Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6980 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם!

כבר שאלתי לגבי חום המנוע בסובארו שלי (DL '84) שבמהלך נסיעה עומד על קצת יותר מרבע שעון, וכתבו לי שזה תקין.

אבל, הרכב צורך ליטר דלק ל-8 ק"מ ובהיינס כתוב שהטרמוסטט צריך להיפתח במינימום 83.5 מעלות.

השאלה היא - האם אפשר להשיג טרמוסטט כזה בארץ או שכולם מוכרים את אותו הטרמוסטט הרגיל (שנפתח ב 82 מעלות)?

ועוד שאלה - בטורים גבוהים (כשמושכים הילוך בגבול הסביר) המנוע משמיע רעש של חיכוך מתחתי כזה כאילו איזה חלק רופף יוצר ויברציות. מה זה יכול להיות?

סובארו DL. הכי מכוער, הכי אמין 8)

פורסם

שלום רב!

יחי ההבדל הקטן, האם אתה באמת מאמין, שהבדל במעלה אחת או שנים, בפתיחת הטרמוסטט, היא הסיבה

לצריכת הדלק הגבוהה?

תרשה לי להאיר את עיניך, התמקד בקרבורטור, ודי לחכימא ברמיזה.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

כניראה יש בעיה בקלאץ'.

לגבי הטרמוסטט אם המנוע לא מתחמם מעל הרגיל והוא עובד טוב אל תיגע בזה.

בדר"כ רוב בעלי הרכבים כמו שלך מבטלים לגמרי את הטרמוסטט כי יש לרכבים האלה מחלה של סתימות ברדיאטור והתרמוסטט ניתפס.

פורסם

בדר"כ רוב בעלי הרכבים כמו שלך מבטלים לגמרי את הטרמוסטט כי יש לרכבים האלה מחלה של סתימות ברדיאטור

בד"כ הם מבטלים את הטרמוסטט כי הם מטפלים ברכב אצל חאפרים.

כדי להתגבר על סתימות ברדיאטור יש לנקות / להחליף רדיאטור, ולא לבטל את הטרמוסטט.

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

פורסם
כניראה יש בעיה בקלאץ'.[ על סמך מה קבעת זאת, על סמך החיכוך המתכתי?]

לגבי הטרמוסטט אם המנוע לא מתחמם מעל הרגיל והוא עובד טוב אל תיגע בזה.

בדר"כ רוב בעלי הרכבים כמו שלך מבטלים לגמרי את הטרמוסטט כי יש לרכבים האלה מחלה של סתימות ברדיאטור והתרמוסטט ניתפס.

אני עדיין לא נתקלתי בבעל סובארו שביטל תרמוסטט, ועדיין לא נתקלתי בסובארו ב"מחלות" של סתימות ברדיאטור, ובתרמוסטט שנתפס, ואתה נתקלת?

בברכה

צביקה

פורסם

תודה לכולם על התגובות!

צביקה: אני לא חושב שצריכת הדלק גבוהה רק בגלל הטרמוסטט אבל אם המנוע עובד בטמפ' נמוכה אז זה בהחלט תורם לצריכה מוגברת של דלק.

ותיקון קטן: הטרמוסטט אמור להיפתח ב: מינימום 83.5 ומקסימום 86.5 מעלות.

זאת אומרת שברכב שלי (ובכל שאר הסובארו בארץ כנראה) הטרמוסטט פשוט נפתח מוקדם מדי, ומה שיותר חשוב הוא שהמנוע לא מגיע לטמפ' עבודה!

סובארו DL. הכי מכוער, הכי אמין 8)

פורסם
[/i]

אני עדיין לא נתקלתי בבעל סובארו שביטל תרמוסטט, ועדיין לא נתקלתי בסובארו ב"מחלות" של סתימות ברדיאטור, ובתרמוסטט שנתפס, ואתה נתקלת?

בברכה

צביקה

מה זה ניתקלתי לאמא שלי היה 7שנים סובארו DL 83 אני מכיר את הרכב הזה ממש טוב ,אפילו אני ודוד שלי בנינו באגי עם מנוע של DL ועדיין עם בעיות כאלה של טמוסטט ורדיאטור.

לאחים של אמא שלי לכולם היה סובארו DL ממש היתה תקופה שלכולם היה סובארו DL שך אמא שלי הייתה הכי ישנה שנת 83 ולשאר היה קצת יותר חדשים...

ולכולם אותם הבעיות ואצל כולם הטרמוסטט היה מבוטל.

ד"א ל5 האחים לכל אחד היה באותו הזמן סובארו DL!.

חוץ מהסתימות ברדיאטור וטרמוסטט שניתפס הרכב הזה הכי חזק מכל הרכבים זה רכב שור! לא היינו מטפלים בו בעלום שום טיפול הוא לא קיבל אולי לעיתים נדירות מחליפים שמן וזהו רק מתדלקים ונוסעים!.:-D

אני לא אומר שמה שהם עשו זה דבר נכון ותקין.

לגבי זה שאמרתי כניראה בעייה בקלאץ'

זאת הייתה השערה בלי ליבדוק ולישמוע אי אפשר לדעת מה זה בדיוק ובוודאות אף אחד כאן בפורום אפילו הכי מיקצועי כאן לא יוכל לדעת מה זה בלי להסתכל על הרכב ולישמוע, דרך מסך מחשב אי אפשר לפתור תקלות אלה רק לתת כיוונים ומידע...

לצביקה: מה לדעתך החיכוך המתכתי הזה? ניראה לי שגם אתה לא יודע בוודאות מה זה אבל אני בטוח שיש לך איזה כיוון למחשבה שזה איזה חלק כל שהוא אבל איך תהיה בטוח במה שתגיד כי עדיין לא ראית את המנוע ולא שמעת את הרעש..

פורסם

לגבי זה שאמרתי כניראה בעייה בקלאץ'

זאת הייתה השערה, בלי לבדוק ולשמוע, אי אפשר לדעת מה זה בדיוק, ובוודאות אף אחד כאן בפורום אפילו הכי מיקצועי כאן לא יוכל לדעת מה זה בלי להסתכל על הרכב ולשמוע, דרך מסך מחשב אי אפשר לפתור תקלות אלה רק לתת כיוונים ומידע...

לצביקה: מה לדעתך החיכוך המתכתי הזה? ניראה לי שגם אתה לא יודע בוודאות מה זה אבל אני בטוח שיש לך איזה כיוון למחשבה שזה איזה חלק כל שהוא אבל איך תהיה בטוח במה שתגיד כי עדיין לא ראית את המנוע ולא שמעת את הרעש..

רק בגלל, שלא שניתן לראות ולשמוע רעש מתכתי דרך מסך המחשב, לא הגבתי בנושא, אך שללתי מראש רעש של קלאץ.

רעש לא ניתן לשמוע , אך ניתו להגדיר אותו, באיזה תנאים הוא נשמע, בעלייה או במישור, בעת העלאת סלד, או גם בעזיבת דוושת התאוצה, מכיוון שלא ניתנו פרטים בנושא, לא הגבתי, אלא התיחסתי לנושא תצרוכת הדלק, שפתיחה מוקדמת של התרמוסטט, בטלה בשישים, בהשפעה על תצרוכת הדלק, במקום לטפל בסיבה העיקרית, שהיא קרבורטור או קלאץ מחליק.

בברכה

צביקה

• תוכן חדש...