Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6834 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום, רציתי לשאול לגבי בעיה שקיימת אצלי ברכב המון זמן,

במידה ואני מחנה את הרכב למעלה מיממה ללא התנעה הוא מתקשה מאוד להניע,

הוא מניע במכה הראשונה לעיתים, ואז מיד נכבה יש לי גיר רגיל וצ'וק אוטומט, 1800 סמ"ק.

אני נותן סוויץ לוחץ לחיצה אל הגז ומשחרר ואז נותן סטרטרטר ולוחץ על הגז, אם נסעתי ברכב יום קודם אז הוא יניע בצ'יק , אבל אם לא נסעתי, אז יקח לו הרבה סטרטר, בנוסף זה קורה גם כשאני נוסע ברכב, ולאחר כמה זמן יכול ליהיות כמה דקות אפיל,ו אני מניע אותו אם הוא לא מניע במכה הרשאנה אז יקח לו הרבה סטרטר, החלפתי מצבר לפני כמעט שנתיים , ויש מים מספיק במצבר ,החלפתי פלאגים, ופילטר שמן, ושמן 50 20 ,פילטרי דלק כולל תחתון,ופילטר אוויר, ובוצע ניקוי סעפות ברכב , יש לציין שהרכב נוסע חלק ומאיץ בצ'יק ככה שאני בטוח שזה לא מהקרבורטור שדרך אגב עבר ניקוי מעמיק לפני מס' חודשים, ולא העמסתי קילומטרים על המחוג ככה שאני לא חושב שהוא הספיק להתלכלך, הרכב לא אוכל שמן והפלאגים לא מפוייחים או שרופים.

בעיה זו הייתה קיימת מאז שקניתי את הרכב. האמת שאין לי שמץ של מושג מה יכולה להיות הבעיה, (במצבר אני ממש לא חושד)

יש לי מצבר 60 אמפר אם זה חשוב.

חשבתי יותר בכיוון של חוטי הצתה שלא הוחלפו מאז קניית הרכב לפני שנתיים

(חשבתי על סתם כיוון, זה דומה להתנהגות של קבל, אחרי הרבה זמן הוא נפרק ולא שומר על המתח ואז הרכב מתקשה להניע)

ביצוע תיקוני שפכטל ועבודות צבע בבתים,

פרטים בה"פ .

פורסם

החשד בתקינות הצוק האוטומטי.

בנוסף יש לבדוק מרווח פלטינות.

החלפת מצתים וחוטי הצתה , גם אם לא יועלו, בוודאי לא יזיקו.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

שאלה לצביקה - למה אתה חושב, שצ'וק אוטומטי מתנהג אחרת לאחר עמידה של שבוע לעומת עמידה של לילה אחד? הרי בכל מקרה המנוע מספיק להתקרר לגמרי ולהגיע לטמפרטורת האוויר החיצוני.

אני שואל, כי באוטו שלי (אופל קדט מודל 86 ) יש את הבעייה הזאת כבר 7 שנים.

הוחלפו פלגים, חוטי הצתה, דיסטריביוטור, מצבר, משאבת דלק, ויש לי הצתה אלקטרונית. צינורות דלק חדשים (במקומות בהם יש צינור גומי. צינורות פלסטיק נשארו מקוריים).

הבעייה נשארה כמו שהיא, לאחר עמידה של שבוע יש צורך ב 5-7 מחזורים של הסטרטר, כל אחד לפחות 10 שניות.

אה, כמובן ניקוי קרבורטור בוצע באיזשהו שלב, לא היה שום הבדל מהבחינה הזאת בין לפני ואחרי הניקוי.

לאחר עמידה של לילה אחד - סטרטר אחד של 2-3 שניות.

אני התייאשתי והשארתי את זה ככה, אבל כמובן אשמח לקבל רעיונות חדשים.

פורסם

באופל קדט זו מחלה(בזמנו לאחי הייתה אותה בעייה בדיוק ),כמו כן קראתי על עוד כמה שסבלו מזה.

בסובארו,הבעייה היא בקרבורטור=בצוק האוטומטי\כיוונים.

פורסם

ושוב פעם, שאלה גם אליך,משה - מה הבדל בהתנהגות הצ'וק האוטומטי לאחר יום או לאחר שבוע ?.

צ'וק אוטומטי סוגר פרפר אוויר בקרבורטור, לפי הטמפרטורה של נוזל קירור, שזורם דרכו.

לאחר עמידה של לילה אחד טמפ' נוזל קירור היא, נניח 20 מעלות.

לאחר עמידה של חודש טמפ' נוזל קירור היא אותם 20 מעלות.

למה אתם חושבים, שהצ'וק קשור ?

פורסם

בוקי ידידי שלום רב!

בסובארו הצוק הוא חשמלי, ובדיעבד קשיי ההתנעה בצוק לא תקין ולא מכוון , אינם קשורים , אכן לזמן המנוחה של הרכב.

