Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7590 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום (לאחרונה פתחתי די הרבה שרשורים באוף טופיק, אך כל המרבה... :-P )

בכל מקרה אני נמצא בצומת בחיים... אני צריך לבחור (בעצם הייתי צריך לבחור לפני כמה חודשים, עכשיו זה אפשר להגיד החלטה של הרגע האחרון) מקצוע לימודים בעתודה.

ההתלבטות היא כאמור בין הנדסת חשמל, הנדסת מכונות והנדסת אווירונאוטיקה (רציתי להיות רופא אבל אני לא חושב שאוכל לנתח :roll:)...

בעיקרון בחרתי הנדסת חשמל אבל עכשיו אני לא ממש מצליח לדמיין את עצמי מתעסק בזה... אני חושב שאולי אני אוהב יותר מכונות או אווירונאוטיקה...

יש למישהו עיצה איך אני אחליט לעזאזל מה ללמוד? (השיקול העיקרי הוא שהמקצוע יעניין אותי, אני פשוט לא יודע מה אני אוהב יותר) או אולי איזה משהו שיעזור? (חשבתי להטיל מטבע.. :? )

תודה

• תגובות 39
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

תבדוק מה מושך אותך יותר , ולאיזה מקצוע יש יותר ביקוש בשוק

מה שאני יכול לומר לך לגבי חשמל שזה מקצוע מאוד רחב עם הרבה מאוד יישומים

לכן העדפתי אותו על פני מכונות

A MACHINE , KEPT ALIVE BY HIS LOVE

פורסם

כמו שהבנתי אתה מתכנן ללמוד בטכניון, נתחיל מזה שלא משנה מה תלמד בטכניון, אתה תעבוד בזה ותרוויח לא רע. לא משנה מה. הבעיה - די קשה לסיים את הלימודים. במיוחד לעתודאים.

ביום הפתוח שנערך שם כלפני חצי שנה הלכתי לראות את הפקולטות הנ"ל, מלבד הנדסת החשמל.

ראשית, התאכזבתי קשות מאווירונאוטיקה וחלל, כשדיברתי עם מכר שלמד זאת במסגרת העתודה, הוא אמר שתחומי העיסוק הם מגוונים ולומדים הרבה על הכל כמעט. בבניין הפקולטה קלטתי שזה משעמם מאוד, ולא עושים כלום ממש, מכיוון שאין תעשית חלל מפותחת לישראל, הפרוייקטים מעטים, והלימודים משעממים ולא ממצים.

שנית, מכונות זה לכאלה שאוהבים להמציא, לפרק ולבנות דברים. בפקולטה אומנם לא קיבלתי רושם ראשוני (כי ההרצאה התבטלה) אך מהדוכן הבנתי שמדובר במכונות סטנדרט א' ב', אין הרבה תחכום או חדשנות, אך גם אין הרבה זבלה מסביב. אם זה מה שאתה אוהב לך על זה.

שלישית, הנדסת חשמל זה ה-מקצוע. אני לא התקבלתי, כל מי שתכנן מהבצפר שלי להתקבל, לא התקבל. זה קשה, בטכניון במיוחד, אבל זה מעניין וזה וואחד משכורת באזרחי.

אני, אישית הולך ללמוד בנובמבר הקרוב מכונות, אך רציתי תעו"נ.

כל אחד מה שמעניין אותו...כנס לאתר הטכניון ותחפש מידע על הפקולטות, פורום עתודאים בתפוז יוכלו לתת לך רקע על כל פקולטה והקושי והעניין ללמוד בה. וכבר תעשה את השיקולים שלך.

בטכניון, קל להתחיל, קשה לסיים.

שיהיה בהצלחה,

ניר.

משכנתא זה קל

פורסם

איפה אתה הולך ללמוד מכונות?

ובכל דבר אפשר להרוויח משכורת טובה אם אתה טוב. לי אישית חשוב שאני אוהב את מה שאני מתעסק בו לא פחות מהמשכורת, מכאן באה ההתלבטות...

לגבי המידע מהפקולטות ומתפוז... קראתי כבר (לפחות 5 פעמים) אבל עדיין זה לא עזר לי הרבה...

אין לי פשוט מושג מה לבחור...

פורסם

הנדסת חשמל בטכניון (ובאוניברסיטת בן גוריון) ,הם ברמה הכי גבוהה שיש בארץ לדעתי

זאת לפי מבחנים שפתרתי , (וכאלה שניסיתי לפתור)

גם תנאי הקבלה בהתאם

פורסם

מה אתה אוהב, ידע נרחב בתחום התיאורטי (חשמל), התעסקות עם פיצ'קס והרכבת פרוייקטים (מכונות), או התעבשות על כיסא וצפיה בסרטי חלל (אווירונאוטיקה)*.

*בהומור כמובן.

שמע, גם אני התלבטתי, למרות שלי אפשרויות ירדו בגלל הלימודים התיכוניים שלי.

כפי שכבר אמרתי, אם זה היה תלוי בי הייתי לומד הנדסת תעשיה וניהול עם התמחות במערכות מידע. כי זה מה שמשך אותי.

לימודי המכונות שלי הם במכללת אורט בראודה כרמיאל.

משכנתא זה קל

פורסם

אם אתה יכול להתקבל לחשמל - עשה זאת, המשכורות ומגוון אפשרויות העבודה הוא ללא השוואה למכונות או אווירונאוטיקה. הפקולטה נחשבת גם ליוקרתית יותר.

