Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7602 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לא ידוע לי על דרך....הייתי שמח גם לדעת....

מזעריים ? לא...דווקא אצלי הם בולטים וברורים דימר במצב הכי נמוך הוא מאוד חלש

אגב הורדת את המצב בדימר ואתה גם ביום עם דימר נמוך או שהחוט של האוטו דימר מחובר אצלך לאורות

פורסם

אני לא חושב שהוא מחובר לאורות, אחרת הייתי רואה את זה בהתקנה.

כיוונתי את זה לMANUAL (בAUTO זה פשוט על מקסימום) והעברתי למצב 3 שם הוא הכי פחות

בוהק. אשמח לדעת איך אפשר להכהות את הכפתורים יותר. (הדימר לא משפיע אצלי על המסך כמעט).

דרך אגב, גם אצלך הבאס נמצא על +4 כדי לשמוע אותו כמו שצריך? ולמה אם אני מכוון את הרמקולים הקדמיים בנפרד ואז מצרף את הרמקולים האחוריים הכל משתנה? הכוונה שהבאס פתאום נשמע חלש והוא עובר לאחוריים למרות שלא שיניתי את ההגדרות וברגע שאני נותן עדיפות לרמקולים הקדמיים הבאס קדימה מתחזק. יש לך מושג מדוע?

Hu: Alpine 9855R / Amp: JBL GTO75.4 / Compnenets: Kicker K65.2 / Sub: Planet Audio M2-P212

פורסם

א. שאתה מוסיף את האחוריים אז זה לא משתנה פשוט אתה מושך את הבמה אחורה

ב.על AUTO הוא על הכי בוהק וברגע שהחוט מחובר לאורות ברגע הדלקת האורות (לילה) הוא נחלש להבדיל ממנואל שזה תמיד חלש\חזק

הבאס אצלי על פלאט !....שאתה אומר באס אתה מתכוון לכיווןן עוצמה של הסאב ? (לחיצה על הכפתור העגול?) או באקולייזר...בכל מקרה האקולייזר על פלאט...בבאס

ובעוצמת סאב אני על +3 DB כי אני נוסע בפאסאט עם סאב של 200RMS אז זה קצת קטן על האוטו....

בכל מקרה....אם הבאס חלש באופן משמעותי ויש לך ציוד שלא קטן על האוטו אולי הגיין אצלך נמוך

פורסם

ממש מוזר...

העוצמה של הסאב היא +13...ולפעמים גם מקסימום +15 (כן..הכפתור העגול)

ובאקולייזר הפרמטרי שני התדרים הראשונים על +4... רק ככה הוא מנגן לי באס...

אם זה על פלאט אני לא שומע באס מקדימה, המגבר הוא על פלאט..לא שיחקתי עם הגיין שלו בגלל שבמקסימום ווליום בערך 28 שזה מה שאני יכול לסבול, הוא מפוצץ את האזניים, אז אני לא רואה סיבה להגביר עוד מהמגבר. לגבי הבמה, הוא לא רק מושך את הבמה אחורה אלא גם לוקח את הבאס איתו, זה מה שמוזר, למרות שבקרוס האחוריים חתוכים בגיין הכי נמוך ובזווית הכי חדה.

מוזר שאצלך הגיין של הסאב הוא +3 והאקולייזר של הבאס על פלאט ואתה שומע באס...יש לך הסבר לתופעה אצלי?

Hu: Alpine 9855R / Amp: JBL GTO75.4 / Compnenets: Kicker K65.2 / Sub: Planet Audio M2-P212

פורסם

כן...הסאב שלך קטן על האוטו...בוא אני אלמד אותה שיטה קטנה - ואם זה יעבוד אצלך הרווחת....

תעביר את האקולייזר שלך לפלאט וגם את הSUB LEVEL ל0DB....לך אחורה תנתק את הRCA של הפרונט שתשמע רק באס....רק! באס

(אגב אני מקווה שאתה יודע שבSETUP בגאנרל או אודיו לא זוכר יש שם און\אוף לסאב...שלא תהיה על אוף ואז אנחנו יוצאים מטומטמים)

עכשיו תעלה קצת גיין......שב תרגיש איך שומעים...לא מספיק לך תעלה את הגיין עוד ועוד עד שתרגיש שכבר הסאב שלך מתחיל למרוח את הבאס....תוריד מעט (מהמצב של המריחה) עכשיו נתק את הRCA של הסאב חבר את הפרונט ועשה אותו דבר....זהו - מעכשיו שהמגבר מכוון אתה לא נוגע בו יותר ויהי מה...

