Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7568 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכם !

יש לי מאוד הרבה שאלות, בנוגע למכונאות בכללי ולרכב שבו אני מעוניין לטפל ספציפית (פיאט אונו 45, שנת 92)

אני אשתדל לנסח בצורה הכי ברורה וקריאה שאוכל, מצטער מראש על טעויות אפשריות !

1. אולי זה רק אני, אבל אני מרגיש שהארם-ברייק (או שזה הנד-ברייק?) בפיאט שלנו חלש מידי. עם המוט מורם עד הסוף האוטו יכול לעבור מרחק מכובד ביותר בהילוך ראשון או רוורס (גיליתי את זה בטעות) .. וזה טיפה מדאיג אותי. האם זה נורמלי, או שכדאי לטפל בזה ? לפי ספר ההיינס של פיאט אונו, אמור להיות נאט בתחתית המכונית שאפשר למתוח איתו את המערכת. יכול להיות שעקב גילה של המכונית כל העסק פשוט התשחרר וכל מה שצריך זה למתוח אותו או שהבעיה יכולה להיות עמוקה יותר - או שלהפך אני פשוט דואג יותר מידי והמצב נורמלי ?

2. יש ריח של דלק כשאני מתניע את המכונית. בגלל חוסרר נסיון מולט אני לא ממש יודע אם זה ככה בכל המכוניות או לא. מדובר בהתנעה של המכונית בכל שעה, לאו דווקא בבוקר קר, אבל התנעה ראשונית לאותו יום, כלורמ כשהמנוע "קר". האם יש ריח של דלק פשוט כי התערובת עשירה יותר בשביל שהמנוע יתחמם בהתחלה, או שיכול להיות ומדובר בבעיה רצינית של דליפה ? לא מדובר בריח מאוד חריף אך בעל נוכחות בכל זאת.

3. במכונית שלנו יש קרבורטור, ובאתאם יש צ'וק ידני. אבא שלי לימד אותי להתניע את המכונית עוד הרבה לפני ששיעורי נהיגה היו באופק אצלי, מכיוון שהוא טס הרבה לחו"ל ורצה שיהיה מי שיתניע את האוטו כל יום-יומיים-3 כדי שכשהוא חוזר הכל יעבוד חלק.. ולפי ההוראות שלו , מאז ומתמיד בהתנעת הרכב הראשונית אני פותח את הצ'וק ונותן לאוטו לרוץ איתו עד שהמנוע מתחיל לעבוד חלק... השאלה היא.. מה בעצם הצ'וק עושה ? מעשיר את התערובת ביותר דלק כדי לחמם את המנוע יותר ? האם בכל המכוניות יש צורך בזה ? כי בהתחלה המנוע טיפה מקרטע ויש רעידות מורגשות, שנרגעוטת רק שפותחים את הצ'וק או לוחצים על הגז. בקיצור האם אכן זה מה שיש לעשות כדי לחמםאת הרכב בהתנעה הראשונית או שאולי מדובר בבעיה ?

4. רבים מכם כידוע לי מתעסקים הרבה בטיפול ברכב ולא פעם ראיתי דיונים בנוגע לטיפול בחלקים חשובים בתחום הבטיחות כמו הבלמים וכו'. יש לי חוש טכני לא רע, ועברתי נסיונות רבים להתעסק עם "טיפולים" שנהוג לתת לאיש מקצוע, בד"כ בהצלחה. אך שלא כמו בתיקון גיטרות למשל, שבהן גם אם תקרע את כל המיתרים או תשרוט את הגימור, החיים של אף אחד לא תלויים בזה - בטיפול בחלקים כמו הבלמים ברכב מדובר בעניין של חיים ומוות, וזה מדאיג אותי הרבה יותר. מצד אחד, אני חושש לבטיחות הרכב הנוכחית עקב ההזנחה שהוא עובר, ויודע שהסיכוי לשכנע את אבי לקחת את הרכב לטיפול נאות שקול לסיכוי שאני אפסיק לשתות קפה בבוקר... מצד שני, אני לא מרגיש בטוח בעצמי באופן מספק כדי לטפל בעניינים כ"כ עדינים וחשובים. איך אתם התחלתם ? התלוויתם בטכנאי מנוסה שידע לומר אם מה שעשיתם נכון או לא ? הימרתם על יכולתכם להבין את ההוראות שלפיהם למדתם ?

