Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שלום לכולם,
ברשותי יונדאי i10 שנת 2012, מנוע בנזין 1.1 (1086 סמ״ק, G4HG), גיר רגיל, עם קילומטראז' של כ־70 אלף ק״מ.
אני מטפל ברכב אצל מכונאי פרטי – טיפול בסיסי פעם בשנה (שמן מנוע + פילטר שמן).

יש לי כמה שאלות חשובות:

1. רצועת טיימינג – מאחר שהרכב כבר בן 13 שנה, ובספר הרכב לא מצאתי הנחיות ברורות, האם כדאי לבצע עכשיו החלפה למרות הקילומטראז' הנמוך? האם מומלץ להחליף גם מותחנים/משאבת מים ביחד עם הרצועה?

2. נוזלים ושמנים ברכב שלי – מעבר לשמן מנוע שאני מחליף כל שנה:

• האם בגיר רגיל של i10 יש צורך להחליף שמן גיר/דיפרנציאל, ואם כן באיזה תדירות?

• מה לגבי נוזל בלמים – כל כמה זמן מומלץ להחליף?

• וגם נוזל קירור – באיזה תדירות נכון להחליף ברכב הזה?

3. פנייה למוסך רשמי – אם אפנה למוסך מורשה של יונדאי, האם הם יוכלו לתת תשובות ברורות לגבי התדירות וההיסטוריה של ההחלפות, או שבפועל הם פשוט מציעים "טיפול כללי" בלי להיכנס לפרטים?

אשמח לשמוע מניסיון שלכם או מהמלצות רשמיות לגבי דגם זה.
תודה רבה! 🙏

עריכה אחרונה על ידי roxo89
פורסם

טיימינג  כל  90000 קמ או 5 שנים  לך תחליף  חבל על  המנוע  , לגבי המותחנים משאבת מים  בגלל שאתה לא נוסע הרבה ההייתי משאיר את זה 

לטיימינג  הבא , בגיר  לא לגעת  ,  נוזל בלמים  פעם בשנתיים  רק למכונאי מנוסה שלא ידפוק לך את הברקסים ,מוסך רשמי יוכל להגיד לך 

איזה טיפולים  בוצעו ברכב בהנחה שטיפלו במוסך יבואן,  אל תיקח סיכון תחליף.

• רעיון גרוע 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם

טיימינג תחליף, כי 13 שנים זה המון זמן - וגומי מתבלה עם השנים, לא רק עם קילומטרז'. אם אין הנחיות בספר רכב, תנסה לחפש ספר לרכבים עם אותו מנוע. בעקרון, גם מוסך ייבואן אמור לתת לך פרטים (היסטוריה של החלפות - רק אם בוצעו ברשת הייבואן). מותחנים אפשר להחליף, משאבת מים - לא בטוח שיש טעם בקילומטרז' נמוך כל כך.

שמן גיר - תחליף, שוב - 13 שנים זה המון, וגם הקילומטרז' מספיק.

נוזל בלמים - תחליף אחת לשנתיים/שלוש. שום מכונאי לא יהרוס לך את הבלמים עם החלפת נוזל בלמים, אבל יש לא מעט מוסכים שלא ייבצעו לך החלפה מלאה אלא רק יישאבו קצת נוזל מהמיכל וישימו חדש, שזה לא שווה כלום. תמצא מוסך שאתה יכול לסמוך עליו שיעשה את העבודה כמו שצריך, או תעמוד ליד העובד ותוודא שהוא אשכרה מוציא את נוזל הבלמים הישן דרך הניפלים בבלמים.

נוזל קירור - תדירות החלפה אמורה להופיע בספר הרכב. זה יכול לנוע בין אחת לשנתיים, לאחת לעשור. אבל שים לב, שגם אם מופיעה תדירות החלפה נמוכה - אם אתה לא יודע את ההיסטוריה של החלפות נוזל קירור, כדאי להחליף: יכול להיות שלא החליפו כלל (ואז צריך), ויכול להיות שהחליפו אבל השתמשו בנוזל זול שלא מתאים להחלפות של פעם ב-5-10 שנים ונדרש להחלפה כל שנתיים.

• רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 15 שעות, chrono כתב:

נוזל בלמים - תחליף אחת לשנתיים/שלוש. שום מכונאי לא יהרוס לך את הבלמים עם החלפת נוזל בלמים, אבל יש לא מעט מוסכים שלא ייבצעו לך החלפה מלאה אלא רק יישאבו קצת נוזל מהמיכל וישימו חדש, שזה לא שווה כלום. תמצא מוסך שאתה יכול לסמוך עליו שיעשה את העבודה כמו שצריך, או תעמוד ליד העובד ותוודא שהוא אשכרה מוציא את נוזל הבלמים הישן דרך הניפלים בבלמים.

מוסך מורשה נניח שמטפל ברכבי יונדאי ? נקרא אמין? ( כי אני יודע שהם לא נותנים להכנס לשטח הטיפול ברכב, בדרך כלל הם מתרצים שאין ביטוח או שקר כלשהו אחר )

והבעיה היא שבגלל שהרכב שלי זול וישן אף אחד לא מתייחס אליי ברצינות שאני מתקשר למוסכים  לקבלת המידע

פורסם
לפני 15 שעות, roxo89 כתב:

מוסך מורשה נניח שמטפל ברכבי יונדאי ? נקרא אמין?

לאו דווקא. יש ויש. אולי למישהו בפורום תהיה המלצה טובה על מוסך שאתה יכול לסמוך עליו בנושא, כמו @רפי לין (אם תרשום מאיזה אזור אתה בארץ).

פורסם

קודם כל תוריד את ספר הרכב שלך ותקרא אותו.

https://www.hyundai.com/uk/en/owners/owning-a-hyundai/owners-manuals.html

חיפשתי, ולא הצלחתי למצוא לך באנגלית.

אצל היבואן בארץ ספר הרכב של יונדאי i10 הוא החל מ- 2018.

שנית כל, מה שאתה צריך נקרא "שגרת טיפולים"... כלומר, כל כמה זמן מחליפים ואת מה.

אתה יכול להתקשר למוסך יבואן ולבקש ממנו את שגרת הטיפולים של היונדאי שלך.

נקווה שזה יעזור.

בתאריך 29.8.2025 בשעה 15:33, roxo89 כתב:
  • רצועת טיימינג – מאחר שהרכב כבר בן 13 שנה, ובספר הרכב לא מצאתי הנחיות ברורות, האם כדאי לבצע עכשיו החלפה למרות הקילומטראז' הנמוך? האם מומלץ להחליף גם מותחנים/משאבת מים ביחד עם הרצועה?

13 שנה בלי להחליף רצועת תזמון?...

הרכב יד ראשונה ומעולם לא החליף רצועת תזמון בכל ה- 70,000 ק"מ שעשה?

אני לא חושב שיש פה שאלה בכלל והייתי מחליף.

רצוי להחליף רצועת תזמון בכל 7 שנים או בכל 135,000 ק"מ.

• האם בגיר רגיל של i10 יש צורך להחליף שמן גיר/דיפרנציאל, ואם כן באיזה תדירות?

אם מעולם לא הוחלף שמן גיר - אז כן...

אני לא מבין גדול, לא מומחה רכב, לא מוסכניק עם ידי זהב, אבל אני כן מבין קצת בכימיה של חומרים ולהבנתי האקדמית - נוזלי "כל החיים" הם פיקציה מחורבנת.

אפשר לברר על זה קצת ברשת (באנגלית!), ולראות סרטונים של "מומחים" מטעם עצמם באתה-גליל.

אני לא מכיר את התפיסה הזו של נוזלי כל החיים מחו"ל, רק בארץ.

• מה לגבי נוזל בלמים – כל כמה זמן מומלץ להחליף?

בעיקרון, החלפת נוזל בלמים היא בכל 30,000 ק"מ (ליונדאי i10 מודל 2017 ומעלה, אבל למה שליונדאי 2012 שלך יהיה מרווח כל כך הרבה יותר טוב? אם כבר אצלך אז פחות), ובהנחה שעושים כ- 15,000 ק"מ בשנה וטיפול שנתי אחד בכל שנה (נו, כל 15,000 ק"מ), אז החלפת נוזל הבלמים היא בכל שנתיים-שלוש (יותר לכיוון ה- 3 שנים כנראה).

