Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7022 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

טוב אז ככה יש לי כמה שאלות ואם תעזרו לי אני ממש יודה לכם תודה מראש..

1 - מה עדיף 2 רמקולם אם מגבר או 4 בלי מגבר ( מבחינת האיכות והבאס אני לא רוצה סאב בניפרד.. ) ??

2 - רמקולים / מגבר / רדיו דיסק מאיזה חברה עדיף לקנות ??

עכשיו אני כנירא קונה הכל מארה"ב יש לי תקציב של 1600 ש"ח +-

עשיתי טיפה חיפוש ובניתי את המערכת הבאה -

רדיו דיסק - Kenwood KDC-MP535U - האם הרדיו דיסק הזה יעבוד בארץ ??

מגבר ( בקשר למגבר אני עדיין מטלבת אם ללכת על 2 ערוצים או 4 ) - Soundstream XTA360.4 - Soundstream XTA360.2

רמקולים - Pioneer TS-A6992R למישהו היה אותם יכול להביא לי חוות דעת עליהם לעומת רמקולים של JBL 3 WAY ??

והאם המחיר בחנות הזאת שמצאתי הכל המחירים סבירים או שהם יקרים יחסית למחירים בארה"ב ??

פורסם

עדיף לקחת את ה 4 ערוצים . ההפרש במחיר לא כל כך גדול , ויש לך יותר אפשרויות לחיבור.

מה הסיבה שאתה לא רוצה סאב?

.

פורסם
עדיף לקחת את ה 4 ערוצים . ההפרש במחיר לא כל כך גדול , ויש לך יותר אפשרויות לחיבור.

מה הסיבה שאתה לא רוצה סאב?

.

אני לא יודע למה אבל חבר שלי אמר לי שאם סאב כל הרכב רועד וכאלא דברים וגם שמעתי אצל דודה שלי מערכת אם 2 רמקולים ומגבר ולדעתי הבאס שיש שם מספיק לי..

ובקשר לרדיו דיסק עכשיו רק הבנתי את הקטע הזה של המתח יציאה למגבר 2.5 V זה טוב יעני זה לא מעביר רעשים או שעדיף לחפש אחד אם 4 V ?! ( כי אני רוצה גם רדיו דיסק אם USB ) וביכלל הרדיו דיסק הזה יקלוט תחנות בארץ ??

תודה !!

פורסם

למערכת שציינת אתה לא צריך יותר מ 2.5 אלא אם כן תרצה לשדרג בעתיד. מה שחבר שלך אמר בקשר לסאב אלו הן שטויות . סאב זהו מרכיב חשוב במערכת שמשנה את כל הצליל( לטובה אם מכוונים נכון). כמובן שסאב שלא מכוון נכון יהרוס לך את כל הצליל.

תגיע לאחד המפגשים תשמע מערכות שמכוונות נכון ותשפוט האם סאב הכרחי או לא. והאם הוא מרעיד את האוטו או לא.

פורסם
למערכת שציינת אתה לא צריך יותר מ 2.5 אלא אם כן תרצה לשדרג בעתיד. מה שחבר שלך אמר בקשר לסאב אלו הן שטויות . סאב זהו מרכיב חשוב במערכת שמשנה את כל הצליל( לטובה אם מכוונים נכון). כמובן שסאב שלא מכוון נכון יהרוס לך את כל הצליל.

תגיע לאחד המפגשים תשמע מערכות שמכוונות נכון ותשפוט האם סאב הכרחי או לא. והאם הוא מרעיד את האוטו או לא.

אוקי תודה רבה על המידע

עכשיו בקשר למערכת ומה עדיף 4 רמקלום בלי מגבר או 2 אם מגבר ??

ובניתי מערכת חדשה -

רדיו דיסק - Clarion DXZ575USB

מגבר - Soundstream PCA4.400

רמקולים - Pioneer TS-A6992R

מה אתה אומר על המערכת הזאת ?

ולמגבר הזה יש גישור לסאב ?

פורסם
אוקי תודה רבה על המידע

עכשיו בקשר למערכת ומה עדיף 4 רמקלום בלי מגבר או 2 אם מגבר ??