ועכשיו לשאלות הרבה יותר כלליות שפשוט עלו לי בראש. הרוב אלו פשוט מסקנות שהגעתי אליהן מהקיראה פה בפורום ובאתרים אחרים, ושהייתי רוצה שתאשרו או תספלו, כדי שאני אדע אם באמת למדתי משהו... :)

5. עד כמה שהבנתי, אחרי שהמנוע חומם והגיע למצב האופטימלי מבחינת סל"ד, טמפרטורה וכו', אם ברצוננו להגביר את כוחו באופן משמעותי, זה נעשה לא ע"י הוספת דלק אלא ע"י הוספת אוויר, או בעזרת מגדש שדוחס את האוויר, או בעזרת הזרקת חומר כמו מה שיש ב "ניטרו" שפולט הרבה חמצן כשהוא נשרף. האם ההבנה שלי נכונה ?

6. אגזוז לחץ - חוץ מהעובדה שזה עושה המון רעש מיותר לחלוטין.. האם זה באמת עושה משהו, מבחינת תרומה לביצועים, או שזה נועד אך ורק כדי לגרום למכונית להשמע בעלת עאלק מנוע חזק ?

7. הבנתי, שוב, שלפעולת מנוע יעילה ועוצמה מירבית זרימת האוויר צריכה להיות חלקה ככל האפשר החל מהפילטר וכלה באגזוז. כלומר שכניסת האוויר ויציאת הפליטה, אם דרכים אלו נחסמות המנוע מאבר מעוצמתו. אך ללא פילטר או ב "פילטר פתוח" (אשמח אם מישהו יסביר לי מה הכונוה בכך) תוחלת החיים של המנוע יורדת כי הוא מקבל המון לכלוך. מה בעצם הסט-אפ האופטימלי מבחינת ייעילות ושימור חיי המנוע מהבחינה הזו ? מה אפשר לעשות ברכב כדי לדאוג לזרימת אוויר וגזי פליטה תקינה, שימור המנוע וכו' ?

כרגע זה כל מה שעולה לי לראש וכנראה ששאלות נוספות ייתוספו בהמשך.

תודה רבה מראש, ושיהיה לכונו חג שמח מעולה !

-מוטי

Chevrolet Sonic RS 2014, 1.4T

פורסם

שכל אחד יבחר שאלה ויענה עליה!! :-D

אני יבחר את הכי קלות!

1. בלם יד לא נועד לעצור את האוטו תוך כדי נסיעה וגם לא ימנע מהאוטו לנסוע בראשון, הוא נועד לעצירה של האוטו כשהוא כבר עומד, ובקשר ל"נאט" אז זה אום, כמו ש"בולט" זה בורג... וכן שכב מתחת לאוטו וכוון.

6. אין אגזוז לחץ במנוע 4 פעימות. אגזוז לחץ קיים רק בשתי פעימות בגלל הצורה שבה עובדים השסתומים, אתה מתכוון לפריפלואו... FREEFLOW.

שלום וחג שמח אני הולך להחליף בומבות....

פורסם

אולי טעיתי במונח. אני מתכוון לאגזוז הזה שכל ערס שני שם באוטו ועושה המון המון רעש...

אהבתי את השינוי לכותרת :lol:

אני אלמד בסופו של דבר את רזי ההתנסחות בפורומים... :wink:

פורסם

1. או שהגיע הזמן להחליף בלמים או/ו צריך למתוח את הבלם יד

2. האם לאחר שהמנוע חומם עדיין יש ריח כבד של דלק? אם לא, אז זה בגלל שהתערובת עשירה בשביל לחם את המנוע(צ'ק פתוח?)

3. הכל בסדר(אולי אפשר לעשות שיהיה יותר טוב ע"י ניקוי קרברטור וטיפול) בסה"כ המנוע יכול לקרטע אם הוא קר ואתה לא מפעיל את הצ'ק. אם הפעלת את הצ'ק והוא לא מקרטע, ולאחר חימום קצר אתה סוגר את הצ'ק והמנוע עובד עגול אז אין בעיה.

