Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6927 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
החוק לא חלק "רטרואקטיבית" כי זה לא מונח נכון, זה לא שיבואו וישפטו פה אדם על כך שנסע לפני חודש

אבל שימו לב החוק אינו כלל שינוי בסעיפי רישיון אלא שינוי ברישוי הרכב ! מה שאומר שלא משנה מה היה אתמול מהראשון באוגוסט אסור לאדם שאינו בעל רישיון נהיגה ב' (פרטי מסחרי עד 3.5 טון היום...אצל היותר וותיקים 4 טון) לנהוג את הכלי הזה !

אני מתרגש עד דמעות לנוכח התקנה החדשה.

אני שוקל ברצינות להתחיל להאמין בקיומו של אלוהים,

אמן.

פורסם

הפירצה בחוק היתה בעייתית, אבל הפתרון שהרשויות סיפקו בעייתי אף יותר.

אני מחזיק בריינג'ר שהיה אמור להיות של אחותי הקטנה. בגלל החוק, אחותי הקטנה לא תוכל לנהוג בו יותר וניאלץ למכור את הכלי. בגלל החוק החדש, השוק נפל, ומאות בעלי ריינג'ר נאלצים למכור במחירי הפסד כבדים. כלי ששווה היום 40.000 שקלים יהיה שווה עם מזל אולי חצי.

נכון, הפירצה בחוק מסוכנת. נכון, פתרון היה דרוש. אבל, מדובר בהפסדים של מאות אלפים ואף מליונים של שקלים.

אם הרשויות היו מנהלות את הבעיה כמו שצריך, ומנהיגות חוק של מינימום שיעורים על הכביש, המצב היה טוב בהרבה.

טוב מה אפשר לצפות ממדינה שבה שר התחבורה היה רמטכל ושר הביטחון היה אפסנאי.

פורסם
אינני מצליח להבין, בהנחה ובגיל 17 הם יעברו לנהוג במכונית, מדוע עם קטנוע 125 הם יצברו ידע בסיס ועם טומקאר/ריינגיר לא.

אם "נהגים נהגו בכלים אלו ללא הכשרה מינימלית " - כלשון החוק, צריך היה לטפל בזה, ולקבוע מינימום של כך וכך שעורים, בדומה לנדרש ברישיון למכונית ולא לאסור את השמוש בהם.

ושב פעם, אתם לא קולטים את הנקודה, שאני מנסה להעביר.

----פלוני הולך ומוציא רישיון על רכב כלשהו, בהנחה שהוא יודע, שאחרי קבלת רישיון מותר לו יהיה לנהוג בסוג רכב הנ"ל לכל מקום ללא הגבלה.

הוא עומד בכל התנאים, עושה טסט, מקבל רישיון, ורוכש רכב במייטב כספו (נו טוב, בכסף של ההורים שלו). נוסע על הרכב החדש במשך 3 חודשים, שומר על החוק, צובר ניסיון בנהיגה.

יום בהיר אחד הוא קם בבוקר, ורואה, שמהבוקר אסור לא להזיז את הרכב שלו, ששייך לו ועד אתמול הוא נהג בו באופן חוקי לגמרי. כרגע אין לא ברירה אלא למכור אותו במחיר הפסד, כאשר הוא לא יכול אפילו לבצע נסיעת הדגמה לקונה במעוד המכירה, או לקחת את הרכב לתחנת דלק לתידלוק.

אין כאן קשר לחרטבונות וקקמיקות, אני פשוט לא רואה דבר כזה קורה במדינה דמוקרטית.

מסכים 100% - לדעתי זו פגיעה ממשית בזכות הקניין של אדם שקנה רכב כזה ע"מ להשתמש בו (כחוק), ועכשיו באים ומחוקקים חוק אינסטנט שימנע ממנו את זה.

היו צריכים להחיל את זה רק על מוציאי רשיון מתאריך 1.1.2008 או משהו כזה, ואז מי שכרגע יש לו לי כזה ונוהג עליו ברשיון לא היה נפגע. כמו שהוצע בזמנו לגבי בעלי אופנועי 500.

אני מקווה שאחד מההורים הטחונים של בעלי כלי כזה ילך עם זה לבימ"ש ויעשה צחוק ממשרד התחבורה כמו שצריך.

