Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7269 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

השאלה מתייחסת לרכביפ שהם גם דיזל וגם בנזין .

האם ברכב בנזין ניתן לפתוח את מכסה השמן כאשר המנוע פועל בטמ' עבודה שלו ולראות אם הוא זורק שמן החוצה זה אומר שהוא מנפח -כלומר יש לו בריחה של קומפרסיה ואת זה ניתן גם לראות על ידי בריחה של אדי לחץ מהמדיד שמן , אבל האם זה נורמלי למשל שאני פותח את המכסה שמן ברכב דיזל והוא זרק שמן החוצה - האם זה דבר נורמלי ברכבי דיזל או שמה יכול להצביע לי על בעיה של אכילת שמן ?

הבדיקות שאני עושה לבדיקה של אכילת שמן הם :

1-בדיקה של צבע העשן מהאגזוז .

2-מחפש ריחות של שמן כאשר המנוע בטמ' עבודה שלו .

3-מחפש פריצות של שמן מכל האטמים למיניהם .

יש למישהו עוד שיטות שאפשר לבדוק את אכילת שמן של המנוע משום ראיתי בכמה טופסי בדיקות של מכוני הבדיקה שהם רושמים מנוע אוכל שמן ....

איך בדיוק אדון בוחן יכול לקבוע אם המנוע אוכל שמן או לא ... ? האם מהתוצאות של בדיקת הקומפרסיה שהוא מבצע באמצעות מד זרם השראתי למדידת צריכת הזרם של הסטרטר הוא יכול לקבוע אם המנוע אוכל שמן ... ? (לא נראה לי .. )

או שפשוט בא לו להחליט לפי מד הקילומטר ולפי השנתון של הרכב שהרכב הנ"ל אוכל שמן ?

אודה למי שייתן לי תשובה מקצועית ומקיפה - בברכת שבת שלום .

פורסם

בדיקת תצרוכת שמן מבצעים לאחר נסיעה של מספר ק"מ, רב ככל שניתן (מעל 500 ק"מ).

ממלאים שמן כאשר המנוע דומם, חם ועמד כ 15 דקות, עד ל MAX במדיד השמן.

בודקים לאחר 500 ק"מ באותם התנאים בדיוק, כמה שמן יש להוסיף כדי להגיע לMAX במדיד.

פורסם

אולי השאלה שלי לא היתה הכי ברורה אז אני יחדד את השאלה שוב :

כאשר בוחן רכב במכוני הבדיקה בודק האם המנוע אוכל שמן או לא והוא קובע שכן איך הוא בדיוק יכול לקבוע זאת - האם הוא מסתמך על סך הקילומטר והשנתון של הרכב או יש להם שיטה אחרת כי בוחן מן הסתם לא ממלא שמן ונוסע 500 ק"מ בכדי לבדוק האם חסר שמן .

דבר נוסף הוא שהבוחן לא יכול לקבוע האם המנוע אוכל שמן או לא על-פי הסתמכות של הבדיקה של המנוע על ידי ניתוק הצתה ובדיקת קומפרסיה או ליקייג' באמצעות המחשב שמתחבר לכבל של המצבר ובעצם מקבל השארותיות של הזרם מהסטרטר ולפי זה הוא יודע מה מצב הבוכנות בכל צילנדר וצילנדר .

בתודה מראש .

• תוכן חדש...