Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)
לפני 15 דקות, גולדן191 כתב:

הארוחה מפסקת הכילה פיתה כוסמין + רוטב קלמטה כזה קצת + גבנצ 9% שלוש פרוסות

4 מלפפונים חתוכים עם כ-20 גרם בייגלה

וקינוח קטן - שלגון קטן של מגנום

אז כן, 4 מלפפונים נחשב?

נראה לי שאתה בבעיה. יש מקורות מעולים לחלבון מן הצומח, שמכילים כם מרכיבים תזונתיים חיוניים אחרים, למשל סיבים. כנראה שהמקורות שלך במרשתת לא סיפרו לך את זה. ואני מבין שאתה חי בגפך, ומן הסתם ממעט לבשל, בעיה מבחינת האיזון התזונתי.

אגב, כמה בשר בקר אתה אוכל? מה מבחינת מזון מעובד מאוד?

בקו התחתון, מבחינתי הפוסט הזה אומר דבר אחד - המקורות שלך ברשת בעייתיים. לך לרופא המשפחה לבצע את הבדיקות הדרושות ולך לתזונאית לקבל הדרכה לתזונה נכונה. אחרת אתה עלול לגרום לעצמך נזקים בטווח הארוך.

עוד דבר שלגביו כדאי לך לקבל ייעוץ אישי הוא כמות המים שאתה שותה. יש מצבים - אומנם נדירים - שעודף מים גורם הפרעות.

@Derish לא כולנו מיומנים בהקלדה, ואני ציינתי את זה לגבי עצמי  לפחות 100 פעם. אבל כל עוד לא קורה לך שבמקום לבקש לזמן אִתה מבקש לזין (מקרה אמיתי) הכל טוב.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)
לפני 14 דקות, sperial כתב:

נראה לי שאתה בבעיה. יש מקורות מעולים לחלבון מן הצומח

לא הזכרת את המילה חלבון מלא ככה שהדיון חייב להמשיך בנושא הזה, איזה מקורות מכילים חלבון מלא?

אתה צריך לשלב בין 2 מקורות או יותר, לא?

נניח אורז ועדשים?

בשונה מטונה או גבנצ 9% או חזה עוף, או ביצים וכדומה. שאני לא צריך להתחיל לשלב לי דברים כדי להגיע לחלבון מלא. קל.

לפני 14 דקות, sperial כתב:

אגב, כמה בשר בקר אתה אוכל? מה מבחינת מזון מעובד מאוד?

אתה צודק, היו ימים שאכלתי יותר מדי מעדני יופלה GO והרגשתי את זה בעיכול. החלטתי להתחיל להכין גם אורז, וחזה עוף אכין השבוע.

תקופה שלא הכנתי בשר, פעם בשבוע בערך בשר טחון כמו סלופי ג'ו, אבל להבנתי טונה מחליפה את זה ויש לה B12.

הכנתי כוס אורז בסמטי כ 5-6 פעמים בחודש האחרון.

האורז עושה לי ממש טוב, הרגשתי.

אני גם אוכל תפוח ביום.

מה אתה ממליץ לבשל?

נ.ב

דיברת על סיבים

ב-4 מלפפונים יש סיבים..

עריכה אחרונה על ידי גולדן191
פורסם (נערך)

יש מקורות צמחיים לחלבון מלא - שאל את הדיאטנית. חוץ מזה, לא יזיק לך לגוון את המזון שאתה צורך. חשובים גם סיבים תזונתיים. אורז לבן, למשל, לא מכיל אותם, רק אורז מלא. אבל אני שוב מסתייג, איני מומחה לתזונה.

ושים לב לשינויים שהכנסתי בפוסט הקודם.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)
לפני 20 דקות, sperial כתב:

עוד דבר שלגביו כדאי לך לקבל ייעוץ אישי הוא כמות המים שאתה שותה. יש מצבים - אומנם נדירים - שעודף מים גורם הפרעות.

להבנתי אם אדם שוקל כ 120 ק"ג, ולוקח אלקטרוליטים, הוא יכול בשמחה לשתות סה"כ 8 ליטרים של מים אם הוא ער מ 8 עד 23 והולך לישון.

אני חושב שלא עברתי את ה-6 ליטרים גם בימי הצום הכי קשוחים שלי, שזה היה 24 שעות.

לפני 3 דקות, sperial כתב:

יש מקורות צמחיים לחלבון מלא - שאל את הדיאטנית. חוץ מזה, לא יזיק לך לגוון את המזון שאתה צורך. חשובים גם סיבים תזונתיים. אורז לבן, למשל, לא מכיל אותם, רק אורז מלא. אבל אני שוב מסתייג, איני מומחה לתזונה.

אני מודע לעניין האורז והעדשים והרבה זמן רציתי להכין, ואעשה זאת. תודה!

צריך להבנתי להשרות את העדשים, אקרא על זה.

מעבר לכך, אחי טבעוני ואוכל להתייעץ איתו. אבל עדשים ואורז זה בהחלט פתרון שאני מכיר והוא יעבוד מעולה למערכת העיכול, בשונה מלאכול 4 מעדני יופלה GO או משהו , ביום. (לא רצוף כמובן.....)

פורסם

בדקת כמה פחמימות ושומנים אתה אוכל? האם הכמות מספיקה לצרכי גופך?