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם

אם הכלים האלה היו נישארים בשטח זה הייה טוב , הבעיה שהם עולים על הכבישים הקורס נהיגה בטרקטור הוא פשוט בדיחה בהתחלה הייה אפשר עם רישיון טרקטור רגיל לעלות על הכלים האלה אחרי זה צריך איזה הכשרה נוספת של 8 שעות בכל מיקרה תחשבו שמותר לכלי הזה לנסוע בכל כביש למעט דרך מהירה , ההכשרה שעוברים בקורס הזה רחוקה מאוד משעורי נהיגה ברכב ומותר להם לנוע בחופשיות במרכזי הערים ועל כבישים כמעט בלי שום ידע. לפי דעתי היו צריכים לעשות חוק שאסור לכלים האלה לנוע על כבישים אלה רק בתור שדות חלקאים או ישובים וקיבוצים חקלאים.

פורסם

הבעיה העיקרית במדינת ישראל שמורי הנהיגה מלמדים איך לעבור טסט, והתלמידים אמורים ללמוד אחר כך בעצמם.

שהמורה אומר לך, אני יודע שיש לך טווח ראייה גדול אבל בטסט, תרים תראש למראה ותסיט את העיינים למראות, תרשים את הטסטר,

אתה לא לומד הרבה מזה,

באוטו זה עוד בסדר, כי יש מינימום שיעורים והשיעורים עצמם מתבצעים בשטח שהכלי רכב ינהג בו, מה גם שעד שמצליחים להשתלט על ההילוכים :twisted::twisted::twisted: מספיקים ללמוד דבר או שניים בנתיים,

אני הוצאתי רישיון נהיגה לא מזמן, ועכשיו אני עומל על רישיון ל-125,

ל-125, לא צריך וותק מסויים, המורה מעלה אותך על קטנוע, רואה שאתה שומר על יציבות, ויאללה לגהה,

איך מתפעלים, גז, ברקס, מה אסור לעשות וכאלה, תלמד על גהה, ושלא נדבר על העובדה שעושים במקרה הטוב 5 שיעורים וטסט.

עם טרקטורון זה בכלל בעייתי, כי לא לומדים על הכלי שאתה הולך להשתמש בו, לא נוהגים בכלל בכביש,

רק ללמוד איך לנהוג במרכז נתיב לוקח כמה שיעורים, כנ"ל מעבר בין נתיבים וכו',

במקום להשמיד אותם[כמו שעושים כרגע], למה שפשוט לא יורידו את הגיל לגישה לטסט[במקום 16 ל-15.5] יעשו חצי שנה מלווה[ואז כולם יוציאו בגיל הזה{15.5}], ו-28 שיעורים מינימום וטסט בכביש ולא באיזה חווה.

אבי

----

פורסם

חלק נכבד מהנערים לא בוגר מספיק בגיל 15.5 לעלות על כלי שיכול להגיע ל200 קמ"ש ולרסק 10 אנשים בפוטנציה (ועם הנוער הישראלי הוא אכן יגיע ל200 קמ"ש ואכן ירסק 10 אנשים)

מה שעשו לטום-קאר ושות' היה דבר מתבקש ומצויין, כלי עם 4 גלגלים לא יתכן שיעלה על הכביש וישתלב בתנועה חיה ללא רישיון מתאים, הרישיון המתאים לעיניין הזה הוא רישיון ב' (פרטי מסחרי עד 3.5 טון) וזה אכן מה שהמחוקק החליט

סוף סוף החלטה נבונה, בקשר לכל אותם נערים שהיום נוהגים ומחר כבר לא יוכלו לנהוג, מצטער מאוד אבל זה מחיר סביר להפחתת הקטל והחזרת הסדר לכביש ! מה שהולך בימי שישי עם הטום קארים והמיולים זה פשוט טירוף לא נורמאלי, אנשים נוסעים באין כניסה נגד הכיוון על מדרכות, נוהגים כאילו אין אף אחד על הכביש רמזור זה לא רמזור עצור זה לא עצור זכות קדימה בכלל לא בלקסיקון, אין ווינקרים אין כלום !

