Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6807 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 35
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

לא הבנת

התקתוקים מופיעים כל הנסיעה בעת לחיצה על גז.

רק בבוקר, אחרי שהאוטו היה דומם לילה שלם, לוקח כמה שניות עד ששומעים את התקתוקים

פורסם

לחבר שלום

במנועי במוו ,רעב פתאומי לשמן (כתוצאה מחוסר ,נפילת לחץ רגעית,שמן לא מתאים,התחממות ) עלולה לפגום במספר חלקים כאשר ברוב המקרים יהיו אלה מרימי השסתומים ,החופש יהיה בקדח בו הם עובדים

אך נתקלתי במקרים של חופש בבוכנה בתוך גליל הבוכנה ,אשר השמיע נקישות הדומות מאוד לנקישות ממרימי השסתומים ,וזאת עקב הזוית בה מותקן המנוע

יתכן גם שפיני הבוכנה ישמיעו את אותו הרעש אך מעט יותר עמום

יש להוריד את ראש המנוע לערוך בדיקה אם תראה שמיסבי גל הזיזים שחוקים יתר על המידה יתכן כי המנוע יזדקק לשיפוץ מלא

עד כאן הכל בגדר ניחושים

יגאל

פורסם

תודה על התשובה.

אכן היו לי בעבר נזילות שמן ולא אחת ראיתי שאין טיפת שמן.

היום הנזילות תוקנו כבר, אבל כפי הנראה הנזק כבר נעשה.

פורסם
אולי טעות, אבל לא מלאה ראה כאן. בכל אופן לא המצאה שלנו.

1. מסנן זרימה מלאה - מסנן זרימה מלאה מותקן במערכת סיכה מסוג "סינון מלא", שבה כל השמן במחזור עובר דרך המסנן לפני כניסתו למנוע ולכן מסנן מסוג זה חייב לאפשר ספיקת שמן גדולה תוך סינון יעיל, מבלי לגרום לחוסר שמן במערכת. דרגת הסינון של מסנן מסוג זה תהיה גסה יחסית למסנן מסוג "זרימה חלקית" היות ובבית המסנן ישנו שסתום עוקף מסנן, המאפשר מעבר שמן ללא סינון במקרה של סתימת המסנן

2. מסנן סינון חלקי - בשיטה זו, רק חלק מהשמן שנשאב על ידי המשאבה, עובר דרך המסנן (כ-30%), וגם אז חוזר שמן מסונן זה חזרה לאמבט, בעוד השמן הזורם למנוע נשאב ישירות מהאמבט. תפקידו של מסנן זה הוא לשמור על השמן באמבט נקי ומסונן על ידי סינון עדין ביותר, וללא הסכנה של חוסר שמן במנוע. ניתן להתקין מסנן עדין הרבה יותר מאשר בשיטה של "זרימה מלאה".

נכתב ע"י מהנדסים בשיטת העתק הדבק.

דוד.

לאחר שקראתי את מה שכתבת שוטטתי קצת בגוגל ואז הבנתי מהיכן מקור אי-ההבנה בינינו. מסננים FULL FLOW כבשו את השוק האוטומוטיבי אחרי 1970 שזה מתי שנולדתי ובערך מתי שאתם כבר שכחתם את מה שאני לומד רק היום.

:-P

פורסם

מצטער שאני מתפרץ לדיון אך הייתי חייב מכיוון שיש בינכם אי הבנה מסויימת הנובעת כנראה משימוש לא נכון במספר מושגי ייסוד מתחום ההידראוליקה או תורת הנוזלים.

אנסה להסביר מספר מושגים בכדי שהדיון יהייה יותר נוח.

לחץ וספיקה הינם שני דברים שונים שלפעמים נוטים להתבלבל בינהם בהקשר של זרימת נוזלים.

