Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7131 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני לא מבין גדול בנושא המשאיות ובטח לא בנושא הזיופים, אבל לעניות דעתי, ואחרי שנסעתי בשבוע האחרון במשך יומיים עם שני נהגי משאיות מקצועיים, זה לא פשוט כמו שאתה מתאר את זה. הם חייבים למלא בתחילת היום כרטיס עבודה עם פרטים מלאים ולחתום עליו, והם מחויבים להחזיק את מלאי דיסקות הטכוגרף לפרק זמן ארוך מאוד. כמה חודשים אם אני לא טועה. בנוסף, לפחות על פי דבריו של אחד הנהגים, שוטר יכול לרשום דו"ח מהירות על סמך הטכוגרף.

וזה עוד אמצעי פרימטיבי. אני מניח שזה עניין של חקיקה ושל פיתוחים לא מתוחכמים מדי על בסיס המחשב הקיים, שיהיה קשה לנהג סביר להתמודד עם האמצעים האלקטרוניים.

• תגובות 39
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

צודק, אבא שלי נהג (אוטובוס) והוא מחוייב לשמור טכוגרפים של החצי שנה האחרונה, יש לי ערימה ענקית בבית.

אין לי מושג אם שוטר בארץ יכול לתת קנס על סמך הטכוגרף, מחר אני ישאל את אבא שלי ותהיה לי תשובה וודאית.

בקשר לסוף ההודעה שלך -

כמו שכתבתי בהודעה הקודמת שלי לארז, הרוב הכמעט מוחלט של הציבור יציית לחוקים האלו ויסתבך לעקוף אותם במידה וירצה, משום שרוב הציבור הם average joe's ואין להם ידע \ כוח להתעסק עם דברים בסגנון, בנוסף - רוב הסיכויים שיתייגו לזה עונש פלילי, ואז - גם האנשים שכן יש להם את היכולת לשנות מערכת שכזו לא יעשו זאת מתוך פחד.

HARD WORK BEATS TALENT WHEN TALENT

DOESN'T WORK HARD

1353594600_28_1_USD_7_dark.png

פורסם

תראה, הייתי מעורב לא מעט בענף של המשאיות, אפילו במשך כמה שנים היו לנו משאיות במשפחה, טכוגרפים מזייפים, נהגים נוסעים 14-18 שעות ביום, נהגים שאמרו לי שהם מעדיפים להעמיס משקל יתר ולקבל דו"ח מידי פעם (אני מדבר על לפני כמה שנים).

ויותר מזה, אפילו בארגון מסודר כמו קיבוץ, אני יכול להעיד על נהג שהיה מתחיל ב3 בבוקר ומסיים ב22:00 בלילה.

במשך שנים. (השמועה אומרת שהוא היה לוקח כדורים, לא יודע)

אפילו שם מזייפים טכוגרפים, בכל ארגון כמעט. הכוונה לזיוף במקרה של שעות, היא פשוט להכניס כרטיס רק לקראת 7 בבוקר אחרי שהמשאית התחילה באמצע הלילה.

אתה יודע בכמה מקרים לא מצליחים להתחבר לשקע דיאגנוסטיקה במוסך? איך ניתן יהיה להוכיח שחיבלת בו? לא ניתן.

אין בעיה לשמור טכוגרפים גם 10 שנים אחורה, הם עדיין "מזוייפים" פשוט בארכיון.

אגב המשאיות שלנו פשוט היו מוגבלות במחשב ל90 קמ"ש. כך שדוחות מהירות לא היו רלוונטיים.

פורסם

כן, אבל אז אם שוטר עוצר את המשאית לפני 7 בבוקר, אז היא ללא טכוגרף. ואם כן הכנסת בלילה טכוגראף ואח"כ זרקת אותו, אז כבר אין התאמה בין כרטיס העבודה ובין הטכוגרפים שנמצאים במאגר של המשומשים. אין טעם שניכנס כאן לכל הדקויות, במיוחד בגלל שכנראה לא אני ולא אתה מכירים את כל החוקים בעניין, אבל כמו שכתבתי קודם, זה לא פשוט כמו שתיארת את זה, ובעיקרון, לחוק יש תשובות , חלקיות או מלאות, לזיופים האלה. אם הוא נאכף באופן מלא זה כבר סיפור אחר.

