Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7646 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היום בצהריים נכנסתי לפורום ורציתי לדעת מה זה "היגוי יתר", ואיך מתמודדים עם זה.

נכנסתי לפרום וביצעתי חיפוש, לא מצאתי כלום.

לאחר כ15 דקות הייתי צרוך לעשות סידורים עם הרכב.

נסעתי בערך במהירות 80-90 על כביש בינעירוני דו סיטרי בעל נתיב אחד לכל כיוון.

פתאום ראיתי רכב שבא ממולי שפלש לנתיב שלי, ולא היה לי זמן לבלום אז סתיתי את ההגה ימינה חזק, ועמדתי להיכנס בגדר אז סתיתי את ההגה חזק שמאלה(לאחר שהרכב עבר) האוטו יצא מכלל שליטה וככה זה המשיך עד שאיכשהו הצלחתי לעצור את הרכב במין צלחת(כלאמר הרכב ביצע סיבוב מלא ונעצר.

הייתי ממש לחוץ וממש קרוב לתאונה.

רציתי לדעת אם זה מה שנקרא "היגוי יתר חריף"?

וכמו כן רציתי לדעת מה זה "תת היגוי"?

נ.ב

רק היום הבנתי כמה אני לא יודע לנהוג וכמה שאני צריך ללכת דחוף לקורס נהיגה מתקדמת!.

• תגובות 31
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

מה שקרה לך זה בעצם תזכורת מה' ללכת מהר לבית הכנסת ולברך ברכת הגומל!!!!!

זה בהחלט לא היגוי יתר!!

זה מזל יתר!!! (חס ושלום, שתתברך מזה כמה שיותר, נהייתי דתי אה?!)

בכל אופן היגוי יתר זה מצב בו זנב הרכב מרחיב את הפניה כלומר מחליק ובכדי לתקן את המצב עליך לסובב את ההגה כנגד סיבוב הפניה בתוספת כח בכדי ליישר את הרכב עם הפניה ולהחזיר את הרכב למצבו המקורי.. לכביש עם כיוון הנסיעה!!!

לפירוט מפורט יותר וטכני יותר וכמובן מדוייק יותר תבקש ממוטי.. אם זכור לי נכון יש לו קיור של זה.

יום טוב

ותזהר!!!!!

אלירן

אלירן לוק

Citroen ZX Volcane

למכירה :(

0526599998

פורסם

בהמשך לשאלה:

האם באופן ספציפי ניתן להגיד על טיוטה יאריס דגם סול ידנית שיש לה נטיה להיגוי יתר עם הרפייה פתאומית של הדוושה גם במהירויות נמוכות יחסית? או שמא מדובר בתקלה מסויימת (נבדק לחץ אויר)....?

פורסם
מה שקרה לך זה בעצם תזכורת מה' ללכת מהר לבית הכנסת ולברך ברכת הגומל!!!!!

זה בהחלט לא היגוי יתר!!

זה מזל יתר!!! (חס ושלום, שתתברך מזה כמה שיותר, נהייתי דתי אה?!)

בכל אופן היגוי יתר זה מצב בו זנב הרכב מרחיב את הפניה כלומר מחליק ובכדי לתקן את המצב עליך לסובב את ההגה כנגד סיבוב הפניה בתוספת כח בכדי ליישר את הרכב עם הפניה ולהחזיר את הרכב למצבו המקורי.. לכביש עם כיוון הנסיעה!!!

לפירוט מפורט יותר וטכני יותר וכמובן מדוייק יותר תבקש ממוטי.. אם זכור לי נכון יש לו קיור של זה.

יום טוב

ותזהר!!!!!

אלירן

אין לי זמן להגיד הגומל, אבל בכל מקרה הסיפור שסיפרתי היה בדרך הלוך, בדרך חזור קרה לי עוד מקרה.

נסעתי לי לאט(אחרי מה שקרה לי בדרך הלוך) בכביש של 80.

