Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 5 שעות, BoazB11 כתב:

לגבי איך ואיפה לפגוש 'קהל יעד' רחב יותר, לא שאני מחפש, אבל כשעשיתי 'דוג סיטר' לכלבה של קרובי משפחה,

אחרי שבוע-שבועיים של טיולים במסלול קבוע,

כבר הכרתי כמה בעלות כלבים באותו מסלול ונוצרה אינטראקציה בלתי מחייבת,

אם אתה בקטע של כלבים זו דרך מעולה להיכרות.

היכרתי מישהו שמצא את אהבת חייו בגינת הכלבים. באמת הייתה התאמה טובה והם חיו באושר עד שבא השטן ולקח אותה :,(

יש צורך רק בחמש אצבעות כדי לנהל את הגלקסיה, ורק בשלוש־עשרה אצבעות על מנת לשלוט ביקום. -- דוד אבידן

• תגובות 233
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
לפני 17 שעות, David32 כתב:

כרגיל הגענו לאיזה מבוי סתום.

מה ההאשמה ומה אתה רושם. המצאת לעצמך משהו ואתה רץ איתו. 

ההאשמה שלך ברורה: האפליקציות בעצם לא עושות מה שהן מצהירות, עוזרות להכיר, הן רק נועדו שתמשיך להשתמש באפליקציה ולמעשה פועלות נגד האינטרס להכיר בת זוג. כלומר, בעצם פועלות נגד האינטרס של המשתמש.

כאילו אתה איזה יצור פאסיבי שנשלט ע"י האפליקציה...

אז קודם כל, אלו אפליקציות הכרות, ואת זה הן עושות. הן מנגישות נשים שאחרת לא הייתה לך אפשרות ליצור איתן קשר.

זה שהן יוצרות חוויה שנועדה לגרום לך להשתמש בהן יותר, זה נכון לכל מוצר. מכאן זה המשתמש שמחליט מה לעשות עם זה.

מתי פעם אחרונה עשית שימוש באפליקציית הכרויות?

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

הוא לא צריך להשתמש בהן (לאחרונה) כדי לדעת איך הן בנויות. לטעון שהאפליקציות עושות את מה שהן מבטיחות ושהכל בעצם תלוי ביוזר נע בין נאיבי לציני. באותה מידה אפשר לשאול אותו מתי בפעם האחרונה הוא דיבר עם פוליטיקאי ולמה הוא כ"כ סקפטי לגביהם.

פורסם

תראה גם רכב אמור להוביל אותך מ-A ל-B. זה לא שולל את האפשרות שהיצרן לא יתכנן אותו כך שיוכל למכור לך הרבה חלקי חילוף.

ואני סקרן איך פעלו משרדי שידוכים שלא למצווה. העניין הוא שבאותה לא היו ביקורות בגוגל.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)
לפני 13 דקות, Derish כתב:

לטעון שהאפליקציות עושות את מה שהן מבטיחות ושהכל בעצם תלוי ביוזר נע בין נאיבי לציני.

חולק על דעתך. 

תן מברג ל-10 אנשים. לפחות אחד לא יבין מה הוא אמור לעשות עם זה או לא ירצה בכלל להשתמש בזה ויעדיף לקרוא למישהו אחר :LOL: תלוי ביוזר. הכלי הוא אותו הכלי. 

תן מחשב ל-10 אנשים. לפחות אחד יהיה טכנופוב... תלוי ביוזר. הכלי הוא אותו הכלי. 

ב-2 הדוגמאות האלו, גם התוצאות יהיו עקומת פעמון. 

האפליקציות נועדו ליצור קשר בין 2 אנשים עם גורם עניין משותף, תוך כדי גריפת כסף ליוצר האפליקציה. זה הכל. מפה זה תלוי ביוזרים, איך להצליח או להיכשל, אם להסכים או לדחות הצעות, הפלטפורמה היא הכלי והשאר תלוי ביוזר.

יש כאלו שעם מברג יצליחו לבנות לך משהו טוב (ואפילו אסתטי), יש כאלו שיחרבשו לך איזה משהו מחורטט שאולי עושה את העבודה, ויש כאלו שלא יבינו מה לעשות איתו בכלל.

עריכה. 

יש גם כאלו שיחליטו לנצל את המצב. 

Left Handed Screwdriver. - Meme by DJUK :) Memedroid

זה לא ציני או תמים, אלו החיים.  

The Education System: “Now Climb That Tree” | The Marquette ...

