Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7553 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

איכות הדלק ואיכות הכבישים - הם שעושים את ההבדל.

לתקן רכב בחו"ל במוסך עולה יותר מאשר בארץ, אך להבדיל, שם לא ימציאו לך דברים ולא ידפקו אותך,אין חאפרים כמו בארץ,אין מוסך מורשה שישחת לך את חשבון הבנק,שם הכל ישר כמו סרגל.

שם אין שמש שהורסת את הצבע\פלסטיקים\וכו...בגלל זה הרכבים נראים הרבה יותר טוב.

שם סומכים על הנהגים והנהגים הם בני אדם ולא חיות כמו בארץ.

לדוגמא: אפילו מכונות שטיפה , תכניס מטבע ותכניס את הרכב ללא עובדים=שרות עצמי 24 שעות, בארץ תוך יום היו משחיתים את כל המכונות ובוזזים את כל הכסף.

*שם מתייחס למיאמי*

פורסם
איכות הדלק ואיכות הכבישים - הם שעושים את ההבדל.

לתקן רכב בחו"ל במוסך עולה יותר מאשר בארץ, אך להבדיל, שם לא ימציאו לך דברים ולא ידפקו אותך,אין חאפרים כמו בארץ,אין מוסך מורשה שישחת לך את חשבון הבנק,שם הכל ישר כמו סרגל.

שם אין שמש שהורסת את הצבע\פלסטיקים\וכו...בגלל זה הרכבים נראים הרבה יותר טוב.

שם סומכים על הנהגים והנהגים הם בני אדם ולא חיות כמו בארץ.

לדוגמא: אפילו מכונות שטיפה , תכניס מטבע ותכניס את הרכב ללא עובדים=שרות עצמי 24 שעות, בארץ תוך יום היו משחיתים את כל המכונות ובוזזים את כל הכסף.

*שם מתייחס למיאמי*

אפילו עם דבר אחד שאמרת אני לא מסכים, אפילו לא אחד...

איכות הדלק, "שם" האוקטן הכי גבוה הוא 95, והרגיל הוא 93 או 89.

לתקן "שם" רכב עולה פחות, ועולה בדולרים ואתה לא צריך לתרום למוסך חודש עבודה בשביל תעשות טיימינג, 200 דולר זה יום עבודה אחד, 1200 שקל זה לא יום עבודה אחד בישראל... אל תשווה.

"שם" אין שמש? רק פה? הסיבה היחידה ששם המכוניות נראות תמיד חדשות זה כי הן חדשות... מכוניות ישנות הולכות למקסיקו בדרך כלל, לקנות שם רכב זה לא חתונה עם הבנק. בגלל זה הצבע תמיד חדש.

בקשר מכונות השטיפה, אם תתקין מכונה בצורה נורמלית ובצורה כזאת שלא תאפשר לידיים של הנהג לנהל את הדו שיח עם המחשב במקומך, הכל יהיה טוב.

למה כספומטים לא מושחתים? שים מצלמה ב400 שקל ושלט במצביע אל המצלמה והכל יהיה בסדר.

פורסם

"אפילו עם דבר אחד שאמרת אני לא מסכים, אפילו לא אחד...

"

פה אתה טועה. הבדלי האוקטן בין אירופה לארה"ב נובעים משיטת מדידה שונה אל האוקטן ביבשות השונות.

באירופה (ובישראל) מקובל למדוד לפי שיטת RON ובארה"ב מקובל למדוד לפי שיטת ROZ שנותנת ערכים מספריים נמוכים יותר מהשיטה האירופאית.

סה"כ אם הדלקים ימדדו לפי אותה שיטה, ערכי האוקטן יהיו דומים עד זהים.

פורסם
אפילו עם דבר אחד שאמרת אני לא מסכים, אפילו לא אחד...

לתקן "שם" רכב עולה פחות, ועולה בדולרים ואתה לא צריך לתרום למוסך חודש עבודה בשביל תעשות טיימינג, 200 דולר זה יום עבודה אחד, 1200 שקל זה לא יום עבודה אחד בישראל... אל תשווה.

"שם" אין שמש? רק פה? הסיבה היחידה ששם המכוניות נראות תמיד חדשות זה כי הן חדשות... מכוניות ישנות הולכות למקסיקו בדרך כלל, לקנות שם רכב זה לא חתונה עם הבנק. בגלל זה הצבע תמיד חדש.

בקשר מכונות השטיפה, אם תתקין מכונה בצורה נורמלית ובצורה כזאת שלא תאפשר לידיים של הנהג לנהל את הדו שיח עם המחשב במקומך, הכל יהיה טוב.

למה כספומטים לא מושחתים? שים מצלמה ב400 שקל ושלט במצביע אל המצלמה והכל יהיה בסדר.

200 דולר זה לא שכר עבודה ממוצע ליום בארה"ב, וזה בכל מקרה לא 1200 ש"ח (הדולר עוד לא הגיע ל6 ש"ח לדולר).