יותר בעיקרון, בכל פעם ש- % המים בנוזל הבלמים (שהוא היגרוסקופי = סופח מים) עובר % מסויים.

כמה זמן לא החלפת נוזל בלמים ברכב?

• וגם נוזל קירור – באיזה תדירות נכון להחליף ברכב הזה?

הוחלף מתישהוא?...

לרכב שלי החלפתי נוזל קירור אחרי 10 שנים שלא הוחלף (שיצאו בול על 100,000 ק"מ), מיוזמתי ולא עפ"י הוראות היצרן כי חלאס.

תחליף.

תתעקש על נוזל קירור מקורי של יונדאי בצבע הנכון לרכב ולא לערבב צבעים שונים!.

1. פנייה למוסך רשמי – אם אפנה למוסך מורשה של יונדאי, האם הם יוכלו לתת תשובות ברורות לגבי התדירות וההיסטוריה של ההחלפות, או שבפועל הם פשוט מציעים "טיפול כללי" בלי להיכנס לפרטים?

למה שפשוט לא תתקשר למוסך יבואן, תציג את עצמך, תשאל ותדע לבד?

אפילו 2 מוסכי יבואן אם אחד מהם לא נחמד במיוחד.

תנסה. זה לא עולה כסף לנסות.

פורסם
לפני 19 שעות, roxo89 כתב:

מוסך מורשה נניח שמטפל ברכבי יונדאי ? נקרא אמין? ( כי אני יודע שהם לא נותנים להכנס לשטח הטיפול ברכב, בדרך כלל הם מתרצים שאין ביטוח או שקר כלשהו אחר

זה ממש,לא נכון.

אני מטפל בשני רכבים ישנים משלך במורשה.

אצל שניהם אין בעיה להכנס לשטח התפעולי, לדבר עם מי שמטפל לך ברכב, להסתכל, לשאול.

בגדול יותר, של טויוטא, אתה מבקש מאחראי הריצפה שם, שמים לך וסט צהוב והוא מלווה אותך לרכב שלך.

במיציבושי/יונדאי. כבר שם אומרים פשוט כנס ותשאל מה שתרצה. מניח שזו עניין של גישה. והאם כמובן אתה לקוח מזדמן או קבוע.

פורד פומה 2021, כריזמה אייר 2002 

יאריס 2005

?Is it just me, or is it getting crazier out there

פורסם
בתאריך 31.8.2025 בשעה 08:08, chrono כתב:

שמן גיר - תחליף, שוב - 13 שנים זה המון, וגם הקילומטרז' מספיק.

תמצא מוסך שאתה יכול לסמוך עליו שיעשה את העבודה כמו שצריך, או תעמוד ליד העובד ותוודא שהוא אשכרה מוציא את נוזל הבלמים הישן דרך הניפלים בבלמים.

לגבי נוזל הבלמים , ביררתי עם מוסך של יונדאי והם אמרו על העבודה הזה שזה עולה בערך 650 ש"ח לא כולל השמן

לא מבין למה כל כך יקר לשאוב את הנוזל בלמים , והבנתי ממקור אחר שהוצאה של הנוזל בלמים בדרך אחרת זה סתם עבודה בעיינים זה לא באמת מוציא את הכל.

אז האם שהמלצת על הדרך הזאת של שאיבה דרך הניפלים ידעת שזה הולך לעלות ככה?

בתאריך 1.9.2025 בשעה 14:56, chrono כתב:

לאו דווקא. יש ויש. אולי למישהו בפורום תהיה המלצה טובה על מוסך שאתה יכול לסמוך עליו בנושא, כמו @רפי לין (אם תרשום מאיזה אזור אתה בארץ).

אני גר בירושלים ויותר מאשמח להמלצות!!

בתאריך 1.9.2025 בשעה 15:26, DAHUJI כתב:

קודם כל תוריד את ספר הרכב שלך ותקרא אותו.

https://www.hyundai.com/uk/en/owners/owning-a-hyundai/owners-manuals.html

לא הבנתי מה אתה רוצה שאראה בספר רכב כבר הסברתי שאין שם מידע רלוונטי לגבי השאלה שלי

שנית כל, מה שאתה צריך נקרא "שגרת טיפולים"... כלומר, כל כמה זמן מחליפים ואת מה.

