Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7380 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אם הוא התעלף אז שלילה לכל החיים, אבל מבחינת כלא יכול להיות שהוא אפילו יצא זכאי.

אבל גם אם הוא לא התעלף לדעתי הטענה היא גרימת מוות ברשלנות. כל עוד הוא לא עשה משהו בכוונה, והעבירה על החוק לא הייתה חותכת ביודעין - לרוב ההרשעה היא על גרימת מוות ברשלנות.

אני לא בעד שיחפשו להקל לו, אני בעד שיביאו לו עונש כמו שמתאים לרשלנות שהוא ללא ספק אשם בה.

אין לי מושג גם מה ההגדרה מבחינת עונשים מינימליים ומקסימליים לעבירות הללו, אבל אני כן חושב שאני מבין את מהות ההגדרה. והעבירה שהוא ביצע יותר מתאימה להגדרה גרימת מוות ברשלנות, מאשר הריגה. עובדה שרוב המצבים הדומים לכך עד היום הסתיימו בגרימת מוות ברשלנות.

אתה ואני מסתכלים על זה משני צדדים שונים.

אתה, ולפחות ככה זה נשמע על פי ההודעות, רוצה להתחשבן. הוא הרג משפחה? גם הוא צריך לסבול.

אני מסתכל על זה אחרת

שני אנשים עשו תאונת דרכים, שניהם לא נפגעו - אבל שניהם הרגו 4 אזרחים חפים מפשע אחרים.

אחד מהם היה שיכור, השני סתם נסע ולא שם לב לכביש (חשב על מה שקרה לו בלילה עם אשתו נניח) - ודרס אותם.

האם דינם זהה?!

ממש לא!

השיכור יואשם בהריגה, יורשע, ויקבל עונש רציני מאוד.

הבחור השני יואשם בגרימת מוות ברשלנות, יורשע, ויקבל עונש קל יותר.

אז מן הסתם שיחסית לשיכור יחפשו איפה להקל לו, כי לא מגיע לו לקבל משהו זהה. אבל בכל זאת מגיע לו לקבל משהו, אז ימצאו משהו באמצע.

ולגבי זה שהוא עורך דין - זה היה עוזר לו לולא כל הבלאגן בתקשורת. עכשיו יהיה לחץ על בית המשפט לתת עונש בהתאם, ואפילו חמור יותר מבדרך כלל בשביל להתריע.

Back to the original - NC again.

• תגובות 36
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
תראו את עומרי שרון למשל , כלום לא עזר לו
לא עזר לו?

ממש המסכן שיישב כמה זמן בדיוק? על שחיתות בשלטון נראה לי שהבנאדם היה צריך לקבל מאסר עולם על מה שהוא עשה (בתכלס זה היה לרמות את כל המדינה....)

הוא יישב בדיוק שנה כי יורידו על הא על דא ועל זה שאבא שלו עושה פוטוסינתזה...

אז תחסוך, המדינה הזאת היא אחת מהמדינות הגרועות ביותר בעניני קרבה לשררה והשחיתות במדינה חוגגת. כך שגם העו"ד היקר שלך (בהנחה שהוא אשם (אם הוא לא אשם צריך לזכותו ולטהר את שמו מיד!)) הולך לקבל שנה של עבודות ציבוריות (לתת ייעוץ משפטי בחינם אני מניח) וזהו לא משנה שהוא רצח שני אנשים בדמי ימיהם והרס משפחה שלמה

(מצטער שזה לא כ"כ קשור למכוניות נשרפו לי כמה פיוזים...)

פורסם

אתם לא ממש מאוזנים, בלשון המעטה. עושים בעו"ד הזה לינץ' יותר משעשו בכל אחד אחר שזכור לי מתאונה דומה. האם מישהו פצה את פיו בצורה דומה בתאונת השרשרת ב443, שכמדומני נגרמה על ידי משאית? (כלי רכב מזיק בהרבה מטוארג).

השילוב של עו"ד + מכונית יקרה + אם צעירה ובנה, שכנראה הפרוטה לא הייתה מצויה בכיסם גורמת לזה להראות כמו מקרה קלאסי שבו "העשירים" דופקים, רומסים וכותשים את "העניים", ועוד בתקופה "רגישה חברתית" שכזו. לא פחות, לא יותר.

אני לא מצדיק אותו ובוודאי לא חושב שהרג משפחה הוא דבר נסלח, אבל מכאן ועד רצח או יתר האשמות זדון - הדרך ארוכה, ארוכה מאוד.

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

פורסם
אתם לא ממש מאוזנים, בלשון המעטה. עושים בעו"ד הזה לינץ' יותר משעשו בכל אחד אחר שזכור לי מתאונה דומה. האם מישהו פצה את פיו בצורה דומה בתאונת השרשרת ב443, שכמדומני נגרמה על ידי משאית? (כלי רכב מזיק בהרבה מטוארג).

