Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7136 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מה עדיף לי לקנות?

פולסוואגן פאסאט, שנת 2000, טורבו דיזל (1900 מנוע) אוטומט' 170,000 ק"מ.

יד שניה + טסט.

כחול כהה יפה, נראת גם במצב מצויין. ב45000 ש"ח

או

פולסוואגן פאסאט שנת 2002, נפח מנוע 2300, V5 (אשמח לדעת מה זה)

טיפטרוניק, לא יודע איזה יד (לא אני דיברת עם המוכר) + טסט ל10 חודשים

80,000 ק"מ, גם במצב מצויין.

ב 88,000 ש"ח - שזה מעל למה שתכננתי להשקיע אך אם שווה אז אולי בכל זאת...

(מקווה שככה הנושא בסדר)

פורסם

אני לא כל כך מבין למה נהג חדש צריך משפחתית גדולה - רכב בזבזני ומגודל שיעלה הרבה כסף לאחזקה (תיקונים, טיפולים, ביטוח, דלק). למה לא ללכת על סופרמיני חדשה יותר?

הפאסאט דיזל נשמעת כמו עסקה לא טובה במיוחד - המכונית כבר זקנה ולך תדע איך טיפלו בה. המחיר אולי מפתה אבל לא הייתי ממהר לקנות בלי לבדוק.

ה-V5 היא בעלת מנוע גדול וחזק אבל שוב - בזבזני מאוד בדלק ויקר לתחזוקה באופן כללי.

מה הצרכים שלכם מהרכב?

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

הצרכים העיקריים שלי הם שהיא תיסע...

זה לא כזה משנה לי...והאמת שאני תחילה רציתי דברים יותר פשוטים בסגנון מיצובישי קולט וכו'

אך אחי עבר תאונה עם המכונית הקודמת שלו (וולוו סטיישן), טוטל לוסט לאוטו והוא יצא בלי נזק בכלל...

אז אבי סבור שאם זה היה קורה במכונית קטנה יותר המצב היה שונה מאוד...

והוא (פולני שכמותו) רוצה אוטו חזק יציב וטוב...

יש הצעות?

פורסם

אז בעצם אתם שמים שיקולי בטיחות לפני שיקולי עלות אחזקה, וזה בסדר גמור. בניגוד למה שכתב קודמי, הפאסאט בהחלט תהיה בטוחה יותר מסופר-מיני כמעט חדשות, שכן מדובר ברכב גדול משמעותית שאף זכה לציונים טובים יחסית ב-NCAP.

רק דעו כי אחזקת הפאסאט יקרה משמעותית משל מכונית קטנה יותר, ובכל מקרה מומלץ שתחפשו פאסאט אחרת (או בכלל משפחתית גדולה אחרת), שכן שתי האופציות הללו לא נראות מתאימות.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

ב NCAP היא זכתה בהתחלה ב3 כוכבי בטיחות, אך לאחר מתיחת פנים בשנת 2000 היא קיבלה 4 כוכבים בטיחות.

עדין רכב בטיחותי.

אולי נוכל להמליץ לך על רכב אחר, מה התקציב שלך?

מבולבלים? גם אנחנו.

פורסם

V5 הוא מנוע חמישה צילינדר שבפאסאט הספקו 170 כ"ס. חסרונו העיקרי צריכת דלק גבוהה יחסית. מנועי הדיזל של VAG מצוינים ויכולים להחזיק מעמד בקלות גם קילומטראז' כפול. יהיה קשה עד בלתי ניתן למצוא דיזל בן אותו שנתון, עם פחות קילומטרים. שתי המכוניות נראות כקניה סבירה. בדיקה מעמיקה הינה הכרחית. אני הייתי הולך על הדיזל.

פורסם
בניגוד למה שכתב קודמי, הפאסאט בהחלט תהיה בטוחה יותר מסופר-מיני כמעט חדשות, שכן מדובר ברכב גדול משמעותית שאף זכה לציונים טובים יחסית ב-NCAP.

בטוח?

הנה כתבה על בטיחותן של הקטנות.

שים לב שהכתבה נכתבה לפני יותר משש שנים. קל מאוד לשער כמה התקדמה רמת הבטיחות מאז ועד היום.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

אממ..טוב בלי להשמע מגעיל או משהו..אבל כסף זה לא עד כדי כך בעיה..

