Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7193 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• אחראי פורום
פורסם

התחדשנו היום בשרייד 92' 1.3 אוטומטית (מנוע חדש עדיין באחריות והבעלים

העביר אותה טסט היום בבוקר!), שתשמש את חברה שלי ללימודים.

אני רוצה לנקות את הרדיאטור ואת מיכל המילוי ולמלא מים ירוקים חדשים-

1. איפה נמצא בורג הניקוז? כי במבט חטוף לא מצאתי.

(בסוד למשל, הברגים נמצאים בתחתית הראשים)

2. יש תכשיר כלשהו שינקה את מיכל המילוי שהפך מטונף עם השנים?

3. יש דגשים מיוחדים לפני ניקוי הרדיאטור (חומר ניקוי מומלץ למשל) ?

תודה רבה,

איתי.

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם
התחדשנו היום בשרייד 92' 1.3 אוטומטית (מנוע חדש עדיין באחריות והבעלים

העביר אותה טסט היום בבוקר!), שתשמש את חברה שלי ללימודים.

אני רוצה לנקות את הרדיאטור ואת מיכל המילוי ולמלא מים ירוקים חדשים-

1. איפה נמצא בורג הניקוז? כי במבט חטוף לא מצאתי.

(בסוד למשל, הברגים נמצאים בתחתית הראשים)

2. יש תכשיר כלשהו שינקה את מיכל המילוי שהפך מטונף עם השנים?

3. יש דגשים מיוחדים לפני ניקוי הרדיאטור (חומר ניקוי מומלץ למשל) ?

תודה רבה,

איתי.

מצתרף לשאלה.

בנוסף. איפה נמצא בורג ניקוז האוויר ממערכת המים.

קו---------------------------------------

פורסם

לא בכל רדיאטור יש בורג ניקוז כך שאם לא מצאת כנראה שאין, תפרק את הצינור התחתון והרדיאטור יתרוקן מהר יותר.

לגבי ניקוי מיכל העיבוי, אני משתמש בסבון בעל גרגרים שמנקים איתו ידיים במוסך, תמלא פנימה קצת סבון תדחוף לשם חתיכת סקוטש ואם משהו ארוך ודק כמו מברג תתפוס את הסקוטש בפנים ותעבור על כל הדפנות על יבש, לאחר מכן תשתוף ובמקרה הצורך תחזור על הפעולה.

• אחראי פורום
פורסם

ואם מישהו יוכל לתאר את סדר הפעולות בעבודה כזו-זה יהיה מצויין.

עריכה: nissan תודה, יכול להיות שזה המצב.

פורסם

דבר ראשון לרוקן את המערכת מהמים.

לפרק את הטרמוסטט ולהחזיר את הפלאנג' .

להעביר את בורר החימום על חום.

להזרים מים דרך הצינור העליון למנוע ולראות את כל הג'יפה יוצאת מהמנוע ומרדיאטור החימום פנים דרך הצצינור התחתון.

אחרי שיוצאים רק מים נקיים תן נשיפה טובה לצינור העליון כך שיצא שאריות המים מהבלוק.

במידה ויש טרמוסטט והוא תקין אז תחזיר אותו במידה ולא היה תקנה ותרכיב זה משתלם, לא לשכוח למרוח סיליקון, אני בנוסף גם מכין לבד אטם מקרטון אריזה של פילטר אוויר.

תמלא מים ירוקים, עכשיו במידה ויש פתחים לניקוז אוויר פתח אותם ותמלא עד שיזרמו מהפתח מים בלי בועות אוויר, תעבור אחת אחת, במידה ואין אז לאחר שמילאת מים תפמפם את הצינורות של הרדיאטור עד שיצאו כל בועות האוויר.

תניע את המנוע כאשר הפקק של הרדיאטור פתוח ותמשיך לפמפם עד שכבר לא יוצאות בועות .

סגור את הפקק וחכה שהמנוע יגיע לטמפ' עבודה והמאוורר מתחיל לעבוד.

אחרי שהמאוורר נכנס מספר פעמים לעבודה והפסיק והטמפ' נשארת יציבה אתה יכול למלא את מיכל העיבוי וזהו.

• אחראי פורום
פורסם

יותר מורכב ממה שחשבתי :-D

תודה רבה, יבוצע בהקדם האפשרי.

עדיין, מי שמכיר את השרייד, מוזמן לציין אם יש בורג.

איתי.

פורסם

אני מכיר את השרייד כמו כף ידי.אין בורג ניקוז אוויר-אבל יש פקק ריקון.להחלפת המים יש לרוקן מים ממצנן המים ולאחר סגירת הפקק הריקון יש למלא מים חדשים במצנן מים עד הסוף.לסגור הפקק ולמלא מים במיכל האיסוף_(מימין לרדיאטור)גם כן עד הסוף.ועכשיו מניעים הרכב וממתינים שמאוורר מנוע יעבוד פעמיים.מכבים הרכב ממתינים 10 דקות פותחים פקק מילוי מים של המצנן וראה איזה פלא ,המים שמילאת במיכל איסוף יתרוקנו לתוך נמצן המים עד שיגיעו לגבול המכסימלי שלהם-אז מצנן המים מלא ובך גם מיכל האיסוף.המחמירים מבצעים פעולה זו פעמיים ע"מ לרוקן המים שנשארו במנוע.הערה קטנה בזמן שאתה ממתין למאוורר מנוע-שיכנס לפעולה חובה עליך לבדוק שעון חום שלא יטפס למקומות לא רצויים.יאללה בהצלחה.

:snipersmi :snipersmi כריש
פורסם

המלצה "מעולה" לנשוף לתוך הצינורות- אלא שנוזל אנטי פריז מכיל אתיל גליקול שהוא רעיל ביותר.

אל תנשוף ולא בטיח. אם אתה רוצה לדקדק תכניס אוויר בעזרת צינור או פתרון יצירתי אחר. לא עם הפה ישירות.

אגב ניתן לקנות גליון מיוחד להכנת אטמים למים.

פורסם

לא צריך להגזים.

אתילן גליקול אומנם מוגדר כרעיל, אך בעצמי נשפתי (שנושפים לא חודר כלום לפה) מספר פעמים לרוקן עודפים מצינור זה או אחר והטעם המתקתק של נוזל הקירור הורגש בפי ועדיין הינני כאן.

בלעת קצת, לא נורא, שתה הרבה מים (מהברז... לא חייב מזוקקים במקרה זה), וזהו.

• תוכן חדש...