שבוע שעבר בהרצליה נסעתי באחד הרחובות הראשיים (3 נתיבים כל כיוון) אני נוסע בנתיב האמצעי על 40 בערך (היה קצת עומס תנועה) בצד שמאל נוסע טום-קאר עם 2 מחוצ'קנים זבי חוטם...פתאום אני שומע צעקה "תוםםםםםםםםםםםםםםםם" המחוצ'קנים מסיטים את המבט ימינה ורואים איך לא את חברתם עומדת על המדרכה עם חולצת סטרפלס שכל החזה בחוץ וחצאית מיני ג'ינס קצרה עם גיזרה נמוכה עוד יותר שלא ברור בכלל איפה זה נתפס (זה מרותך לגוף ?) בלי לחשוב בכלל או יותר נכון עם חשיבה דרך אייברים לא ברי דעת כיאה לבחור בן 16 שהרגע ייצר טומהוק ב3 שניות ! הטום-קאר דפק חיתוך של 3 נתיבים ימינה בזווית כמעט ישרה וישר עלה על המדרכה !!!!!!!!

מיותר לציין שדפקתי בלימת חירום של החיים ואחרי כמויות מכוניות עצבניות והכי מרגיז, הכי מעצבן, הכי מקומם, והכי עצוב !!!!! זה שהבחורה פשוט נקרעה מצחוק והוקסמה לנוכח המראה הזה,....לאחר המקרה הזה הגעתי למסקנה ושיניתי את דעתי בנוגע לעיניין, פעם חשבתי שלא צריך רישיון ב' צריך פשוט לשנות את מסלול הכשרתו של רישיון טרקטור לכזה שכלל נהיגה על כביש, עכשיו אני בטוח שלא צריך לאפשר לנערים לנהוג בכלי כזה עד שהם בשלים מספיק לנהוג במכונית רגילה

פורסם

עתיד, אתה אכן צודק,

חלק מהנערים לא בוגרים מספיק,

אני בוגר מספיק? אני בן 17 וחצי, והחלום שלי היה במשך 3 שנים להגיע ל200,

בוא נגיד שזה לא היה מציאה, חוץ מלשרוף המון דלק ושמן.

איך מבחינים בין מי מספיק בוגר למי לא מספיק בוגר? כיום מי שמספיק בוגר עובר טסט, מחכה 3 חודשים[לא כולם],

הולך לכביש מכבית החדש שעוד לא נפתח[ונמצא במצב מעולה] ומדביק את הדוושה לרצפה ומגיע למהירות מקסימלית, הוא עבר הכשרה לנהיגה במהירות גבוהה? המהירות הכי גבוהה שהוא הגיע אליה היא 90 במקרה הטוב[אלא אם המורה מהיר ועצבני].

מה גם, שלפי דעתי צריך לשנות את הגיל, זה לא צריך להיות לפי גיל, אלא לפי כיתה,

חבר אחד שלי, יליד 89 עולה לי"ב, עם חצי שנה רישיון על הכביש, עשה כל עברה אפשרית שקיימת,

מאידך, חבר אחר שלי, ילד סוף 90 עולה לי"ב, מסכן, הבן אדם הכי בוגר שיכול להיות והדבר הכי מהיר שהוא נוסע עליו כרגע זה קורקינט.

אני לא בעד הטרקטורונים ולא נגדם, אני נגד משרד התחבוחרא שטעות שלהם תעלה עכשיו להמון אנשים[גם אם יש להם כסף] כסף,

סתם לדוגמא:

כל עובדי העייריה בקרית אונו משתנעים על מיול, על מה הם ייסעו עכשיו?

ואולי בגלל שתומקר בולט יותר מאופנוע אתה שם לב אליו יותר,

אבל מה עם כל הילדים שמוציאים בגיל 16 רישיון על קטנוע, שחצי שנייה של אי ריכוז תדביק אותך לרצפה ועוברים הכשרה של 5-7 שיעורים מקסימום.

----

פורסם

כל עובדי העיריה שמשתמשים במיול אם יש להם רישיון ב' ימשיכו להשתמש במיול בכיף

אין דרך לדעת במאה אחוז מי בוגר ולא בוגר, גיל הרישיון פה גם נגזר המון מתוך השירות הצבאי, לדוגמא משאית עד 15 טון יתכן והיו מעלים את הגיל אבל בגלל הצבא בחיים לא יעשו את זה

בקיצור, המצב עכשיו הוא הרע במיעוטו ומי שהפסיד כסף ליבי עליו אבל זה מחיר פעוט לעומת החיים

פורסם

אינני מצליח להבין, בהנחה ובגיל 17 הם יעברו לנהוג במכונית, מדוע עם קטנוע 125 הם יצברו ידע בסיס ועם טומקאר/ריינגיר לא.

א) כי על קטנוע עושים מבחן תיאוריה כמו לאוטו ולריינג'ר לא.

