Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7633 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לי סוברו ליאונה 1600 אוטומטית משנת 1987. לאחרונה קורית התופעה הזאת: בדרך כלל בעלייה בנסיעה בהילוך שני בסביבות 60-70 קמ"ש המנוע מתחיל לאבד כוח והמהירות יורדת בהדרגה ל- 30 קמ"ש. תוך כדי כך מורגשות משיכות (קרטועים) קדימה ואחורה.

ביצעתי ניקוי קרבורטור, החלפתי משאבת דלק ועדיין המצב הנ"ל נמשך.

האם יש למישהו רעיון מה זה יכול להיות?

תודה, דב

פורסם

יש לי סוברו ליאונה 1600 אוטומטית משנת 1987. לאחרונה קורית התופעה הזאת: בדרך כלל בעלייה בנסיעה בהילוך שני בסביבות 60-70 קמ"ש המנוע מתחיל לאבד כוח והמהירות יורדת בהדרגה ל- 30 קמ"ש. תוך כדי כך מורגשות משיכות (קרטועים) קדימה ואחורה.

תודה, דב דב שלום רב!

1- האם הוחלף מסנן דלק( נמצא מתחת לרכב , צמוד למשאבת הדלק)?

2- האם נבדקה ספיקת משאבת הדלק לאחר ההחלפה, והאם הוחלפה משאבת דלק חדשה, או משומשת מפירוק?

לאחר שתענה בפירוט על שאלות אלו , נוכל להמשיך הלאה!

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

יש לי את אותה הבעיה שיש לך רק שלי יש רכב פורד מונדאו מודל 94 עם מנוע 1800 .אני חושב שהבעיה היא : או שלא החלפתה שמן גיר ויוכל להיות שהפילטר שמן גיר לא נקי

פורסם

יש לי את אותה הבעיה שיש לך רק שלי יש רכב פורד מונדאו מודל 94 עם מנוע 1800 .אני חושב שהבעיה היא : או שלא החלפתה שמן גיר ויוכל להיות שהפילטר שמן גיר לא נקי ירמיהו הנביא במקרה זה , נבואת הזעם שלך לא תוכל להתקיים! משום שאין מה להשוות בין סובארו מודל 87 קרבורטור, לבין פורד מונדאו מודל 94, זהו שני דורות שונים של כלי רכב, בעלי טכנולוגיה דומה אך שונה, במקרה של הגיר , באם כוונתך שיתכן והגיר מחליק , בגלל מסנן שמן גיר סתום , או שמן שהחליף את צבעו לחום במקום אדום, אין קשר בין הדברים!

הסימפטומים הם של מערכת דלק, של חוסר דלק בעומס/ בעליה, ולא של גיר מחליק,

אך בוא נמתין לשואל לקבלת פרטים נוספים!

בברכה

צביקה

פורסם

שלום צביקה,

המשאבה מקורית וחדשה. למיטב ידיעתי היא נבדקה ומסנן הדלק הוחלף גם הוא.

תודה, דב

דב שלום רב!

1- האם הוחלף מסנן דלק( נמצא מתחת לרכב , צמוד למשאבת הדלק)?

2- האם נבדקה ספיקת משאבת הדלק לאחר ההחלפה, והאם הוחלפה משאבת דלק חדשה, או משומשת מפירוק?

לאחר שתענה בפירוט על שאלות אלו , נוכל להמשיך הלאה!

בברכה

צביקה

פורסם

שלום צביקה,

המשאבה מקורית וחדשה. למיטב ידיעתי היא נבדקה ומסנן הדלק הוחלף גם הוא.

תודה, דב דב תשובתך היא חלקית, האם נבדקה ספיקת הדלק.( זרימת הדלק) לאחר החלפת משאבת הדלק החדשה?( על מנת לשלול לחלוטין מצב של חוסר דלק בגלל זרימה לקויה, שיכולה לנבוע גם מצנרת דלק סתומה)

בברכה

צביקה

פורסם

תודה, דבבדקת את כבלי ההצתה והפלגים??

Opel Astra 1.4L 1992

VW Passat TDI 2000

Ford Conncet TDCI 2004

Ford Mondeo 2.0L 2005

פורסם

אצטרך לברר את זה מחר עם המוסך שלי.

האם תוכל לומר מה עוד עלול לגרום לבעיה הזאת חוץ מאשר בעיות ספיקת דלק? אני רוצה להוסיף, שבמישור, ובעליות וירידות קלות המכונית מתפקדת היטב.

דב

דב תשובתך היא חלקית, האם נבדקה ספיקת הדלק.( זרימת הדלק) לאחר החלפת משאבת הדלק החדשה?( על מנת לשלול לחלוטין מצב של חוסר דלק בגלל זרימה לקויה, שיכולה לנבוע גם מצנרת דלק סתומה)

בברכה

צביקה

פורסם

בדקת את כבלי ההצתה והפלגים?? אין קשר במקרה זה!

קרא בעיון רב את הבעייה, ואל תזרוק השערות סתמיות באוויר!