עריכה אחרונה על ידי ברווז

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
לפני 40 דקות, Derish כתב:

הוא לא צריך להשתמש בהן (לאחרונה) כדי לדעת איך הן בנויות. לטעון שהאפליקציות עושות את מה שהן מבטיחות ושהכל בעצם תלוי ביוזר נע בין נאיבי לציני. באותה מידה אפשר לשאול אותו מתי בפעם האחרונה הוא דיבר עם פוליטיקאי ולמה הוא כ"כ סקפטי לגביהם.

האפליקציה היא כלי שנותן לך מאגר פנויות. 

איך אתה מתנהל עם המאגר או אם המאגר שווה לך את הכסף זה רק אתה מחליט אבל אם בחרת לא להחליט הבעיה היא אצלך.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לפני 51 דקות, Derish כתב:

אפשר גם לשאול אותו כמה חסה לשים בסלט, אבל זה לא רלוונטי באותה מידה. 

כל מי שקרא כתבה בטמקא חושב שהוא כבר יודע איך משהו, שאין לו מושג לגביו, עובד. 

לטעון שהיוזר הוא קורבן של הכלי נע בין פתטי להתקרבנות.

לחשוב שהמיתוג של המוצר הוא התכלית שלו, אכן נע בין נאיבי לציני.

צרכן שלא יודע להבדיל בין מיתוג למציאות... מגיע לו.

פורסם
לפני 1 דקה, falou כתב:

לחשוב שהמיתוג של המוצר הוא התכלית שלו, אכן נע בין נאיבי לציני.

האמת היא איפה שהוא באמצע. 

לא טענתי לרגע שהיוזר הוא קורבן של הכלי. 

לא טענתי לרגע שהמיתוג הוא התכלית. 

היוזר צריך ללמוד לעבוד עם הכלי- בדיוק כמו שכשיצא האייפון הראשון היה צריך ללמוד לעבוד איתו. למשל. 

המיתוג של המוצר הוא לא קשור לכלום. אולי רק לגודל המאגר שלו. אין לזה שום השפעה על המשתמש, מעבר להרשמה למאגר יותר או פחות גדול של פוטנציאלים. 

פורסם
לפני 4 שעות, falou כתב:

כלומר, בעצם פועלות נגד האינטרס של המשתמש.

כאילו אתה איזה יצור פאסיבי שנשלט ע"י האפליקציה...

לפני 33 דקות, falou כתב:

IsraMeme - תבניות של ממים ישראלים: כבודו, לאן עפת? אנחנו במפה

קורבן חתיכת מילה. 

למרות שבעידן הנוכחי אולי היא מתאימה, לא בטוח, אתה הבאת אותה. לחשוב שיש לך שליטה מלאה לגבי כמה אתה משתמש באפליקציה זה גם מאוד נאיבי. ההוכחה? טיקטוק וכול ה short format videos. 

אם ממש משנה לך, השתמשתי לפני קצת פחות משנתיים בהצלחה (להיכרות, לא למערכת היחסים אבל זה כבר עלי). אבל זה לא סותר, ולא סותר ניסיונות ומנגנונים למשוך אותך להמשיך להשתמש.

אני לא משחק אותה קורבן, אבל בהחלט יש פה מנגנונים לא תמימים ומטרת האפליקציה לא מתלכדת עם מטרת המשתמש - וזה גם אתה יודע.

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם
לפני 6 דקות, David32 כתב:

קורבן חתיכת מילה. 

מי כתב אליך בכלל?😴

לפני 7 דקות, David32 כתב:

למרות שבעידן הנוכחי אולי היא מתאימה, לא בטוח, אתה הבאת אותה. לחשוב שיש לך שליטה מלאה לגבי כמה אתה משתמש באפליקציה זה גם מאוד נאיבי. ההוכחה? טיקטוק וכול ה short format videos. 

מה זה מוכיח בדיוק?

אין לי טיקטוק ולא צופה כמעט ב-shorts.

לפני 7 דקות, David32 כתב:

אני לא משחק אותה קורבן, אבל בהחלט יש פה מנגנונים לא תמימים ומטרת האפליקציה לא מתלכדת עם מטרת המשתמש - וזה גם אתה יודע.

עכשיו אתה מספר לי מה אני יודע?!

אני ידעתי להוציא דייטים מאוד נחמדים מהאפליקציה עד למערכת יחסים ארוכת טווח.

אני  גם יודע שכשאני קונה קוקה קולה זה לא יהפוך את החיים שלי ללונה פארק, למרות שהפרסומת מציגה את זה ככה.

פורסם
לפני 38 דקות, Night Driver כתב:

האפליקציה היא כלי שנותן לך מאגר פנויות. 