יחד עם זאת לא הייתי פוסל שהצוק לא מתפקד היטב, בכל יום ובמנוחה ארוכה, מכיוון שהרכב עבר שפוץ קרבורטור לא מזמן,

החשד נופל על צוק האוטומטי, שחיב בפירוק בזמן השיפוץ, והרכבה לקוייה שלו, תקשה על התנעת מנוע קר, ובמנוחה ארוכה ,

הדבר מקשה יותר.

אני בכל זאת מתעקש על בדיקת הקרבורטור והצוק, בגלל סיבה נוספת, הבחור ביצע לפני כשבוע" אינפוזייה" לנקוי סעפת היניקה,

דרך הקרבורטור, יתכן והחומר החריף המיס חלקי גומי, ואטמים ופגע במשאבת התאוצה.

לא פוסל את האפשרות של מרווח פלטינות לא מתאים, בשילוב ההדברים שפרטתי.

בוקי ידוע לך, שאבחנה דרך מסך המחשב, היא ספקולציה, ודומה לניחוש מספרים בלוטו.

יש לגשת לבעל מקצוע, ולא לנחש מעל מסך המחשב.

אבחנות שלי דרך הטלפון תמיד, לא מחייבת, למרות שברוב המקרים היא קולעת בול, לרוב זה נובע מהנסיון שלי, אך גם אני לא חף מטעויות.

בברכה

צביקה

פורסם

ולא לשכוח שיתכן גם שיש דליפה או התאדות דלק דרך אטמים או גומיות פגומות בקרבורטור ואז מיכל הקרבורטור (תא מצוף) מתרוקן מדלק ולכן לאחר זמן עמידה ממושך נוצר הקושי בהנעת המנוע כי לוקח זמן עד שמיכל הקרבורטור מתמלא בדלק.

בברכה - רפי לין :-)

פורסם

אני לא חושב שיש לי הצתה אלקטרונית, יש לי הצתה רגילה (פלאגים רגילים,)

ובדקו לי לא מזמן את תזמון ההצתה וזה היה פיקס.

פרטים בה"פ .

פורסם

טוב מה היה לנו כאן!

הצתה אלקטרונית, ולא עם פלטינות.

מצתים חדשים.

נקוי קרבורטור לפני מספר חודשים,

נקוי סעפת יניקה, על ידי אינפוזיה.

רכב מתניע קשה בבקרים, עם בוא החורף הקשיים יתגברו.

מצתים בהצתה אלקטרוני זהים, מלבד תוספת של קידומת R(רזיסטור) ללמצת בעל הצתה אלקטרונית.

והשאלה הנשאלת האם ניתן לפתור את הבעייה דרך מסך המחשב?

התשובה לא!

בברכה

צביקה

פורסם

רכב מתניע קשה בבקרים, עם בוא החורף הקשיים יתגברו.

צביקה

הרכב מניע קשה רק אחרי שעמד מס' ימים ללא התנעה, בשוטף כשאני כל בוקר מניע אותו הוא מניע כמו שצריך. סטרטר או שניים והוא מניע,ובכללי הוא נוסע מצויין.

פרטים בה"פ .

פורסם

הצוק בסובארו הם גם עם קפיץ,הקפיץ נחלש עם הזמן,הכיוון האופטימאלי של הצוק הוא בקו האמצע שלו,אך 20 שנה של עבודה,הוא לאט לאט משתנה ,נתקלתי בצוק שהיה גם עד למכסימום שלו ועדיין,לא תפקד כמו שצריך,רק החלפתו פתרה את הבעייה.

בנוסף יש עניין של אטימות האטמים בקרבורטור,שגם יכול להוות גורם לתופעה הזאת.

אני יכול לומר דבר אחד בביטחה,זה לא משנה אם עשית קרבורטור לפני חצי שנה , אם תלך למקום מקצועי שמפרק לך את הקרבורטור,ומחליף כל חלק מתבלה בו,יחזיר הכל למקום,יבדוק תקינות צוק וכיוון מדוייק שלו, אני משוכנע שבעייתך תיפתר.

מה שכן,וודאית אני יכול לומר לך =הבעייה שלך היא לא חשמלית.

פורסם
הרכב מניע קשה רק אחרי שעמד מס' ימים ללא התנעה, בשוטף כשאני כל בוקר מניע אותו הוא מניע כמו שצריך. סטרטר או שניים והוא מניע,ובכללי הוא נוסע מצויין.

הארכיון טוען והוא לא יכול לטעות, שהסטוריה חוזרת:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=123571

בברכה

צביקה

פורסם

צביקה, זה רק מוכיח את טענתי שהבעיה היא לא בקרבורטור, כי מאז השרשור ההוא בוצע ניקוי וכיוון שלו לא פעם אחת.והוא עבר טיפולים,

והבעיה של קשיי התנעה , לא נפתרו .

עדיין לאחר מס' ימים, הרכב מתקשה להניע.

פרטים בה"פ .

• תוכן חדש...