Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7135 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הרכב (סופר לנסר 93) נכנס בצהרים לטיפול 10K.

על הדרך, כמובן, הוחלפו הפלאגים.

לפני הטיפול - הרכב נסע מצויין - ללא חיתוכים במנוע, רעידות וכו'.

כשבא הבחור (שאגב, אחלה גבר ואני נוטה להאמין לו) להחליף את הפלאגים - הוא פתאום מוציא את אחד החוטים ומראה לי שהוא קרוע וצריך להחליפו! אמר שינסה לקמבן משהו - וחיבר את הכל. באים להניע את הרכב - הכל רועד והמנוע 'חותך'.

אחרי החלפת חוטי הצתה (עליהם אני אמור לשלם לו בעתיד - 160 שקל אגב) הכל הסתדר.

לאור העובדות, ולאור הנתון החשוב שלפני 17K קמ הוחלפו 4 חוטי הצתה במוסך מורשה (יש הסיטוריית טיפולים) ע"י הבעלים הקודמים:

1. האם הנזק נעשה על ידו ובאשמתו?

2. האם מחליפים חוטי הצתה בסט של 4 - או שאפשר בודדים?

3. האם 160המחיר סביר? (במוסך מורשה עלו ארבעתם כמעט 600 - אבל בכל זאת...)

ובכלל - מה הייתם עושים במקומי?

תודה רבה. מחר אני צריך לפעול בעניין!

פורסם

במידה ומדובר בחוטים תחליפיים - אני לא אתפלא...

החוטים המקוריים שורדים מעולה ומתאימים לרכב כמו כפפה ליד (ככה צריך להיות). אורך החיים שלהם מופלג והם, ברוב המקרים, שווים כל שקל.

החוטים התחליפיים עשויים מגומי\פלסטיק זול הנוטה לאבד מתכונותיו כאשר העסק מתחמם - ועוד יותר גרוע זה שהתנגדות החוטים לא תמיד תואמת את הוראות היצרן.

לא הייתי מאשים את מי שעשה טיפול לרכב - הרי בכל מקרה הבא בתור (במקומו או אחריו) שהיה מוציא את החיבור מהמצת היה מגיע לאותה סיטואציה של חוט קרוע\משוך.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

איציק - החוטים המקוריים כנראה (בהנחה ועלו 600 שח במורשה) מקוריים ואין סיבה שייתקעו.

האם באמת הם נמכרים רק ברבעייה ולא ניתן לקנות בודד?

כבר החזקתי שני רכבים - ואף פעם לא קרה לי כזה דבר.

פורסם

בד"כ זה בא בסט של ארבעה חוטים,כמו שאיציק כבר אמר אלו חוטים מאוד מאוד אמינים ואין שום סיבה שיקרעו במיוחד לאחר שימוש של 17K ק"מ.יכול להיות מצב שהבחור ניסה להוציא את החוט ממקומו ומשך אותו בכוח מהחוט עצמו וע"י כך קרע אותו. אני מנחש שהחוט נקרע בחיבורו לחלק שנכנס איפה שהפלג עצמו מכיוון שבאותו המקום מאוד קשה להוציא את החלק הזה שנכנס לבית פלג.

אם אתה צריך את אחד החוטים אז אתה מוזמן לבוא אלי ולקבל חוט הצתה בכל אורך שאתה צריך(כמובן מקורי ובחינם).

זה כמו שחסידה תבלע צפרדע, תכניס אחרי זה את המקור שלה לת$ת ולצפרדע תיהיה סירקולצייה, כך החסידה לא תיהיה רעבה לעולם.
  • ספונסר פורום
פורסם

בסופר לנסר קיימת תופעה של נזילת שמן לתוך שרוול המצת היכן שממוקם החוט ,במצב הזה אם חודר שמן לחוט הוא מנפח את הגומי ואין מצב שאתה מוציא אותו בלי לקלקל אותו ,הוא נתקע כמו עוגן בשרוול ומוציא את הנשמה למכונאי שעובד שם.

מרכז שרות מומחה לרכבי פולקסווגן אודי סיאט וסקודה .

במוסך רון מקבלים שנה אחריות על עבודה וחלפים .

ישראל ב"ק 18 ת"א 035373204 .

פורסם

בקיצור ,יתכן כך או אחרת. צלם את החוט הקרוע על חלקיו, יהיה קל יותר לחוות דיעה, אם שווה לך ההשקעה (של הצילום והעלאת תמונה)

לדעתי האפשרות שהחוט הוצא בחוסר זהירות ועל כן נקרע, גבוה יותר, כמובן יתכן ההפך, וגם שילוב של השניים, זאת בהנחה שקנית חוטים איכותיים לפני 17Kקמ' ולא דרק, שעל זה בכלל אין על מה לדבר ולא צריך לבוא בטענות לבחור.

בברכה

דני

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

פורסם

תודה רבה לכל העונים. במידה והחוטים מקוריים - החלטתי שאני הולך איתו עד הסוף.

יש טעם לפנות לאיגוד המוסכים?

פורסם

מעבר לעניין הסבירות, ההסברים וההשערות אני חושב שיהיה קשה מאד להוכיח שהבחור פעל בצורה שגויה ובכך גרם לנזק. זהו מקרה קלאסי שאם לא הייתה ליידו וצעקת עליו באותה שניה למה הוא מושך מהחוט ולא מהכיסוי לא יהיה הרבה לעשות. לשיקולך אבל לדעתי חבל"ז.

פורסם

דיברתי עם 2 מוסכי מיצובישי. לפי המק"ט בדקנו שהחוטים שהוחלפו לפני 17K ק"מ אכן מקוריים, ולא אמורים להקרע אחרי 17K.

זה כסף של ההורים, והם החליטו ללכת עם זה עד הסוף. (אני אולי הייתי מתייאש).

אביעד

פורסם

ההורים וכנראה גם אתה לא מבינים את שהסברתי, ושאלות כאלו כבר עלו בעבר. אני מאחל הרבה בהצלחה אבל לדעתי הסיכוי לרעתכם. יכול להיות שאם הוא פחדן ורוצה לחסוך לעצמו כאב ראש הוא יביא לך איזה חוט אחד או במקרה הטוב סט כדי להוריד את העניין מעצמו. לדעתי מבחינה משפטית אין קייס. מישהו רוצה להתחיל הימורים? :-)

פורסם

עדכון:

עכשיו הייתי אצלו. הוא החזיר לי את מה שהיה לי ברכב (3 תקינים והתקול).

אגב - לא כתוב עליהם שום זכר למקוריות של מיצובישי (בניגוד לחלפים אחרים, כמו פילטר השמן).

(נקווה רק שבמוסך "מרכז המנכ"ל באמת הרכיבו מקוריים כמו שחייבו את הפראייר [הבעלים הקודמים] שטיפל שם ברכב של 15K שקל).

דיברתי איתו והוא התחיל להתקפל - בהתחלה רצה רק כסף ועכשיו מסכים לקבל חזרה את מה שהרכיב.

סלבה - כנראה שאעזר בך ואקח חוט אחד! :)

תודה רבה לעוזרים.

• תוכן חדש...