4. לך למוסך שאתה סומך עליו(אם אתה גר קרוב לראשל"צ) יש לך את בני.ל ,תבקש שיחליף לך בלמים(זה זול) ותראה איך המכונאי עושה את זה כמה פעמים , לאחר מכן אתה יכול לנסות לבד אם אתה בטוח שאתה יודע מה אתה עושה

עד מתי ספטמבר 08.:(

פורסם

תודה רבה !

אני אנסה למתוח בהזדמנות.

אכן הריח נעלם אחרי שהמנוע עובד עגול

וכן, אחרי כמה דקות אני סוגר את הצ'ו והכל כשורה.

ואני גר בראשל"צ אפילו.

תודה !

פורסם

בקשר לצ'וק - כשאתה מושך צ'וק אתה בעצם מושך מצערת אשר מונעת מאחוז אוויר מסויים להכנס למנוע ע''מ להעשיר את התערובת ולהקל על המנוע להגיע לטמפרטורת עבודה שלו בתנאים קרים

אין חכם כבעל ניסיון!!

פורסם

איך אתם התחלתם ? התלוויתם בטכנאי מנוסה שידע לומר אם מה שעשיתם נכון או לא ?

פתחתי ספר, קראתי, הבנתי, ביצעתי. ראש מנוע ראשון שיפצתי בבר מצוה, ו20 משהו שנים אח"כ אני עוד לומד כל יום משהו חדש. אני לא יודע הכול, רחוק מזה, אבל כשאני נתקל במשהו חדש, אני קונה ספרים, לומד , ומיישם.

הימרתם על יכולתכם להבין את ההוראות שלפיהם למדתם ?

לא הימרתי. הבנתי.

אני לא אוהב את ההמלצה לראות מוסכניק ואח"כ לעבוד לבד, כי רוב הסיכויים שתלמד לעשות את העבודה רע. חלק גדול מדי מהמוסכניקים (כמובן, שיש כאלה שלא, לך תמצא אותם. 20 שנה של בעלות על גרוטאות ועוד לא מצאתי אחד) מבצעים את העבודה כי זה מה שהם יודעים לעשות תמורת כסף, ולא כי הם אוהבים את מה שהם עושים, וככה זה נראה. אתה תעשה את זה מאהבה, ועם המוטיבציה הכי גבוהה שיש, וככה זה יראה. סיפורים על מכוניות שיצאו ממוסך וגילו לפתע שהן בלי בלמים, יש לי למכביר, את רובם חוויתי אישית.

קח ספר, תקרא, תבין, את מה שאתה לא מבין, תשאל. אח"כ תתחיל לעבוד, ואם יש שאלה באמצע העבודה, תעצור, תשאל שוב. אם תעשה את זה מאהבה, זה יהיה הכי טוב שאפשר.

אם צורת הלמידה הזו מספיק טובה לי בשביל לבנות מערכות אש לטנקים, מערכות תצפית למטוסי ריגול, ועוד כמה עבודות בסגנון, ואלו לא דברים שלומדים באוניברסיטה, אז היא מספיק טובה לכל אחד בשביל לתקן מכונית. אפשר לעשות עם מיומנות של קריאה/כתיבה דברים שהם מעבר לSMSים...

וליתר בטחון, שהיה ברור: עובדים עם ספר צמוד, לא מהראש, ועם כלים נכונים. אם לא מבינים משהו, עוצרים, שואלים וממשיכים.

בהצלחה.

פורסם

סיפורים על מכוניות שיצאו ממוסך וגילו לפתע שהן בלי בלמים, יש לי למכביר, את רובם חוויתי אישית.

אז יש לך עוד אחד, יצאתי ממוסך טויוטה עם טנדר אחרי תיקון והוא היה ללא בלמים ואת זה גיליתי בצומת הראשונה.

פורסם

א ז ה ר ה:

אל תיגע במשהוא במע' הבלמים בעצמך ואל תנסה לכוון את בלם היד כי התשובות שקבלת כאן מסוכנות.