על בישול אל תשאל אותי. זה התחום של אישתי, אני מתמחה בלחסל את מה שהיא מכינה. ומג׳דרה זה מעדן.

• אהבתי 1

פורסם
לפני 40 דקות, sperial כתב:

בקו התחתון, מבחינתי הפוסט הזה אומר דבר אחד - המקורות שלך ברשת בעייתיים.

במקום ללכת לרדיט אפשר ללכת לג'מיני החושב ולקבל ביקורת. מר בחור לא רוצה, למרות שהנתונים שלו בעייתיים, והוא מעדיף לכתוב פה בגדול שהוא מסתמך על רדיט. אני מפציר בך ספריאל, בשביל הקטע, להדביק את כול מה שהוא כתב פה לצ'אט החושב החביב עליך, ותראה את התוצאה. 

[כבדרך אגב, אני חושד שהיוזר זה שיכפול של אותו היוזר שקופץ פה פעם בכמה זמן ונחסם ברגע מסויים שוב ושוב, חוש העכביש שלי.]

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם (נערך)

אני הולך להכין מעדן שבוע הבא... קטלני! תודה

לפני 7 דקות, David32 כתב:

[כבדרך אגב, אני חושד שהיוזר זה שיכפול של אותו היוזר שקופץ פה פעם בכמה זמן ונחסם ברגע מסויים שוב ושוב, חוש העכביש שלי.]

כשיש טרול בפורום מסוים, הוא אף פעם לא מגיע ל2K הודעות בחצי שנה.. הוא נחסם הרבה לפני.. בהתחשב בזה שנרשמת לפורום לפני 20 שנה כמעט, אין לך חוש כזה טוב.

תחשוב על זה ותחזור אלי.

אם תבדוק את רוב ההודעות שלי, הן איכותיות. היו לי טעויות, קיבלתי אזהרות, ואני נזהר בלשוני, אבל אם תתחיל לחקור על IF Diet יומיים בשבוע מתוך שבע, אתה תראה שזה מעולה.

יודע מה, אין לי ג'מיני. יש לי Perplexity. אני עזרתי לאנשים בפורום, ועזרו גם לי.

רוצה לעזור לי? מה ג'מיני ממליץ לי לעשות?

אני יודע שבדיקות הדם שלי השתפרו ושיש לי A1C תקין, ותפקודי כבד שיהיו תקינים אם ארד במשקל. מה עוד אני צריך לדעת לדעתך?

אני יודע שאם היה לי ALT GPT לכבד ממש חריג, זה בעיה רצינית. השתפר לי מהעבר.

אני יודע שאם היה לי A1C חריג, זה ישר לטיפול. אין לי ולא היה לי.

ואני יודע שהיה לי סוכר 111 ויש לי היום קצת מעל 100, לא מעל 110 יותר.

אם יש לך איך לעזור לי, בכיף. זו מטרת הפורום לא?

פורסם
לפני 6 דקות, David32 כתב:

אני יכול לחשוב על כמה כאלה. החשוד המרכזי, זה שמכר לסינים מסיכות קורונה בדרופשיפינג, לא גר בחיפה ולא בבאר שבע.

• אהבתי 1

פורסם (נערך)
לפני 2 דקות, sperial כתב:

אני יכול לחשוב על כמה כאלה. החשוד המרכזי, זה שמכר לסינים מסיכות קורונה בדרופשיפינג, לא גר בחיפה ולא בבאר שבע.

לא הבנתי,

היה מישהו שהיה רשום לפה, רשם 2K הודעות בחצי שנה או אפילו לא יודע, 1K, ונחסם? לצמיתות? איך זה יכול להיות?

כאילו אחוז גבוה מאד  מה 1K הודעות אמורות להיות סבבה ותורמות באיזשהי צורה, איך אפשר להיחסם אחרי נניח 1K הודעות בחצי שנה?

פורסם (נערך)

תשמע, יש בפורום הזה כמה שרשורים אגדיים. חלקם כנראה לצון של המנהלים, וחלקם אמיתיים לגמרי. אחד מהם הוא שרשור הקורונה - השתתפו בו כמה טיפוסים מיוחדים. הטרול המדובר מופיע בדף הראשון, אחר מכך חוברים אליו עוד כמה.

פורסם
בתאריך 17.4.2026 בשעה 20:15, Derish כתב:

צ'אטים, עם גרש.

כשאני רואה, עם 'כ' בהתחלה.

לגבי הפיתה, זו שפה מליצית שנשגבת מבינתי אבל נשמעת קצת לא במקום.

להקיש נ' סופית במקום ו' זו טעות נפוצה שכולנו עושים, אבל אנחנו לא מתפרנסים מתשומת לב לפרטים. 

בקיצור, אם גם את העבודה שלך בתחום המיסים אתה עושה באותה רהיטות כמו את הכתיבה בפורום, אז יש לי חדשות רעות...

כיף איתך במסיבות😆

למרות שאני מדור ה y הקלדה בסמארטפון מאתגרת אותי -מתנצל.

פורסם
לפני 14 דקות, גולדן191 כתב:

אוהב אותך ספריאל

יצא אדיר

וגם מרגיש בריא

WhatsApp Image 2026-04-18 at 20.11.39.jpeg

חסר בצל מטוגן.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

• תוכן חדש...