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם

מבין ה3-חשמל.

אני גם לא ראיתי את עצמי עוסק בחשמל/מחשבים לכן שיניתי את ההעדפות שלי כפי שאתה יודע,בהתחלה נרשמתי להנדסת חשמל ופיזיקה באונ' תל אביב(אני לטכניון לא ילך גם אם יו הפנר יחליט להקים שם את אחוזת פלייבוי-או שבעצם אולי אז הייתי הולך:wink: )

פורסם
אם אתה יכול להתקבל לחשמל - עשה זאת, המשכורות ומגוון אפשרויות העבודה הוא ללא השוואה למכונות או אווירונאוטיקה. הפקולטה נחשבת גם ליוקרתית יותר.

זה לא רק העניין של יכולת...

מה שיותר מדאיג אותי הוא האם זה יעניין אותי... אישית בבית ספר מאוד סבלתי בשיעורי היסטוריה, ספרות וביולוגיה (חלק מהזמן לפחות)... אני לא רוצה לסבול עוד 4 שנים (וב4 השנים האלו הרמה היא הרבה יותר גבוה) וגם אחר כך לסבול עד גיל 70 או 75 (לכו תדעו עוד 50 שנה באיזה גיל נצא לפנסיה :-P )

אני פשוט רוצה לבחור מקצוע שאני אוהב, ובין ה3 האלו אני פשוט לא יודע איך להחליט מה אני רוצה...

עוד בעיה היא שאין לי הרבה זמן, הצבא מתחיל לבחון את המועמדים ולכן אני חייב להגיש בקשה לשינוי מקצוע כמה שיותר מהר (בחרתי חשמל ולכן אם אני משנה עדיפות אני צריך לעשות את זה בימים הקרובים) ולכן לנסוע לטכניון להתחיל לקרוא ספרים או לשמוע הרצאות זאת לא אפשרות לצערי...

פורסם

מעטים האנשים שממש אוהבים ללמוד את המקצוע הנדסת חשמל , כי מקצועות היסוד שלו הן ברובן פיסיקה ומתמטיקה וזה המון עבודה שחורה

אבל ברגע שנכנסים ליישומים עצמם העסק נהיה מעניין במיוחד אז שווה לחכות

פורסם

אני הייתי הולך על הנדסת מכונות...

הכרתי מישהו שהגיע דרך הלימודים בטכניון (בפקולטה החקלאית זה ניקרא, אם אני זוכר נכון) לעבודה במישרד הביטחון... הוא עבד שם כבוחן ציוד לצבא... מה יביאו ומה לא... אמנם לא לבד אבל עדיין זה כיף...

דוגמא אחרת...

יש לי חבר טוב, היה בצבא חימושניק, אחרי שהוא למד יג-יד אדריכלות...

אחרי הצבא הוא חסך כסף והתחיל ללמוד... מה ללמוד? עריכת דין והיתמחות בנדל"ן...

למה אני מספר את זה? הבחור תותח לינוקס... מבין דברים אוהב את זה ועושה את זה טוב...

אין לי מושג למה הוא פנה לתחום של עריכת דין, כי הוא לא ממש "מת" על זה, ומצד שני הוא אוהב את לינוקס ותחזוקה של המערכת...

מי יודע, אולי הוא יהיה עו"ד לנושאי קוד פתוח...

בקיצור, אתה לא יכול לדעת לאן תיקח אותך הרוח, ומה יהיה מחר...

תלמד מה שאתה אוהב... בסוף, הכל יסתדר... אם לא? תעשה הסבה...

גילי

מחפש בלוק מנוע V8 לתרומה וגם מחסן למכוניות שלי

האם זה נכון שחמישה מכל ארבעה אנשים מתקשים במתמטיקה ?

הציבור מטומטם, ולכן הציבור משלם...

פורסם

FITCH , עם כל הכבוד , אין מה לעשות אתה עדיין קצת ילד ואתה לא ממש מבין את ההשלכות של בחירת לימודים ( גם התואר שאתה "רוצה" לעשות הוא מהתאררים עם השם המפוצץ שנותנים מעט מאוד )

גדי , אני עמדתי מול אותן אפשרויות לפני כשנתיים , רק באוניברסיטת ת"א , התחלתי מכונות , המקצוע היה די מענין , אבל אם אתה לא משקיע בזה 100% ובאהבה אין טעם , עדיף לחכות שנה לחשוב טוב טוב מה אתה רוצה לעשות , בינתיים תרשם להכל , יש לך גם ככה עוד זמן.

מה שכן אחרי שנה באוניברסיטת ת"א החלטתי שלפחות מבחינת האוניברסיטה הזו לא מתאים לי והתוכניות נדחו לטובת עבודה ( מה לעשות , יש אנשים שעושים כסף טוב גם בלי תואר :) ) והכי הכי חשוב!

כסף ( ולא משנה כמעט כמה עד לרמות מגוכחות ) לא שווה 4 שנים של לימודים אם אתה לא אוהב ולא את ה30-40 שנה עבודה אחרי זה בתחום.

קודם לומדים ועושים מה שאוהבים.

אין כמעט עבודות שלא תוכל לחיות מהן יפה מאוד בתור מהנדס.

ליביו

If living is for learning

Then dying is forgetting

• תוכן חדש...