1. לחץ נוצר עקב התנגדות של חלקים במערכת השמן לזרימת השמן כמו: מסנן,צנרת,כיפופים בצנרת,פני שטח הצנרת,זרימת השמן במעברים של הבלוק ועוד מספר גורמים.

2. ספיקה היא כמות הנוזל העוברת דרך שטח חתך מסויים בזמן מסויים.

3. משאבה לא מייצרת לחץ ! לחץ נוצר כפי שכתבתי בסעיף 1.

משאבה הידראולית שמן,מים,דלק זוהי מכונה שהופכת אנרגיה מכנית בתנועה לאנרגיה הידראולית.כלומר תפקיד המשאבה להבטיח את הזרימה בספיקה מסויימת הדרושה ולחץ העבודה של המשאבה נקבע על ידי העומס במערכת והתנגדויות הצנרת לזרימה.

באופן מעשי ספיקת המשאבה תלוייה במידות הגאומטריות ודגם המשאבה.

בכול זאת למה אנו משתמשים במושג לחץ של המשאבה ?

מכיוון שוהי טעות נפוצה שקשה להיפתר ממנה.

כאשר אומרים משאבה ללחץ של 100 P.S.I מתכוונים לכך שהמשאבה יכולה לעמוד מבחינה מכנית בלחץ שנוצר כתוצאה מהתנגדויות בזרימת הנוזל או הפעלת בוכנה שמרימה משא של 1 טון.

כמובן שאנו משתדלים לא להגיע ללחץ עבודה במערכת מעבר למה שהמשאבה תוכננה ולכן מתקינים שסתום פריקה.

עד כאן על קצה המזלג בעניין מושגי ייסוד...

מסנן שמן סתום המותקן בקו הסניקה של המשאבה יגרום לעליית הלחץ ופתיחת שסתום פריקה/שסתום עוקף בכדי שזרימת השמן תמשיך למנוע ללא סינון אבל תתרחש זרימה.

עקב פתיחת השסתום העוקף הלחץ במערכת יירד לרמה נורמלית או מעט נמוכה יותר אבל מנורת לחץ שמן נמוך לא תדלוק.

במידה ומסנן הרשת המותקן בכניסה למשאבת השמן נסתם הספיקה עלולה לרדת וגם הלחץ במערכת.

הסיבות ללחץ נמוך יכולות להיות רבות וזה דיון בפני עצמו.

איזה כייף לי :)

פורסם

יפה, מרק. אבל התגובה האחרונה של דוד קולעת הרבה יותר בהסבר של הדברים. התגובה שלך יפה אבל לגמרי לא קשורה. ההבדל בינינו נבע מהידע השונה על מיקום המסנן במערכת השימון, לא מחוסר ידע בהידראוליקה או התבטאות לא נכונה על הנושא. דוד מדבר על מסננים שהיו מקובלים לפני שנות ה70 ואני חשבתי על מסננים שמקובלים יותר היום.

פורסם

הדיון התחיל על רעש מהמנוע וגלש למסנני שמן מתקופת הסימקה 1000 שהייתה ברשותיי בשנות ה-70 (דרך אגב איזה מסנן מותקן בסימקה).

התשובה שלי מתייחסת בין היתר להודעה הזו

"משאבת השמן מזרימה את השמן בלחץ, לתוך הפילטר

שמן, ומשם השמן ממשיך לעלות לדרכי השימון העליונות."

בכול מקרה לפותח האשכול לפני שאתה מפרק את המנוע יש לחבר מד-לחץ במקום מפסק לחץ שמן ולמדוד את לחץ השמן כאשר המנוע בטמפ' עבודה 80-90 מעלות צלזיוס במצב סרק ולאחר מכן גם בסל"ד של 2000 סל"ד.

במידה והלחץ שונה מהמפרט של הייצרן יש לשקול את המשך העבודה על הרכב.

חנן,

האם אתה יכול לפרסם את כול המידע שצירפת לגבי האיבחון במידה וקיים לחץ נמוך ברכב מכיוון שאני סקרן לדעת על איזה רכב מדובר והתהליך כפי שהייצרן רושם.