בברכה

צביקה

פורסם

יכול לקרות מצב שהפלגים או כבלי ההצתה לא במצב מירבי ולכן כאשר המנוע במצב של מאמץ המצב מחמיר...

Opel Astra 1.4L 1992

VW Passat TDI 2000

Ford Conncet TDCI 2004

Ford Mondeo 2.0L 2005

פורסם

אצטרך לברר את זה מחר עם המוסך שלי.

האם תוכל לומר מה עוד עלול לגרום לבעיה הזאת חוץ מאשר בעיות ספיקת דלק? אני רוצה להוסיף, שבמישור, ובעליות וירידות קלות המכונית מתפקדת היטב.

דב אם הייתי יכול לדעת בוודאות, לא הייתי הולך לעבוד, והייתי מתפרנס מלתת תשובות לבעיות ברכב, דרך מקלדת המחשב בבית!!!!!!!!!!!!!!!!!!

תשובות לבעייה כזאת נתנים, בשיטת אלימנציה, [ניסוי ותהייה]שוללים תחילה את הדברים הבלתי הגיונים ומתרכזים

בעיקר בדברים הסבירים ביותר,תחקור שלך והתרכזות ומתן פרטים רבים מצידך יקלו מאד על האבחנה, אם כי לא מובטח בכלל , שהפתרון לבעייתך יצלח דרך מסך המחשב, ולא במוסך!

יחד עם זאת בעל מקצוע אמין ומקצועי לא נוקט מיידית בהחלפת חלקים יקרים שלא לצורך, ומעמיס תחילה הוצאות מיותרות על לקוח, שבשורה התחתונה, הבעייה לא נפתרה!

בעל המוסך נקט בדרך הקלה אך לא הנכונה מבחינה מקצועית,

ולכן עליך לעמוד על זכותך לפתרון הבעייה ולקבל החזר כספי על החלפת משאבת דלק מיותרת( בדיעבד) והרכבת המשאבה הישנה שלך בחזרה!

כמה זמן נמשכת הבעייה והאם הבעעיה החלה לאחר מלוי דלק בתחנה מסוימת, או לאחר טיפול מסויים ברכב?!

פרט בהרחבה!

בברכה

צביקה

פורסם

שלום צביקה ותודה רבה על הטרחה מצדך.

אני לא מבקש ממך שתהיה "באבא אוטו", אבל מכיוון שזה מתחיל להיות מעניין, תרשה לי להמשיך עוד לפני שאני מגיע למוסך.

הטיפול האחרון במכונית היה טיפול 10000 שבוצע לפני כחודש, אבל אחר כך היו כשלושה שבועות של נסיעה חלקה. יחד עם זה לאחרונה התחלתי למלא דלק בתחנה מסויימת שמוכרת דלק במחיר זול יותר מכל התחנות שבסביבה. אני נמנע כרגע מלכתוב את שמה.

איך לפי דעתך אני יכול לבדוק שהבעיה היא בדלק? האם אני יכול לדרוש החזר על החלפת משאבה שלא לצורך? איך מתחילים תהליך כזה?

אם הייתי יכול לדעת בוודאות, לא הייתי הולך לעבוד, והייתי מתפרנס מלתת תשובות לבעיות ברכב, דרך מקלדת המחשב בבית!!!!!!!!!!!!!!!!!!

תשובות לבעייה כזאת נתנים, בשיטת אלימנציה, שוללים תחילה את הדברים הבלתי הגיונים ומתרכזים

בעיקר בדברים הסבירים ביותר,תחקור שלך והתרכזות ומתן פרטים רבים מצידך יקלו מאד על האבחנה, אם כי לא מובטח בכלל , שהפתרון לבעייתך יצלח דרך מסך המחשב, ולא במוסך!

יחד עם זאת בעל מקצוע אמין ומקצועי לא נוקט מיידית בהחלפת חלקים יקרים שלא לצורך, ומעמיס תחילה הוצאות מיותרות על לקוח, שבשורה התחתונה, הבעייה לא נפתרה!

בעל המוסך נקט בדרך הקלה אך לא הנכונה מבחינה מקצועית,

ולכן עליך לעמוד על זכותך לפתרון הבעייה ולקבל החזר כספי על החלפת משאבת דלק מיותרת( בדיעבד) והרכבת המשאבה הישנה שלך בחזרה!

כמה זמן נמשכת הבעייה והאם הבעעיה החלה לאחר מלוי דלק בתחנה מסוימת, או לאחר טיפול מסויים ברכב?!

פרט בהרחבה!

בברכה

צביקה

פורסם

שלום צביקה ותודה רבה על הטרחה מצדך.

אני לא מבקש ממך שתהיה "באבא אוטו", אבל מכיוון שזה מתחיל להיות מעניין, תרשה לי להמשיך עוד לפני שאני מגיע למוסך.

הטיפול האחרון במכונית היה טיפול 10000 שבוצע לפני כחודש, אבל אחר כך היו כשלושה שבועות של נסיעה חלקה. יחד עם זה לאחרונה התחלתי למלא דלק בתחנה מסויימת שמוכרת דלק במחיר זול יותר מכל התחנות שבסביבה. אני נמנע כרגע מלכתוב את שמה.

