Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6909 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

זקוק ל-6 מושבים (3 ילדים + כסא בטיחות) והתקציב כ-30-35 אלף.

מתלבט בין פיאט מולטיפלה 2000/2001 לבין מיצובישי ספייסוואגן 95/96.

בנוסף למידע הכללי שאשמח לקבל (נוחות, בטיחות, צ. דלק, אמינות וכו') ברצוני לשאול:

1) ראיתי שבספייסוואגן יש באמצע המשענת של הספסל האמצעי חריץ, ניתן לשבת שם בכלל, או שזה ספסל לשניים?

2) האם ניתן לשים כסא בטיחות בכסא האמצעי קדמי במולטיפלה מהשנים הנ"ל או שיש שם כ. אוויר?

3) האם יש הבדל משמעותי באגרת הרישוי ביניהן?

בתודה מראש

פורסם

ברוך הבא לפורום.

המולטיפלה רכב מאוד נוח ומרווח, ומציע שנתון חדש יותר עם הפרש לא קטן.

אבל כדאי שתנסה לסוע בשתיהם ותראה מה נראה לך יותר.

אם המולטיפלה טופלה כראוי אז לא צפויות בעיות מיוחדות אך אם לא אז יכול להיות שתרגיז אותך קצת....

2013 TOYOTA VENZA LIMETED 3.5 V6

HU: Clarion NX501, AMP1:HIFONICS Brutus 1610d,AMP 2:JL AUDIO XD400 4,Component:Cerwin Vega v-max 65, SUB: JL AUDIO 12W6V2

פורסם
"ומציע שנתון חדש יותר עם הפרש לא קטן."

קודם כל, תודה ושבוע טוב.

א. לא הבנתי את המשפט הזה. (בתקציב שלי 35000 אני יכול מולטיפלה או ספייסוואגן מהשנתונים הנ"ל)

ב. אני יודע שמולטיפלה רכב מרווח, אשמח לשמוע חוות דעת בנוגע להבדלים בין הספייסוואגן למולטיפלה בנושאים שכתבתי ולקבל תשובות לשאלות ששאלתי.

בתודה מראש

פורסם

שתי המכוניות דוסקסו בהרחבה בפורום ואתה יכול לבצע חיפוש על כל אחת בנפרד.

אם המחשבה הייתה על 2 מכוניות מאותו שנתון והיינו נדרשים לדון על סוגיית הפער במחיר, אני לא בטוח מה הייתה התוצאה, מאחר ולא בכך עסקינן, אלא בתקציב קבוע וב 2 מכוניות בהפרש של 5-6 שנים, אין לי בכלל ספק, המולטיפלה (לדעתי) היא הרכב הנבחר.

בכל מקרה הייתי ממליץ עליה, שבעתיים במקרה שהיא חדשה יותר ב 5 שנים!

דרך אגב, המיצובישי בנזין והמולטיפלה (בד"כ) דיזל, מה הנסועה השנתית שלך?

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

אני נוסע בשנה בין 15 ל20 אלף ק"מ.

אני מתלבט משום שנאמר לי שלמרות שהמיצובישי בתקציב שלי, ישנה יותר וצורכת יותר דלק, היא הרבה יותר אמינה מהפיאט. מה גם שאגרת הרישוי של המוליטפלה גבוהה. האם זה נכון?

פורסם

אגרת הרישוי של המוליטפלה אכן יקרה יותר.

אך עקב מהלך של משרד התחבורה יש שאיפה להשוות את עלות האגרות בין רכבי דיזל ובנזין. וכן, להשוות את מחירי הדלקים.

נ.ב.

מולטיפלה שנת 2001 במחיר של 30-35 אלף אינה בהכרח רכב מוצלח.

הטובים מאותו שנתון נסחרים סביב ה40...

פורסם

אגרת הרישוי יקרה ב 800 ש"ח .

מצד שני, כל ליטר דיזל זול ב 2 ש"ח מבנזין (אני חוזר, כל ליטר!) והמולטיפלה תיסע על כל ליטר 80% יותר מהמיצי.

חישוב שנערך לאחרונה בעיתון קבע כי כיום יש הצדקה לדיזל כבר מ 10K ק"מ.

בקשר לאמינות, האמת, בשנתונים האלה, הכל תלוי ברמת התחזוקה של הרכב הספציפי שמצאת.

פורסם

בפיאט מולטיפלה, כרית האויר הקדמית ימנית הנה רחבה ומגינה הן על המושה האמצעי והן על מושבהנוסע הימני קיצוני.

ניתן ע"י מפתח הרכב לנטרל את הפעלתה אבל אז רק הנהג יהיה מוגן ע"י כרית אויר בזמן תאונה (חס וחלילה) שבה כריות האויר צריכות לפעול.

בברכה - רפי לין :-)

פורסם

תודה לכולכם, אבל אני אשנה כיוון כי בדקתי את עצמי טוב יותר ואזדקק כנראה לחזור לרכב מהסוג שהיה לי עד עתה (ואני כ"כ לא מעונין בזה, אבל יש רצוי ויש מצוי) יונדאי h100.

עברתי על החומר בפורום וכן על ההשוואה בין H100 L300 וקאיה פרג'יו ונראה שכולם מצדדים ביונדאי וכולם לא מתכחשים למציאות שרכבים אלו אינם מיועדים להסעת נוסעים... (מישהו כתב "מתאים להובלת ירקות", אנחנו במשפחה קראנו לו קרון להובלת בהמות... לא הבדל גדול).

בכל זאת, ברצוני לשאול, לי היה מודל 95 רעשן וקפצן -(הקטע ברכבים האלו זה שאתה יושב עם האשה, הילדים ו...המנוע בתוך הרכב, בלי יותר מידי בידוד וכדי לשוחח עם הילדים מאחור יש צורך במערכת קשר של מסוקים/טנקים...)-, אמנם רכב חזק ודי אמין. האם בדגמי 2000/2001 יש שיפור ברמת הרעש/ הקפיצות מאחור?