אני רוצה לבצע השוואה בין התהליך שהייצרן VAG רושם לזה שאתה רשמת.

פורסם

מערכת סינון שמן עוקפת לדעתי יותר ותיקה מאשר שנות ה 70 וכבר לא נתקלים בה כלל בתעשיית הרכב הפרטי.

מסנן שמן סתום יגרום לעליית לחץ לפני המסנן ונפילתו אחרי. תלוי איפה ממוקמת נקודת המדידה במנוע , לרוב זו יוניט לחץ השמן, כך גם הלחץ שמן שיתקבל.

בכל מקרה של לחצים לא תקינים במערכת השימון יש להחליף שמן ומסנן ולבדוק שנית.

פורסם

שלום איש, לפי מה שאתה אומר ולפי דעתי לא היית צריך להחליף שמן ולא פילטר שמן ולא להוסיף שום תוסף שמן .

לפי התיאור שלך ולפי הרעש שאתה מתאר הבעיה היא "המרימים"שבראש מנוע זה עושה רעשים שכאילו חסר לך שמן במנוע אבל לפי דעתי זה המרימים תבדוק את זה במוסך bmw מורשה ותיראה מה יגידו לך.

פורסם
חנן, האם אתה יכול לפרסם את כול המידע שצירפת לגבי האיבחון במידה וקיים לחץ נמוך ברכב מכיוון שאני סקרן לדעת על איזה רכב מדובר והתהליך כפי שהייצרן רושם. אני רוצה לבצע השוואה בין התהליך שהייצרן VAG רושם לזה שאתה רשמת.

מרק, 'צטער, אבל גם ככה שחררתי יותר מידע משהמנד"ט שלי מאפשר לי.

פורסם

מסנן שמן סתום יגרום לעליית לחץ לפני המסנן ונפילתו אחרי. תלוי איפה ממוקמת נקודת המדידה במנוע , לרוב זו יוניט לחץ השמן, כך גם הלחץ שמן שיתקבל.

בכל מקרה של לחצים לא תקינים במערכת השימון יש להחליף שמן ומסנן ולבדוק שנית.

ברוב הרכבים קיים שסתום עוקף כחלק אינטגרלי בפילטר שמן או בברקט שאליו מחובר המסנן שמן.

במידה והלחץ לפני המסנן יעלה עקב פילטר שמן סתום, השסתום העוקף יפתח עקב הפרש לחצים, הלחץ ייתאזן לרמה כזו שאתה לא תגלה הרבה מבדיקת לחץ שמן.

מסכים שיש להחליף פילטר שמן, אך מעיון בספרות מקצועית של מספר ייצרנים בעניין איבחון לחץ שמן נמוך משום מה הם לא מתייחסים לפילטר שמן כגורם ללחץ שמן נמוך.

יש הסבר לכך ?

פורסם

נו אז מה? ומה קורה שהשסתום מתקלקל? וכבר ראיתי דברים כאלו במסננים דרגה ד'. אין התיחסות להרבה סמפטומים בספרות היצרן, זה לא אומר שלא צריך להפעיל את ראש, ההגיון, הנסיון ולהמשיך באבחון.

פורסם

אם השסתום תקוע והמסנן סתום אכן זו בעיה ולכן אני מסכים עם ההנחה שיש קודם כול להחליף את המסנן. אבל משום מה מספר ייצרנים לא מציינים זאת בתחילת ביצוע האיבחון אלה רק כשלב מאוחר יותר או בכלל לא מזכירים זאת.

חנן ודניאל,

אספתי מספר דפים של הייצרנים הבאים המדברים על איבחון לחץ שמן נמוך BMW,דייהו,VAG,Landrover סיימנתי בצהוב את החלק החשוב לטיפולכם.

Oil pressure too low.pdf

• תוכן חדש...