עכשיו שלב ב' :

אתה הולך לקרוס אובר עושה לך את החיתוכים (נגיד פרונט על 50 בסלופ של 24 או 80 בסלופ של 12 - ואחוריים חותך בלי באס כמעט נגיד 100 ב24)

עכשיו מה שאתה עושה זה משחק עם הווליום של הפרונט מוריד אותו נגיד ל4- (שאתה על פרונט החוגה משנה LEVEL) אחרי שהוא במינוס 4 העוצמה שלו ביחס לסאב תרד...עכשיו ככה תוריד את הפרונט טיפה וטיפה עד שתרגיש את הסאב יחסית טוב....שאתה כבר מרגיש שהסאב נותן לך יפה אבל לא מפרק אותך....לך לSUB LEVEL ותרים שם ל3\5 ותראה שהבאס סבבה לגמרי

אם אחרי כל זה הבאס חלש לך או שאתה חובב SPL ואז אתה חייב לשדרג או שפשוט הסאב\מגבר קטנים לך...אני התברכתי באהבה לבאס עדין ככה אני לא צריך להשקיע בעוצמות עצבניות.....

איזה סאב\מגבר\רכב יש לך

פורסם

לצערי לא שמעתי אף פעם SPL או SQ באף רכב לכן אני לא אוכל לאמוד את ההבדל.

כעיקרון אני אוהב באס פאנצ'י גם בווליום חלש (בצ'יל אאוט אלקטרוני זה נשמע מעולה).

יכול בהחלט להיות שהמגבר לא מכוון כמו שצריך, המתקין שיחק לי איתו ואני לא, מהסיבה שאני מפחד

לשרוף איזה רכיב בטעות. השאלה היא האם בסאב שמוגבר +15 האיכות יורדת מאשר הסאב מוגבר יותר דרך המגבר ודרך הHU הוא על +3.

לגבי המגבר, זה JBL והסאב הוא של פלאנט אודיו 250W RMS.

הבנתי שעדיף כמה שפחתו להגביר כדי שזה לא יבוא על חשבון איכות, זה נכון?

דלת שמאל אצלי בנוסף מקרקשת בבאס חזק ודלת ימין לא. אני מקווה ללכת למתקין השבוע על מנת לבדוק מה ניתן לעשות כדי לפתור את העניין. (אין אטימה בינתיים).

ההגבהה שנעשתה לקומפוננט מיועדת לפאסט/גולף. הרכב הוא בלאנו.

* דרך אגב הטיים קורקשיין מכוון על 2MS בכל הרמקולים חוץ מהסאב שמאופס.

ככה הבמה מתרכזת בפרונט. זה נראה לך בסדר?

פורסם

מוזר מאוד נשמע כאילו הסאב צריך לנגוח בך יפה מאוד...

יש מצב אתה עושה מאמץ ובא למפגש ברעננה ביום שישי אני בטוח שתופתע מאיך המערכת שלך תעבוד אחרי כיוון נכון

פורסם

רחוק מדי לצערי. הייתי מאוד שמח להיות במפגש זה.

פורסם

לא....

אם כל הטיים קורקשן מכוון על 2MS אז מצב הבמה נשאר זהה כי כולם מנגנים באותו זמן....

הדבר היחיד שאתה גורם זה בלאגן עם הסאב....

לדעתי תאפס את כל הטיים קורשן קודם שתשמע טוב במערכת אחרי זה נתחיל לדבר על מירכוז הבמה !

פורסם

הפכתם את התרד' לצ'ט כיצד לכוון אלפיין 9855 ...התעלמתם לגמרי מהודעה המקורית.

ה9835 זה היה דגם ממשיך מ2004 , זה אחד המכשירים היותר טובים שאלפיין הוציאו מעולם,הוא מתומחר גבוהה יותר מה9855 למרות שהוא מ2004.

בכל מקרה, כבר לא ניתן להשיג את המכשירים הנ"ל ואם כן אז הם עולים המון,שלא נדבר על זה שבארץ בכלל לא ניתן להשיג את ה9835.

אם אתה מוצא אחד כזה,תקנה כי הוא שווה כל שקל(או דולר).

אבל ככל הנראה לא תצליח להשיג ואז "תסתפק" ב9855 שהוא מכשיר מעולה לכל הדעות,ולא נופל משום מכשיר ,והוא אחד המובילים בשוק היום בארץ ובעולם בכלל.

under construction..

• תוכן חדש...