Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7673 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
מבקש לחזק את הטיעונים של מוטי בעזרת הדוגמא הבאה:

השוואה קצרצרה בין הצמיגויות של שני שמני רויאל-פרפל בשתי טמפרטורות יחוס שונות (הצמיגויות ביחידות של סנטי-סטוק):

40 מעלות צ'_____ 100 מעלות צ'

94.0 __________13.8 ________10W-40

110.1 _________14.9 ________15W-40

ניתן לראות את הבדלי הצמיגות בטמפרטורה יחסית נמוכה וכן שהבדלים קיימים גם בטמפרטורה יחסית גבוהה, למרות ששני השמנים לכאורה הם שמני 40.

מוטב לדבוק בהמלצות הייצרן, אלא אם המנוע לקראת סופו (מיסבי החלקה דופקים וכדומה).

יוסי

תודה רבה! :mm_yeah:

סופסוף מישהו מבין את העניין ואפילו מביא דוגמא מספרית אמיתית ומצויינת להמחשה!

אגב, הסיבה שרשמתי לבדוק מהן המלצות היצרן ולא היבואן היא מכיוון שייתכנו הפרשים ביניהן :shock:!

לפני כמה ימים עשינו ניסוי קטן למען הספורט, אנוכי ואחד מחברי הפורום שעובד במוסך של מאזדה, ובדקנו מהן המלצות היבואן לשמן מנוע במכונית שאני כמובן מכיר את המלצות היצרן בה בע"פ - מיאטה דור ראשון כמו שלי...

היבואן אומר - 10W-40.

היצרן אומר - 10W-30 כשחם, 5W-30 בחורף (גם בארצות חמימות)!

הפרש גדול מאוד!

להזכירכם, מפקדת מאזדה ארה"ב יושבת בדרום קליפורניה שנהנית ממזג אוויר ישראלי לגמרי.

לראות ולא להאמין.

מוטי.

פורסם

קודם כל נראה שפספנו את השאלה של דודו172 .

דודו172 שאל לגבי סוג השמן ,על פי הבנתי הכוונה סינטטי/מינרלי/חצי סנטטי ושם יצרן השמן.

הדיון הפך להיות בנושא צמיגות שמן.

הערה:שמן מנוע 10w30,0w30 וכו' נועד לחסכון בדלק בנסיעות בין עירוניות ולהקטנת זיהום האוויר.

ע"פ נסיוני באישי בשימוש בשמן במנועים ספורטיבים ב-10 שנים האחרונות הטוב ביותר הוא

Mobil1 כאשר צמיגות 0w40 או 5w40 מיוצרות באירופה וצמיגויות 15w50 או 10w30 של היצרן מיוצרות בארה"ב.

לארץ מגיע בדר"כ Mobil1 שיוצר באירופה (משווק ע"י סונול).

לאחרונה ביצתי כיוון שסתומים ב-xsi שלי והמוסכניק הופתע לטובה שאין שחיקה לקאמשפט (תודות לשמן הסינטטי ...).

Citroen Cactus Pure Tech 110 S&S manual gear 2017

Subaru XV 1.6 Lineartronic Auto 2015

[h=2][/h]

פורסם
מבקש לחזק את הטיעונים של מוטי בעזרת הדוגמא הבאה:

השוואה קצרצרה בין הצמיגויות של שני שמני רויאל-פרפל בשתי טמפרטורות יחוס שונות (הצמיגויות ביחידות של סנטי-סטוק):

94.0 __________13.8 ________10W-40

110.1 _________14.9 ________15W-40

ניתן לראות את הבדלי הצמיגות בטמפרטורה יחסית נמוכה וכן שהבדלים קיימים גם בטמפרטורה יחסית גבוהה, למרות ששני השמנים לכאורה הם שמני 40.

מוטב לדבוק בהמלצות הייצרן, אלא אם המנוע לקראת סופו (מיסבי החלקה דופקים וכדומה).

יוסי

שמן סינטטי מלא LM 5-40HD

87__________14

ביחידות של סנטי-סטוק

HTHS 3.6Cp @150c

API SJ/CF

ACEA A3/B3

עוד פרטים בלינק...

http://avtobaza.ru/main/oils/mark/Liqui+Moly/id/640/

לאדה סמרה 1500 92-לא רכב ספורט אך מתיימרת...:smile:.

ניצן

LM SYNTHETIC 5-40HD.jpg

פורסם
תודה רבה! :mm_yeah:

סופסוף מישהו מבין את העניין ואפילו מביא דוגמא מספרית אמיתית ומצויינת להמחשה!

אגב, הסיבה שרשמתי לבדוק מהן המלצות היצרן ולא היבואן היא מכיוון שייתכנו הפרשים ביניהן :shock:!

לפני כמה ימים עשינו ניסוי קטן למען הספורט, אנוכי ואחד מחברי הפורום שעובד במוסך של מאזדה, ובדקנו מהן המלצות היבואן לשמן מנוע במכונית שאני כמובן מכיר את המלצות היצרן בה בע"פ - מיאטה דור ראשון כמו שלי...

היבואן אומר - 10W-40.