אתה יכול להתקשר למוסך יבואן ולבקש ממנו את שגרת הטיפולים של היונדאי שלך.

נקווה שזה יעזור. 

למעלה משבוע כבר אני מנסה לעשות את זה אין בכלל מענה טלפוני רק מוקד איסוף הודעות ואם חזרו אליי

אז הם לא מוכנים בכלל לתת את המענה 

ככה יצא לי 

13 שנה בלי להחליף רצועת תזמון?...

הרכב יד ראשונה ומעולם לא החליף רצועת תזמון בכל ה- 70,000 ק"מ שעשה?

אני לא חושב שיש פה שאלה בכלל והייתי מחליף.

רצוי להחליף רצועת תזמון בכל 7 שנים או בכל 135,000 ק"מ.

היום גיליתי שהרכב עשה בחברה טיפול 135 אלף בשנת 2018 

והבנתי מהם שטיפול 135 הכוונה להחלפת טיימינג מאיפה ידעת את זה אתה?

אם מעולם לא הוחלף שמן גיר - אז כן...

אני לא מבין גדול, לא מומחה רכב, לא מוסכניק עם ידי זהב, אבל אני כן מבין קצת בכימיה של חומרים ולהבנתי האקדמית - נוזלי "כל החיים" הם פיקציה מחורבנת.

אפשר לברר על זה קצת ברשת (באנגלית!), ולראות סרטונים של "מומחים" מטעם עצמם באתה-גליל.

אני לא מכיר את התפיסה הזו של נוזלי כל החיים מחו"ל, רק בארץ.

ככה גם אני הבנתי שלא נוגעים בשמן גיר 

לא מצליח להבין את הסברה בזה 

בעיקרון, החלפת נוזל בלמים היא בכל 30,000 ק"מ (ליונדאי i10 מודל 2017 ומעלה, אבל למה שליונדאי 2012 שלך יהיה מרווח כל כך הרבה יותר טוב? אם כבר אצלך אז פחות), ובהנחה שעושים כ- 15,000 ק"מ בשנה וטיפול שנתי אחד בכל שנה (נו, כל 15,000 ק"מ), אז החלפת נוזל הבלמים היא בכל שנתיים-שלוש (יותר לכיוון ה- 3 שנים כנראה).

יותר בעיקרון, בכל פעם ש- % המים בנוזל הבלמים (שהוא היגרוסקופי = סופח מים) עובר % מסויים.

כמה זמן לא החלפת נוזל בלמים ברכב?

הוחלף מתישהוא?...

לרכב שלי החלפתי נוזל קירור אחרי 10 שנים שלא הוחלף (שיצאו בול על 100,000 ק"מ), מיוזמתי ולא עפ"י הוראות היצרן כי חלאס.

תחליף.

תתעקש על נוזל קירור מקורי של יונדאי בצבע הנכון לרכב ולא לערבב צבעים שונים!.

למה שפשוט לא תתקשר למוסך יבואן, תציג את עצמך, תשאל ותדע לבד?

אפילו 2 מוסכי יבואן אם אחד מהם לא נחמד במיוחד.

תנסה. זה לא עולה כסף לנסות.

ניסתי להתקשר למוסך של יבואן לא יודע למה קשה מאוד לקבל מענה 

פורסם

לגבי עלות - לא יודע. אני עשיתי לרוב בעצמי. זו אמורה להיות עבודה של שעה גג, אז 700 שקל לפני מע''מ נשמע יקר אפילו בשביל מוסך מורשה. לשאוב קצת מהמיכל זה אכן עבודה בעיניים ולא עושה כלום.

לגבי החלפת שמן גיר - מה ששמעת זה לגבי תיבות אוטומטיות. יש סברה שבתיבות אוטומטיות (פלנטריות רגילות), אם לא מחליפים שמן הרבה זמן - אז חלקיקי הגיר שמתפרקים נתקעים בשמן הישן והנזק לא מורגש. ההנחה היא שאם תחליף שמן במצב כזה - זה משחרר את כל החלקיקים, שיתחילו להסתובב בתוך התיבה ולהרוס אותה במהרה.

כל זה לא רלוונטי אם מחליפים את השמן בזמן.

