Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

הייתה בעיה בבנדים של הפלאנץ שהוחלפו  . לפי הידוע המנוע לא התחמם  ( אבל אולי לא שמנו לב) עדיין מאבד  קצת מים ( נסיעה של 200 ק"מ יורד קצת במיכל עיבוי)

בדיקת לחץ במערכת המים לא רואים נזילה.

בדיקת לחץ הפוך במנוע לא רואים בעיה בראש מנוע.

מוסכניק אומר שיכול להיות בעיה קטנה באטם של הראש מנוע   שלא עולים עליה בבדיקה.

יכול להיות עוד משהוא  נגיד נזילה ממשאבת מים רק בזמן נסיעה? או רעיון אחר? 

בנוסף  לא יודע אם קשור  האוטו אוכל קצת שמן  ( בערך  ליטר ל 4000 ק"מ)

האוטו נוסע מצוין

סביר שאיו טעם לעשות ראש מנוע 

עריכה אחרונה על ידי avri6
פורסם

כשרכב מתחמם וטמפ' הנוזל קירור עולה הלחץ עולה על הצנרת ולדעתי מאחד הצינורות ישנה חולשה באזור הסגירה ומשם בשיא הלחץ נוזלים בורחים בצורה כ"כ מינימלית שקשה לראות. חפש עם פנס סביב צנרת הקירור אזור שנראה לך צבוע בצבע נוזל הקירור, או שנראה שמים נוזלים ממנו. לפעמים זה באזור רחוק מהעין וקשה למצוא. יש קיט יעודי לאיתור נזילות ברשת שבנוי מנוזל UV, פנס UV ומשקפיים מיוחדים. מוסיפים את הנוזל המיוחד לרדיאטור/מיכל עיבוי, ונוסעים רגיל. אחרי נסיעה או כמה נסיעות שמים את המשקפיים ומחפשים עם הפנס. איפה שיש נזילה  יהיה צבוע בצבע זרחן הכל מסביב ובינגו, נמצאה הנזילה.

• רעיון טוב! 5
פורסם (נערך)

הכוונה בהחלפת פלאנג' שהחלפת נוזל קירור נכון?

האם רוקנו את המערכת מאוויר?

ידוע שבכביש מהיר ביחס לנסיעה עירונית, כיסי האוויר יעלו למעלה ותראה ירידה במפלס

כן, למי שעוקב אחרי הפוסטים שלי, זה דומה למה שלי יש, רק שאצלי עוד לא ביצעתי בדיקת לחץ למערכת.

בעירוני לא יורד לי המפלס בכלל. רק בבינעירוני. סביב 100 מ"ל ל 200 ק"מ.

בתכל'ס מה שקורה וקרה לי בכבישים מהירים בעבר, לפני ההחלפה, הנוזל אמור לעלות קצת במיכל העודפים, לא לרדת.

הבעיה באוויר זה שהוא גז והוא ילך לכל מקום שהוא יכול. שהמערכת ריקה מנוזל האוויר פשוט נכנס פנימה ולא יצא משם אלא אם כן יכנס נוזל אחר, נוזל קירור.

אבל להוציא את כל האוויר זה אולי סיפור בהמשכים.

יש פה כאלה שכתבו שזה היה בפעם אחת אצלם, אני לא רואה אצלי נזילה וגם לא מריח שום נוזל קירור. לא יודע. מילא לא לראות, אבל גם לא להריח.

אצלך אתה עם נוזל קירור 50:50 או 70:30? אתה מריח משהו?

עריכה אחרונה על ידי גולדן191
פורסם
לפני 7 שעות, נירו72 כתב:

כשרכב מתחמם וטמפ' הנוזל קירור עולה הלחץ עולה על הצנרת ולדעתי מאחד הצינורות ישנה חולשה באזור הסגירה ומשם בשיא הלחץ נוזלים בורחים בצורה כ"כ מינימלית שקשה לראות. חפש עם פנס סביב צנרת הקירור אזור שנראה לך צבוע בצבע נוזל הקירור, או שנראה שמים נוזלים ממנו. לפעמים זה באזור רחוק מהעין וקשה למצוא. יש קיט יעודי לאיתור נזילות ברשת שבנוי מנוזל UV, פנס UV ומשקפיים מיוחדים. מוסיפים את הנוזל המיוחד לרדיאטור/מיכל עיבוי, ונוסעים רגיל. אחרי נסיעה או כמה נסיעות שמים את המשקפיים ומחפשים עם הפנס. איפה שיש נזילה  יהיה צבוע בצבע זרחן הכל מסביב ובינגו, נמצאה הנזילה.