ופתאום התנואה החלה להאט, הסתכתלי קדימה ראית שיש מישהו שעצר באמצע הכביש לפני שהספקתי לחשוב בכלל האוטו שלפניי כמעט עצר עצירה מלאה, אני גם עצרתי ממש במזל, הסתכלתי במראה, בכדי לראות שהמכונית שמאוחורי גם הספיקה לעצור,וראית שהרכ שמאוחריי כנראה שלא שמר מספיק מרחק, לא הספיק לעצור וסתה את האוטו שלו לשוליים ונכנס בקיר.

פורסם

הכל פיזיקה

זה הכל!

משקל עובר קדימה, גלגלים אחוריים מאבדים אחיזה תחת בורח

או הפוך גז בסיבוב משקל הולך אחורה גלגלים קידמיים מאבדים אחיזה

או שאתה נכנס מהר מידי לפניה והגלגלים הקדמיים לא מצליחים לשמור על רדיוס

פיזיקה חברים, פיזיקה

קורס נהיגה מתקדמת יסדר לך את הראש

כן כן, לא לא.

פורסם

נראה לי שבתור התחלה תתרחק קצת מהכביש...

דברים רעים קורים בסביבה שלך :wink:

מה שקרה לך זה מקרה קלאסי של היגוי-יתר, וגם מזל שלא קרה כלום כפי ש-turbo_hks אמר (צלחת לא נופל אצלך בהגדרה של זנב שמרחיב פניה ? :roll: ).

המון תאונות (ואני מתכוון לכמות עצומה) מתרחשות בדיוק בצורה שתיארת. כל המקרים שמתארים "ירד לשוליים והתנגש בתנועה הנגדית" או משהו כזה זה תרחיש דומה.

אני יכול לנחש שלמרות שאמרת שסטית במקום לבלום אז דווקא באינסטינקט גם עברת לברקס בסטיה השניה או לפחות עזבת לגמרי את הגז (השפעה דומה).

אין לי מושג איך לא מצאת כלום בחיפוש אבל גם שלא תחשוב לרגע שאם היית קורא פה זה היה משנה משהו.

קריאה נרחבת ככל שתהיה לא תשנה לך אינסטינקטים.

בשביל זה חייבים לתרגל וגם קורס נהיגה מתקדמת קצר לא מבטיח כלום אבל זאת לפחות התחלה.

פורסם

כמו שנאמר מעלי כנראה שאחת הסיבות היא החדות שבה ביצעת את התמרון, כלומר ביצעת תמרון חריף מדי מה שגרם לאובדן השליטה ברכב (ובשילוב עם בלימה חדה זה מתכון מנצח לאיבוד שליטה)...

להבא גם אם אתה מתחמק ממכשול עדיף לבצע את התמרון כמה שפחות חד (כלומר לא תמיד יש זמן אבל עדיין)... מקרה דומה הוא מצב שבו אתה יורד לשוליים בגלל מכשול או רכב בנתיב שגורם לך לסטות ואז סוטה בחדות בחזרה, הסטייה החדה בחזרה היא שתגרום לאיבוד השליטה כאשר בדרך כלל הפעולה הנכונה היא להחזיק את ההגה חזק ולחזור לאט...

דברים כאלו מתרגלים בקורסים שונים לנהיגה מתקדמת, אני לא יודע אם הקורס הזה היה משנה את התוצאה של מה שקרה היום, אבל ייתכן מאוד כי זה היה עוזר לך להתמודד עם המצב ולהגיב בצורה טובה יותר אולי...

פורסם

אני עדיין לא מבין איך יצאתי מזה בשלום.

זה היה ממש איבוד שליטה ותוך כדי שזה קרה אני מתפלל שלא יבואו מכוניות ויתנגשו בי.

כמובן שהרגל עברה לברקס אבל לקח זמן עד שעצרתי.

