Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7509 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם

יש לי שאלה לתותחים שאולי יוכלו לעזור לי

יש לי סוזוקי סוויפט שנת 94 אוטומטית מנוע 1000

לאוטו כפי שהבנתם יש בעיה של גמגום, ואם אני לא לוחץ על הגז האוטו מגמגם יותר עד שנכבה, בנסיעה אין סחיבה, הטורים משתנים וההתנעה קשה..

רציתי לדעת אם תוכלו לכוון אותי

לקחתי את האוטו לבדיקה ובשני מקומות שונים לא סגורים מה הבעיה....:?

אחד אמר שהלך איזה חלק במערכת ההזרקה של חברת DENSER

לקחתי אותו לבדיקה במוסך אחר ושם אמרו שאין איתו בעיה ויכול להיות שהלך או המזרק או המצרעת של האוטו

מה אתם אומרים? מה גורם לתקלות שאמרתי וכמה בערך העלויות שלהם, לפי מה שהבנתי החלק במערכת ההזרקה של דנסר עולה 1024 שקל לפני מע"מ , מצרעת חדשה עולה 3000 (משופצת 1400) ומזרק יכול לעלות 1000 בערך אם אני לא טועה

תודה לכולם מראש

פורסם

מצערת חדשה 3000 שקל ?!!?!?!?!?!?!

1400 למשופצת ?!?!!?!?!?!

הם נפלו על השכל ?!?!!?

ספר לנו איזה מוסך גנב מעז לקחת 3000 שקל על מצערת !!!!!!

ו1000 שקל על מזרק ?!?!?!!?

סתם ליידעתך:

מנוע חדש כמו שלך יעלה באיזור ה 2300 שקל , 3000 עם הרכבה - נחש כמה עולה מצערת? מממממ תחשוב .. תחשוב עוד... כן .. לא יותר מ 200 שקל !

מזרקים עם ספיקה של 550 של RC , עלו לי בזמנו 1500 שקל חדשים ... (לא..זה לא מה שאתה צריך, אבל זה חזק בהרבה יותר) מזרק אחד כמו שלך יעלה פחות מ 300 ש"ח ..

בקיצור עבדו עליך ברמות מטורפות ! , ברח מהמוסך הזה כל עוד רכבך יכול !

תתחיל לחפש פירוקיות , מקומות שמוכרים חלקי חילוף (תכף יבוא רפי לין ויתן לך כל מה שתרצה)

תמצא את את המצערת והמזרק והחלק שהלך לך (תשתדל לשאול שמות לחלקים) בפחות מ 500 שקל .

בהצלחה.

פורסם

היי- המצערת זה בעצם יחידת מונג'ט הזרקה חד נקודתית, בעצם זהו "ראש" קומפלט משופץ ומחיר של 1400 שח זה בסדר.

דני

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

פורסם

היום החזירו לי תשובה מהמוסך ואמרו שיש בעיה במצערת ואמרו לי שאפשר לפרק את הצינורות שמולבשים על המצערת לפרק אותה לפתוח ולנקות טוב עם חומר ומסיר שומנים מיוחד לרכב וזה יעזור

דרך אגב אני גר בקרית חיים ליד חיפה למי שלא מכיר

ניקיתי את המצערת לאחר שפירקתי אותה אבל לא פתחתי את כולה, היה שיפור אבל לא להרבה זמן, המנוע מגמגם אבל לעיתים רחוקות יותר

פורסם
מצערת חדשה 3000 שקל ?!!?!?!?!?!?!

1400 למשופצת ?!?!!?!?!?!

הם נפלו על השכל ?!?!!?

ספר לנו איזה מוסך גנב מעז לקחת 3000 שקל על מצערת !!!!!!

ו1000 שקל על מזרק ?!?!?!!?

סתם ליידעתך:

מנוע חדש כמו שלך יעלה באיזור ה 2300 שקל , 3000 עם הרכבה - נחש כמה עולה מצערת? מממממ תחשוב .. תחשוב עוד... כן .. לא יותר מ 200 שקל !

מזרקים עם ספיקה של 550 של RC , עלו לי בזמנו 1500 שקל חדשים ... (לא..זה לא מה שאתה צריך, אבל זה חזק בהרבה יותר) מזרק אחד כמו שלך יעלה פחות מ 300 ש"ח ..

בקיצור עבדו עליך ברמות מטורפות ! , ברח מהמוסך הזה כל עוד רכבך יכול !

תתחיל לחפש פירוקיות , מקומות שמוכרים חלקי חילוף (תכף יבוא רפי לין ויתן לך כל מה שתרצה)

תמצא את את המצערת והמזרק והחלק שהלך לך (תשתדל לשאול שמות לחלקים) בפחות מ 500 שקל .

בהצלחה.

שלום.

ארן לא מתאים לך להיות קשקשן.

מנוע + הרכבה 3000 ש"ח? אתה כותב שטויות כומו שאמרתי לא מתאים לך!!!

כמו כן מחיר של 1400 למיצערת משופצת סביר לחלוטין!!!

בברכה בני ל.

מילים כמו: שטויות, אהבל,טיפש,תלמד, זה לא קללות אז לא להעלב!!!

:multi::onfire:

פורסם

לדעתי הציעו לעשות לך ניקוי מצערת יסודי (פירוק המצערת, ניקוי בחומר יעודי והחזרה למקומה).

עלות של עבודה כזאת - סביב ה400 ש"ח, Give or take.

