Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7668 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 56
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

מדהים! הקנאה אוכלת את הלב....

לגבי הקוברות דווקא אמורה להיות להם התנהגות כביש לא רעה בכלל ואפילו טובה ביחס לאמריקאיות.

בקרוב אצלי בעזרת השם!

דור

פורסם
אפשר לדעת למה הפגוש האחורי הוחלף ועוד למשהו שנראה כמו מדף?
הוא הסביר באחד השירשורים, שהפגוש האחורי שבא מהחברה כאילו מצנח אחורי שבולם את הרכב

אז הוא הביא מסור וחתך את כל הפגוש האחורי ושם את הפגוש הזה, שהוא בנה, כדי לתת downforce

למיאטה שלו, שלא תאט לו, ותאפשר להאיץ במהירויות גבוהות ביתר יעילות.

צדקתי מוטי?

אני פשוט לא זוכר באיזה שירשור כתבת את זה אחרת הייתי מביא ציטוט, זה מה שאני זוכר בערך.

יונתן

פורסם
תדביק על המיאטה איזה דגל קטן של ישראל

השתגעת???:drinking:

זה משקל אדיר מיותר! שלא לדבר על פגיעה באווירודינמיות!

יונתן, למיטב זכרוני צדקת פלוס מינוס, שהטמבון המקורי כולא את האוויר מתחת לרכב ומשמש כמעין מצנח בלימה.

אבל יבוא הגדול מכולנו ויתקן במדוייק ;)

בברכה,

אלעד.

נ.ב: אם אנחנו לא יכולים ליהנות מהשיגעון הזה שם איתך, אז למען הסיפוק האישי, נצטרך לרדת עלייך קצת.

נ.ב.2: אתה משקפופר.

פורסם
הוא הסביר באחד השירשורים, שהפגוש האחורי שבא מהחברה כאילו מצנח אחורי שבולם את הרכב

אז הוא הביא מסור וחתך את כל הפגוש האחורי ושם את הפגוש הזה, שהוא בנה, כדי לתת downforce

למיאטה שלו, שלא תאט לו, ותאפשר להאיץ במהירויות גבוהות ביתר יעילות.

צדקתי מוטי?

אני פשוט לא זוכר באיזה שירשור כתבת את זה אחרת הייתי מביא ציטוט, זה מה שאני זוכר בערך.

יונתן

כמעט מדוייק :wink:.

צורת הפגוש האחורי בהרבה מכוניות ובמיאטה בפרט שווה לזו של מצנח מעצור - האויר הזורם מתחת לגוף הרכב מגיע לקיר ממש לפני היציאה שלו מהצד האחורי.

מכיוון שבאמת שאין לי שום סנטימנטים לצד הויזואלי של הרכב כשהוא עומד ביני לבין המהירות, לקחתי משור חרב וחתכתי את כל הפגוש האחורי עד לרצפת הרכב שממנה לא ניתן לעלות יותר למעלה והכי רחב שאפשר ופשוט הסרתי את המקסימום של הקיר הזה.

לאחר מכן לקחתי לוחות אלומיניום ובניתי מחדש את ריצפת הרכב בחלקו האחורי כדי להשטיח אותה כמה שיותר במטרה לנקות את זרימת האויר ולתעל אותו החוצה בצורה מסודרת יותר.

השיפור המיידי הוא תאוצה יותר מהירה באגף של 80-90 קמ"ש וצפונה, משהו שהמיאטה שלי נמצאת בו למעשה רוב הזמן על המסלול.

שיפור נוסף שחל כתוצאה מהחיתוך ושחרור מערבולות האויר שנוצרו מתחת לחלקו האחורי של הרכב הוא שיפור היציבות במהירויות גבוהות.

מעולם לא מדדתי כוח הצמדה מתחת לפגוש שלי ככה שאין לי מספרים או הוכחות לכתוב על כמה כוח הצמדה הפגוש המעוצב שלי מייצר, אני אפילו לא טוען שהוא מייצר גרם אחד של כוח הצמדה, אבל בעצם הורדת המחסום ושיפור זרימת האויר באופן ניכר העבודה החזירה לדעתי את ההשקעה.

מוטי.

פורסם

מעניינת אותי הורדת הפגוש, אפילו שאצלי הפחד זה שהצד הויזואלי גם חשוב מצד אחד ואני מניח שהורדת הפגוש לא תהיה יעילה בכבישים ציבוריים ובנסיעה ממוצעת של 100 - 120 קמ"ש.

אחלה כתבה מוטי!!נהנתי ליקרוא

תמיד כיף לדעת שיש חיים איפשהו שמה בכדו"הא...:?

ואני בטוח שאם תבוא לארץ עם המיאטה , אז אף ערס לא יגנוב לך את הספויילר כי זה לא מתאים לסיוויק:wink:

יוגב 205

אני בספק אם הרכב של מוטי יורשה להסתובב על כבישי ישראל הנאורה ;-) אם הוא בכל מקרה יגיע לביקור, יכול להיות מעניין לראות את התוצאות שלו על רכב סדרתי (שלי :?: ) לעומת תוצאות של ממוצאים כמונו :-)

כתיבה יפה ואני מניח שהחוויה היא בכלל משהו מדהים.

יום אחד אני אקפוץ לאיזה יום מסלול באיזו מדינה קרובה נאורה ...

פורסם
כמה דקות אחרי שאני חוזר לפיטס ומחנה את האוטו עם מכסה מנוע פתוח כדי לקרר אותו מגיע בחור מבוגר משופם ובוהה לתוך מכסה המנוע, אני אומר לו אהלן ומוצא אותו עושה לי פרצוף מגעיל ועוזב בלי לומר כלום.. מאוחר יותר אני רואה אותו עומד ליד אותה המוסטאנג שלבי GT350 שלו, מסתבר שהוא הנהג... איזה אידיוט
נו, מה ציפית?

הוא פשוט חשב שאתה ערבי ואחרי טראומת ה-9/11 הוא פשוט ברח ממך...

:wink:

תמונות יפות לחוויה מדהימה. מדליק.

MCS 2008

פורסם

עוד כתבה משובחת של הכתב המשובח של קארספורום.

תודה מוטי, אבל רק שאתה מוציא לאנשים פה את העניים, בעוד שאין פה הרבה לעשות. לפחות משתתפים במה שאתה עושה שם, יישר-כח!

פורסם

כתיבה משובחת כהרגלך מוטי ידידי...

השארת אותנו הישראלים שלא היגרו לחו"ל להזיל ריר על המקלדות..

כל הכבוד, גם לגולן!!

ח"ח על הסיקור ועל התמונות.

מחכים לסרטם כמובן!!

אלירן

אלירן לוק

Citroen ZX Volcane

למכירה :(

0526599998

• תוכן חדש...