איך אתה מתנהל עם המאגר או אם המאגר שווה לך את הכסף זה רק אתה מחליט אבל אם בחרת לא להחליט הבעיה היא אצלך.

תגובות כאלה (כולל זו של ברווז) משקפות חוסר היכרות עם איך אתרי ואפליקציות היכרויות פועלים בעשור האחרון - מה שאכן מעיד יותר על תמימות או חוסר עדכון מאשר על ניתוח מבוסס. המודל שתיארתם - שבו המטרה היא לחבר בין אנשים - אולי היה תקף בגלגולים הראשונים של אתרי ההיכרויות. אבל מאז, קרו שני דברים מרכזיים:

• המודל העסקי לא עבד - רוב הפלטפורמות לא הצליחו לשרוד כלכלית כשהצליחו יותר מדי בשידוכים.
  • החברות התמזגו - רבות מהאפליקציות המוכרות היום נמצאות תחת תאגיד אחד, Match Group, שנסחר בבורסה ושואף לצמיחה מתמדת.

המעבר ממודל של שירות ללקוח למודל של מיקסום הכנסות שינה את כללי המשחק: היום, האינטרס של החברה הוא להשאיר אותך בפנים, לא לעזור לך לצאת. אם תמצא זוגיות, אתה מפסיק לשלם, לצפות בפרסומות או להיות חלק מהמערכת.

האלגוריתמים מותאמים לכך:

• הם מציגים מועמדים לא תואמים, גם אם אתה מנוי בתשלום.
  • הם ממשיכים להציג פרופילים לא פעילים או מזויפים, לפעמים אפילו ביודעין.
  • הם מתעדפים פרופילים "מושכים" לפי קריטריונים שטחיים, ולא לפי מה שאתה באמת מחפש.

ולמרות שזה פוגע במיוחד בגברים (הקהל העיקרי שמשלם), גם עבור נשים החוויה רחוקה מלהיות חיובית.

מסלולי התשלום גם הם נהיו חלק מהמשחק: עם הזמן, האופציות החינמיות מצטמצמות, וכל תכונה בסיסית דורשת שדרוג נוסף. גם אם תשלם את המחיר המלא, המניפולציות האלגוריתמיות עדיין שם. אתה לא קונה הצלחה אלא רק חוויית שימוש קצת פחות מתסכלת.

אז לא, זה ממש לא נכון ש"הכל תלוי במשתמש". כיום, גם אם אתה חכם, מנוסה ומושך, אתה עדיין מתמודד מול מערכת שמעוצבת להקשות עליך, כדי לגרום לך להוציא יותר כסף, לאורך יותר זמן. המשחק הוא כבר לא מול משתמשים אחרים, אלא מול האלגוריתם.

זה לא הופך את המשתמשים לקורבנות חסרי אונים, אבל בהחלט לא הוגן להציג אותם כאחראים בלעדיים למצבם. להגיד "צריך פשוט לדעת לשחק את המשחק" זה כמו לטעון שרק טיפשים נופלים לשוק האפור או שקונים מכוניות זולות ולא אמינות. בפועל, אלה מערכות שמכוונות בדיוק למי שפגיע או מיואש, וזה משהו שצריך להבין לפני ששופטים אותם.

• אהבתי 2
  • מעניין 2
פורסם
לפני 3 דקות, Derish כתב:

המעבר ממודל של שירות ללקוח למודל

אין עסק בעולם שהמודל העסקי שלו הוא "שירות ללקוח". עסק תמיד (כמעט) קם כדי לייצר הכנסות.

ואתה עוד קורא לי "נאיבי"...

לפני 4 דקות, Derish כתב:

האלגוריתמים מותאמים לכך:

• הם מתעדפים פרופילים "מושכים" לפי קריטריונים שטחיים, ולא לפי מה שאתה באמת מחפש.

אם אתה חושב שאתה "יודע באמת מה אתה מחפש", אתה בכלל נאיבי.

פרופיל לא פעיל, לא עונה. לא קרה כלום.

פרופיל "מזוייף"?

מי זייף אותו?

לפני 6 דקות, Derish כתב:

מסלולי התשלום גם הם נהיו חלק מהמשחק: עם הזמן, האופציות החינמיות מצטמצמות, וכל תכונה בסיסית דורשת שדרוג נוסף. גם אם תשלם את המחיר המלא, המניפולציות האלגוריתמיות עדיין שם. אתה לא קונה הצלחה אלא רק חוויית שימוש קצת פחות מתסכלת.