פורסם

ככל שהפעולה יותר חדה, במהירות יותר גבוהה יהיה יותר קשה לשלוט בה ולהימנע מהזריקה.

באופן עקרוני ניתן לעשות תמרון קיצוני כזה בצורה חדה מאוד גם במהירות כפולה אבל רק עם עבודה מדוייקת של הגה/דוושות (כשהחלק הכי חשוב הוא דווקא הדוושות).

תכל'ס, מה שעשית זה תרגיל מאוד מתקדם שנקרא אפל-קונטרה-אפל, אולי אתה כבר לא צריך קורס :twisted:

וברצינות, כפי ש-gadik6 אמר, צריך להשתדל למזער את ההפניה. בדרך-כלל אין הרבה ברירות באמת.

על רגל אחת, בתמרון כזה אסור לבלום וגם לא להוריד מהר את הרגל מהגז אבל באמת שזה מטופש לנסות ללמוד כאלה דברים בפורום.

אני חושב שקיבלת עכשיו סיבה טובה שאולי תשכנע אותך לעשות קורס (ואולי עוד כאלה שיקראו את זה).

כדי שתבצע פעולה נכונה במקרה חירום לא יעזור כמה חומר תקרא וכמה ידע תיאורטי תצבור ותשנן, חייבים לתרגל דברים כאלה בסביבה סטרילית ורק אז לקוות שברגע האמת תגיב נכון ולא עם האינסטינקט הבסיסי.

פורסם

דבר ראשון, כמו שכולם אמרו, לך תגיד את ברכת הגומל.

ודבר שני היגוי יתר הוא מצב שבו הגלגלים האחוריים מאבדים אחיזה הזנב בורח החוצה והפרונט נכנס לתוך הפנייה.

תת היגוי זהנו מצב שבו הגלגלים הקדמיים מאבדים אחיזה והפרונט ממשיך בכיוון הנסיעה תוך כדי "התעלמות" מההיגוי.

זה העיקרון על רגל אחת, אבל חכו חכו, מוטי צריך לבוא עם שירטוטים ודיאגרמות ויתן לכונלו בראש:wink:

אור, מחכה למוטי.

פורסם

מוטי הגיע, בלי דיאגרמות ובלי כלום.

חבל שרק במקרים כאלה אנשים מבינים כמה הם בעצם לא יודעים לנהוג ושגם עוד 20 שנה של "ניסיון בכביש" של סתם לנהוג בתנועה ובפקקים לא מלמד אותך כלום, נקודה סוף.

לך ללמוד נהיגה מתקדמת, כמה שיותר קורסים יותר טוב, אחד בקושי מצליח לגרד את המעטפת שלך.

מקווה ששאר הקוראים שבטוחים ביכולתם הטובה יותר (עאלק) להתחמק ממצבים מביכים כאלו מבינים קצת יותר כמה המצב רע.

ניצלת בנס, אל תחכה לפעם הבאה.

מוטי.

פורסם
בהמשך לשאלה:

האם באופן ספציפי ניתן להגיד על טיוטה יאריס דגם סול ידנית שיש לה נטיה להיגוי יתר עם הרפייה פתאומית של הדוושה גם במהירויות נמוכות יחסית? או שמא מדובר בתקלה מסויימת (נבדק לחץ אויר)....?

ניתן להגיד את זה על הרבה מכוניות, ויאריס היא אחת מהן. גם אוטומטית. בסיס גלגלים קצרצר, בין השאר, משפיע על הנטייה להיגוי יתר בהרפייה חדה מהדוושה גם במהירויות נמוכות. זה אמנם לא ברמה של סקסו VTS, נניח, אבל זה בהחלט קיים. את אמא שלי זה תפס לא מוכנה פעם אחת על כביש רטוב אחרי גשם ראשון. למזלה זה היה ב-30 קמ"ש ולא קרה כלום, אבל צריך להזהר.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

• תוכן חדש...