מכיון שבל היד מפעיל את בלמי הגלגלים האחוריים אז יש לפרק הגלגלים ותופי הבילום ולראות מה מצב נעלי הבילום האחוריים ותופי הבילום כי אם הם שחוקים גם בלם היד אינו עוצר טוב וגם הבלימה הרגילה אינה טובה ואפילו מסוכנת בבלימת חרום חזקה.

כוון בלם יד מתבצע כשגלגלים אחוריים באויר, נמדדת השן העוצרת של בלם היד ומוודאים ע"י סבוב הגלגלים האח' ביד שהם משוחררים ואינם ננעלים כשידית בלם היד משוחררת. לאחר מכן מרימים את ידית בלם היד לעצירה מלאה ובודקים כל גלגל אח' שהוא נעול היטב. אתה לא יודע ולא יכול לבצע זאת וגם אסור לך חוקית לבצע זאת. בנושאי בטיחות אסור להתפשר ורצוי מאוד להפנים זאת היטב.

בברכת חג שמח - רפי לין :-)

פורסם

חג שמח,

אני מצרף לך מספר דפים מתוך הספר של HAYNES לטיפול בפיאט אונו.

שים לב לאיזה דגם מתייחסות התמונות בספר (שלא תבלבל חלילה).

המידע שצירפתי הינו תיאור בסיסי של הרכב,במידה ותזדקק לעוד מידע אני אשלח לך במייל את כול הספר.

מרק

1-6.pdf

10.pdf

11-13.pdf

איזה כייף לי :)

פורסם

תודה, אך בעקבות המלצת חברי הפורום כבר השגתי את ספר ההינס המלא לפיאט אונו.

הכוונה בשאלה היתה יותר פסיכולוגית ולא טכנית. אני רואה הרבה אנשים שבמצעים תהליכגים כמו החלפת רפידות הבלימה, פלשינג למערכת הבלמים, הוספת נוזל בלמים וכו' ... אני רוצה ללמדו לעשות את זה אבל מפחד לסכן את בטיחות האוטו, לכן שאלתי איך כל אחד מאלו שכן עושים את זה התחיל לבצע תהליכים כאלה.

פורסם

היי,

אישית כאשר הייתי ילד בסביבות גיל 18, פירקתי סימקה 1000 לגורמים כולל את המנוע ללא ספר.

היום אני פותח ספר של HAYNES ועושה בדיוק מה שרשום בספר בלי קיצורי דרך.

בקשר למערכות היגוי,בלמים אני מעדיף שמישהו מקצועי באמת יעשה את העבודה.

להרבה עבודות ברכב (במיוחד בגולף) נדרשים כלים מיוחדים כך שישנם דברים כמו רצועת טיימינג אני משאיר את העבודה למקצוענים.

אבל כול עבודה שמבוצעת במוסך אני מפקח עלייה בשבע עיניים.

תתחיל מהדברים הקלים (היום קצת קשה לי לומר זאת).

1.בדיקת מצבר + החלפה.

2.החלפת שמן מנוע.

3.פילטר אוויר.

4.פילטר מזגן.

5.רצועת אביזרים.

כמובן תתקדם לאט ותתיעץ עם המומחים בפורום.

בהצלחה

איזה כייף לי :)

פורסם

1. אולי זה רק אני, אבל אני מרגיש שהארם-ברייק (או שזה הנד-ברייק?) בפיאט שלנו חלש מידי. עם .... האם זה נורמלי, או שכדאי לטפל בזה ? ...

בלם יד = Arm Brakes

מאוד מאוד לא מומלץ (וגם לא חוקי) לטפל לבד בבית במערכות הבטיחות (חגורות בטיחות, מע' בלמים, הגה, כריות אויר וכו") - במיוחד אם אין לך ניסיון.

תופעה של בלם יד חלש יכולה להיגרם מכמה סיבות כגון כבל משוחרר, סנדלים גמורים או תקלה מכאנית במנגנון הבלם.

אל תתעסק עם זה בבית - סע למוסך טוב (ואני מתכוון טוב, לאו דווקא זה שאמא/אבא סומכים עליו. מניסיון).

אני ממליץ לך לקפוץ לבני ל. - הוא גם חבר פורום.