קונה מרצון ומוכר מרצון.

אם לא היה רצון, היו מתחרים טובים יותר.

לפני 7 דקות, Derish כתב:

לטעון שרק טיפשים נופלים לשוק האפור

.

רק בטיפשות נופלים לשוק האפור.

לפני 7 דקות, Derish כתב:

בפועל, אלה מערכות שמכוונות בדיוק למי שפגיע או מיואש

ובמה זה שונה מנצלנים בכל העולם?

זה סתם עוד מוצר. זה לא סיגריות, שמכרו אותן כמוצר בריאותי...

פורסם
לפני 18 דקות, falou כתב:

אין עסק בעולם שהמודל העסקי שלו הוא "שירות ללקוח". עסק תמיד (כמעט) קם כדי לייצר הכנסות.

אתה מספיק אינטליגנטי כדי להבין למה התכוונתי. משירות ללקוח אפשר לייצר אחלה הכנסות, כאשר התמורה במסלולי התשלום תואמת את הצרכים והציפיות ויש מספיק מנויים. אבל המודל הזה נכשל כאמור, ומה שיש היום הוא, במילים פשוטות, משחק מכור.

מתחרים היו, אבל כשלון המודל העסקי איחד כאמור את רובם תחת מטריה אחת שכיום מייצרת אשליה של מבחר.

פרופיל מזוייף זה נושא רחב היקף שאתה מוזמן לקרוא עליו באינטרנט. הבעיה הגדולה יותר זה פרופילים ש'חזרו מהמתים' בצעד יזום של האלגוריתם, ובין שתי הקבוצות האלה צריך לדפדף לעתים בין עשרות פרופילים לא רלוונטיים עד שתגיע לאחד אמיתי. גם זה מטה מאד את קונספציית ה'הכל בידי המשתמש'.

אני חושב שרוב המשתמשים יודעים לכל הפחות מה הם לא מחפשים, בשביל זה יש פילטרים של מיקום/גיל/תחביבים/מטרות היכרות וכו' ואין צורך להיתפס לסמנטיקה ולעשות gaslighting לכל מי שלא מיישר איתך קו. 

פורסם
לפני 32 דקות, Derish כתב:

תגובות כאלה (כולל זו של ברווז) משקפות חוסר היכרות עם איך אתרי ואפליקציות היכרויות פועלים בעשור האחרון

תודה על החידוד. אכן, אין לי מידע מניסיון אישי לגבי אתרי ההיכרויות הללו- מעולם לא השתמשתי בהם.

אפילו לא ידעתי מה אני לא יודע.

לפני 32 דקות, Derish כתב:

אז לא, זה ממש לא נכון ש"הכל תלוי במשתמש". כיום, גם אם אתה חכם, מנוסה ומושך, אתה עדיין מתמודד מול מערכת שמעוצבת להקשות עליך, כדי לגרום לך להוציא יותר כסף, לאורך יותר זמן. המשחק הוא כבר לא מול משתמשים אחרים, אלא מול האלגוריתם.

לא חשבתי על התחמנויות הללו בכלל. 

המשתמש יכול לעזור לעצמו להשתפר מול הפרופילים האמיתיים שהוא כן מצליח להגיע אליהם; אבל נשמע שאין לו באמת יכולת להרוויח מהשירות הזה, מהתיאור שרשמת. 

ובכל זאת זה סוג של עובד? 

לפני 24 דקות, falou כתב:

פרופיל "מזוייף"?

מי זייף אותו?

אה...

חסר אפשרויות? 

בוא ונתחיל מהבסיסי ביותר, בעלי עניין ברווחיות החברה, ששוכרים שירותי חוות בוטים ליצירת פרופילים פיקטיביים כדי להראות מגוון.

בדיוק כמו לוח הדרושים שדיברתי עליו קודם (אולי בלי הקטע של חוות בוטים, אבל בכל זאת).

לפני 24 דקות, falou כתב:

רק בטיפשות נופלים לשוק האפור.

תשמח שאתה יכול להחזיק בדיעה הזו.

פורסם

אין חדש תחת השמש

לפני 50 דקות, falou כתב:

אם אתה חושב שאתה "יודע באמת מה אתה מחפש", אתה בכלל 

זה^^^

אתה אולי יודע מי נראית טוב בתמונה המשופצת

אתה לא יודע ליד מי תרצה לקום בבוקר בעוד 10-20-30 שנה אחרי לילה בלי שינה. יותר מידי גורמים שלא ניתנים לתיאור, שלא לדבר על כימות.

• רעיון טוב! 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תוכן חדש...