ 1300 ש"ח ללא בלמים ,צריך לוודא אם רכב ביצע זאת .

התאונה מאחור הצריכה החלפת פח דופן אחורי ,הכולל הלחמות לשילדה ,קורות האורך ,מצויין גם שזה משמעות גבוהה.

ירידת ערך של 3% היא אומנם מה שמציעים שמאי חב' הביטוח ,אבל ריאלית לא משקף את ערכו המסחרי של הרכב בשוק המשומשות הגובה מחיר גבוה יותר בגין תאונה שכזו .

אני מעריך כי 12% ירידת ערך ללא קשר לשאר התיקונים שצריך לבצע יהיה מחיר הגון ,במידה והמוכר איננו מסכים ,אני מעריך כי ישנם עוד מכוניות כאלו ללא כל קשר לתאונה שכזו .

פורסם

מחזק את הדברים של אבולושיין.

לגבי ירידת הערך המסחרית , אני חושב שהירידה היא מעל 15%.

אם המוכר לא מוכן להתפשר על המחיר הזה, עזוב אותו לנפשו ולרכבו ולך לחפש אקסמפלר אחר.

בכל מקרה מומלץ שתיתן לפחח מקצועי להעיף מבט, בכדי לקבל חו"ד מקצועית על מהות הפגיעה.

"חייל שנלחם תמיד מקווה לימים טובים יותר. אבל אלה שלא נלחמים הם שקובעים איזה ימים יבואו"

• תוכן חדש...