פורסם

אגב, וזה לא ממש קשור לשרשור הזה, אבל אם אנחנו כבר מדברים על נושא המשאיות, אז נתקלתי בעניין מוזר: עשיתי עכשיו רשיון 03 , ובמהלך קריאת ספר התיאוריה ומבחן התיאוריה, לא נתקלתי באף מילה על נושא הטכוגרפים וקציני הבטיחות. אז אמנם קניתי לעסק שפתחתי עכשיו משאית 6.2 טון כך שזה לא רלוונטי לי שני הנושאים האלה, אבל אם הייתי קונה משאית 8-10 טון ומעלה, הייתי מחויב להכיר את החוקים בעניין, בלי שהם מופיעים בספר התיאוריה או במבחן. תמוה.

פורסם

בסדר אבל זה כבר לרמות את מקום העבודה או הארגון (במקרה הזה הקיבוץ),

רמאות כזו היא מבחינת שעות, אנחנו מדברים על מהירות.

יותר מכך, גם את זה ניתן לאכוף בקלות.

בוא נגיד שהמערכת כולה היא אלקטרונית, המדינה מקבלת עדכון LIVE על מצבו של כל רכב, מהירות הנסיעה וכו'.

מכיוון, שבודדים יהיו האנשים שיוכלו "לפתוח" את אותה קופסא, לשכפל את המערכת האלקטרונית שלה ולהגביל אותה לשלוח מידע קבוע, לדוגמא - בחיים לא לשלוח נתון של מהירות נסיעה סופית במידה והוא לא חוקי, ברגע שהנתון עבר את 90 שולחים נתון "מלאכותי" של 90 קמ"ש.

שוב, מכיוון שמעטים האנשים שיכולים לעשות כזה דבר ועוד יותר מעטים האנשים מתוכם שבאמת יעשו את זה, דבר כזה יהיה נדיר מאוד אם בכלל יהיה קיים.

לכן, המדינה יכולה להחליט שרכב שהמכשיר בו לא שולח נתונים, אינו כשיר לנסיעה, ורכב שלא יתקבל ממנו קלט (כי הרי אם כיבית בדרך כלשהי את המכשיר הוא לא שולח נתונים למדינה) אינו כשיר לנסיעה, ולתייג לכך עונש פלילי, למשל - רכב שהקופסא שבו אינה עובדת ויסע על כבישי ישראל יוחרם, ובעליו יקבל שלילה.

רכב שבו מותקנת הקופסא אמנם בוצעו בה שינויים כלשהם ישא בעונשים שציינתי למעלה, בתוספת תיק פלילי על זיוף או משהו בסגנון.

כמובן שמכיוון שאינני מומחה במשפטים, יש ליקויים במה שרשמתי למעלה, אמנם זה בהחלט הגיוני כרעיון כללי של משהו שהם יכולים לבצע.

DOESN'T WORK HARD

פורסם

הם לא מרמים את הקיבוץ, הקיבוץ שותף ונותן את ההוראה מתי לצאת מהבית.

ולגבי העניין שהמערכת בLIVE, הלכת כבר לכיוון ג'יימס בונד, זה לא יקרה.

נניח והיה וקורה, אתה חושב שהיו מתחילים לרדוף אחרי כל רכב שלא ביצע התקשרות עם ה"HEADQUARTERS" ?

(זה לא סתם במרכאות)

אתה יודע כמה כאלה יהיו להם בשעה אחת בודדת במשך היום?

בקיצור, זה סיפור הזוי.

חנן, גם ברישיון ה03 שלי מעולם לא הוזכר הנושא.

פורסם

זה לא גזור מסרט כלשהו, את האמת זה דיי פשוט.

בטח שלא התכוונתי שיתחילו להתרוצץ אחרי אנשים שהקופסא ברכבם אינה תקינה, אמנם ניתן ליצור מערכת בקרה כלשהי כך שלצורך הדוגמא שוטר שעוצר אותך לבדיקה שגרתית יוכל לבדוק באם הקופסא פועלת כראוי או לא, במידה ולא אתה בצרות.

DOESN'T WORK HARD

פורסם

הבעיה היא שחושבים שניתן לעשות את זה . יש כבר נסיון עם נהגי אוטובוס עם משאיות, ועכשיו גם החכי"ם , אז למה לא הציבור הרחב ?

והיות ויש דיונים על זה באירופה ו"זה מציל חיים" אזי מדינת המשטרה הזו הולכת להצליח בזה

אני מקווה מאוד שזה לא יצליח , אבל שתדעו שאנו מתקרבים מאוד ל " 1984 "

בברכה יהודה

בברכה יהודה

פורסם

זה הקטע, שהם לא רק חושבים - בקצב הזה הם יעשו את זה וגם יצליחו בזה.

באמת חבל על ההתקדמות של המדינה בפן התחבורתי, חייב לעשות משהו בקשר למופז הזה.

DOESN'T WORK HARD

• תוכן חדש...