דבר שני, אני לא מסכים איתך, ואני אתן לך דוגמא שלא בהכרך קשורה למוסכים, התקנת רדיודיסק בארה"ב עולה בסביבות ה50 דולר = 230 ש"ח, בעוד שבארץ זה יעלה לך מקסימום 100 ש"ח.

הסיבה העיקרית לדוגמאת ארה"ב היא המיסוי הנמוך, ומחירי הדלק, נסה לחשוב מה היה קורה בישראל, אם מחירי הרכבים החדשים היו חצי מהמחיר שלהם היום, הדבר העיקרי שהיה קורה, זה שיותר מכוניות חדישות היו נוסעות על הכבישים ומכאן גם פחות תקלות, מה עוד שבארה"ב המודעות לתחבורה ציבורית היא הרבה יותר גבוהה, ולכן יש יותר ויותר אנשים שמשתמשים ברכבות תחתיות\אוטובוסים\חשמליות מאשר בארץ.

ובלי שום קשר, פקקים יש בכל מקום גם הארה"ב שום דבר לא יותר וורוד שמה...

תרבות הצרכנות האמריקאית היא שונה מהישראלית, בארה"ב אם יעול את מחיר הדלק בין לילה ב10 אחוז, חצי מהיבשת לא תסע למחרת ברכב כמחאה, ובארץ, נמשיך לשתוק...

אבל עדיין, לא הכל ורוד שמה, ולא הכל כזה זול, לא כל אחד נוסע בקורבט שנת 2006 ורוב האמריקאים אוהבים את הרכבים תוצרת המדינה, מה שגם מאפשר עלות חלפים זולה יותר.

מכוניות אירופאיות לדוגמאת מרצדס ובימרים עדיין יקרים גם בארה"ב ביחס לשאר,וכן גם חלקי החילוף לרכבים אילו.

אני מסכים לגבי טיב השירות של המוסכים , אך גם בארץ יש מספיק מוסכים\בעלי מקצוע שהידע שלהם לא מבייש אף אחד והם עובדים בצורה מאוד מקצועית וגם במחירים ריאלים.

מצד שני, הישראלי רוצה את העבודה הכי טובה עם החלקים הכי זולים(שכמובן יהיו גם הכי טובים) וגם עושה לך מליון ואחד פרצופים כאשר הוא משלם אחרי שקדח לך שעה לגבי הנחה כזאת או אחרת. ומצד שני האמריקאי לא יתווכח איתך אלא יעשה סקר שוק לפני זה ויבחר את המקום הכי רלוונטי מבחינתו.

בכל מקרה אין כאן מקום להשוואה מכיוון שמדובר על תרבות אחרת, מיסוי שונה, ובכלל .

ובלי שום קשר בארה"ב אם הרכב שלך מאותת,פועלים בו הבלמים והוא תקין לנסיעה הוא עובר טסט גם אם יש לו טורבו ,נוס, גאנטים של 22 אינטש, וקיט ניפוח מלא לרכב...

רכב שהבלאי שלו הוא ידוע מראש כגון רצועת טיימינג וכו' לא ישתנה אם נוסעים בארץ או בדרום קליפורניה, ואגב, יש מקומות בארה"ב שבהם המזג אוויר הרבה יותר גרוע מישראל, ולא רק שמש היא גורם בעייתי, מה עם שלג? ניסית פעם להניע את הרכב שלך אחרי שאתה חופר אותו שעה בשלג לפני ?

מה גורם יותר נזק? שלג ומינוס של 15 מעלות למשך 4 חודשים או חצי שנה של שמש חזקה ו30 מעלות בצל?

ואגב, סתם בשביל העניין, יש בכ"ס עמדות שטיפה שפועלות 24 שעות ביממה ללא עובדים כבר למעלה משנתיים, ועדיין עובדות כרגיל ללא בזיזה כזאת או אחרת...

under construction..

פורסם
אתה בכלל משווה את הדלק בארץ לדלק בחו"ל?

אפילו אם 95 הוא "רק" 95 , משמע 95 אמיתי ולא 95 כמו בארץ שהוא בעצם = 89-90 בקושי!!!

אוי נו הנה הם מתחילים שוב, בדקת בעצמך את האוקטן בדלק? או ששוב הקשבת לאיזה מוסכניק בדיכאון.
פורסם
אוי נו הנה הם מתחילים שוב, בדקת בעצמך את האוקטן בדלק? או ששוב הקשבת לאיזה מוסכניק בדיכאון.

כל חודש ב YNET יש רשימה שחורה של תחנות דלק שבודקים את איכות הדלק בהם, מתוך איזה 20-25 תחנות שבודקים , אולי 1-2 יוצאים בתקן וגם הם , אם בודקים 95 אוקטן אז בבדיקה מתגלה 94 אבל זה בתקן.

אל תהיה נאיבי.

