Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7399 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

יש לי רכב סוזוקי בלנו שנת 2000

אז ככה התחלתי לשפר את הרכב קצת מבחינת האודיו שבו....

קניתי מגבר של פלטיניום אודיו V12 המגבר הוא 4 יציאות שמחלק לכל יציאה 100RMS

בנוסף יש לי ברכב סאב שנועד להגברה,חברת וי פי סקורפיון הסאב 15 אינטצ נמצא בתוך תיבה של מורל

עכשיו....

השאלה שלי היא כזאת איזה רמקולים לקנות בהתאם לנתונים האלו...

אני בכיוון של מקדימה קומפוננט של מורל שהשאלה היא דוטק או פולס

ומאחורה אני בכיוון של הפיוניר 5 WAY 460 וואט.....

במידה ומישהו יכול לעזור ואולי אפילו לתת לי הצעה לכיוונים אחרים לגמרי אני ישמח כי אני קצת לא מוצא תצמי בהמשך...

תודה

פורסם

ברוך הבא לפורום.

1. איזה HU (רדיו דיסק) יש לך ברכב?

2. הרעיון של לקנות סט קומפוננט של מורל לדלתות הקדמיות הוא טוב, לגבי הפולס או הדוטק? כמובן שהדוטק יותר טובים מהפולס אבל עולים גם פי 2 מהם, בכל מיקרה גם הפולס הם רמקולים טובים.

3. הרמקול שהרכבת בתור סאב, (P.V. SCORPION 15) גם ביעוד המקורי שלו הוא לא מיועד לתפקיד של סאב. ההתנגדות של הרמקול הנ"ל היא 8 אוהם, כך שהוא לא ינצל באופן מלא את המגבר שיש לך. מומלץ בחום שתחליף את הרמקול הזה ברמקול שמיועד לבצע תפקיד של סאב, ברכב.

4. השלב האחרון במערכת לרכב הם הרמקולים האחוריים. יש כאלה שיאמרו שהם בכלל מיותרים הכל עיניין של טעם. אני ממליץ לך לדפדף בין דפי הפורום, או לערוך חיפוש לגבי הבמה האחורית ברכב, ואז להחליט מה לעשות.

שלו.

ליום יום: יונדאי סונטה 1998 3000 סמ"ק V6

אסקורט MK1 בהמתנה לשיפוץ ?

פיג'ו 504SR אוטומטית 1983.

פורסם

מצטרף לשאלתו של SHALEVHO וארחיב אותה קצת . אם הר"ד שלך ברמה נמוכה מידי לא משנה כל כך האיכות של שאר הדברים עדיף לשדרג אותו קודם .

לגבי רמקולים אחוריים , בקצרה כשיש הופעה הזמר והגיטרות והמתופף בקיצר כולם נמצאים לפניך . ולכן כל המוסיקה (כולל האלקטרונית) מעובדת כך שתבוא מקדימה . ולכן מה שחשוב באמת זה הבמה הקדמית . רק כישי עודף אפשר לחשוב על רמקולים אחוריים .

במקרה שלך למשל אתה מתלבט בין דוטק לפולס ויש לך בלנו שזה אוטו עם פח די נזיל (לעומת BMV) ז"א שאיטום הוא צו השעה ע"מ להפיק מסטים כאלו את המיטב . אז את ה500 ש"ח שיעלו לך הרמקולים האחוריים אתה יכול להוציא על סט דלתות של קסקייד שנמכר בצ'יפר בכ500 ש"ח . וכך תקבל שידרוג מסיבי באיכות הסאונד וברמת הרעשים הכללית ברכב שלך .

לפי דעתי ברכב יפני דבר ראשון צריך לבצע איטום למרות שזה לא סקסי כמו לקנות קומפוננט טוב , אבל אם הרכב ירעיש בפחות 3DB כתוצאה מאיטום מסיבי (סביר להניח שיותר) זה כמו שהכפלת את העצמה ואת האיכות של המערכת שלך ולא משנה באיזה רמה היא הייתה לפני כן.