בית מצערת משופץ עם אחריות לחצי שנה - זה המחיר. אני רק מקווה בשבילך שהמוסך בו הרכב נמצא יודע מה הוא עושה, ובטוח שהמצערת היא הבעיה.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

הייתי רוצה לדעת אם זה אפשרי לפרק את החלק במצערת של מערכת ההזרקה לשתי החלקים כאילו לפתוח אותו ולנקות מבפנים ? כי הבנתי שמבחוץ זה לא ניקוי יסודי

פורסם

אפשר לפרק את ראש ההזרקה ולבצע ניקוי יסודי. ליתר דיוק - ב205 אפשר, ומדובר בראש דומה למיטב ידיעתי.

אם אתה מאזור חיפה, אני ממליץ לך לגשת למוסך "מצת אור" בחיפה, של חבר הפורום דני זומרשטיין. חוץ מהעובדה שתזכה לראות שם איזה 205 אדומה עם תקלה דומה, דני יוכל לפתור את התקלה עבורך.

פורסם

בני היקר, נכון בד"כ אינני כותב שטויות (מהה גם לי מותר!!)

אבל מנוע 1000 סמ"ק לסוויפט לא יעלה יותר מ 3K , בנוסף, לא ידעתי שהכל הולך שם בתור "ראש" , אצלי פירקתי מצערת וב205 החלפתי את כל המצערת ב 300 שקל .. כך ש 1400 היה נראה לי פשוט מוזר.

פורסם

היי

בסוזוקי סוויפט, זהו יח' מונוג'ט , אך בשונה מפיג'ו יש לה MAP סנסור חיצוני על הקיר אש, ובזמן שהמערכת במצב סביר פחות או יותר מגיעים לתוצאות מדוייקות הרבה יותר, בקלות יחסית.

בפיג'ו אין MAP ואין MAF סנסור , לא חוט להט ולא כלום. המחשב "מדמה" נתוני כמות אוויר מחיישן הTPS ה"חכם" יותר מהרגיל, אך פטנט וקוץ בו, החלק רגיש וחלקים "משופצים"* הינם יותר אחיזת עיניים מחלקים תקינים.

עוד לא ראיתי משופץ* אחד שהחלק המהותי ביותר בו שהוא כאמור הTPS , חדש. לא רק זאת, לא ניתן לשפץ את החלק הזה, וכל הגדרת ה"משופצים" היא 1/2 בדיחה.

"במשופצים"* השיטה היא (וזה בסדר) לעשות מכמה יחידות משומשות אחת תקינה. זה ורק זה. אההה.. שחכתי...> גם לנקות אותה..

העניין הוא שאין ברירות אחרות, אלא לנסות במשומשים, ואז אם לא טוב , מה תעשה? יחזירו לך את הכסף?, או יתחילו בסיפורים ?--, "נארגן לך אחר.." ותתחיל סחבת.

אם יש להשיג משומש והתשלום יהיה לאחר שהחלק מוכיח את עצמו,זה ממש בסדר ואני בעד!!!

העניין הוא כאמור סיכון מול סיכוי, וכמה ישר המקום שרוכשים ממנו משומש וכמה הוא יהיה מוכן להחזיר כסף אם החלק לא תקין....

הבהרה--

*=משופץ-לעיתים יש לנסות 2-4 משופצים להגיע לתוצאות רצויות. ותאמין לי, אם ה"משופץ" הראשון מצליח, זהו 1/2 נס.

כמובן בכפוף להקפדה שלאחר התקנת ה"משופץ" הנתונים בCO CO2 , HC ,נתוני חיישן חמצן ,וכו.. יהיו לפי הספר או מאוד מאוד קרובים לזה.

"במשופצים" אחד עובד בסרק יפה, והאחר בתאוצות עובד יותר יפה, והשלישי טוב בCO אך גרוע בסחיבה ועוד... צריך למצוא / לייצר(להלן "משופץ") מכמה אחד.

שוב ,הנתונים שמסרת לגבי המחירים שנאמרו וביקשו ממך, סבירים.

בכלל התקלות האלה מבחינת המוסך הן יותר כאבי ראש מפרנסה למוסך,

אני כמעט בטוח שלא ניסו ממש ממש לשכנע אותך להשאיר את האוטו לתיקון, בניגוד לתקלות "קלות".

שוב, שלא יהיה לא ברור, התקלה לא קשה, ומהות התקלה ברורה וחד משמעית. הבעיה היא לארגן חלק שיתקרב למצב המקורי. אבל, לא לאבד תקווה.. בסוף מסתדר הכל!! שהרי אין הוקוס פוקוס, אהה,, וגם קצת מזל..

דרך אגב, באיזה מוסך היית?

בברכה

דני

עוסק בנדל"ן.

פורסם

ועוד דבר..

בסוזוקי סוויפט 94 לא ניתן להכנס עם סקנר לCURRENT_DATA ...

ניתן לבצע על ידי הכנסת פיוז בבית הנתיכים בתוך הרכב, למקום התחתון ביותר הימני, הוצאת קודי תקלה על ידי הבהוב הנורית צ'ק אנג'ין בלוח השעונים.

...אל תרוץ לעשות זאת.. ב99% מהמקרים לא ירשמו קודי תקלות אלא אם יש נתק מוחלט, אבל לא בעת זיוף .

חוץ מזה בזמן ש"בודקים" אוטו במוסכים, מנתקים תקעים, ואז נרשמות קודי תקלות, אז גם אם מוציא לך קודי תקלה, אל תתלהב שמצאת בעיה...

לאיפוס המחשב יש לנתק מצבר לדקה.

קוד מס' 12 זה הכל תקין.

כך שאם רוצים למצוא תקלה של זיוף, צריך להתחיל לעבוד עם סקופ מעבדה...

בברכה

דני

עוסק בנדל"ן.

פורסם

תודה על ההסבר המפורט, דני!

אני מקווה שהבחור יצליח לפתור את בעיית ההזרקה שלו, בניגוד לכמה אחרים (:roll:) שאכלו עם זה הרבה חצץ :wink:.

• תוכן חדש...