וכל זה ממש לא רלוונטי לתיבות ידניות, רובוטיות, ברציפות.

ליונדאי i10 מודל 2017 ומעלה, אבל למה שליונדאי 2012 שלך יהיה מרווח כל כך הרבה יותר טוב? אם כבר אצלך אז פחות

ישנם שני תקנים נפוצים - DOT-3 (ישן יותר) ו-DOT-4 (חדש יותר). ה-3 קצת פחות עמיד בחום, אבל סופג פחות לחות, ולכן מרווח ההחלפה שלו קצת יותר גדול (בכ-50%). כך שיכול להיות שרכב ישן יותר יהיה עם מרווח החלפת נוזל בלמים ארוך יותר. אבל אלא אם נוסעים המון, צריך להסתכל על זמן, לא מרחק.

פורסם (נערך)
לפני שעה, chrono כתב:

לגבי עלות - לא יודע. אני עשיתי לרוב בעצמי. זו אמורה להיות עבודה של שעה גג, אז 700 שקל לפני מע''מ נשמע יקר אפילו בשביל מוסך מורשה. לשאוב קצת מהמיכל זה אכן עבודה בעיניים ולא עושה כלום.

לגבי החלפת שמן גיר - מה ששמעת זה לגבי תיבות אוטומטיות. יש סברה שבתיבות אוטומטיות (פלנטריות רגילות), אם לא מחליפים שמן הרבה זמן - אז חלקיקי הגיר שמתפרקים נתקעים בשמן הישן והנזק לא מורגש. ההנחה היא שאם תחליף שמן במצב כזה - זה משחרר את כל החלקיקים, שיתחילו להסתובב בתוך התיבה ולהרוס אותה במהרה.

כל זה לא רלוונטי אם מחליפים את השמן בזמן.

וכל זה ממש לא רלוונטי לתיבות ידניות, רובוטיות, ברציפות.

ישנם שני תקנים נפוצים - DOT-3 (ישן יותר) ו-DOT-4 (חדש יותר). ה-3 קצת פחות עמיד בחום, אבל סופג פחות לחות, ולכן מרווח ההחלפה שלו קצת יותר גדול (בכ-50%). כך שיכול להיות שרכב ישן יותר יהיה עם מרווח החלפת נוזל בלמים ארוך יותר. אבל אלא אם נוסעים המון, צריך להסתכל על זמן, לא מרחק.

אז לפי מה שאני מבין ממך יש כדאי להחליף גם שמן גיר ושם נוזל בלמים ( במקרה שלי כמובן  - גיר ידני )

וגם רציתי לשאול:

קיבלתי תשובות סותרות לגבי האם כדאי להחליף משאבת מים  על הדרך ( ברגע שמחליפים את הרצועת תזמון)

במוסך של יונדאי עצמו אמרו לי שבודקים את המשאבה אם היא תקינה לא מחליפים, ובמוסך אחר וגם אצל מכונאים אחרים קיבלתי תשובה שאומרת בכל מקרה כדאי להחליף כי חבל עד שכבר  פתחו את כל השכבות להגיע לרצועה כבר מחליפים את המשאבה בכל מקרה גם היא תקינה

יש המלצה ברורה מה  נכון לעשות?

וגם הייתי רוצה לדעת היכן אני יכול לקבל את המידע מה צריך לעשות בכל טיפול

כוונתי: אני יודע שהטיפול האחרון בחברה היה טיפול 135 אלף עכשיו נגיד שאני רוצה לעשות אצל מכונאי פרטי טיפול 150 אלף לפי הוראות היצרן איך אני יכול לדעת מה צריך להחליף ( ולא בספר רכב זה לא מופיע )

עריכה אחרונה על ידי roxo89
פורסם

שמו לך פה מעל מקור לספרי רכב באנגלית. זה אמנם לא בהכרח תואם 100% למה שהומלץ בארץ, אבל בקירוב טוב זה נותן לך אינדיקציה טובה - כנראה שלא יקרה כלום, אם תלך לפי הוראות אלה. אתה בטוח שאתה לא מפספס את החלק הזה בספר הרכב שלך? לא סביר שזה פרק שקיים בשווקים מסויימים וחסר בארץ.

