Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7249 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

(חיפשתי לפני ששאלתי ולא מצאתי ת'רד דומה)

ובכן- הכותרת אומרת את הכל- היום חזרתי הביתה לאחר נסיעה ארוכה, וכשנכנסתי לחנייה ברוורס הרגשתי שההגה קצת רועד לי בידיים, ושיש רעשים מוזרים מהכיוון הכללי של הגלגלים הקדמיים (או מתחתית האוטו). ולא, לא דרסתי חתול.

למעשה, זה הרגיש לי קצת כמו רעש ורעידות של צירייה משוחררת (אני עדיין בטראומה מהצירייה השמאלית שהחלפתי לפני חודש), אבל זה קרה רק ברוורס (נסיעה קדימה נבדקה והכל היה תקין).

יש איזה רעיון מה זה יכול להיות? מה יכול להיות פגום ומתבטא רק בנסיעה לאחור?

מתניידת בפג'ו 206 1.4 ידנית שנת 2004 ( 1 2 3 4 5 )

פורסם

יכול להיות שצריך לבצע כיוון פרונט/ איזון גלגלים אבל זה לא ברור למה זה קורה רק בנסיעה לאחור. שאתה במהירות גבוהה (מעל 100 קמ"ש) אין רעידות בהגה?

פורסם
(חיפשתי לפני ששאלתי ולא מצאתי ת'רד דומה)

ובכן- הכותרת אומרת את הכל- היום חזרתי הביתה לאחר נסיעה ארוכה, וכשנכנסתי לחנייה ברוורס הרגשתי שההגה קצת רועד לי בידיים, ושיש רעשים מוזרים מהכיוון הכללי של הגלגלים הקדמיים (או מתחתית האוטו). ולא, לא דרסתי חתול.

למעשה, זה הרגיש לי קצת כמו רעש ורעידות של צירייה משוחררת (אני עדיין בטראומה מהצירייה השמאלית שהחלפתי לפני חודש), אבל זה קרה רק ברוורס (נסיעה קדימה נבדקה והכל היה תקין).

יש איזה רעיון מה זה יכול להיות? מה יכול להיות פגום ומתבטא רק בנסיעה לאחור?

תושבות מנוע.

פתח מכסה מנוע, סע רוורס, בקש מחבר לראות אם המנוע זז ייתר על המידה.

היה לי. סודר.

בדרך רצוי שתחליף את כל התושבות.

פורסם

stio - באותה נסיעה אתמול נסעתי חלק מהדרך גם מעל 100 (105-110), והכל היה תקין.

srack - תודה על הכיוון, אני אבדוק עוד מעט את התושבות, לפני נסיעה לעבודה. אגב, אם מדובר בתושבות- זה לא היה מתבטא גם בנסיעה רגילה?

פורסם

לא בהכרח.

תלוי איזו תושבת מהן פגומה או זזה לצורך העניין.

רעשים בגלל התושבות בדרך כלל נשמעים בזויות נסיעה מסויימות, בהתאם למיקום התושבת.

לי הייתה בעיה זהה בנסיעה שמאלה בהילוך נמוך מהירות גבוהה (סל"ד גבוה בקיצור), רק ללא רעידות מההגה.

הרכב קיבל מכה בתקופה האחרונה?

פורסם
stio - באותה נסיעה אתמול נסעתי חלק מהדרך גם מעל 100 (105-110), והכל היה תקין.

srack - תודה על הכיוון, אני אבדוק עוד מעט את התושבות, לפני נסיעה לעבודה. אגב, אם מדובר בתושבות- זה לא היה מתבטא גם בנסיעה רגילה?

אם מדובר רק בתושבת אחת, מתוך השתיים שמצד ימין של המנוע (בצד של זה שליד הנהג) ההרגשה לא תהיה בנסיעה, אלא רק ברוורס. אם תרצה שאצרף תמונה, ארד לצלם.

פורסם

לפני שיצאתי מהעבודה ביקשתי מאחי שיירד איתי לבדוק רעידות מהמנוע. על פניו לא נראה לו שיש משהו יוצא דופן בתזוזה של המנוע, והחלטתי שאקדיש לזה יותר זמן כשאחזור. מכיוון שבצורה לא מתוכננת חזרתי רק לפני כחצי שעה הביתה, היה חשוך מדי ועייף מדי לבדוק את זה. בכל מקרה, התופעה עדיין קיימת, ומדובר יותר בנקישות כאלה מכיוון ההגה, שנחלשות בכיוון מסויים שלו ומתגברות בכיוון אחר (כאמור- רק ברוורס).