2. יש ריח של דלק כשאני מתניע את המכונית. ... מדובר בהתנעה של המכונית בכל שעה, לאו דווקא בבוקר קר, אבל התנעה ראשונית לאותו יום, כלורמ כשהמנוע "קר". האם יש ריח של דלק פשוט כי התערובת עשירה יותר בשביל שהמנוע יתחמם בהתחלה, או שיכול להיות ומדובר בבעיה רצינית של דליפה ? לא מדובר בריח מאוד חריף אך בעל נוכחות בכל זאת.

ריח של דלק או ריח של דלק שרוף למחצה?

ריח של דלק שרוף למחצה כאשר המשנק (CHOKE) משוך זה נורמאלי.

ריח כזה כל הזמן - הקרבורטור לא מכוון (צריכת דלק גבוהה) - סע למכון קרבורטורים (אני ממליץ על צביקה. הוא גם חבר פורום והאיש אומן !).

ריח של דלק כל הזמן מצריך בדיקה. זה עלול להיווצר עקב משאבת דלק גמורה/צינור יבש או סתם נזילה.

מאוד מומלץ לבדוק.

3.

א. במכונית שלנו יש קרבורטור, ובהתאם יש צ'וק ידני.

ב. מה בעצם הצ'וק עושה ? מעשיר את התערובת ביותר דלק כדי לחמם את המנוע יותר ?

ג. האם בכל המכוניות יש צורך בזה ?

ד. בהתחלה המנוע טיפה מקרטע ויש רעידות מורגשות, שנרגעוטת רק שפותחים את הצ'וק או לוחצים על הגז.

ה. בקיצור האם אכן זה מה שיש לעשות כדי לחמםאת הרכב בהתנעה הראשונית או שאולי מדובר בבעיה ?

א. לא לכל המכוניות בעלות הקרבורטור יש צ'וק ידני - יש הרבה מאוד מכוניות עם קרבורטור וצ'וק אוטומטי.

ב. הצ'וק מעשיר את התערובת (מעלה את אחוז הבנזין שנכנס למנוע).

תערובת עשירה בוערת טוב יותר (במנוע קר) מאשר תערובת עניה.

כאשר המנוע חם, תערובת עניה תבער טוב יותר, תזהם פחות ותצרוך פחות דלק.

ג. צורך במה? בהעשרת דלק למנוע קר? כן.

ד. מנוע קר לא עובד בצורה אופטימלית ולכן אם מקטרע כאשר קר - זה נורמאלי.(כמובן, תלוי עד כמה מקרטע)

ה. מנוע קר - תמשוך צ'וק.

4. רבים מכם כידוע לי מתעסקים הרבה בטיפול ברכב ולא פעם ראיתי דיונים בנוגע לטיפול בחלקים חשובים בתחום הבטיחות כמו הבלמים וכו'. יש לי חוש טכני לא רע, ועברתי נסיונות רבים להתעסק עם "טיפולים" שנהוג לתת לאיש מקצוע, בד"כ בהצלחה. אך שלא כמו בתיקון גיטרות למשל, שבהן גם אם תקרע את כל המיתרים או תשרוט את הגימור, החיים של אף אחד לא תלויים בזה - בטיפול בחלקים כמו הבלמים ברכב מדובר בעניין של חיים ומוות, וזה מדאיג אותי הרבה יותר. מצד אחד, אני חושש לבטיחות הרכב הנוכחית עקב ההזנחה שהוא עובר, ויודע שהסיכוי לשכנע את אבי לקחת את הרכב לטיפול נאות שקול לסיכוי שאני אפסיק לשתות קפה בבוקר... מצד שני, אני לא מרגיש בטוח בעצמי באופן מספק כדי לטפל בעניינים כ"כ עדינים וחשובים. איך אתם התחלתם ? התלוויתם בטכנאי מנוסה שידע לומר אם מה שעשיתם נכון או לא ? הימרתם על יכולתכם להבין את ההוראות שלפיהם למדתם ?

ועכשיו לשאלות הרבה יותר כלליות שפשוט עלו לי בראש. הרוב אלו פשוט מסקנות שהגעתי אליהן מהקיראה פה בפורום ובאתרים אחרים, ושהייתי רוצה שתאשרו או תספלו, כדי שאני אדע אם באמת למדתי משהו... :)

אל תתעסק במערכות בטיחות לבד. תשאיר את זה למקצוען.

