Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4944 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• ספונסר פורום
פורסם

כמו שכתוב בכותרת אני מחפש חומר כתוב על מערכת CAN-BUS לצורך פרוייקט גמר.

בתודה מראש,אורן

פורסם

היי אורן,

יש ברשותיי חומר מקורי מקיף (לא אינטרנטי) של היצרן VW בשפה האנגלית וגם מאמר שכתבתי בנושא CAN-NUS בשפה העברית מעוניין ?

במידה וכן שלח לי בפרטי את כתובת המייל שלך.

איזה כייף לי :)

• ספונסר פורום
פורסם

מעניין מאוד מרק!

ברשותך אני ארשום את כתובת האימייל שלי כאן כדי שאחרים יכלו לשלוח גם כן במידה ויש.

[email protected]

בתודה מראש,אורן

פורסם

נשלח !

בקשר למאמר שכתבתי בעברית אני צריך אישור של החברה שעבורה כתבתי את המאמר לפני 8 שנים בערך.

• ספונסר פורום
פורסם
נשלח !

בקשר למאמר שכתבתי בעברית אני צריך אישור של החברה שעבורה כתבתי את המאמר לפני 8 שנים בערך.

מצוין,התקבל, תודה רבה על הטרחה!

אורן

פורסם

אורן שלום,

CANBUS זה שם של פרוטוקול תקשורת (בהפשטה - "חוקי שידור\קליטה") לקו תקשורת דיפרנציאלי (שני חוטים),

הומצא במקור עבור תעשיית הרכב,

נפוץ במוצרים אלקטרוניים צבאיים.

המון יצרני רכב עוברים לשימוש ב- BUS והנפוץ ביותר הוא הסטנדרטי - CANBUS,

פיאט למשל משתמשים בפרוטוקול זה.

אם אתה רוצה להבין קצת יותר:

http://en.wikipedia.org/wiki/Canbus

אין כמו ויקיפדיה...

תהנה,

אלעד.

פורסם

מה שיש לויקפדיה להציע הוא מאוד פשטני, אני בטוח שאורן מעוניין, וגם קיבל כנראה, חומרים יותר רציניים ומקיפים.

פורסם

כפי שרשם דניאל המידע בויקפדיה הינו דל ביותר ולא ממוקד לתחום הרכב. אכן אורן קיבל 'חבילה' של 29 עמודים לקריאה מהנה (אני מקווה שהוא התרגם את המאמר עבור הפורום)

אני בזמנו תרגמתי את המונח CAN data bus=רשת בקרים אזורית.

CAN הוא פרוטוקול תקשורת טורית מתקדם, התומך בבקרה מבוזרת בזמן אמת עם חסינות יחסית גבוהה מאוד לרעשים. ה-CAN מאפשר תצורות גמישות של רשתות המבוססות על סוגים שונים של מיקרומעבדים ומיקרובקרים.

הרעיון הבסיסי מאחורי ערוץ ה-CAN הוא פשוט:

כל אחד מהעומסים החשמליים, החיישנים, הממסרים, או צירוף של כאלה, ברכב מחובר למכלול מחשב קטן. מחשב ABS, מחשב תיבת הילוכים, מחשב אביזרי נוחות, תפיסה זו מהווה נינוד מוחלט לתפיסת בקרת ממוחשבת מרכזית, המחוברת למכלולים דרך מערכת חיווט מורכבת. פרוטוקול ת-CAN מבוסס על חיבור הדדי פשוט של מכלולים דרך קו מידע טורי, ובכך תורם לתפחתה עצומה בחיווט החשמלי במכונית (אין זה יוצא דופן למצוא במכוניות יוקרה חיווט באורך כולל של כ 2- ק"מ).

במקור הפרוטוקול הומצא על-ידי חברת בוש עבור תעשיית הרכב ואומץ בתחילה על ידי VW ואודי.

זה קטע קצר ממאמר שכתבתי לפני 8 שנים לחברה ישראלית שבנתה מכלולים אלקטרונים עבור חברת בוש העולמית, היום הוכנסו מעט שיפורים ושידרוגים לפרוטוקול.

פורסם

ידידי הקשוחים,

אני לא חושב שהמידע בקישור דל, פתחתם וקראתם?

אני חושב (בקריאה שניה של השרשור) שלפני הוספת הקישור השרשור היה ריק מתוכן עבור כלל הקוראים,

מטרת חשובה לפורום (אולי אני טועה) היא שיתוף ידע.

חג שמח,

אלעד.

• ספונסר פורום
פורסם

אכן ויקיפידיה נותן כיוןן כללי,ואכן קיבלתי מידע רציני מכמה אנשים כאן,קצת יותר מ100 עמודים!

וכן,אני מבטיח להעלות את הפרוייקט לפורום כשיהיה מוכן.

אורן

• 5 שנים מאוחר יותר...
פורסם

היי מרק

סיימתי לאחרונה לימודי הנדסאי רכב

הייתי שמח לקבל קצת עזרה בנושא ה CAN

האם אוכל ליצור איתך קשר במייל??

אדיר כהן

פורסם

פרוטוקול can זו לא תופעת טבע, זה פרוטוקול תקשורת פשוט ואין שום צורך לקרוא ספציפיקציות של 60 עמודים כדי להשתמש בו בפרויקט. גם החומר בויקיפדיה מכיל יותר מדי פרטים להעשרה בלבד. להחליט האם הפרוטוקול מתאים פונקציונאלית מספיק ע״ב מה שיש בויקיפדיה, אחרי זה צריך ללמוד איך לתפעל את הממשק בכל הרכבים שמחוברים בcan בפרויקט. לא ברמה של איך נראות החבילות אלא ברמה של לאיזה רגיסטר כותבים את ה-id, איך שולחים מידע ואיך מקבלים. אם כל הנדסאי היה לומד את תקן הwifi המלא על בוריו לפני שהיה תוקע רכיב wifi בכרטיס שלו, לא היו מיוצרים כרטיסים בכלל...

:roll:

• תוכן חדש...