השילוב של עו"ד + מכונית יקרה + אם צעירה ובנה, שכנראה הפרוטה לא הייתה מצויה בכיסם גורמת לזה להראות כמו מקרה קלאסי שבו "העשירים" דופקים, רומסים וכותשים את "העניים", ועוד בתקופה "רגישה חברתית" שכזו. לא פחות, לא יותר.אתה מכיר סרטי בלשים? בכולם כשיש פשע ולא יודעים מי עשה אותו ,שואלים מי מרוויח מזה ושם מתחילים לחפש . והמוטו הוא מניע . אז אם תסתכל טוב בכתבה ותשאל עצמך כול רגע מה זה ולמה , אתה תראה לבד שמתחילים לטהר את השרץ . וכשכולם רואים שמתחילים לטהר במקרה מסויים , ומוצאים לזה סיבות מההפטרה , נשאלת שאלת המניע . ואז מקבלים עשירים כוחניים .

וחוץ מזה הוא אמר שהוא לא יודע מה קרה לו , אז תן לי לתת לך ניחוש , הוא יודע והוא לא רוצה להפליל את עצמו בלהודות שהוא היה עסוק . ולהיות עסוק עד כדי כך כשאתה נוהג בצורה כל כך רשלנית , לי לפחות אומר שהוא חושב שבגלל כספו ומעמדו הוא חצי אלוקים

אני לא מצדיק אותו ובוודאי לא חושב שהרג משפחה הוא דבר נסלח, אבל מכאן ועד רצח או יתר האשמות זדון - הדרך ארוכה, ארוכה מאודבזדון אף אחד לא האשים אותו , אבל לרשלנות יש כמה דרגות וכשהיא מגיעה לרמה של רשלנות פושעת (לא רואה שכולם עוצרים כי יש רמזור אדום ונוסע כך שרומס 8 מכוניות ) ויש הרוגים זה הריגה . וכשהמשטרה מנסה להתמם ולקרוא לזה רשלנות , אזי מישהו מנסה להוציא אותו מזה . וכל מי שלא מבין את זה שישפר את הבנת הנקרא ואת המשמעויות של הנקרא . .

בברכה יהודה

בברכה יהודה

פורסם

אני לא רואה נסיון טיהור. כלומר, נכון שהזדרזו לפרסם שהנהג לא היה תחת השפעת אלכוהול, אבל לאור המהירות בה הזדרזו להשתלח בו, אני לא רואה סיבה מדוע לא תצא כזו הודעה.

אתה חושב שהתדמית הציבורית של נהיגה בשכרות צריכה לדבוק בו גם אם לא נהג בשכרות? אתה חושב שלא היה צריך לפרסם את היותו פיכח בזמן התאונה?

וחוץ מזה הוא אמר שהוא לא יודע מה קרה לו , אז תן לי לתת לך ניחוש , הוא יודע והוא לא רוצה להפליל את עצמו בלהודות שהוא היה עסוק

נגעת בנקודה מעניינת, אתה יודע? גם אני משוכנע למדי שהוא יודע מצויין מה קרה שם. אבל הוא עורך דין, נכון? וככזה, אתה לא מצפה ממנו לעשות צעדים שעלולים להזיק לו, נכון?

אשאל אותך בצורה אחרת: כשנהג משאית נרדם על ההגה והורג משפחה, האם תבוא אליו בטענות על כך ששכר עורך דין? האם תפקידו של העורך דין הוא להגן על האמת ועל הקורבנות, או לדאוג ללקוח שלו עצמו?

ואם הדוגמא שלעיל מעט מרוחקת ממך אשאל - אם תפסו אותך על 150 קמ"ש, תיקח עורך דין? למרות שברור שנסעת 150 קמ"ש ולפי החוק, אתה אשם, נקודה. עדיין תיקח, ולא תתלונן כשהוא ימצא כלמיני טיעונים קלושים, נכון?

ויותר מכך, האם לא היית מעדיף שעורך דין ידוע ומפורסם יטפל במקרה שלך?

אז אם לך מגיעה הגנה משפטית טוטאלית, ואם אתה היית שמח להתחמק מהחוק למרות אשמתך - אם לך מגיע, למה לעו"ד ההוא לא מגיע?

ולהיות עסוק עד כדי כך כשאתה נוהג בצורה כל כך רשלנית , לי לפחות אומר שהוא חושב שבגלל כספו ומעמדו הוא חצי אלוקים

כמובן. בכל פעם ששלח את ידו למכשיר הטלפון, המחשבה "אני כלכך עשיר וגדול וחזק" קוננה במוחו. אתה באמת חושב שזה מה שעובר במוחו של אדם שמבצע פעולות שבשגרה?