(ירדתי לתקציב של 20-25K כדי שישאר משהו לשיפור הרכב).

פורסם

רק לתועלת האשכול: המושב האמצעי בספייסוואגון נוח מאד ל 3 אנשים והחריץ לא מפריע בכלל (שלא כמו בקיא קארניבל ששם החריץ בספסל האחורי מפריע מאד).

העובדה שהוא רחב מהרגיל - בגלל בסיס הגלגלים הארוך ומיקום קשתות הגלגלים האחוריים באזור הבגאז' - הופכת אותו למרווח במיוחד.

פורסם
.

מצד שני, כל ליטר דיזל זול ב 2 ש"ח מבנזין (אני חוזר, כל ליטר!) והמולטיפלה תיסע על כל ליטר 80% יותר מהמיצי.

חישוב שנערך לאחרונה בעיתון קבע כי כיום יש הצדקה לדיזל כבר מ 10K ק"מ.

א. כיום ההבדל הוא בסביבות 1 שקל בין בנזין לסולר, האם עדיין משתלם לקנות דיזל למי שעושה בין 15 ל 20 אלף בשנה?

ב. לא הבנתי את המשפט "והמולטיפלה תיסע על כל ליטר 80% יותר מהמיצי".

אני שואל כי אני מתלבט לגבי L300 בנזין (שקט יותר, ומן הסתם אחזקתו ואגרת הרישוי זולות יותר, תקנו אותי באם אני טועה).

פורסם
א. כיום ההבדל הוא בסביבות 1 שקל בין בנזין לסולר, האם עדיין משתלם לקנות דיזל למי שעושה בין 15 ל 20 אלף בשנה?

ב. לא הבנתי את המשפט "והמולטיפלה תיסע על כל ליטר 80% יותר מהמיצי".

אני שואל כי אני מתלבט לגבי L300 בנזין (שקט יותר, ומן הסתם אחזקתו ואגרת הרישוי זולות יותר, תקנו אותי באם אני טועה).

א. כן. במיוחד ברכב משומש.

ב. נגיד והספייסווגון עושה על כל ליט' 10 ק"מ.

אם המולטיפלה נוסעת על כל ליטר 80% זאת אומרת שעל כל ליטר בעוד שהמיצו' עושה 1:10 היא תעשה 1:18 - 80% יותר.

ככה שלא רק שהדלק זול יותר, הצריכה שלו גם נמוכה יותר.

במציאות המצו' עושה 1:6-8 תלוי במצבה. והמולטיפלה תעשה 1:18 שחזירים יעופו... יותר לכיוון 1:12-15.

פורסם

תודה, ומה לגבי הצריכה של ה L300?

שחזירים יעופו... יותר לכיוון 1:12-15.
?! :screwy::confused:

אגב, במולטיפלה בכסא האמצעי קדמי, עד איזה גיל ניתן להושיב שם ילד בכסא בטיחות ?

פורסם
תודה, ומה לגבי הצריכה של ה L300?

?! :screwy::confused:

אגב, במולטיפלה בכסא האמצעי קדמי, עד איזה גיל ניתן להושיב שם ילד בכסא בטיחות ?

לגבי צריכת דלק של L300 אין לי מושג.

עד לפני חודש למשפחתי הייתה את הL400 במשך 12 שנים. הרכב היה מעולה וצרך בצעירותו 1:10. לקראת סוף ימיו הוא ירד לכיוון ה1:5-6.

אני משער שהL300 יהיה יותר גרוע... על סמך השערה בלבד.

בנוסף,

למה בדיוק אני קוקו?

מולטיפלה תעשה 1:18 בכביש מהיר רק אם היא תעמוד בתנאים הבאים:

* נסיעה עם נהג בלבד.

* תא מטען ריק.

* לחץ אוויר תקין בצמיגים.

* רכב תקין מכנית.

* נסיעה על 90 קמ"ש קבוע בהילוך חמישי.

* המנעות מהאצות אגרסיביות, עקיפות או עצירות כלשהן (כמו נסיעה בכביש מהיר).

* נסיעה ללא מזגן וללא חלונות פתוחים.

אז ורק אז מולטיפלה משומשת יכולה להשיג צריכה של 1:18.

בכסא האמצעי של המולטיפלה, אפשר להושיב ילד בכסא בטיחות, אם הוא נמצא בטווח הגיל המתאים להושיבו בכסא בטיחות.

כמובן לא לשכוח לבטל את כרית האוויר של הנוסע במידה ומושיבים שם ילד.

וברצינות, איזו מן שאלה זאת?

שים מקדימה את מי שאתה רוצה...

אפשר להושיב אפילו 3 מבוגרים שמנמנים מקדימה ללא בעיה כלשהי...

פורסם

הדובלו של אישתי (להבדיל לחלוטין מהדובלו של המשלוחים) נוסעת 99% בדרכים בין עירוניות עם הנהגת בלבד וזאת נהגת שזוחלת לה להנאתה ב 80 (בנתיב הימני כמובן) אבל תמיד תמיד עם מזגן.

צריכת דלק עומדת על 22 ק"מ/ליטר, אין שום סיבה שמולטיפלה תצרוך יותר דלק.

הערה נוספת - ההבדל בין דלק וסולר לא עומד על 1 ש"ח , אם יודעים איפה לקנות (בסה"כ לחפש תחנה זולה) אז כיום אני קונה בדור אלון זכרון יעקב בפער של 1.85 ש"ח (25 אג' הנחה לבנזין, 2.10 לסולר)

• תוכן חדש...