לגבי משאבה - אם תחליף, לא יקרה כלום. אבל זה יעלה לך כסף. לשיקולך - לדעתי, בקילומטראז' נמוך כל כך אין לך מה לדאוג למשאבה. אבל אם את רוצה שקט נפשי ומוכן לשלם על כך את עלות המשאבה - לך על זה. זה ביטוח לכל דבר - אף אחד לא יתחייב לך כמה זמן המשאבה הנוכחית עוד תשרוד, א מנגד - תוך כמה זמן היא בוודאות תיהרס.

פורסם
לפני כשעה, roxo89 כתב:

הנה חלק של שגרת הטיפולים בספר

אני אסכם כי לחזור על עצמי ועל אחרים פה זה מרגיש מאוד מיותר ומעיק.

לפני כשעה, roxo89 כתב:

מישהו יכול להגיד לי האם יש פה מידע על משאבת מים?

אין מידע על משאבת מים כי אין שגרת החלפה קבועה למשאבת מים... אם היא מתקלקלת - תחליף. ואם לא - אז לא.

ממש כמו שאין שגרת החלפה קבועה לרדיאטור או לאלטרנטור.

יש רכבים שבהם משאבת המים נמצאת במיקום לא נוח, וכמתעסקים עם החלפת רצועת תזמון, מפרקים חלקים וכו', היא בדר"כ שם באיזור, פתאום "מתגלה" והופכת לנגישה יותר... מכאן ההמלצה של הרבה מאוד מוסכניקים להחליף "על הדרך" את משאבת המים בעת החלפת רצועת התזמון (אפילו שהיא תקינה לגמרי, עובדת מצויין והכל בסדר איתה), כי היא נגישה יותר וזה כדי למנוע בעיות עתידיות שאולי יצוצו או שממש לא אולי יצוצו.

מה רע למוסכניקים להמליץ על זה?.... הרי זה עוד אקסטרא חלק להחליף (והם בדר"כ מרוויחים על החלקים כמה אחוזים או יותר), אקסטרא תשלום על עבודה ושעת מוסך, אקסטרא כסף, ואקסטרא זמן במוסך ואתה משלם על זה.

הם צודקים? אולי כן, שהרי משאבת המים כבר די משומשת ובלויה ואולי אוטוטו כן תתקלקל... מי יודע?

ואולי לא.

ככה מקובל שהם ממליצים.

החלפת משאבת המים "על הדרך" יחד עם החלפת רצועת התזמון יכולה לעלות לך (להוסיף) נניח עוד 300-400 ש"ח לטיפול של החלפת רצועת תזמון שהוא גם ככה נחשב יחסית טיפול גדול ויקר (1,500-2,000 ש"ח), ותוספת של עוד 300-400 ש"ח לטיפול יקר נחשבת בקטנה יחסית, אולי עוד 15-20% לעלות הטיפול, ולכן אנשים מסכימים כי הם מניחים שמשאבת מים חדשה תחזיק מעמד בוודאות יותר זמן מהישנה הבלויה עד החלפת רצועת התזמון הבאה.

אם התקלקלה משאבת המים סתם כי ככה, וצריך להחליף אותה בלי קשר להחלפת רצועת התזמון, אז זה יכול לעלות לך 700-800 ש"ח נניח.

אז בהתאם לכמה בא לך להוסיף לעלות הטיפול של החלפת רצועת התזמון - תחליף או שלא.

תחליט לבד.

ובהתאם לכמה אתה אומר למה להחליף סתם חלק שעובד ועובד טוב? כשיתקלקל - אז כבר נשבור עליו את הראש, ואולי משאבת המים הזתא תחזיק גם עוד 5 שנים בכיף ועוד 100,000 ק"מ?

אז אל תחליף.

וזהו.

לפני כשעה, roxo89 כתב:

ומה זה חגורת הינע?

ממש לא קשה מדי לעשות גוג-אל לבד ולהגיע לתוצאה הראשונה שהיא שאלה בקארספורום עצמו (על יונדאי אקסנט) שגם מסבירה וגם עונה על זה...

אז לא טרחת לעשות גוג-אל פשוט וקליל ובלי מאמץ בכלל, או שאתה לא מבין מה זה?

• רעיון טוב! 1

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...