Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7650 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
חבל שרק במקרים כאלה אנשים מבינים כמה הם בעצם לא יודעים לנהוג ושגם עוד 20 שנה של "ניסיון בכביש" של סתם לנהוג בתנועה ובפקקים לא מלמד אותך כלום, נקודה סוף.

מוטי.

אתה לא יודע (בעצם בטוח שכן;-)) כמה אתה צודק

מה ששלח אותי לקורס היה מקרה דומה של זריקת זנב בסיבוב שהביא אותי לנתיב הנגדי בתוך 2 שניות.

מאז אני מקפיד לתרגל התנהגויות קיצוניות (שנעשות בכוונה תחילה בכביש סגור) לפחות פעם בשבוע בחושך או באור.

זה מוסיף כל כך הרבה ביטחון בנהיגה ומאפשר לך לנהוג נהיגה בטוחה יותר,נינוחה יותר ומהנה הרבה יותר מאשר ללא ידע מתי ההפתעה תגיע.

• תגובות 31
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
מאז אני מקפיד לתרגל התנהגויות קיצוניות (שנעשות בכוונה תחילה בכביש סגור) לפחות פעם בשבוע בחושך או באור.
איפה יש לך כביש סגור ?

הלוואי שהיה לי כזה (אני מוכן לשכור ממך :wink:).

ובאמת קורס אחד לא ממש יכול לשנות הרבה.

דברים כאלה שתלויים חזק באינסטינקטים שלנו לא משתנים בלי תרגול והרבה.

פורסם

בישוב שאני גר יש המון כאלו

כבישים נטושים קצרים וללא מוצא שלא מגיעים לאף מקום - או למחסום...

פורסם

העניין הוא שכל התרגולים האלו, אם בקורסים ואם במגרשים סגורים/כבישים נטושים לא יכולים לדמות את הדבר האמיתי.

קודם כל המהירויות בהן מתרגלים נמוכות בהרבה מהמהירויות בהן אנחנו יכולים להתקל במקרה חירום ודבר שני שבמקרה חירום כל הקלפים נטרפים וזאת כבר לא הסביבה הסטרילית והתרגיל המתוכנן והצפוי שביצענו עשרות פעמים.

(כמובן שזה לא תופס על אנשים שיש להם אפשרויות נרחבות יותר לאימונים מעבר לים...:evil: אח, מתי אצלנו :conf: )

פורסם

לא מסכים

ברגע שאתה יודע איך הרכב שלך מתנהג בזמן הפנית הגה פתאומית/בלימה/וכו - אז אתה יודע למה לצפות.

אתה יודע עד כמה אפשר למתוח את הגבול ואתה גם יודע מה יקרה אחר כך..

ואז אתה פנוי להעריך את הסיכון ולא לחוץ ומתרכז בתפעול.

אם תרגול על יבש היה בלי ערך - לא היית אוכל חול בטירונות:-)

חות מזה - בכביש סגור/חניון ריק אתה יכול לעשות הכל..

פורסם

נראה לי שלא הבנת אותי.

לא אמרתי שאין ערך לתרגולים. להיפך, הערך שלהם עצום ואסור לוותר עליהם.

כל תרגול כזה משפר את ההבנה שלך, את התגובות שלך ולאט לאט זה גם מתחיל להיכנס כפעולה אוטומטית שתבוא במקרה חירום.

מה שאני אומר הוא שאתה (לא ספציפית, באופן כללי) יכול לעשות הרבה תרגולים וכבר להרגיש שאתה שולט במשהו אבל ברגע שאתה צריך לבצע את זה במקרה חירום אמיתי אתה תגלה שאתה עדיין חוזר לשגיאות הישנות.

כמובן שבאיזה שהוא שלב זה כבר נכנס מספיק טוב אבל יש טווח לא קטן של ביטחון ושליטה במגרש הריק שעדיין לא מתרגם למקרים אמיתיים.

אני לא יודע אם יצא לך להתקל במצבים האלה אבל לי יצא כמה פעמים.

ההבדל בין תרגול סטרילי במגרש, כשיש לך קונוסים ומדריך ואת כל הזמן שבעולם לתכנן ולחשוב על מה שאתה צריך לעשות ותרגולים חוזרים ונשנים באותה תצורה מדוייקת שוב ושוב כשאין שום אלמנטים אקראיים ומפתיעים הוא שונה לגמרי ממצב שיכול לפול עלייך בכביש בהפתעה גמורה עם מכוניות/עמודים/אנשים/תהום וכל מיני משתנים דינמיים אחרים.