איך לפי דעתך אני יכול לבדוק שהבעיה היא בדלק? האם אני יכול לדרוש החזר על החלפת משאבה שלא לצורך? איך מתחילים תהליך כזה? אני לא באבא בובה ולא באבא סאלי, אך השיטה של והניסיון שלי עזר לי מאד , בתחום מקצועי ,

ורכשתי עד עכשוו במשך 25 שנה, אלפי לקוחות מרוצים רבים, ולו רק בגלל העובדה, שאני לא

מטפל ברכבם, עד שאני לא בטוח בתשעים אחוז ומעלה,שניקוי הקרבורטור במכוניתם לא יהיה מיותר ושלא לצורך,לכן אני מתחקר אותם רבות, במקרה של בעיות ספציפיות, עורך מספר רב של נסיעות מבחן, ומעולם לא מנקה ומשפץ קרבורטור לפני שאני בטוח שיש סיבה לכך, וזאת לאחר תחקורו, וקבלת פרטים רבים כדי לאבחן, ולפתור לו את הבעייה, לכן צפה ממני לתחקור עמוק, ראה הוזהרת!

בשלב ראשון הייתי מנטרל את טנק הדלק ןמחבר למשאבת הדלק, מיכל דלק נייד, בטיחותי , שם טת המיכל בתא המטען או לידי ליד רצפת כסא הנוסע כשהוא רתום ללא סכוי להתהפכות , כאשר קצה אחד של צינור דלק ארוך מחובר למיכל הדלק הנייד, וקצהו השני ישירות למשאבת הדלק החשמלית, כשבתוך המיכל הדלק דלק נקי מתחנת דלק מוכרת ולא מזדמנת, ןמבצע נסיעת מבחן , בעליות בלבד,,,

את ההמשך תנחש בעצמך!

במקרה שהניחוש שלי קלע למטרה, רוקן את הדלק המהול מטנק הדלק, בקש בתוקף מבעל המוסך החזר כספי על המשאבה, ושלם רק על העבודה הרבה שהושקע ברכבך, בקש חשבונית מבכעל המוסך, וגש לתחנת הדלק שאתנה בשלב זה לא רוצה להזכיר את שמה ובקש החזר הוצאות, לכל תחנת דלק יש ביטוח על מהילה ,ועל טעויות של תדלקן במילוי של אוקטן לא נכון , או מלוי סולר בשוגג!

בברכה

צביקה

פורסם

לא נראה כמו בעייה בדלק עצמו.

בדוק את מכסה מיכל הדלק(יש במכסה שסתום).

תחליף שוב את פילטר הדלק (10ש"ח).

בדוק על הדרך את צינורות הוואקום.

מה שאתה מתאר, זה שבלחיצה בעלייה או במשיכה של הילוכים, הרכב לא סוחב טוב ומאבד מכוחו, כמו כן מקרטע.

כמו כן יכול מאוד להיות בעייה בקרבורטור.

הניסוי הכי פשוט שאתה יכול לעשות זה לחבר שעון לחץ דלק לפני הקרבורטור ולבדוק לחץ דלק, אמור להיות בין 1.8 ל 3 PSI, אם מראה מתחת אז משאבת הדלק דפוקה או שהפילטר סתום, תחליף פילטר, אם זה ממשיך אז המשאבה דפוקה.

אם הלחץ מראה נכון אזי הבעייה בקרבורטור.

כעיקרון המשאבת דלק ששמו לך אם שמו לך מקורי סובארו אז מה טוב, אם שמו לך משהו אחר, אז גרוע מאוד, משאבות הדלק התחליפיות בעלי הצורה המרובעת ממש גרועות ומתבלות,מלא תקלות יש איתם והם ממש לא אמינות, אני ממליץ בכל הנוגע למשאבת דלק רק מקורית או יותר טוב לשים משאבה חשמלית יותר חזקה של רכב אחר(עגולה,לא מרובעת) שתיתן 3PSI - 3.5 קבוע, ואז תרגיש גם הבדל בסחיבה כי לא יהיה מחסור באספקת דלק, ה"ספיקה" תהיה כמו שצריך גם בלחיצות עד הסוף.

פורסם
לא נראה כמו בעייה בדלק עצמו.

בדוק את מכסה מיכל הדלק(יש במכסה שסתום).

תחליף שוב את פילטר הדלק (10ש"ח).[ מסנן הדלק הוחלף, אין צורך להחליף שוב אלא אם הוא נראה ,

עם מים חזותית]

בדוק את צינורות הוואקום.[ אין קשר במקרה זה לצנורות וואקום]

מה שאתה מתאר, זה שבלחיצה בעלייה או במשיכה של הילוכים, הרכב לא סוחב טוב ומאבד מכוחו, כמו כן מקרטע.

כמו כן יכול מאוד להיות בעייה בקרבורטור.

הקרבורטור נוקה,אם כי אני לא אחראי על איכות הנקוי!

נא לקרוא בעיון תשובות קודמות לפני שמגיבים!

בברכה

צביקה

• תוכן חדש...