Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שמן בסובארו DL

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7620 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום..

יש לי כמה שאלות לגבי השמן בסובארו

לפני כשבועיים בדקתי שמן באוטו והוספתי היום בדקתי שוב וחסר כליטר שמן פחות או יותר האם זה נורמלי?

עוד משהו מוזר אחרי התנעה וניסעה של 2 דקות ואחרי זה שוב פתחתי את המדיד שמן והיה משם מן עשן לבן.. והשמן היה כזה כאילו מוקצף..

השמן שאני ממלא הוא 20w 50 SF האם זה מתאים לאוטו?

האוטו עבר 150 אלף. שנת 91

האוטו עובר כ600 ק"מ לשבוע אם זה רלוונטי.

תודה

פורסם

תבדוק את הבית פילטר אויר, תפתח 3 ברגים עליוניים ותראה אם יבש שם.

תבדוק אם יש לך נזילת שמן מתחת לרכב.

בקשר לק"מ,150 אלף זה כלום למנוע של סובארו .

20W50 מתאים לך לרכב, אם המנוע במצב טוב,בלי נזילות ולא אוכל שמן,אתה יכול לשים גם חצי סינטטי 10W40.

פורסם

היום לא בדקתי את הפילטר אוויר. אבל מבדיקות לפני כמה זמן יש שם מן שכבה כזאת של שמן בתוך...

האוטו לא נראה שאוכל שמן.. למרות שהולך כ ליטר בשבועיים. אין עשן שחור מאחורה..

מה בידיוק ההבדל בין השמנים?

פורסם

ההבדל בין השמנים הוא שה 10W40 יותר איכותי ופחות סמיך, לכן אם הרכב שלך אוכל שמן אז עדיף את היותר סמיך 20W50.

מבחינת יצרן,בספר רכב רשום שניתן להשתמש בשניהם.

לגבי השמן בפילטר אויר, תפרק את כל בית פילטר אויר, תנקה אותו ביסודיות, ואת הצינור גומי שמתחבר לחלק העליון של בית הפילטר, תנתק ותאריך אותו או שתוציא אותו לגמריי ושים צינור כזה חדש ותפנה אותו לתחתית הרכב.,בדרך, אם אתה כבר מפרק לגמרי את הצינור הזה, בתחתית הקרבורטור - איפה שהצד השני שלו מתחבר, יש מין שסתום , תשפריץ עליו קצת ספריי קרבורטורים ואח"כ קצת שמן WD40, יכול מאוד להיות שהשסתום תפוס, אם יש לך מפתח מתאים אז אני הייתי מפרק את השסתום הזה(חצי דקה), ומנקה אותו ומשמן אותו ומחזיר אח"כ עם צינור חדש שמופנה לתחתית הרכב.

ככה הפילטר אויר יישאר לך נקי כל הזמן והשמן השרוף לא ייכנס לך לקרבורטור - מה שיגרום ללכלוך וסתימות.

כל התהליך הזה אם יש לך מפתח מתאים , לוקח לא יותר מ 5 דקות.

שבת שלום.

פורסם

לא בידיוק הבנתי על איזה צינור מדובר... יש שם כמה צינורות. הצינור הגדול שמחובר לתחתית הרכב הוא לחימום האוויר אצלי הוא מנותק כי אין בו צורך...

והצינור גומי שעליו אתה מדבר מה תפקידו?

תודה רבה על המידע..

פורסם

אני מדבר על הצינור גומי שחור ,מתחבר אם אתה מסתכל ממבט על , הוא בדיוק באמצע הגיטרה(קופסאת בית פילטר אויר), הוא בין האמצע לצד ימין(אם אתה מסתכל ממבט על כשאתה עומד מחוץ לרכב , מול הפגוש).

אותו צינור מתחבר עם טי מפלסטיק, צד אחד מתחבר לפילטר אויר, צד שני מתחבר לתחתית הקרבורטור - לשסתום, הטי מתחבר כבר לראש מנוע ימני.

מה שאתה צריך לעשות זה להוציא את אותו צינור שהולך מהפילטר אויר לתחתית הקרבורטור - לשסתום, לפרק גם את אותו שסתום שסביר להניח סתום, לנקות אותו ולהחזיר.

עכשיו, אל תחזיר את זה כפי שהיה אלה, שים צינור מאותו שסתום ותפנה אותו לתחתית הרכב כדיי שאת הגאזים השרופים הוא לא יכניס לך לקרבורטור .

את הטי מפלסטיק, תשאיר כמו שהו - מנותק בחיבור שלו לצינור המקורי, פשוט את תיגע בו.

את החור בקופסת הפילטר אויר תשאיר כמו שהו - לא מחובר.

תפקיד הצינור הנ"ל הוא לאפשר זרימת אדיי שמן שרוף לקרבורטור בשביל למנוע זיהום אויר, אך אותם גאזים סותמים לך את הקרבורטור וממלאים אותו בגיפה וכמו כן את כל בית פילטר האויר בשמן וגם את הפילטר עצמו.