לפני 5 שעות, גולדן191 כתב:

הכוונה בהחלפת פלאנג' שהחלפת נוזל קירור נכון?

האם רוקנו את המערכת מאוויר?

ידוע שבכביש מהיר ביחס לנסיעה עירונית, כיסי האוויר יעלו למעלה ותראה ירידה במפלס

כן, למי שעוקב אחרי הפוסטים שלי, זה דומה למה שלי יש, רק שאצלי עוד לא ביצעתי בדיקת לחץ למערכת.

בעירוני לא יורד לי המפלס בכלל. רק בבינעירוני. סביב 100 מ"ל ל 200 ק"מ.

בתכל'ס מה שקורה וקרה לי בכבישים מהירים בעבר, לפני ההחלפה, הנוזל אמור לעלות קצת במיכל העודפים, לא לרדת.

הבעיה באוויר זה שהוא גז והוא ילך לכל מקום שהוא יכול. שהמערכת ריקה מנוזל האוויר פשוט נכנס פנימה ולא יצא משם אלא אם כן יכנס נוזל אחר, נוזל קירור.

אבל להוציא את כל האוויר זה אולי סיפור בהמשכים.

יש פה כאלה שכתבו שזה היה בפעם אחת אצלם, אני לא רואה אצלי נזילה וגם לא מריח שום נוזל קירור. לא יודע. מילא לא לראות, אבל גם לא להריח.

אצלך אתה עם נוזל קירור 50:50 או 70:30? אתה מריח משהו?

פלאנץ הכוונה  לחלק שאליו מתחברים הצינורות הראשיים ויש ממנו צינור דק למיכל עודפים אצלי הוא נפרד מהרדיאטור (עד עכשיו שמתי zerax)  לא הוחלפו כל המים . לא נראה לי שזה אויר .  יש בריחה קלה  של מים  ,הרדיאטור נשאר מלא כל עוד  המים במיכל התפשטות לא התרוקנו ,  יתכן ואכן זו נזילה סמויה  בבדיקה רגילה של לחץ לא מצאו.  אשאל במוסך על בדיקה עם UV .  הצעתי לעשות בדיקה אם יש בריחת גזים מהמנוע  עם נוזל שבודק גזים אבל הוא אמר שזה לא אמין  ( מניסיון העבר הרבה פעמים שיש נזילה בגלל לחץ זה כן בעיה במנוע שגורם ללחץ חזק )

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

המשך העלילה  

במוסך שעשה את הבדיקה של הלחץ במנוע  ( הוא מומחה בעיקר   ביצרן אחר ) בדק שוב את הלחץ במערכת הקרור לטענתו יש נזילה  קטנה מאוד בצינורות של הרדיאטור חימום  ליד החיבור מנוע  .

אבל אי אפשר להשיג את הצינורות גם לא בחברה  ואין לו זמן להתעסק עם התאמות של חליפיים לשלוח צינור  ולחפש חליפי  . (הוא טען שגם הפלאנץ שמחלק את המיים אולי צריך החלפה)

עברתי  במוסך חברה כדי לשאול על הצינורות  ובדקו שוב והראו לי  שמד הלחץ לא יורד  (גם מעל הסף של לחץ המנוע)  המלצה שלהם לא לגעת ולמלא מדי פעם 

( לגבי הצינורות טוענים שאפילו במיציבושי  אין  , הרכב שווק עוד ב 2016)

( לגבי הפלאנץ  שמפצל אין במנוע הזה   גם AI טעה בגלל מנועים אחרים  וגם באתרי חלקים)

לגבי ההמשך מעדיף לפתור  את הבעיה אם אפשר 

אם זה מהמנוע אז  אין מה לעשות  עד שימות. 

אבדוק אם אפשרלהשיג את הצינורת במחיר סביר בחו"ל לפני שאתעסק עם חליפיים 

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...