ולמה הפאסאט היא כלכך צריכה תחזוקה? ונגיד מה לא? בתור מכונית בטוחה וגדולה סגנון הפאסאט...

ותקציב למכונית אני מניח שעד אזור ה 70-75...

פורסם
בטוח?

הנה כתבה על בטיחותן של הקטנות.

שים לב שהכתבה נכתבה לפני יותר משש שנים. קל מאוד לשער כמה התקדמה רמת הבטיחות מאז ועד היום.

קודם כל, תתפלא, רמת הבטיחות לא התקדמה באופן מאוד משמעותי. נכון, רוב המכוניות מקבלות היום 5 כוכבי NCAP, אבל זאת הרבה בגלל תזכורות לחגירת חגורות והגנה על ילדים וכולי. היאריס היא דוגמה טובה להתקדמות כלל לא מטאורית: הדור הראשון קיבל 81% בפגיעה קדמית, 89% בפגיעה צידית. הדור השני קיבל 94% ו-100% בהתאמה - ההפרש קיים, אך לא אדיר. מכוניות אחרות שיצאו בשנים האחרונות דווקא לא בהכרח הצטיינו. סוויפט החדשה קיבלה רק 69% בפגיעה מלפנים. ניסאן מיקרה 56% בלבד!

מעבר לכך (והסיבה החשובה ביותר לדברים שכתבתי) - פאסאט היא שתי קטגוריות מעל כל סופר מיני. היא כבדה בכמעט חצי טון וגדולה משמעותית. לא ניתן להשוות את ציון הבטיחות של מכוניות מסגמנטים שונים, ובמרבית המקרים במבחן המציאות, בתאונות אמיתיות על הכביש, יש יתרון משמעותי למכונית גדולה וכבדה יותר.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם
אממ..טוב בלי להשמע מגעיל או משהו..אבל כסף זה לא עד כדי כך בעיה..

ולמה הפאסאט היא כלכך צריכה תחזוקה? ונגיד מה לא? בתור מכונית בטוחה וגדולה סגנון הפאסאט...

ותקציב למכונית אני מניח שעד אזור ה 70-75...

אם התקציב הוא 70-75 אלף אז כסף הוא כן בעיה, לא? אחרת היית כבר קונה משפחתית גדולה חדשה שהיא בוודאי בטוחה יותר ממה שתוכל לקנות ב-70 אלף שקלים.

הפאסאט יקרה לתחזוקה כיוון שהחלקים יקרים יחסית ומכונית בת כמה שנים כבר תתחיל לדרוש תיקונים לא זולים. בנוסף עלויות הדלק תהיינה גדולות במנוע הבנזין, ויש גם את עניין הביטוח שלנהג חדש יעלה אלפים רבים.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

בFAQ באתר של EURONCAP, רשום בפירוש שהדירוג הוא יחסי לפי הקבוצה, ושאי אפשר להשוות בטיחות ביחס לקבוצות שונות.

בנוסף לפי חוקי הפיסיקה ברור שרכב כבד יותר בטיחותי יותר, בהינתן ששאר התנאים זהים.

פורסם
אם התקציב הוא 70-75 אלף אז כסף הוא כן בעיה, לא? אחרת היית כבר קונה משפחתית גדולה חדשה שהיא בוודאי בטוחה יותר ממה שתוכל לקנות ב-70 אלף שקלים.

הפאסאט יקרה לתחזוקה כיוון שהחלקים יקרים יחסית ומכונית בת כמה שנים כבר תתחיל לדרוש תיקונים לא זולים. בנוסף עלויות הדלק תהיינה גדולות במנוע הבנזין, ויש גם את עניין הביטוח שלנהג חדש יעלה אלפים רבים.

רוני

אני מתכוון למבחינת תחזוקה...זה לא מה שיפריע...

ו70-75 (שגם יכול להגיע ל80 באותה מידה) זה נראה לי יותר ממספיק למכונית יד שניה...

אנחנו לא מחפשים משהו טופ...ולמה להשקיע במכונית חדשה לשני אנשים עד שיגדלו ויקנו לעצמם מכונית שאפשר בקלות למצוא משהו מצויין יד שניה....לא?

• תוכן חדש...