בקיצר אני במקומך הייתי קונה אפילו את הפולס ועושה איטום לדלתות הקדמיות

בברכה יהודה

בברכה יהודה

פורסם

תודה רבה.

אני באמת מתכוון בעתיד להחליף את הרמקול האחורי כי באמת שמתי לב שהוא מוציא גם צליל .

לגבי במה אחורית דפדפתי פה קצת בפורום ושמתי לב שמדברים פה הרבה על הJBL שאנשים נהנים מהאיכות של השמע שלהם.

לגבי המורל אז לפי דעתי לחכות לעוד משכורת קטנה חח וכך לקנות את הדוטק ובאותה הזדמנות לעשות אטימות בדלתות שאת האמת אין לי מושג על מה מדובר ואם זה באמת נחוץ ומורגש..

שאלה קטנה אחרונה-יש לי חבר שאומר שה100 RMS של המגבר שלי לא יזיז את הדוטק מה דעתך שלו.

יהודה יש אפשרות לראות\ללמוד דברים נוספים בנושא האטימות לרכב?

הרדיו דיסק שלי יש לי כרגע אחד שמתפקד ברכב פיוניר 50*4

ועוד אחד שהוא בבית מהדגמים הישנים של קנווד מתהפך אם פי 3 מחלק 47*4

להשאיר את המערכת שעכשיו או להחליף לקנווד?

תודה רבה רבה

פורסם

מהו הדגם של הר"ד ?

בנוגע לאיטום תראה מה שחיפוש איטום יכול למצוא (קיצרתי לך את הדרך )

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=74823&highlight=%E0%E8%E9%EE%E4 שים לב לאספי ולקישור שהוא מביא שם

והשני :

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=98720&page=2&pp=15&highlight=%E0%E8%E9%EE%E4

באופן עקרוני אני חושב שמערכת זה דבר שמי ש"נגוע" יכול כבר להבין שהוא כבר "נגוע" , והוא לא "יתרפא מהחיידק" , ואם כבר הוא "חולה" אז שידע שיש דרכים להשיג מקסימום הנאה מה"נגע" בפחות כסף, וזה ע"י כך שיודה בכך שיש לו בעיה ויתכנן מראש .

ותכנון מראש כולל שמתחילים מהבסיס ואח"כ עולים למעלח ולא להיפך . אם תחפש תראה שכמה אנשים סבלו מהמערכת היקרה שלהם עד שעשו איטום , אז גם להחליף קומפוננטים יקרים גם לסבול וזה כי אתה לא רוצה לתכנן מראש ?

לכן אני חושב שקודם כל מתחילים מסביבת העבודה שבה יעבדו האלמנטים , וזה אומר איטום טוב לדלתות , ולבגז' (בגלל הסאבוופר) ואם יש רעשי מנוע אז הודליינר . אחרי שיש לך סביבה בסיסית שניתנת לשליטה ולשמיעה נורמלית יש טעם להתחיל את המערכת .

טב לא נתחיל במגילות נסתפק בזה להפעם (אני גם חיב ללכת) בברכה והצלחה יהודה

בברכה יהודה

פורסם

יהודה תודה רבה על הזמן והמאמץ שהשקעת . תודה

נ.ב

אני לא יודע בדיוק את הדגם של הרדיו דיסק שלי אבל הוא מהסדרה הזו

DEHP2750

פורסם

דבר ראשון שכח מ100 RMS ליציאה

הפלטיניום לא מוציא יותר מ50

דבר שני, הבלנו בעייתים בדלתות

אתה תצטרך או קומפוננט סלימס שישמעו אותו פחות טוב מקומפוננט רגיל וגם יעלה יותר וגם אין לכל חברה

או לעשות בניה לרמקולים קדימה

האקוסטיקה של הבלנו גם לא משהו בכלל

הייתי מציע לך להשקיע את הכסף בבנית במה קדמית שכוללת סט ברמה, איטום, ובניה נכונה

האחורה רק משלים את הסאונד, לא יותר...

:wink:
  • תוכן חדש...