היצרן אומר - 10W-30 כשחם, 5W-30 בחורף (גם בארצות חמימות)!

הפרש גדול מאוד!

להזכירכם, מפקדת מאזדה ארה"ב יושבת בדרום קליפורניה שנהנית ממזג אוויר ישראלי לגמרי.

לראות ולא להאמין.

מוטי.

מוטי, זו דוגמא קלאסית למה שטענתי כבר לפני ה-ר-ב-ה מאוד זמן ויש על כך אין ספור דיונים בנושא -> קיימת חשיבות (לעיתים קריטית) לשמן ה"בסיס" בו משתמש יצרן השמנים, קרי: שמן 5W40 לא יתנהג כמו שמן 10W40 "על חם" מאחר ושמן הבסיס בראשון הוא 5 ובאחרון 10.

בספר הרכב שלי קיימת הערה ברורה בנושא: לא להשתמש בשמן בסיס בצמיגות 5 (מבלי להתייחס לזה אם הוא 5W40 או 5W30 או 5W50) בסלד גבוה וממושך בעקבות חשש לנזק מצטבר למנוע.

מניסיוני האישי, המנוע שקט יותר ונעים יותר עם שמן בסיס בצמיגות 10.

מה שניסיתי לומר עוד אז הוא פשוט: הבחירה שלנו, בראש ובראשונה, צריכה להתבסס על צמיגות שמן הבסיס ולא על צמיגות השמן בטמפ' 100 מעלות צלזיוס.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

לכן אני מחפש שמן 10W50\60 לקליאו.

אכן מבלה לא מעט בסל"ד גבוה,אין בעיות התנעה בבוקר[שלג על המכסה מנוע:wink: ]

צמיגות הבסיס שמבקש היצרן 10W.

יפה.אני מרגיש שאני בכיוון הנכון.

אם מישהו חושב אחרת ממני אשמח לשמוע וללמוד עד שאדע בוודאות מהו השמן האידאלי לרכבי.

כמו כן,לא לשכוח זהו סקר לא דיון..

דודו

31.5 ק"גמ ו מ נ ט!!!

156 סוסים אלכוהוליסתים

172 סיבות לחייך:wink:

206XS 110 (רכב ראשון)

פורסם
לכן אני מחפש שמן 10W50\60 לקליאו.

אכן מבלה לא מעט בסל"ד גבוה,אין בעיות התנעה בבוקר[שלג על המכסה מנוע:wink: ]

צמיגות הבסיס שמבקש היצרן 10W.

יפה.אני מרגיש שאני בכיוון הנכון.

אם מישהו חושב אחרת ממני אשמח לשמוע וללמוד עד שאדע בוודאות מהו השמן האידאלי לרכבי.

כמו כן,לא לשכוח זהו סקר לא דיון..

דודו

10W נשמע לי אידאלי, אבל אם אתה מחפש הגנה טובה יותר אולי כדאי לבדוק (מול היצרן) האם דרגה אחת מעלה של שמן בסיס תעזור (15W).

10W50 או 10W60 נשמע מיותר להחריד (ולא בטוח שהתועלת מגבה את המחיר).

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

רק לידיעתכם יש בארץ שמן סינטטי מלא 10W-60 של אג'יפ הנקרא Agip Racing 10w60.

נמכר במוסך המרכזי של אלפא רומיאו או בחלק מחנויות אוטודיפו בסביבות 250 ש"ח לגלון 4 ליטר.

מתאים גם למכוניות מסוג אימפרזה טורבו של סובארו, מיצובישי איבו ומכוניות מסוג מנוע דומה.

10w60.gif

פורסם
רק לידיעתכם יש בארץ שמן סינטטי מלא 10W-60 של אג'יפ הנקרא Agip Racing 10w60.

נמכר במוסך המרכזי של אלפא רומיאו או בחלק מחנויות אוטודיפו בסביבות 250 ש"ח לגלון 4 ליטר.

מתאים גם למכוניות מסוג אימפרזה טורבו של סובארו, מיצובישי איבו ומכוניות מסוג מנוע דומה.

השתמשתי בנ"ל (10W60) ב- WRX יקר מאד אבל לא הייתה ברירה .

Never drive faster than your guardian angel can fly

פורסם
10W נשמע לי אידאלי, אבל אם אתה מחפש הגנה טובה יותר אולי כדאי לבדוק (מול היצרן) האם דרגה אחת מעלה של שמן בסיס תעזור (15W).

10W50 או 10W60 נשמע מיותר להחריד (ולא בטוח שהתועלת מגבה את המחיר).

איציק

אין שום היגיון טכני וכלכלי לשמנים הנ"ל ב - 172 גם לנהגי כביש נמרצים בדוק.

אם היית משתמש ברכב עלא מוטי במסלולי נהיגה שם ניתן להוציא למנוע את "המיץ" שמנים מתוספים על בסיס סינטטי מלא היו הכרח.

10W40 בתקן SJ, SL ממותג יתן תמורה פנטסטית למחיר ללא פשרות בצד הטכני.

בהצלחה.

Never drive faster than your guardian angel can fly

• תוכן חדש...