ואשאל אותך עוד דבר - האם אנשים פחותים ממנו לא נוהגים ברשלנות ותוך אי שימת לב מוחלטת לכביש? כי כפי שזה עולה מדברייך, מדובר בתופעה ייחודית לבעלי השררה שנוצרת מתוקף כוחם.

משום מה, לי זה לא נראה סביר, אבל היי, מה אני יודע.

מאודבזדון אף אחד לא האשים אותו , אבל לרשלנות יש כמה דרגות וכשהיא מגיעה לרמה של רשלנות פושעת (לא רואה שכולם עוצרים כי יש רמזור אדום ונוסע כך שרומס 8 מכוניות ) ויש הרוגים זה הריגה . וכשהמשטרה מנסה להתמם ולקרוא לזה רשלנות , אזי מישהו מנסה להוציא אותו מזה . וכל מי שלא מבין את זה שישפר את הבנת הנקרא ואת המשמעויות של הנקרא . .

אני מבין שאתה מודע בדיוק למה שקרה שם וכיצד זה תקף לגבול הדק בין הריגה וגרימת מוות ברשלנות?

האם המשטרה המליצה להעמיד אותו לדין באשמת הריגה?

אם לא, האם תוכל להוכיח חד משמעית שהוא היה צריך לעמוד לדין באשמת הריגה?

כמובן שלא.

אתה מצטייר כאחד מהאספסוף שמחפש את הלינץ'. אני מודה, שלאספסוף המצוי בשפע במדינתנו הקטנה יש מספיק סיבות לרצות לסקול את האיש הזה - הוא מצליח, הוא עשיר, הוא עורך דין מקושר, רחמנא ליצלן. רק חסר לנו "בועל נידות אוכל חזיר" והקייס תפור.

בקיצור, אתה ממשיך לירות האשמות לעבר אדם שאינו יכול להגיב, בלי שתדע מה קרה שם או אפילו בלי שיתפרסמו המלצות המשטרה (!). זה לינץ', ועוד אחד אומלל במיוחד.

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

פורסם

קיים קשר ברור וחזק בין עוצמה כלכלית מידת הפופולריות לבין מידת הענישה (ע"ע או.ג'יי סימפסון לדוגמא)

הוה אומר שככל שהאדם יותר כוחני יותר כך יש לו סיכוי לצאת עם עונש קל יותר

בדיוק כאן מושג הצדק מקבל שטחים מתים ,והכוח הכלכלי מקבל משמעות ,מצד אחד של המתרס ההרוגים משוללי כוח לחלוטין , אפילו לא אזרחים , ומצד שני אדם שהיה אמור לנהל את לשכת ראש הממשלה

עכשיו עושים מזה תרעומת גדולה , עוד שבועיים כשזה ירד מהכותרות ואף אחד לא יזכור מי הם יבגניה וארתור וקסלר

יתחילו לקרות תהליכים בחדרי חדרים שיטו את הכף לטובת העו"ד

פה בדיוק אנחנו זועמים ויש לנו סיבה לזעם , תעקוב אחרי ההתפתחויות מר roee .

ואני חוזר בי , הוא לא ישב אפילו שנה בכלא

A MACHINE , KEPT ALIVE BY HIS LOVE

פורסם

לא, לא. אני חושב שיש כאן תהליך הפוך לחלוטין - הציבור כועס דווקא בגלל שמדובר בבעל ממון ושררה.

הציבור רוצה לראות את עורך הדין העשיר, הגזלן והרשע נענש במלוא החומרה - הם אפילו לא יודעים מהם סעיפי האישום...

תעשה לי טובה, הא? במדינה בה אותו טיפוס עברייני אנונימי שחטף בחורה, נכנס לצומת ליד לוד בפול גז באור אדום מלא כשהוא תחת השפעת סמים ואלכוהול והורג שלושה, מקבל 12 שנים בפנים (! - כלומר, ארבע שנים לכל אדם שלקח את חייו, עם התעלמות מעבירת החטיפה, הסמים, מהירות מפורזת, אור אדום, נהיגה בקלות דעת, וכו'), אני לא חושב שיש סקאלת ענישה מחמירה במיוחד, ללא קשר למעמדך הסוציו-אקונומי. יש עוד אינספור דוגמאות. הנקודה היא, שהענישה מינימלית בכל מקרה, ללא קשר למי אתה.

ברור שכסף קונה הגנה משפטית טובה יותר. אולי אתה רומז שגם כסף קונה, במקרה הזה, דברים אחרים. אולי. העולם אינו מקום צודק - מי שיש לו כסף, יסע במכונית הבטוחה יותר, יהנה מפרקליט טוב יותר ונשים יפות יותר. זה לא חדש, ואתה יודע מה - מבחינתי זו רעה הכרחית של סוג החברה היחידי בו הייתי מוכן לחיות.

• תוכן חדש...