ובניתי מערכת חדשה -

רדיו דיסק - Clarion DXZ575USB

מגבר - Soundstream PCA4.400

רמקולים - Pioneer TS-A6992R

מה אתה אומר על המערכת הזאת ?

ולמגבר הזה יש גישור לסאב ?

בקשר לשאלה שלך.. כן יש לו גישור לסאב.. זה נקרא בריג'..

ואתה יכול לראות במפרט שהוא יתן לך בגישור 200RMS...

שזה משהו נחמד.. להביא איזה סאב טוב..

עכשיו אני לא המבין הכי גדול אומנם .. יש פה מומחים בתחום..

אבל סתם לעניין.. בקשר לרמקולים.. הם נותנים 80RMS...

לא עדיף לקחת רמקולים של LANZAR למשל.. שהם פחות או יותר אותו מחיר.. 450 שקל..

והם נותנים על 340W.. 170RMS...

וזו חברה אמריקאית לא רעה בכלל.

Lanzar MAX series MCX69 340Watt 6X9 4Way

זה הדגם...

אבל בכל אופן.. כל אחד אוהב רמקולים אחרים, אם אתה בררן.. תנסה למצוא מקום שאתה יכול לשמוע את הרמקולים לפני רכישה..

סתם הערה:

ברגע שאתה מכניס לרכב מערכת חזקה יותר ואיכות השמע גבוהה יותר דווקא אז אתה תרגיש שחסר לך הסאב.. שיש יותר מידי צלילים דקים.. ויפים.. אבל איפה הבומים?!..

מומלץ לך לנסות להכניס לתקציב איזה סאב חביב.. אמרת שאתה לא אוהב רעידות.. אז לא משהו "חייתי".. משהו ממוצע..

פורסם

מה התקציב שלך?

מה עם רמקולים קדמיים?

אם אתה שם סאב יכול להיות שלא תצטרך אחוריים .

תעשה חיפוש יש המון תרדים עם הצעות למערכות בכל מיני מחירים .

תגיע למפגשים ( יש בצפון בשישי הזה) תתרשם ממערכות.

פורסם

תודה לכולם !!..

רשמתי התקציב שלי בערך 1700 - 1600 תוסיפו שליחה והכל אז יוצא התקציב המקורי שלי סביבות ה 1900

ואני רוצה לשים 2 רמקולים אחוריים ומגבר ועכשיו כאתם מדברים על סאב אז אולי אני יכניס איזה סאב נחמד ככה

ובקשר לרמקולים אם אני זוכר נכון עדיף לקחת מגבר אם הספק יותר נמוך מההספק של הרמקול עצמו נגיד מגבר של 60 W RMS כמו שלקחתי אם רמקולים של מינימום 60 ויותר ...

תוכלו להמליץ לי על רמקולים שטובים יותר לשמיעה מוזיקה שחורה ( אם יש כאלא מועדפים וכו ) ..

עוד דבר אחרון אני גר בקריות ( ליד חיפה ) אולי מישהו יודע איפה יש פה חנות שאני יוכל לשמוע את הרמקולים ??

בדקתי את הרמקולים של LANZAR האלא הם טובים אבל התחום תדרים שלהם הרבה יותר קטן מאשר של ה PIONEER זה משפיע הרבה לפי מה שאני יודע

של הלנזר זה מ 40 עד 22K HZ

ושל הפיוניר זה מ 25 עד 35K HZ

פורסם

שמע.. בתור אחד ששומע מוזיקה שחורה.

יש הרבה באסים.. עכשיו התקנתי מערכת ואין ליעדין סאב... והוא כלללללללללללללללללל כך חסר לי שזה מדהים..

ברגע שאני ימצא אחד נחמד אני ישר קופץ על המציאה רק שיאזן לי את הצלילים אני לא צריך איזה מפלצת שתרים את האוטו...

עכשיו בקשר לRMS.. עדיף לך לקחת מגבר שיספיק פחות או יותר אותו דבר כמו הרמקולים/סאב שלך.. כי אם לא אתה לא תנצל את הרמקולים כמו שצריך.