אני גם לא מדבר אלייך ספציפית כמובן אלא באופן כללי לכל מי שיכול לחשוב שאם הוא קרא קצת באינטרנט אז אין בעיה או שאם הוא עשה קורס או שניים בנהיגה מתקדמת והצליח לבצע יפה התחמקות ממכשול או בלימה ברטוב בלי abs או מה שזה לא יהיה בכל תרגול בצורה מושלמת זה מיד יתורגם בצורה מושלמת גם לכביש.

פורסם

אה, כמובן.

נראה לי שפשוט קישרת את התגובה שלי להודעה האחרונה שלך על הכבישים הנטושים ביישוב שלך.

למעשה התגובה שלי לזה היא רק קנאה :-D (אני צריך לשלם על האימונים שלי ולכן זה גם לא קורה אחת לשבוע)

פורסם
מוטי הגיע, בלי דיאגרמות ובלי כלום.

חבל שרק במקרים כאלה אנשים מבינים כמה הם בעצם לא יודעים לנהוג ושגם עוד 20 שנה של "ניסיון בכביש" של סתם לנהוג בתנועה ובפקקים לא מלמד אותך כלום, נקודה סוף.

לך ללמוד נהיגה מתקדמת, כמה שיותר קורסים יותר טוב, אחד בקושי מצליח לגרד את המעטפת שלך.

מקווה ששאר הקוראים שבטוחים ביכולתם הטובה יותר (עאלק) להתחמק ממצבים מביכים כאלו מבינים קצת יותר כמה המצב רע.

ניצלת בנס, אל תחכה לפעם הבאה.

מוטי.

כבר הרבה מאוד זמן שאני רוצה לעשות קורס, אבל בינתיים אני עם האוטו של ההורים, קאיה קרניבל אוטומטית, ואין לי מה לעשות קורס עם רכב כזה.

שבוע הבא אני מקבל כנראה את המכונית שלי, פיג'ו 206 1400 ידנית ,אני יתרגל אליה קצת ואז אלך לעשות קורס.

פורסם
כבר הרבה מאוד זמן שאני רוצה לעשות קורס, אבל בינתיים אני עם האוטו של ההורים, קאיה קרניבל אוטומטית, ואין לי מה לעשות קורס עם רכב כזה.

הקורס הוא בשבילך , לא בשביל האוטו.

אה ,206 תנשך אותך הרבה יותר מהר ממה שנדמה לך , אם תעשה את השטויות המתאימות.

פורסם

אני יודע שהקורס הוא בשבילי, אבל אין לי למה ללכת עם מכונית אוטומאטית מסחרית לקורס לנהיגה מתקדמת.

אהה ואני לא עושה שטויות.

פורסם

למה אתה חושב שנתראה במיון?

אני לא מבין אותך, כרגע ציינתי שאני נהג זהיר ולא עושה שטויות.

אף אחד מהמקרים לא קרו משטויות.

אני יודע כמה מסוכן כל הקטע של הרכב , ובלל זה אני מאוד נזהר.

שמר תסביר את עצמך בבקשה!

פורסם

מתי תכניסו לראש שאין שום קשר בין היותכם זהירים לתוצאות הנהיגה שלכם ? :evil:

אם אין לכם מושג מה אתם עושים על הכביש , הזהירות כביכול שלכם רק מזיקה.

היא גם משגעת את הנהגים האחרים שמצפים להתנהגות נורמטיבית ומקבלים היסטריה.

אני לא כועס עליך אישית ,אלא על המערכת המפגרת שמוציאה אל הכביש אנשים חסרי הבנה וידע בסיסיים (לא נהגי מירוצים , ידע בסיסי) כדי שיידעו לא להיכנס, או לפחות לצאת ממצבים שמגיעים בכביש -בין אם תרצו או לא.

אתה בעצמך סיפרת שתוך שעה נקלעת לשני מצבים מסוכנים , בלי שום הבנה כיצד נקלעת אליהם ומה יכולת לעשות יותר טוב ,ואתה עוד מספר לי שאתה נהג זהיר ?

עזוב ,בחייך...

פורסם

תגידו, זה אתר של חב"ד פה, או של רכב? לפי התגובות זה נראה כמו אתר של בית כנסת, ב"ה.

מה קרה לכולכם? התחרפנתם?

תנהגו בזהירות, באדיבות, תתרכזו בנהיגה ולא בפלאפון, ואל תסעו במהירות מטורפת ובעקיפות לא נורמליות, ואז רוב הסיכויים שלא יקרו לכם דברים משונים.

• תוכן חדש...