ב) כי טסט על קטנוע נעשה על כביש ציבורי ועל ריינג'ר לא.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

על אופנוע אתה בעיקר מסכן את עצמך אסור להרכיב עד גיל 18 מה שאומר שנתיים ניסיון בניגוד לריינג'ר שמותר לך לקחת איתך עוד שתי אנשים , על האופנוע אם הם יעשו שטיות כמו ווילי ודברים מהסוג הזה הם יפגעו לבד בתאונה בין רכב לאופנוע שוב מרבית הנזק זה לנהג האופנוע הרכב יצא עם שריטות קלות ונוסעיו בעיקר עם חרדה והלם . במקרה של ריינג'ר משתולל זה סיפור אחר תאונה בין רכב לריינגר מסוכנת לשתי הצדדים . הכלי רכב האלה תוכננו בשביל שטח ובעיקר בתור כלי עבודה חזקים לחלקאיים הם לא מיועדים לכבישים . דבר נוסף מסוכן בהם זה היכולת לנעול דיפרנציאל , אני לא יודע כמה מסבירים להם על זה בקורסים האלה אבל ראיתי כבר מיקרים של התהפכות כי הדיפרנציאל הייה נעול רוב בני הנוער אינם יודעים מזה אפילו ובמקרה שזה נשאר נעול או שהם משחקים עם זה בטעות בסיבוב הראשון שהם ינסו לקחת במהירות קצת גבוה על הכביש הם פשוט גומרים על הגג.

פורסם

במקום לעשות את הדבר הנכון ולהנהיג חוק של מינימום 20 שיעורים על כביש ציבורי גוזלים ממאות אנשים אלפי שקלים. הנזק יכול להגיע למיליונים.

עתיד, צא מסרט המדע הבדיוני שאתה חי בו, אין שום אפשרות להגיע עם ריינג'ר מיול או תומקאר ל200 קמ"ש. בעזרת שיפורים ושינויים אפשר להגיע ל100 וזה גם מאוד קשה. כמו שרכב צריך לעבוד טסט כך גם ריינג'ר.

מה שכן, גם אני נתקלתי בנהיגה חסרת מעצורים בהרצליה פיתוח, לעומת זאת, אני לא הייתי נפגע מכך שהפרחה צחקה אלא הייתי עם הילדים אל סוף דעתי.

בני 16 שמגיעים למהירויות גבוהות הם אלה עם אופנוע. אופנוע 50 סמק יכל להגיע ל120 בעזרת שיפורים, דמיין לאן יכול להגיע 125. מעבר לכך, בגלל משקל הזבוב של האופנוע, ברגע שילד רפה שכל יעלה על כביש החוף או כביש מהיר הוא עלול לגמור על האספלט מפאת עקיפות וכדומה. אגב, יש חוק האומר שעד גיל 18 אי אפשר להרכיב, ויש חוק האומר שבכביש החוף לא עוברים את ה90 קמ"ש, כולם שומרים על החוק?

ריינג'רים ותומקרים היו הבעיה הקטנה שלנו שמשום מה משרד התחבורה הדגול החליט לפתור בצורה מטומטמת.

פורסם

ההבדל בין ריינג'ר לבין 125 סמ"ק הוא ברור.

עם הריינג'ר אתה מרגיש מלך הכביש, אתה נמצא בתוך רכב חזק, נוח סמל סטטוס בין השאר.

עם ה125 סמ"ק, בוא נגיד שאם אתה טיפש אתה מרגיש מלך הכביש, וגם זה מזיק אך ורק לעצמך, עד שתמצא את עצמך שבור לרסיסים על המדרכה.

עם הריינג'ר ושות' זה היה נגמר בדריסת זקנה/ילד/מבוגר גרימת נזק לסביבה ולמכוניות אחרות...

בוא נגיד, שעם ה125 סמ"ק החבר'ה האלה ילמדו להשתמש בכביש (שהוא דרך אגב ציבורי, ולא שייך לאבא שלך...) כמו שצריך על בשרם ובדרך הקשה, כל חוצפה תיגמר רע, לטובתם הם ינהגו בדרך ארץ.

יאיר.

Subaru Outback 2.5

גם כשהכביש נגמר...

פורסם

מצטער אבל לא שמעתי מעולם על ריינג'ר דורס זקנה.

ילד טיפש ירגיש כמו מלך גם על קורקינט ממונע, ילד מחונך לא ירגיש כמו מלך על אופנוע או על ריינג'ר.

• תוכן חדש...