מה ששמת נותן 100RMS על 2 אום.. שזה יחסית טוב..

וזה מצוין לרמקולים של הפיוניר. אתה גם יכול לשים על 4 אום ולתת 60RMS..

אבל הכל לפי האוזן שלך....

פורסם

טוב אני אנסה לסדר פה קצת את הדברים:

קודם כל אי אפשר להגביר רמקול של 4 OHM על ידי 2 OHM זה לא עובד ככה. רשום שהרמקול צריך 4 אוהם אז שולחים אליו 4 אוהם.

עכשיו, מה אתה מחפש בדיוק?

HU - רדיודיסק, רמקולים אחוריים מגבר וסאב?

מה יושב לך כרגע מקדימה? ללא במה קידמית טובה - התכנון שלך לקוי. גם אני פעם חשבתי ש 6X9 מאחורה - זה ממש טוב, עד שהתקנתי לי מערכת נורמאלית עם קומפוננט טוב ואז הבנתי איך צריך לשמוע מוזיקה ברכב.

לדעתי למוסיקה שחורה אתה חייב סאב וופר, אין מה לעשות הבאס הוא הבסיס למוזיקה הזו והוא חייב להיות דומיננטי - לא משתלט אבל בהחלט מורגש.

אתה מהצפון - אז הכי טוב לפני שאתה סתם קונה, תבוא למפגש - שישי קרוב, תשמע קצת מערכות, תראה קונפיגורציות שונות, תשמע רמקולים ותראה מה מתאים לך יותר. זה יענה על שאלתך מה עדיף 2 רמקולים עם מגבר, בלי מגבר, 4 רמקולים וכו'

הקונפיגורציה המומלצת למתחילים היא: סאב + קומפוננט קידמי מוגברים בעזרת מגבר 4 ערוצים. ובנוסף, במידה ויש צורך אמיתי\רצון אפשר להוסיף זוג רמקולים אחוריים - פשוטים שלא ישתלטו על הבמה הקדמית.

אתה מזמין מחו"ל בדואר, ככה שאין סיבה מיוחדת למהר. בנוסף קח בחשבון את המיסוי שיטילו על החבילות שלך.

בחנויות לא תמיד יציאו לך את מה שטוב לך, אלא מה שטוב להם למכור.

למתח היציאה מה HU אין השפעה על רעשים. מתח יציאה גבוה - 4 או 5 וולט מוציא אות טוב יותר למגבר.

לגבי ה HU - הבחירה בו היא על בסיס כניסת ה USB בלבד, או שהיו עוד שיקולים. אגב על הנייר הוא נראה מצוין. דגם זה אמנם, כמו רוב הרדיודיסקים מארה"ב לא יקלטו את הרדיו בארץ בצורה טובה.

לגבי המגבר - כנ"ל יכול להיות שתוכל למצוא משהו יותר עוצמתי

יואב

יואב :arrow:

פורסם

תודה על המידע ואני כנירא יבוא למפגש אני עדיין לא יודע ..

בקשר למה שאמרתה אם ה 6X9 מאחורה אני שמעתי רכב אם מגבר ו 2 רמקולים מאחורה ( אני מעמין שהם היו 6X9 ) וזה היה ממש טוב אז לדעתי זה מה שאני צריך ובמקסימום מוסיף עוד סאב שכנירא זה מה שאני יעשה ..

בקשר ל HU שמעתי שאפשר בארץ לסדר את הקליטת תחנות ושזה עולה איזה 150 ש"ח משהו כזה זה נכון ?

והמגבר תומך גם ב 2 אום וגם ב 4 אום ראיתי שם אז זה לא בעיה ממש וסמתי לב שרוב הרמקולים הם על 4 אום

וד"א גם הרכב שאני יסים בו את המערכת הוא קטן אז לא צריך משהו פצצתי ( 306 שנת 2002 )

והתחום תדרים של הרמקולים זה משנה כי כמו שרשמתי מקום ראיתי שיש הפרש די גדול וגם אם אני לוקח את הרמקולים של ה LANZAR הם יותר זולים ויהיה לי יותר קל להכניס סאב

בדקתי כמה סאבים ומה אתם אומרים על ה BOSS R-10?