יכול מאוד להיות שהשסתום פשוט תפוס על מצב מסויים ולכן השמן בעצם בורח לך ונשרף לו בקרבורטור.

שבת שלום.

פורסם

דבר גרוע ובמנועים ישנים רק יהרוס חייבים את כל הוואקום שאתה זורקים סתם כדי לבנות תת לחץ בתיבת גל הארכובה !

אני לא יודע איך כל העסק בנוי אבל מה עם לסתום כמו שצריך?

אתה יודע איזה נזק הוא יכול לעשות עם נשמים מרכזיים כאלה מנותקים או סתומים

גם למנוע? וגם לסביבה?

תעשה טובה אל תנתק כלום!

תעבור לשמן 20W50 נורמלי בתקן SJ-SL עם עדיפות גדולה ל SL

תוספים זה כבר שיקול שלך אבל עזוב כרגע!

אני מהמר על מחזיר שמן דפוק !

אם אתה לא יודע לבדוק גש למוסך!!

דווח על עשן המפלט בכל מיני מצבים וטמפרטורות!

פורסם

תודה רבה עזרת לי מאוד.

זה עובר טסט?

ועוד שאלה (מצטער על כל הנידנוד פשוט אני רוצה להבין את העקרון שזה עובד בו)...

איך שאני הבנתי הגזים הלא שרופים מראש המנוע מגיעים לפילטר אוויר משם לקורברטור..

עכשיו השסתום בעצם גורם להכנס הגז או אי הכנסת הגז לתוך הקורברטור, ושריפתו שנית?

וכאשר השסתום סתום יש איזה שהיא התנהגות מסוימת כלומר האם זה משפיע על הביצועים באיזה שהוא אופן? כי לפי אין שאני מבין את זה שסתום סתום סה"כ לא מכניס את הגז הלא שרוף עד הסוף לשריפה שנית

פורסם

אני מוסיף מכיוון שאני לא יכול לערוך את הודעותי......

עשן לבן מהמדיד וקצף בשמן הם דברים חמורים והם נובעים מכמה סיבות אני מציע לך להכניס מהר למוסך!

FUNCHI

10 -40 דווקא לדעתי לא מתאים בארץ וחייבים 20W50 אבל מהאיכותיים

+ תוסף מוס ואתה מסודר רק להחליף לעיתים יותר תכופות!

פורסם

אם השסתום תפוס אז או שהוא לא מאפשר מעבר של גזים או שהוא מאפשר מעבר חופשי ואז יש חגיגה עם השמן בפילטר אויר.

הגאזים אמורים לעבור ולהישרף שנית בקרבורטור רק במצבי לחץ מסויימים,במצב סרק לא אמור לעבור כלום.

כעיקרון לפי הספר,זה לא עובר טסט כיגורם לזיהום האויר שהצינור משוחרר.

אף אחד לא בודק לך צינור צינור לאן הוא מחובר ולאן לא.....

בסרק אין שום פליטה מהצינור הנ"ל.

תחבר חתיכה של צינור לחיבור בפילטר אויר ותפנה אותה ללמטה - כאילו זה מחובר והכל נראה רגיל.

יום טוב.

פורסם

כי כנראה זאת הדרך היחידה לטיפול בבעיה..

עדיין אבל לא יודע לאן נעלם ליטר שמן בשבועיים, לא יכול ליהיות שכל הליטר הזה נשרף. כי אין עשן שחור בכלל... ואין ריח של שמן שרוף

פורסם

אוקטן גבוה שלום רב!

טקמין צודק מדוע לזהם את הסביבה?!

מדוע לא לטפל בבעיה?!

יתכן וצינור נשם ימני( כשפניך מול המנוע[צד נהג]) סתום ,!ויוצר לחצים אשר גורמים לשמן להגיע לבית מסנן האוויר לזהם את בית מסנן האוויר+ מסנן האוויר +קרבורטור!!

השאלה כמובן מדוע לא לטפל בבעיה ולהרוויח , צריכת שמן קטנה יותר, בית מסנן אוויר נקי, ומניעת זהום אוויר סביבתי??!!

יש לפרק את הצינור ולשטוף אותו בלחץ מים חזק וליבשו באוויר, ולנקות את הכניסה למכסה שסתומים, שם יש בוודאי בוצה שסותמת את מעבר הגזים, ואדי השמן ויוצרת לחצים, וצריכת/ איבוד שמן!

את מכסה השסתומים רצוי ומומלץ לנקות שהמכסה מפורק!

עשן שחור מעיד על תערובת עשירה בקרבורטור!

עשן לבן/ כחול, מעיד על שריפת שמן!

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

זה יכול לגרום לאיבוד שמן כ"כ גדול של כליטר לשובעים?

ואני הסתכלתי הצינורות נראים מחוברים להרבה מאוד רכיבים שם. האם כדאי לבצע את זה במוסך?

• תוכן חדש...