אלעד- לא, האוטו לא קיבל מכה בזמן האחרון או בכלל. כל העסק התחיל אחרי נסיעה ארוכה אתמול, נתניה-ירושלים הלוך וחזור, וכבר דאגתי שזה היה יותר מדי לאוטו.

srack- לפי מה שאתה מתאר נראה לי שזה בדיוק זה. כמה תושבות יש למנוע, 4? 2 מכל צד? ואם אחת מהימניות באמת משוחררת או זזה- זה משהו שאפשר לחזק לבד, או שצריך להחליף? אני לא בקיא כל כך בנושא, אבל יש לי יכולות טכניות בסיסיות. אם זה משהו שאפשר ובטוח לסדר לבד (אפילו זמנית ל-3 חודשים ככה, עד הטיפול לפני הטסט), אני אשמח לתמונה או הסבר איך התושבות נראות ומה לעשות איתן. המון תודה על העזרה שלך!

אגב- אם תושבת אחת לא בסדר, צריך להחליף כבר את כולן? כמה בערך דבר כזה אמור לעלות?

פורסם

לפני שאתה מחליף תושבת מנוע כדאי לבדוק רפידות וקאליפר בבלמים הקדמים.

לפעמים, בגלל חופש הרפידות נשחקות בצורה אלכסונית, ובנסיעה בהילוך אחורי, בגלל שהרפידה לא מקבילה לדיסק מורגשות הדפיקות.

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

פורסם
לפני שיצאתי מהעבודה ביקשתי מאחי שיירד איתי לבדוק רעידות מהמנוע. על פניו לא נראה לו שיש משהו יוצא דופן בתזוזה של המנוע, והחלטתי שאקדיש לזה יותר זמן כשאחזור. מכיוון שבצורה לא מתוכננת חזרתי רק לפני כחצי שעה הביתה, היה חשוך מדי ועייף מדי לבדוק את זה. בכל מקרה, התופעה עדיין קיימת, ומדובר יותר בנקישות כאלה מכיוון ההגה, שנחלשות בכיוון מסויים שלו ומתגברות בכיוון אחר (כאמור- רק ברוורס).

אלעד- לא, האוטו לא קיבל מכה בזמן האחרון או בכלל. כל העסק התחיל אחרי נסיעה ארוכה אתמול, נתניה-ירושלים הלוך וחזור, וכבר דאגתי שזה היה יותר מדי לאוטו.

srack- לפי מה שאתה מתאר נראה לי שזה בדיוק זה. כמה תושבות יש למנוע, 4? 2 מכל צד? ואם אחת מהימניות באמת משוחררת או זזה- זה משהו שאפשר לחזק לבד, או שצריך להחליף? אני לא בקיא כל כך בנושא, אבל יש לי יכולות טכניות בסיסיות. אם זה משהו שאפשר ובטוח לסדר לבד (אפילו זמנית ל-3 חודשים ככה, עד הטיפול לפני הטסט), אני אשמח לתמונה או הסבר איך התושבות נראות ומה לעשות איתן. המון תודה על העזרה שלך!

אגב- אם תושבת אחת לא בסדר, צריך להחליף כבר את כולן? כמה בערך דבר כזה אמור לעלות?

תושבת לרוב לא משוחררת, היא או יבשה או שחוקה לחלוטין.

יש 3 תושבות סה"כ.

המחיר נע בין 60 לחליפי לבין 120 למקורי

העבודה ניתנת להעשות לבד (למעט תושבת גיר, את זה אני מציע שתיגש למישהו בעל נסיון רב יותר).

פורסם

תודה לכולכם, עזרתם לי מאוד. נראה לי שהכיוון הוא של תושבת פגומה, מכיוון שהנקישות נשמעות רק בכיוון מסויים של ההגה (ימינה) ולא כשההגה שמאלה. עם זאת, החלטתי שהכי טוב יהיה לגשת למוסך, מכיוון שגם המזגן הפסיק היום לעשות את עבודתו נאמנה (צרות באות בצרורות). אני אבדוק כבר את הכל, למען השקט הנפשי.

המון המון תודה.

פורסם

לי זה נשמע ממש כמו בעיה של ציריות , מתאים ל205 ומתאים לתיאור שלך שזה רק בזויות מסוימות ורוורס, היה לי (ב 205) ותוקן....

פורסם
לי זה נשמע ממש כמו בעיה של ציריות , מתאים ל205 ומתאים לתיאור שלך שזה רק בזויות מסוימות ורוורס, היה לי (ב 205) ותוקן....

זה רק ברוורס, ורק בזווית אחת מאוד מסויימת (כשההגה מיושר מאוד לימין). לצערי (או לשמחתי) החלפתי כבר את שתי הציריות ממש לא מזמן- הימנית לפני 8 חודשים, והשמאלית לפני חודש, ואני יכול לקבוע בבטחון די מלא שזו לא ציריה (אני מזהה כבר את התופעה מתוך שינה...). בתחילת השבוע הבא אני במוסך, אשמח לעדכן במה היה מדובר...

• 11 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

שמתי לב שלא עדכנתי בפתרון הבעיה....

אז למען הפרוטוקול: Razmel צדק- זו היתה בעיית רפידות בלמים שלא ישבו טוב על הדיסקיות (המוסכניק הקודם שלי החליף רפידות אבל לא את הדיסקיות, וככה הן נהיו ברוגז...)

• תוכן חדש...