מישהו יכול להמליץ לי על חנות טובה לקנות מחול בינתיים מצאתי רק 2 טובות שזה ה http://www.onlinecarstereo.com/ וה http://www.sonicelectronix.com שהוא הרבה יותר זול מהשני אבל אין במלאי את המגבר שאני רוצה...

פורסם

עוד פעם נכון המגבר יכול לעבוד על 4 אוהם או על 2 אוהם, אבל ברגע שאתה מחבר רמקולים של 4 אוהם, אז גם המגבר יעבוד לפי ההספקים ב 4 אוהם.

מה שאמרתי לך לגבי ה 6X9 מאחורה, נכון, שומעים טוב. אבל יכול להיות הרבה יותר טוב ואמיתי. בגלל זה המלצתי לך להגיע למפגש ולשמוע מערכות שבנויות יותר נכון כלומר רוב הצלילים נמצאים קדימה - איפה שהנהג (כנראה גם אתה, אלא אם כן אתה בוס שנוסע במושב האחורי ויש לך נהג שלא אוהב לשמוע מוזיקה) יושב ושומע.

תשמע מערכת עם קומפוננט טוב ותחליט אפ אתה אוהב את זה יותר או לא. מה שכן אני לא בטוח שייצא לך להשוות למערכות מבוססות 6X9 מאחורה בלבד במפגש עצמו. זה שהרכב קטן לא אומר כלום. עדיין הכיוון הרצוי שממנו יבואו הצלילים הוא מקדימה ולא מהמגש האחורי, חוץ מזה 306 זה לא רכב כזה קטן. רמקולים טובים צריכים הגברה בריאה, כנ"ל הסאב. אני לא בטוח שמשתלם לייבא סאב בסיסי מחו"ל - הוא כבד ותופס הרבה מקום. רדיו דיסק ומגבר בד"כ כן. לגבי חנויות תבדוק אם הן תומכות במשלוח מחו"ל. תריץ חיפוש בפורום על קנייה מחו"ל אני בטוח שתמצא דברים רלוונטיים וחשובים. תבחן את נושא המיסים לעומק זה משפיע על התקציב בצורה די משמעותית.

לגבי נתונים על הנייר של רמקולים או של כל דבר אחר - בעודנו מתעסקים במכשירים די בסיסיים ונגישים, תתיחס לנתונים היבשים כרפרנס ורמז בלבד. הכי טוב לשמוע באוזניים - לא תמיד מה שכתוב על הנייר יוצא לפועל. זה שהרמקול מוציא תדרים אלו או אחרים לא אומר הרבה - הכל תלוי בשיטת המדידה של היצרן וההגברה.

יואב

יואב :arrow:

פורסם

תודה רבה !!

בקשר לאתרים יש לי דוד שגר שם אז הוא שולח לי ( לא שזה משנה את המשלוח ) אבל לפי מה שאני יודע אם אני יגיד לו להוציא את זה מהאריזה המקורית יעני זה יהיה יד שניה אז אין מכס אבל עדיין אני רוצה להתקשר לברר את אם מישהו יודע שירשום לי בבקשה!

בקשר למגבר את זה הבנתי כבר ראיתי שיש חלק מהרמקולים על 2 אום וחלק על 4 אום זה עובד לפי מה שאתה מחבר לו

אמרתי שאני כנירא יבוא למפגש ואני גם לא הכי אוהב את זה שהרמקולים עלי ואני שומע ממש חזק אז ביגלל זה רציתי מאחורה אם הייתי רוצה את המוזיקה עלי אז זה היה מקדימה אבל תמיד אפשר לבדוק אולי זה באמת עדיף מקדימה !

ושאלה רמקול אם מגבר יתן יותר איכות מאשר רמקול ללא מגבר ?? או שזה קשור כבר ל HU שאני קונה ?

• תוכן חדש...