Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6901 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לקרוב משפחה שלי היה אירוע חמור ביום שישי,

במהלך נסיעה במרחק 1 ק"מ מהבית נדלקה נורת חום מנוע והאוטו כבה אחרי כמה מטרים.

בגלל השבת וחוסר מודעות לנזק היכול להיגרם הוא החליט לתת למנוע להתקרר מס' דקות ואז להגיע הבייתה.

במהלך הנסיעה האוטו כבה עוד מס' פעמים ובבדיקה נמצא טחינה בשמן+מים בכל תא המנוע כתוצאה מפיצוץ צינור גומי מן הרדיאטור, כמו כן יצאו מים מן צינור הפליטה לאחר שהאוטו התקרר ונעשה ניסיון נוסף להניע אותו.

במוסך נאמר כי יש לבצע ראש מנוע תוך הסתייגות שאולי יהיה צורך בהחלפת מנוע. לאחר ביצוע הראש נאמר לו כי הקומפ' הינה נמוכה מאוד בצילינדרים 2,3 ואין מנוס מהחלפת מנוע.

האם קומפרסיה נמוכה מעידה על עבודה לא מקצועית או יתכן וההתחממות פגעה בקומפ' והיה ניתן לגלות את זה רק לאחר ביצוע הראש? (מיותר לציין כי המוסך לא גבה כסף על שיפוץ הראש)

מבירור שערך גילה כי מחיר המנוע הינו 6.5-8K למנוע בלבד. הרכב נגרר למוסך אחר (מחיר זול יותר על המנוע) ושם נאמר כי אין טעם לשפץ את הראש אלא להחליף מנוע.

מי יכול להמליץ לי על ספקי מנועים מיבוא/פירוק ועל איזה דגשים יש לשים לב בעת ביצוע החלפת המנוע ולאחריו?

תודה לעונים

הרכב הינו : סוזוקי ליאנה 1.6 אוטו' שנת 02 דגם מנוע - M16A

קליאו ספורט 03' 2.0, לוגמת 98 - נמכרה :'(

מגאן 07' 1.5, לוגמת סולר - נמכרה :'(

Say hello to 2015 Megane RS CUP

פורסם

דרום - ב"ש.

הרכב כבר במוסך, אבל רצינו לדעת

א. האם האבחון והעבודה היו מקצועיים או שמוסכניק טוב היה מזהה מראש שלא כדאי לבצע ראש מנוע

ב. מדוע המחירים כ"כ גבוהים יחסית למנועים אחרים (ביקוש והיצע?) או סתם חוסר בדרום/לא פנינו לאנשים הנכונים

פורסם

מה שקרה כאן ברור כשמש (היה כאן שרשור מאתמול עם אותה בעיה-קרא אותו בעיות התחממות וראש מנוע ב רנו קליאו).

הרכב איבד מים כתוצאה מפיצוץ צינור הרדיאטור,התחמם כהוגן עד לעיוות בראש המנוע ולשריפת אטם הראש.

כאשר פורק הראש,הסתבר לפי תיאורך שיש נזק גם לשאר המנוע (בעיית קומפרסיה),ולכן אין מה לעשות אלא להחליף מנוע או לשלוח את המנוע ללפחות חצי אובר-אול שהוא תהליך יקר(בתקווה שזה יעזור אבל זה נכון מצד המוסך שלא לקחת הימור בעניין).

מה שכדאי היה לעשות זה לקחת לפני שמפרקים מנוע /ראש כמה הצעות מחיר בנוגע להחלפת מנוע /שיפוץ חצי אובר-אול לפחות.

אם ניתן עדיין להציל את המנוע (בספק גדול),כי ברור שיתכנו פערים במחירים למשל בין מוסך מורשה היבואן למוסך כללי והיות שלא כתבת באיזה מוסך מטופל הרכב וככל הנראה האחריות הסתיימה הייתי שוקל לטפל דווקא במוסך כללי דבר שיכול לחסוך כאן כמה אלפים.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

הרכב נמצא במוסך כללי ולא במוסך מורשה.

אקרא את השירשור הלוונטי על הקליאו.

לגבי "ההימור" שהמוסך לא לקח אז זהו שבדיוק להפך הראש נשלח לשיפוץ הוחלף אטם בוצע החלקה וישור.

לאחר ההרכבה עלתה בעיה עם הקומפ' שהיתה נמוכה מאוד והמוסך החליט שצריך להחליף את המנוע.

שאלתי מופנת למומחים ולאנשי המקצוע פה

האם היה ניתן לדעת או להעריך לפני ביצוע התיקון כי אין טעם בכך ועדיף להחליף מנוע?

פורסם

בדרך כלל, עד שלא מפרקים ראש מנוע,לא ניתן לאמוד את גודל הנזק.

כאשר מפרקים את הראש, שולחים אותו לחרט ואם אינו פסול מנסים קודם לשפץ אותו.

מה שתמוה מאוד כאן הוא שכאשר פירקו את הראש במוסך לא ראו ישר שיש נזק נוסף למנוע ולדעתי יכלו לראות את זה,אבל יתכן שרצו לנסות להכניס אותך לפחות הוצאה,להסתפק בשיפוץ הראש ולנסות לראות האם שיפוץ כזה בלבד יספיק (בדרך כלל ברכבים יחסית חדישים זה נגמר בראש בלבד ולא נאכל בלוק המנוע).

לא ברור מה הסיפור אצלך,אבל אם צריך להחליף מנוע,כמו שכתבתי לך, נראה, שנגרם נזק לרכב, שכדי לתקנו יש צורך במינימום חצי אובר-אול וזה כבר תהליך, שלא תמיד משתלם לא מבחינת זמן עבודה ולא מבחינת מחיר ולכן הצעד המתבקש למרות הצער והכאב הוא להיפרד מהמנוע לטובת מנוע טוב יותר.

בעבר היתה לנו סוזוקי אחרת מסוג בלנו ולאחר אירוע דומה פורק לנו מנוע מסוזוקי שעברה תאונה ועבר רק 20K והיה במצב חדש.(אפשר בשנתון הזה להשיג מנועים שלא נסעו הרבה וזה יותר טוב להסתכן בחצי אובר-אול שלא בטוח שיצליח).

אני לא זוכר מה היה המחיר אבל כיוון שהרכב היתה באחריות בחלקה האחרון, החברה השתתפה בחלק לא קטן של התיקון.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

• תוכן חדש...