Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6123 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ניקיתי היום את הבית מצערת,פירקתי את כל החיישנים שמסביב ואת הצינור אדי שמן וצינורות המים.

ניקיתי אותו טוב טוב עם ספרי קרבורטור והחזרתי למקום.

אחרי ההרכבה המנוע מגיב פשוט מושלם רק שיש בעיה אחת,הטורים עומדים על 1000 במקום על 750-800 ואחרי שאני לוחץ טיפה על הדוושה ועוזב הטורים נעצרים ב1500 לכמה שניות ויורדים חזרה ל1000.

מה יכול להיות שלא עשיתי בסדר?

*לא נגעתי בבורג של הטורים.

חלקים איכותיים של מערכות סאונד למכירה.

פורסם
ניקיתי היום את הבית מצערת,פירקתי את כל החיישנים שמסביב ואת הצינור אדי שמן וצינורות המים.

ניקיתי אותו טוב טוב עם ספרי קרבורטור והחזרתי למקום.

אחרי ההרכבה המנוע מגיב פשוט מושלם רק שיש בעיה אחת,הטורים עומדים על 1000 במקום על 750-800 ואחרי שאני לוחץ טיפה על הדוושה ועוזב הטורים נעצרים ב1500 לכמה שניות ויורדים חזרה ל1000.

מה יכול להיות שלא עשיתי בסדר?

*לא נגעתי בבורג של הטורים.

ראשית בדוק דליפות ואקום, שאחד מהצינורות ואקום לא במקום כראוי או "גונב" אוויר.

אם לא הרי ויתכן שפירקת חיישן TPS ("טרוטל פוזישין סנסור" =פוטנציומטר מצב מצערת) ולמרות מה שרשמת, יתכן ולא החזרת אותו למקום כפי כשרשמת או כפי שאתה חושב,

אלא נראה לך שהחזרת למקום, ואולי אכן הוא במקום אבל לא מכוון למקום המקורי.

נסיון כיוון בשיטת האלימנציה (ממש לא שיטת של מוסך)

סמן את מצבו כעת, שחרר את הברגים מעט, סובב אותו מעלה אחת לכיוון אחד ובדוק שוב, אם התוצאה לא רצויה החזר למקום הקודם, ונסה מעלה אחת לכיוון השני (ממצב הקיים כרגע) .

אם יש שיפור אך לא מספיק באחד מהצדדים, נסה מעלה נוספת ובדוק. אל תשכח לסמן מצב בסיסי.

הכי טוב, בסקנר ייעודי, אבל אולי תצליח לחסוך אותו, (את העלות במוסך)

דני

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

פורסם

הוצאת לי את המילים מהפה.

חיישן מצב מצערת יכול לגרום לתופעה זו.

בעיקרון זה לא ממש חיישן , אלא מפסק ON-OFF , שאמור להשמיע קליק במצב מצערת סגורה .

הזז את המצערת וודא שמייד עם פתיחתה אתה שומע את הקליק הזה. אם לא - הבא את החיישן למקום.

פורסם

נסה לאפס את חיישן מצערת בצורה הבאה (בגולף זה עובד).

הכנס את המפתח לסווי'ץ וסובב למצב ON ואל תניע את הרכב וגם אל תיגע בדוושת הגז המתן 5 דקות ולאחר מכן תניע את הרכב.בדוק האם כעת את תפקוד הרכב.

איזה כייף לי :)

• 3 שנים מאוחר יותר...
פורסם

שלום לכולם

יש לי בעיה דומה וגם בעיה נוספת שונה.

אוטו: מאזדה לנטיס 323 1600 שנת 2002

יום אחד שמתי לב שהטורים בסרק כשהמנוע חם בסביבות 500-600.

ולפעמים אף פחות מזה ומרגישים רעידה קלה.

בנהיגה בינעירונית אין סימנים כלשהם.

גלשתי בהרבה פורומים והחלטתי לנקות בית מצערת עם ספריי לניקוי קרבורטורים.

אחרי שהרכבתי הכל חזרה (החלפתי אטם) והפעלתי את המנוע התופעה הייתה דומה למה שנכתב למעלה.

לאחר פרק זמן מסוים חזרה התופעה כשהטורים בסרק בסביבות 500 אך זה קורה לעיתים רחוקות ונסבל.

אבל מה שמדאיג אותי שכאשר אני נוסע במהירות 30-60 קמ"ש הטורים ~1500 ללא גז (לא לוחץ על גז - גולש) האוטו מעיט פתאום בקטנה והטורים יורדים ל-~1000 ואז עולים שוב ל~1500 והאוטו כאילו מאיץ (נזרק קדימה קלות).

אולי מישהו נתקל בבעיה דומה? אולי אחרי ניקוי בית מצערת?

במהירות גבוהה אין זריקות כאלה. זה קורה במהירות נמוכה וכשהאוטו גולש.

ניסיתי בעקבות זאת לנקות IAC VALVE ו-EGR VALVE. אין הבדל.

תודה מראש על כל המלצה או רעיון.

• תוכן חדש...