5. עד כמה שהבנתי, אחרי שהמנוע חומם והגיע למצב האופטימלי מבחינת סל"ד, טמפרטורה וכו', אם ברצוננו להגביר את כוחו באופן משמעותי, זה נעשה לא ע"י הוספת דלק אלא ע"י הוספת אוויר, או בעזרת מגדש שדוחס את האוויר, או בעזרת הזרקת חומר כמו מה שיש ב "ניטרו" שפולט הרבה חמצן כשהוא נשרף. האם ההבנה שלי נכונה ?

כדי לשפר ביצועי מנוע, אחרי פעולות כגון שינוי תזמון שסתומים, מעבר לחלקים קלים/חזקים יותר וכו", בסופו של דבר אנחנו רוצים להגדיל את כמות התערובת שנכנסת למנוע.

תערובת = דלק וחמצן.

להגדיל את כמות הדלק זה קל: משאבת דלק יותר חזקה, זמני פתיחת שסתומים מוגדלים, שסתומים מורחבים, מזרקים מורחבים או קרבורטורים גדולים, תוכנת ניהול מחשב הזרקה וכו"

כדי להגדיל את כמות האויר שנכנסת, צריך מדחס (מגדש).

בגדול, יש 2 סוגים: טורבו וסופרצ'ארג'ר כאשר הטורמו מונע ע"י גזי הפליטה והסופרצ'ארג'ר ע"י רצועת המנוע (או רצועה אחרת).

נייטרו אכן פולט חמצן בחום וכך משפר את הבערה בתוך הבוכנה (לעיתים עד כדי שריפתה...)

6. אגזוז לחץ - חוץ מהעובדה שזה עושה המון רעש מיותר לחלוטין.. האם זה באמת עושה משהו, מבחינת תרומה לביצועים, או שזה נועד אך ורק כדי לגרום למכונית להשמע בעלת עאלק מנוע חזק ?

אגזוז לחץ נועד למנועים דו פעימתיים - לא למכוניות (חוץ מכמה אקזמפלרים היסטורים שנעלמו מהעולם כמו טרבאנט)

אגזוז שרימה חופשית הוא אגזוז שנותן לגזים לצאת החוצה מהמנוע ביתר קלות.

יש הרבה חשיבות לזה במכוניות מוגדשות - פחות במכוניות סטנדרטיות.

זה בעצם אחד מהדברים שהם תומכי שיפור ולא משפרים ישירות.

7. הבנתי, שוב, שלפעולת מנוע יעילה ועוצמה מירבית זרימת האוויר צריכה להיות חלקה ככל האפשר החל מהפילטר וכלה באגזוז. כלומר שכניסת האוויר ויציאת הפליטה, אם דרכים אלו נחסמות המנוע מאבר מעוצמתו. אך ללא פילטר או ב "פילטר פתוח" (אשמח אם מישהו יסביר לי מה הכונוה בכך) תוחלת החיים של המנוע יורדת כי הוא מקבל המון לכלוך. מה בעצם הסט-אפ האופטימלי מבחינת ייעילות ושימור חיי המנוע מהבחינה הזו ? מה אפשר לעשות ברכב כדי לדאוג לזרימת אוויר וגזי פליטה תקינה, שימור המנוע וכו' ? ...

-מוטי

הבנת נכון.

הסטאפ האופטימלי מבחינת חיי המנוע הינו אגזוז מקורי (כמו שנקבע ע"י היצרן) שלא ירעיש (כי אחרת האוטו פשוט לא יעבור טסט) וכמובן פילטר אויר מקורי (כדי שלא יכנס לך זבל למנוע)

אתה יכול לסמוך על מהנדסי הרכב שתיכננו את הרכב ובדקו אותו אלפי פעמים - כן, אפילו על המהנדסים של פיאט

אודי.

Ford Taunus GXL 2300 v6 ידנית 1972 - [][ ]O=o=O[ ][]

Ford Fiesta CL 1988

CJ8s 1987 O|||||||O

Ford Focus Estate 2.0 2010

• תוכן חדש...