פורסם

חייתי 4 שנים בארה"ב ובמשך זמן זה הייתי בעליה הלא כ"כ גאה של יונדאי לנטרה (שם היא נקראת אלנטרה). מוזר אבל ההתרשמות שלי כלל לא היתה כמו זו של מרבית אלה שהביעו דעתם עד עתה.

ראשית לגבי אמינות הרכבים עצמם. יונדאי לנטרה זה יונדאי לנטרה, ולא משנה באיזה חלק של הגלובוס היא נוסעת. לא רכב אמין במיוחד שדורש תיקונים תכופיםבכל מיני מכלולים. שנית, הקור הקיצוני שנחשפות אליו מכוניות בחלקים מסויימים של ארה"ב גורם ללא פחות בעיות מאשר החום בארץ (החלפת מצברים לעתים יותר תכופות, וישרים, ועוד)

לגבי רמת המוסכים בארה"ב הרי שניסיתי לא מעט וההתרשמות שלי היתה דווקא שאם יש יתרון איכות כלשהו הרי שהוא דווקא למוסכים הישראליים. מבחינת מקצועיות נתקלתי שם בתופעות מדהימות כמו למשל כשברשת PepBoys (נניח המקבילה של אוטודיפו בישראל) התקינו לי צמיג שלא התאים בגודל לג'נט ולכן נותר לאחר יום ללא אויר. נתקלתי במוסכים שאין להם מושג כיצד לתקן תקלות במערכת הפליטה (שם תקני הבדיקה של זיהום האויר מחמירים יותר מבישראל), ועוד. כמובן שדברים אלה מבוססים על ניסיון ספורדי אישי שלי, אבל לבטח לא הרגשתי שהמוסכניקים שם מקצועיים יותר.

לגבי העלויות - יותר יקר ואפילו באופן משמעותי לבצע תיקונים וטיפולים ברכב בארה"ב, וזאת פשוט משום ששכר העבודה שם הרבה יותר יקר מבישראל. חריג אחד - מאד מקובל בארה"ב לגשת למוסכים לצורך החלפת שמן ומסנן שמן מדי 5000 ק"מ, ואת ההחלפה כולל עבודה, שמן (מינראלי) ופילטר ניתן לעשות באיזור ה-15 דולר. רשתות מבצעות את ההחלפה בזול פשוט כדי למשוך לקוחות מתוך תקווה שבמהלך ההחלפה יאותרו תקלות אחרות שעליהן כבר ייגבה תשלום מלא.

לגבי האמינות - כמו בישראל, גם בארה"ב נתקלתי במוסכניקים שאי אפשר להאמין למילה אחת שלהם (עם אחד כמעט נגררתי להליכים משפטיים), ואחרים שניתן לסמוך עליהם. בדיוק כמו בארץ. אני לא חושב שיש כאן מקום לפצוח בפזמון של "איזה עם דפוק אנחנו".

אגב, מההתרשמות שלי, כאשר מדובר ברכב חדש רוב הבעלים דואגים לרמת תחזוקה טובה. כאשר מדובר ברכב ישן יותר (ולא כזה שבבעלות גולש בפורום הזה) התחזוקה פעמים רבות מסתכמת בהחלפת שמן ופילטר וזהו, כל עוד לא מתקלקל משהו. נדמה לי שזה נכון גם בארה"ב וגם בישראל.

פורסם

amicool שמחתי לקרוא את התייחסותך לנושא.

אולי בסופו של האשכול נתייחס בצורה אחרת למכונאים בארץ.

הייתי רוצה לשמוע מה קורה לדוגמא בגרמניה או אנגליה.

איזה כייף לי :)

פורסם

בכל איזור ה"מיד-ווסט" (MID-WEST) במהלך חודשי החורף הכבישים מכוסים במלח. רכבים בני 4-5 כבר מתחילים לפתח חורים בריצפה.

פעם ניסו ליבא לארה"ב אלפה רומיאו, במינסוטה (מדינה בחלק הצפוני מרכזי בארה"ב) אצל קרוב משפחה לאלפה 164 נוצרו חורים ברצפה מתחת לרגלי הנהג אחרי שנתיים. הרכב המדובר התקבל אצל הדילר לצורך טרייד אין לפי ערך של רכב דומה, תקין, ב"בלו בוק".

"המבקר צריך שיהיה כאבן משחזת: משחיז ואינו חותך" (ר' משה אבן עזרא)

"אם אתה משבח את מה שאינך מבין בו - זה מעשה רע. אם דיברת בגנותו - מעשה רע יותר" (ליאונרדו דה וינצ'י)

Never underestimate the power of human stupidity - Robert A. Heinlein

פורסם

לדעתי כל הדיון הזה תפל.

אמיקול רשם פה פאשלות שקרו לו גם בחול ואם תרצה אני אביא לך עוד המון מפורומים בחו"ל .

זה לא שהגרמנים נולדים עם ידע במכונאות יותר מהישראלים .

למכירה:כויל ל 205 בה"פ.

מחפש: שעון סל"ד+ פיג'ו205 לפירוק

• תוכן חדש...